X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym rowerem to byłam wtedy dosłownie zesrana 😆 i to byl dzien, w którym zaczęły się po prostu dłuuugie spacery, zostały do dziś, choć aktualnie pod słowem dlugi to maks 5km 🙈

Ja te podpaski to będę ciężko przeżywać, a jakbym miała tam jeszcze takie waciakowe to dopiero dramat 😆

Położna dzisiaj mówiła, że dziecko strasznie spokojne będzie bo kolejne KTG, a ona takie spokojne ruchy ma. No szkoda, że w nocy wczorajszej nie była podpięta, bo bolało mnie wszystko tak tańcowała, odbijała się chyba od każdego możliwego narządu, kości i miesnia 😆
    Co jest najlepsze, jak ja przyłożę rękę to niczego nie zmienia, a gdy tylko przyłoży ją partner to jest spokoj i tak właśnie zasypialiśmy 😅 już widzę czyja córeczka to będzie, ale też zastanawia mnie jak dziecko wyczuwa różnice 😅

Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszej wizycie potwierdziło się, że mała dalej ułożona jest pośladkowo. 4 maja ostatnia wizyta u lekarza i jeśli nic się nie zmieni to 7/8 maj planowa cc.
    Już chyba muszę pogodzić się z myślą, że nie będzie porodu sn ☹️. Ćwiczenia na obrót ani akupresura nic nie pomogły. Na wszelki wypadek będę dalej jeść daktyle i pić herbatkę z liści malin.

Mvada, Crochet lubią tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jakaś tam iskierka nadzieji jest, czytałam na grupach, że i w 39tc potrafią się dzieciaczki obrócić 🙈

Agunieszka, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi lekarz powiedział, że mogę na cc przyjechać, a tu dzidziuś głową w dół. Zobaczymy co będzie. 🙂
    Na dzień dzisiejszy mamy już 2900 bobasa. Mam dużo pić, bo wody płodowe mieszczą się w dolnej granicy (chociaż wynik pomiaru i tak był lepszy niż ostatnio), co może też utrudniać obrót.

Crochet, Mvada lubią tę wiadomość

• Crochet Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś maila z Rossmann (znów) o możliwości odbioru pieluszek za 1gr. Pieluszki Pampers Premium Care 1 - 26 szt.
    Tym razem nie musiałam nic dokupować, żeby weszło na kasę.

Ja też działam wszelkimi możliwymi sposobami na przyspieszenie porodu: pije napary z liści malin 2x dziennie, zamiast schodów ruchomych wybieram normalne, staram się dużo chodzić.

Agunieszka, Mvada lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    Dostałam dziś maila z Rossmann (znów) o możliwości odbioru pieluszek za 1gr. Pieluszki Pampers Premium Care 1 - 26 szt.
    Tym razem nie musiałam nic dokupować, żeby weszło na kasę.

Ja też działam wszelkimi możliwymi sposobami na przyspieszenie porodu: pije napary z liści malin 2x dziennie, zamiast schodów ruchomych wybieram normalne, staram się dużo chodzić.

Można drugi raz odebrać te pieluchy? Ja teraz widzę że dostałam maila 23.03, 26.03 i 2.04 raz już odebrałam w marcu jakoś jedną pakę 😋

Ja skaczę na piłcę, jutro jakiś długi spacer bo ma być pogoda i zaczęłam stymulować te sutki według zaleceń lekarza, ale tak mnie to drażni że masakra 😂

Crochet lubi tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jùz nie wiem co w domu można umyć 🤣🤣🤣
    Pogoda za oknem spacerom nie sprzyja wìec na razie odpadają, ale i zakupy wjechały i latam po domu. Mam nadzieję, że niebawem coś się zacznie bo już jest ciężko 🙈 byle tylko nie w piątek, bo nie chce rodzic w swoje urodziny 😆
    Podejrzewam, że samo się nie zacznie skoro szyjka jest aż tak długa, a łożysko dalej 1 szego stopnia. Za tydzień wizyta, będziemy wiedzieć co tam się dzieje 😅

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anekar92 Ja odebrałam drugi raz 😁

Mvada, anekar92 lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    Anekar92 Ja odebrałam drugi raz 😁

O matko to jutro lecę po nie z tym bebzuchem 😂🐷

Crochet, Mvada lubią tę wiadomość

• Crochet Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na KTG. Wszystko ideolo, czynności skurczowej brak 😎
    Na IP (Żelazna) wszystko sprawnie szło. Byłam przed 7 więc na KTG byłam pierwsza, przede mną 3 panie na zabiegi.

Mvada, anekar92 lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślę, że chyba dotrwamy do tego maja 🙈

Crochet, anekar92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo, po dzisiejszym zwątpiłam, że coś ruszy wcześniej.
    Siedzenie na IP było stresujące, w sensie obserwowanie dziewczyn z akcją skurczową...

Mvada lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co lekarz powie w środę, w sensie kiedy się stawić jak nic się nie będzie samo działo. Ta położna we mnie zasiała zarno niepewności bo mowi, że skierowanie wystawiają na termin 😅 a bardziej słyszałam chyba o praktyce ze jak wszystk ok to tydzień po terminie się stawia 😅

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolejne KTG jadę za tydzień i tak też mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Też zobaczymy co powie, bo ja zakładam, że sytuacja u mnie bez zmian.
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok.

