💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie, jestem dowodem na to, że nie zawsze ustanie wszystkich objawów ciąży oznacza najgorsze Wszystko jest dobrze, serduszko bije, z racji wieku od razu wysłał skierowanie na badania prenatalne, które nie są tu normą. Już dostałam elektroniczne wezwanie do szpitala na 10 listopada. Kamień z serca i może uda się wreszcie trochę odetchnąć.
Foreveryoung, czarneniebo lubią tę wiadomość
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Agnieszka1987 wrote:Ja już po wizycie, jestem dowodem na to, że nie zawsze ustanie wszystkich objawów ciąży oznacza najgorsze Wszystko jest dobrze, serduszko bije, z racji wieku od razu wysłał skierowanie na badania prenatalne, które nie są tu normą. Już dostałam elektroniczne wezwanie do szpitala na 10 listopada. Kamień z serca i może uda się wreszcie trochę odetchnąć.
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!
Dziewczyny, jak sobie radzicie ogólnie? Jak samopoczucie?
Ja ledwo już daje radę.., jak tylko odstawię Xonvea, to wracają wymioty. Niestety lekarz mówi, że to nie jest dobry pomysl brać ten lek non stop myślałam, że dam radę pracować co najmniej do połowy
.. a tu niezły szok już na początku ciąży -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Poczytałam Was trochę, bardzo mi przykro za wszystkie straty.
Zrobiło się tu bardzo smutno
Podzielcie się dobrymi nowinami,dobrymi rzeczami…
Nie myślicie negatywnie i ze stresem na wszystko
Ja mimo plamienia w 6 tyg wróciłam do normalnego funkcjonowania za pozwoleniem lekarza,, byłam w weekend w górach -
Agnieszka1987 wrote:Ja już po wizycie, jestem dowodem na to, że nie zawsze ustanie wszystkich objawów ciąży oznacza najgorsze Wszystko jest dobrze, serduszko bije, z racji wieku od razu wysłał skierowanie na badania prenatalne, które nie są tu normą. Już dostałam elektroniczne wezwanie do szpitala na 10 listopada. Kamień z serca i może uda się wreszcie trochę odetchnąć.
Cudownie to słyszeć, bardzo się cieszę 😊
Jak tu wchodziłam i nie widziałam te kilka dni wiadomości od ciebie to myślałam, czy wszystko dobrze.
Fajnie, że zrobią ci prenatalne. Będziesz jeszcze spokojniejsza.
Jeśli chodzi o samopoczucie, o które pytacie to u mnie dzisiaj trochę lepiej. Ale sobota to była masakra. Nie mogłam nic jeść, ciągle mnie mdliło (bez wymiotów). I miałam taką huśtawkę, że nie wiem jak mój mąż to wytrzymał. Płakałam chyba z 10 razy. Myślę, że to może też wina accofilu który wzięłam w piątek wieczorem. Ale wszystko się da wytrzymać.
W czwartek ostatnia wizyta u lekarza od niepłodności, a tydzień później pierwsza u gina prowadzącego. Dzięki temu zobaczę dzidziusia co tydzień, mam nadzieję😊
NataliaK
Góry się udały? Nie zmęczyły cię bardzo? Chcemy jutro jechać na małą wycieczkę w góry i obawiam się, czy nie zakończę na godzinnym spacerze 🙄
Foreveryoung
Wszystkie domowe sposoby już wypróbowałaś? Imbir, mięta, przekąski? mnie pomagają na mdłości kawałki jabłek.Agnieszka1987, Foreveryoung, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Racja! Trzeba myśleć pozytywnie. U mnie pocieszające jest to, że tylko niektóre (większość) dni jest trudnych a potem przychodzi chociaż jednodniowa czy kilkugodzinna ulga.
Co do domowych sposobów - imbir u mnie ma odwrotny skutek. Mam wrażenie, że pomogła dieta jak przy chorobach żołądkowych - płatki ryżowe, gotowane jabłko, kisiel, biszkopty, paluszki.
Mdłości nie są moim zmartwieniem, a same wymioty, których w weekend nie mogłam zatrzymać. Już 10tc - liczę na to, że będzie co raz lepiej!
NataliaK - jestem pełna podziwu ! Mimo dużej aktywności fizycznej przed ciąża, dzisiaj wyprawa do sklepu to dla mnie maraton 😂NataliaK lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że chociaż troszkę jesz. Nawadniaj się dużo. Podobno do końca I trymestru dolegliwości powinny minąć.
W innym temacie dziewczyny pisały, że objawy mogą być nasilone przez branie progesteronu, może to jest dodatkowy czynnik u ciebie?
