💙 MAJ 2023 💗
-
WIADOMOŚĆ
-
No z tym rowerem to byłam wtedy dosłownie zesrana 😆 i to byl dzien, w którym zaczęły się po prostu dłuuugie spacery, zostały do dziś, choć aktualnie pod słowem dlugi to maks 5km 🙈
Ja te podpaski to będę ciężko przeżywać, a jakbym miała tam jeszcze takie waciakowe to dopiero dramat 😆
Położna dzisiaj mówiła, że dziecko strasznie spokojne będzie bo kolejne KTG, a ona takie spokojne ruchy ma. No szkoda, że w nocy wczorajszej nie była podpięta, bo bolało mnie wszystko tak tańcowała, odbijała się chyba od każdego możliwego narządu, kości i miesnia 😆
Co jest najlepsze, jak ja przyłożę rękę to niczego nie zmienia, a gdy tylko przyłoży ją partner to jest spokoj i tak właśnie zasypialiśmy 😅 już widzę czyja córeczka to będzie, ale też zastanawia mnie jak dziecko wyczuwa różnice 😅
Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość
-
Na dzisiejszej wizycie potwierdziło się, że mała dalej ułożona jest pośladkowo. 4 maja ostatnia wizyta u lekarza i jeśli nic się nie zmieni to 7/8 maj planowa cc.
Już chyba muszę pogodzić się z myślą, że nie będzie porodu sn ☹️. Ćwiczenia na obrót ani akupresura nic nie pomogły. Na wszelki wypadek będę dalej jeść daktyle i pić herbatkę z liści malin.Mvada, Crochet lubią tę wiadomość
-
Też mi lekarz powiedział, że mogę na cc przyjechać, a tu dzidziuś głową w dół. Zobaczymy co będzie. 🙂
Na dzień dzisiejszy mamy już 2900 bobasa. Mam dużo pić, bo wody płodowe mieszczą się w dolnej granicy (chociaż wynik pomiaru i tak był lepszy niż ostatnio), co może też utrudniać obrót.
Crochet, Mvada lubią tę wiadomość
-
Dostałam dziś maila z Rossmann (znów) o możliwości odbioru pieluszek za 1gr. Pieluszki Pampers Premium Care 1 - 26 szt.
Tym razem nie musiałam nic dokupować, żeby weszło na kasę.
Ja też działam wszelkimi możliwymi sposobami na przyspieszenie porodu: pije napary z liści malin 2x dziennie, zamiast schodów ruchomych wybieram normalne, staram się dużo chodzić.Agunieszka, Mvada lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCrochet wrote:Dostałam dziś maila z Rossmann (znów) o możliwości odbioru pieluszek za 1gr. Pieluszki Pampers Premium Care 1 - 26 szt.
Tym razem nie musiałam nic dokupować, żeby weszło na kasę.
Ja też działam wszelkimi możliwymi sposobami na przyspieszenie porodu: pije napary z liści malin 2x dziennie, zamiast schodów ruchomych wybieram normalne, staram się dużo chodzić.
Można drugi raz odebrać te pieluchy? Ja teraz widzę że dostałam maila 23.03, 26.03 i 2.04 raz już odebrałam w marcu jakoś jedną pakę 😋
Ja skaczę na piłcę, jutro jakiś długi spacer bo ma być pogoda i zaczęłam stymulować te sutki według zaleceń lekarza, ale tak mnie to drażni że masakra 😂Crochet lubi tę wiadomość
-
Ja jùz nie wiem co w domu można umyć 🤣🤣🤣
Pogoda za oknem spacerom nie sprzyja wìec na razie odpadają, ale i zakupy wjechały i latam po domu. Mam nadzieję, że niebawem coś się zacznie bo już jest ciężko 🙈 byle tylko nie w piątek, bo nie chce rodzic w swoje urodziny 😆
Podejrzewam, że samo się nie zacznie skoro szyjka jest aż tak długa, a łożysko dalej 1 szego stopnia. Za tydzień wizyta, będziemy wiedzieć co tam się dzieje 😅Crochet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się zastanawiam co lekarz powie w środę, w sensie kiedy się stawić jak nic się nie będzie samo działo. Ta położna we mnie zasiała zarno niepewności bo mowi, że skierowanie wystawiają na termin 😅 a bardziej słyszałam chyba o praktyce ze jak wszystk ok to tydzień po terminie się stawia 😅
Crochet lubi tę wiadomość
-
To u mnie podobnie, miałam KTG u położnej dziś, zero skurczy. 😆 Wszystko ok, łożysko z przodu amortyzuje ruchy, młoda trochę była aktywna, a trochę poszła w spanko. 😆
Ja ogółem czuję, że przed terminem raczej nie urodzę. Zobaczymy jak szyjka we wtorek. 😆 Na pewno nie chciałabym w majówkę, także pod tym kątem w miarę spoko. Po 9 maja może wychodzić. 😆
U mnie chyba tydzień po terminie to można bez skierowania przyjechać jak dobrze kojarzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 12:51
Crochet lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
nick nieaktualnyW sensie skierowanie na poród? To trzeba do porodu ze skierowaniem jechać? Bo u mnie na stronie szpitala jest, że do porodu nie jest wymagane skierowanie.