🐻
    age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie podobnie, miałam KTG u położnej dziś, zero skurczy. 😆 Wszystko ok, łożysko z przodu amortyzuje ruchy, młoda trochę była aktywna, a trochę poszła w spanko. 😆
    Ja ogółem czuję, że przed terminem raczej nie urodzę. Zobaczymy jak szyjka we wtorek. 😆 Na pewno nie chciałabym w majówkę, także pod tym kątem w miarę spoko. Po 9 maja może wychodzić. 😆

U mnie chyba tydzień po terminie to można bez skierowania przyjechać jak dobrze kojarzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 12:51

👩 31 / 🧔30
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
    03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
    08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
    10.09 - beta 204
    12.09 - beta 482
    4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
    2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
    4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
    22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
    21.03 - 2020g ❤️ 32+0
    9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
    PTP - 16.05.2023

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie skierowanie na poród? To trzeba do porodu ze skierowaniem jechać? Bo u mnie na stronie szpitala jest, że do porodu nie jest wymagane skierowanie.

Ja dzisiaj byłam w pepco i rossmannie, 700m od domu mowie przejdę sie sama. Ale ledwo żyje 😭 cała klatka piersiowa mnie boli, ledwo w kolejce stałam, super że kasjerka w pepco mnie zawołała po chwili bez kolejki bo te babska z wózkami z dziećmi to nawet nie spojrzą. Nie dość, że tymi wózkami zajmują każe wąskie przejście i jak nie krzykniesz „przepraszam” to sama nawet nie pomyśli by się przesunąć to w kolejce też udaje że nie widzi. Kij w tą kolejkę w sumie jakoś nie robi mi to jak nie mam nic ciężkiego, ale pierwszy raz się spotkałam w ciąży że kasjerka nnie zawołała i bardzo mi miło było. No ale te baby z tymi dziećmi porażka, mam nadzieję że nie będę taka że wszędzie z wózkiem bede stawać i się pchać. Z resztą ja nie widzę frajdy robienia zakupów nie pierwszej potrzeby z małym dzieckiem. Wkurzyła mnie… 🤡
    To było moje ostatnie wyjście. Poszłam ze wzgledu na te pampersy i pogodę, ale no widzę że już się nie nadaję 🥲 i jakoś raźniej z facetem mi chodzić wszędzie.

NataliaK, Crochet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie urodzę na bank przed terminem, w terminie, a nawet po 😅 pewnie znowu indukcja albo inne cuda mnie czekają. Nawet już przestałam się łudzić bo tak się dobrze czuje przez ostatnie 4 dni i zapominam ze w ciąży jestem 🤣🤣 dziś na rowerze jak jechałam baba jakaś mnie zaczepiła czy ktoś mi mówił ze w ciąży nie wolno jeździć na rowerze.
    Ja jej mówię ze nie, wręcz przeciwnie, jazda rowerem zależy głównie od samopoczucia ciezarnej.
    A ta mi morale odpala ze można się przewrócić itd. No można 🤦🏼‍♀️tak jak i można się przewrócić na spacerze na prostej drodze 🤦🏼‍♀️mega nie lubię takich przesądów niczym nie potwierdzonych. Albo pamietam ze za czasów Franka mojego to mówiono żeby nie myc okien w ciąży bo nie. A czemu? Bo nie😂
    Nie ma żadnych przeciwwskazań medycznych ku temu żeby nie jeździć na rowerze. Lekarz i fizjo mi mowili ze można tylko nie dowierzali ze dam radę 🤣 i bardziej z pobłażaniem mowili „tak tak można” 😂

Jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym powiem Wam ze „odpucham” bo z rana codziennie to nieciekawie wyglądam taka jakbym po dobrej imprezie była 😂
    A i po odstawieniu acardu ciśnienie lekko w górę ale niewiele tak naprawdę, dalej max mam 110/75 a srednio to 100/65

Crochet jak wrażenia po Żelaznej? 😁

Anekar- nie trzeba skierowania,lekarze czasami dają ale ogólnie, nie jest to wymagane. Przecież brzuch i kartę ciąży widzą 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 15:19

• Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w sensie na poród bo chyba z 3 razy mnie zapytała czy już mam skierowanie wystawione, no ale to na pewno nie dotyczy momentu w którym się zaczyna od tak o rodzic 😅

No niestety nie żyjemy jeszcze w czasach zeby ludzie szanowali kobiety w ciąży, a ludzie nie myśleli tylko o sobie 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Bo w sensie na poród bo chyba z 3 razy mnie zapytała czy już mam skierowanie wystawione, no ale to na pewno nie dotyczy momentu w którym się zaczyna od tak o rodzic 😅

No niestety nie żyjemy jeszcze w czasach zeby ludzie szanowali kobiety w ciąży, a ludzie nie myśleli tylko o sobie 🙈
    Może to chodzi bardziej na oddział patologii w razie co. Gdyby akcji żadnej nie było. To wtedy tak. Albo np. Z powodu tego nadciśnienia?

• Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ona mówiła o skierowaniu w terminie ciąży jakby się wcześniej dziecko samo nie rodziło, że tak w tym szpitalu jest. A mi się wydaje logiczne, że jak jest wszysyko git to się zgłasza tydzień po terminie. Ten szpital dla mnie jakiś dziwny jest 😄
    Zresztą tyle co ta babka gada dziwnych rzeczy ta od KTG, że człowiek nie ogarnie

NataliaK, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