Ja zdecydowanie gorsze dni mam po accofilu. Jutro wieczorem kolejny zastrzyk, więc teraz korzystam z lepszego samopoczucia😊
Spokojnego dnia🤗 -
nick nieaktualnyAgunieszka wrote:Cudownie to słyszeć, bardzo się cieszę 😊
Jak tu wchodziłam i nie widziałam te kilka dni wiadomości od ciebie to myślałam, czy wszystko dobrze.
Fajnie, że zrobią ci prenatalne. Będziesz jeszcze spokojniejsza.
Jeśli chodzi o samopoczucie, o które pytacie to u mnie dzisiaj trochę lepiej. Ale sobota to była masakra. Nie mogłam nic jeść, ciągle mnie mdliło (bez wymiotów). I miałam taką huśtawkę, że nie wiem jak mój mąż to wytrzymał. Płakałam chyba z 10 razy. Myślę, że to może też wina accofilu który wzięłam w piątek wieczorem. Ale wszystko się da wytrzymać.
W czwartek ostatnia wizyta u lekarza od niepłodności, a tydzień później pierwsza u gina prowadzącego. Dzięki temu zobaczę dzidziusia co tydzień, mam nadzieję😊
NataliaK
Góry się udały? Nie zmęczyły cię bardzo? Chcemy jutro jechać na małą wycieczkę w góry i obawiam się, czy nie zakończę na godzinnym spacerze 🙄
Foreveryoung
Wszystkie domowe sposoby już wypróbowałaś? Imbir, mięta, przekąski? mnie pomagają na mdłości kawałki jabłek.
Bardzo się udały! Mieszkam w centralnej Polsce ale w górach muszę być raz na miesiąc max 1,5 miesiąca 😂 chodziłam z przyjaciółkami dwa dni od schroniska do schroniska, wyjazd zaplanowany dużo wcześniej ale ze względu na mini krwiaka stał pod znakiem zapytania.
Ogólnie, mam takie przemyślenia, przy pierwszej ciąży nie robiłam nic. Bałam się wszystkiego, po ciąży wpadłam w depresje przed ktora sama się ukrywałam i nie umiałam spojrzeć jej w twarz. Ale w końcu wyszłam na prostą.
Obwiniam się trochę za to ze,ze sama uznałam wtedy ze ja będę się na maksa oszczędzać,unikać wszystkiego itd.
Trochę tez były inne czasy bo było to 9 lat temu.
Obecnie nie mam zamiaru się w czymkolwiek ograniczać jeśli chodzi o wysiłek fizyczny,wyjazdy, wszystko oczywiście w ramach zdrowego rozsądku z porozumieniem z lekarzem, ale nie potraktuje się już jak człowiek z ograniczeniami 😂
Dobrego dnia! 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 07:25
-
różyczka, Agnieszka1987 cieszę się, że wszystko w porządku ❤️❤️. Ja czuję się bardzo źle, wymioty, mdłości, płacz, a od dwóch dni mam uczucie, że coś mi stoi w gardle 😔. Jest ciężko ale mam nadzieję, że niedługo minie. Jutro wizyta🍀. Nie mogę się doczekać🥰
-
To bardzo intensywna wyprawa.
My właśnie jedziemy, zobaczę ile dam radę przejść. Na wszelki wypadek wzięłam książkę, rozłożę się wygodnie i będę odpoczywać, a mąż powędruje sobie dalej i spotkamy się później. Na pewno się odpowiednio dotlenię i odpocznę od codzienności.
Kiedyś usłyszałam taką opinię, że jeżeli przed ciążą było się aktywnym to powinno się dalej taki tryb życia prowadzić, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Organizm tego potrzebuje i trudno jest mu się przestawić.NataliaK lubi tę wiadomość
-
U mnie nadal żadnych objawów ciążowych może z wyjątkiem szybszego męczenia się, bezsenności i czasem uczucia rozciągania, ale to w sumie od dzisiaj zaczęłam czuć.
Co do aktywności to ja wręcz przeciwnie, postanowiłam wreszcie odpocząć. Praca fizyczna, 5 latek z atopowym zapaleniem skóry, który nadal budzi się w nocy dały mi ostro popalić więc postanowiłam wreszcie zwolnić, przeczytać książkę, obejrzeć w spokoju serial. Pogoda też nie nastraja, jest zimno i paskudnie także dzisiaj nie wychodzę spod kocyka
Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Agnieszka1987 wrote:U mnie nadal żadnych objawów ciążowych może z wyjątkiem szybszego męczenia się, bezsenności i czasem uczucia rozciągania, ale to w sumie od dzisiaj zaczęłam czuć.
Co do aktywności to ja wręcz przeciwnie, postanowiłam wreszcie odpocząć. Praca fizyczna, 5 latek z atopowym zapaleniem skóry, który nadal budzi się w nocy dały mi ostro popalić więc postanowiłam wreszcie zwolnić, przeczytać książkę, obejrzeć w spokoju serial. Pogoda też nie nastraja, jest zimno i paskudnie także dzisiaj nie wychodzę spod kocyka
Dostałaś zwolnienie od tego prywatnego ginekologa?