Ja dzisiaj byłam w pepco i rossmannie, 700m od domu mowie przejdę sie sama. Ale ledwo żyje 😭 cała klatka piersiowa mnie boli, ledwo w kolejce stałam, super że kasjerka w pepco mnie zawołała po chwili bez kolejki bo te babska z wózkami z dziećmi to nawet nie spojrzą. Nie dość, że tymi wózkami zajmują każe wąskie przejście i jak nie krzykniesz „przepraszam” to sama nawet nie pomyśli by się przesunąć to w kolejce też udaje że nie widzi. Kij w tą kolejkę w sumie jakoś nie robi mi to jak nie mam nic ciężkiego, ale pierwszy raz się spotkałam w ciąży że kasjerka nnie zawołała i bardzo mi miło było. No ale te baby z tymi dziećmi porażka, mam nadzieję że nie będę taka że wszędzie z wózkiem bede stawać i się pchać. Z resztą ja nie widzę frajdy robienia zakupów nie pierwszej potrzeby z małym dzieckiem. Wkurzyła mnie… 🤡
To było moje ostatnie wyjście. Poszłam ze wzgledu na te pampersy i pogodę, ale no widzę że już się nie nadaję 🥲 i jakoś raźniej z facetem mi chodzić wszędzie.
NataliaK, Crochet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez nie urodzę na bank przed terminem, w terminie, a nawet po 😅 pewnie znowu indukcja albo inne cuda mnie czekają. Nawet już przestałam się łudzić bo tak się dobrze czuje przez ostatnie 4 dni i zapominam ze w ciąży jestem 🤣🤣 dziś na rowerze jak jechałam baba jakaś mnie zaczepiła czy ktoś mi mówił ze w ciąży nie wolno jeździć na rowerze.
Ja jej mówię ze nie, wręcz przeciwnie, jazda rowerem zależy głównie od samopoczucia ciezarnej.
A ta mi morale odpala ze można się przewrócić itd. No można 🤦🏼♀️tak jak i można się przewrócić na spacerze na prostej drodze 🤦🏼♀️mega nie lubię takich przesądów niczym nie potwierdzonych. Albo pamietam ze za czasów Franka mojego to mówiono żeby nie myc okien w ciąży bo nie. A czemu? Bo nie😂
Nie ma żadnych przeciwwskazań medycznych ku temu żeby nie jeździć na rowerze. Lekarz i fizjo mi mowili ze można tylko nie dowierzali ze dam radę 🤣 i bardziej z pobłażaniem mowili „tak tak można” 😂
Jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym powiem Wam ze „odpucham” bo z rana codziennie to nieciekawie wyglądam taka jakbym po dobrej imprezie była 😂
A i po odstawieniu acardu ciśnienie lekko w górę ale niewiele tak naprawdę, dalej max mam 110/75 a srednio to 100/65
Crochet jak wrażenia po Żelaznej? 😁
Anekar- nie trzeba skierowania,lekarze czasami dają ale ogólnie, nie jest to wymagane. Przecież brzuch i kartę ciąży widzą 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 15:19
Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość
-
Bo w sensie na poród bo chyba z 3 razy mnie zapytała czy już mam skierowanie wystawione, no ale to na pewno nie dotyczy momentu w którym się zaczyna od tak o rodzic 😅
No niestety nie żyjemy jeszcze w czasach zeby ludzie szanowali kobiety w ciąży, a ludzie nie myśleli tylko o sobie 🙈Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMvada wrote:Bo w sensie na poród bo chyba z 3 razy mnie zapytała czy już mam skierowanie wystawione, no ale to na pewno nie dotyczy momentu w którym się zaczyna od tak o rodzic 😅
No niestety nie żyjemy jeszcze w czasach zeby ludzie szanowali kobiety w ciąży, a ludzie nie myśleli tylko o sobie 🙈Crochet lubi tę wiadomość
-
Nie ona mówiła o skierowaniu w terminie ciąży jakby się wcześniej dziecko samo nie rodziło, że tak w tym szpitalu jest. A mi się wydaje logiczne, że jak jest wszysyko git to się zgłasza tydzień po terminie. Ten szpital dla mnie jakiś dziwny jest 😄
Zresztą tyle co ta babka gada dziwnych rzeczy ta od KTG, że człowiek nie ogarnieNataliaK, Crochet lubią tę wiadomość