Spokojnego dnia🤗Agnieszka1987 lubi tę wiadomość
-
Agunieszka wrote:Najważniejsze to słuchać siebie 😊odpoczywaj i relaksuj się gdy tylko możesz.
Dostałaś zwolnienie od tego prywatnego ginekologa?
Spokojnego dnia🤗
Dostałam na 2 tygodnie, chociaż nie chętnie wystawił, on nie widzi przeciwskazań do pracy fizycznej we wczesnej ciąży. Kazał mi poinformować szefa, ale sama nie wiem co zrobić, nie wyobrażam sobie tam dalej pracować. No ale mam 2 tygodnie na przemyślenie sprawyAlexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Agnieszka1987 wrote:Dostałam na 2 tygodnie, chociaż nie chętnie wystawił, on nie widzi przeciwskazań do pracy fizycznej we wczesnej ciąży. Kazał mi poinformować szefa, ale sama nie wiem co zrobić, nie wyobrażam sobie tam dalej pracować. No ale mam 2 tygodnie na przemyślenie sprawy
2 tygodnie to trochę czasu. Jak będziesz pewniej się czuła, to może warto porozmawiać z szefem o przejściu na lżejsze stanowisko? Mam nadzieję, że jest wyrozumiały.
Ja sama jeszcze w pracy nic nie powiedziałam,myślę, że po prenatalnych będzie dobrze. -
Agnieszka1987 prywatnie chodzisz i z łaska dał Ci zwolnienie? Mi zawsze bez problemu dawali.
-
Hejo, ten tydzień jest już rozpoczętym u nas dwunastym, skończyły się mdlosci,ze sporadycznych objawów many bol pleców, ból rozciągającej sie macicy i zmęczenie, choć to raczej tempem życia. Pracuje dalej, choć praca nie lekka, w tym tygodniu miałam pobrana krew do pappa, w następnym mamy już usg prenatalne. Niestety nie można na nie pójść z partnerem a szkoda. To będzie moja pierwsza samotna wizyta w ciąży. Na karku kończymy już remont i będziemy mogli się wprowadzić, po urządzeniu się, zaczniemy wyprawkę. Mam nadzieję że dajecie dziewczyny radę
Agunieszka lubi tę wiadomość
-
Hej. Dziś bardziej niż zwykle dokucza mi brzuch. Przypomina to takie tępe ciągnięcie jak przed miesiączką albo ból jajnika. Odczuwałam to dotychczas, ale dziś jest wyjątkowo nasilony. Wczoraj był stosunek, może to ma jakiś związek? Nie wiem czy powinnam się tym niepokoić. Oprócz tego nie mam żadnych plamień/krwawień.
-
Bey wrote:Hej. Dziś bardziej niż zwykle dokucza mi brzuch. Przypomina to takie tępe ciągnięcie jak przed miesiączką albo ból jajnika. Odczuwałam to dotychczas, ale dziś jest wyjątkowo nasilony. Wczoraj był stosunek, może to ma jakiś związek? Nie wiem czy powinnam się tym niepokoić. Oprócz tego nie mam żadnych plamień/krwawień.
Który masz tydzień? Ja patrząc po ostatnim USG 9+3 i dzisiaj tez mnie brzuch boli. Ogólnie jestem zaskoczona bo już jest wyraźnie zaokrąglony. Ogólnie to się dzisiaj czuje jakby mnie czołg przejechał...Alexander - 23.12.2017 ❤️
Nikodem - 11.05.2023 ❤️
-
Bejbik rośnie, wszystko w porządku ❤️😊
Bey mnie też boli...macica. Bierzesz magnez? Mi pomaga. -
Hej czy któraś nie chciałaby Progesteron Besins odkupić? Tanio. Proszę o wiadomość na priv ,jeśli któraś jest zainteresowana ☺️
Starania od 11.2017
👱♀️'88
Komórki NK 17%
Kariotyp ✅
👱♂️'87
Kariotyp ✅
Gyncentrum od 11.2018 .
2019 - 1 x IUI ❌
2020 - 2 x IUI ❌
08.2021 - I IVF (1 ❄️) Beta 0 ❌
11.2021 - II punkcja ➡️ MSOME+FertilChip, EmbryoGen + PGT-A.
6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
4 prawidłowe ❄️❄️❄️❄️ po PGT-A
12.02.2022: KET
9dpt- beta 96,91
11dpt- beta 285,5
13dpt- beta 812,07
16 dpt- beta 3906,4
19 dpt- I USG pęcherzyk ciążowy+żółtkowy
30 dpt (6t6d) jest ♥️ i 👶 9 mm
37 dpt (7t6d) 👶 1,64 cm