Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › 💙 MAJ 2023 💗
Odpowiedz

💙 MAJ 2023 💗

Oceń ten wątek:
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym rowerem to byłam wtedy dosłownie zesrana 😆 i to byl dzien, w którym zaczęły się po prostu dłuuugie spacery, zostały do dziś, choć aktualnie pod słowem dlugi to maks 5km 🙈

Ja te podpaski to będę ciężko przeżywać, a jakbym miała tam jeszcze takie waciakowe to dopiero dramat 😆

Położna dzisiaj mówiła, że dziecko strasznie spokojne będzie bo kolejne KTG, a ona takie spokojne ruchy ma. No szkoda, że w nocy wczorajszej nie była podpięta, bo bolało mnie wszystko tak tańcowała, odbijała się chyba od każdego możliwego narządu, kości i miesnia 😆
    Co jest najlepsze, jak ja przyłożę rękę to niczego nie zmienia, a gdy tylko przyłoży ją partner to jest spokoj i tak właśnie zasypialiśmy 😅 już widzę czyja córeczka to będzie, ale też zastanawia mnie jak dziecko wyczuwa różnice 😅

Crochet, Agunieszka lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszej wizycie potwierdziło się, że mała dalej ułożona jest pośladkowo. 4 maja ostatnia wizyta u lekarza i jeśli nic się nie zmieni to 7/8 maj planowa cc.
    Już chyba muszę pogodzić się z myślą, że nie będzie porodu sn ☹️. Ćwiczenia na obrót ani akupresura nic nie pomogły. Na wszelki wypadek będę dalej jeść daktyle i pić herbatkę z liści malin.

Mvada, Crochet lubią tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jakaś tam iskierka nadzieji jest, czytałam na grupach, że i w 39tc potrafią się dzieciaczki obrócić 🙈

Agunieszka, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
  • Agunieszka Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi lekarz powiedział, że mogę na cc przyjechać, a tu dzidziuś głową w dół. Zobaczymy co będzie. 🙂
    Na dzień dzisiejszy mamy już 2900 bobasa. Mam dużo pić, bo wody płodowe mieszczą się w dolnej granicy (chociaż wynik pomiaru i tak był lepszy niż ostatnio), co może też utrudniać obrót.

Crochet, Mvada lubią tę wiadomość

• Crochet Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś maila z Rossmann (znów) o możliwości odbioru pieluszek za 1gr. Pieluszki Pampers Premium Care 1 - 26 szt.
    Tym razem nie musiałam nic dokupować, żeby weszło na kasę.

Ja też działam wszelkimi możliwymi sposobami na przyspieszenie porodu: pije napary z liści malin 2x dziennie, zamiast schodów ruchomych wybieram normalne, staram się dużo chodzić.

Agunieszka, Mvada lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    Dostałam dziś maila z Rossmann (znów) o możliwości odbioru pieluszek za 1gr. Pieluszki Pampers Premium Care 1 - 26 szt.
    Tym razem nie musiałam nic dokupować, żeby weszło na kasę.

Ja też działam wszelkimi możliwymi sposobami na przyspieszenie porodu: pije napary z liści malin 2x dziennie, zamiast schodów ruchomych wybieram normalne, staram się dużo chodzić.

Można drugi raz odebrać te pieluchy? Ja teraz widzę że dostałam maila 23.03, 26.03 i 2.04 raz już odebrałam w marcu jakoś jedną pakę 😋

Ja skaczę na piłcę, jutro jakiś długi spacer bo ma być pogoda i zaczęłam stymulować te sutki według zaleceń lekarza, ale tak mnie to drażni że masakra 😂

Crochet lubi tę wiadomość

• Mvada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jùz nie wiem co w domu można umyć 🤣🤣🤣
    Pogoda za oknem spacerom nie sprzyja wìec na razie odpadają, ale i zakupy wjechały i latam po domu. Mam nadzieję, że niebawem coś się zacznie bo już jest ciężko 🙈 byle tylko nie w piątek, bo nie chce rodzic w swoje urodziny 😆
    Podejrzewam, że samo się nie zacznie skoro szyjka jest aż tak długa, a łożysko dalej 1 szego stopnia. Za tydzień wizyta, będziemy wiedzieć co tam się dzieje 😅

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anekar92 Ja odebrałam drugi raz 😁

Mvada, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crochet wrote:
    Anekar92 Ja odebrałam drugi raz 😁

O matko to jutro lecę po nie z tym bebzuchem 😂🐷

Crochet, Mvada lubią tę wiadomość

• Crochet Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na KTG. Wszystko ideolo, czynności skurczowej brak 😎
    Na IP (Żelazna) wszystko sprawnie szło. Byłam przed 7 więc na KTG byłam pierwsza, przede mną 3 panie na zabiegi.

Mvada, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myślę, że chyba dotrwamy do tego maja 🙈

Crochet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo, po dzisiejszym zwątpiłam, że coś ruszy wcześniej.
    Siedzenie na IP było stresujące, w sensie obserwowanie dziewczyn z akcją skurczową...

Mvada lubi tę wiadomość

🐻
    age.png
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam co lekarz powie w środę, w sensie kiedy się stawić jak nic się nie będzie samo działo. Ta położna we mnie zasiała zarno niepewności bo mowi, że skierowanie wystawiają na termin 😅 a bardziej słyszałam chyba o praktyce ze jak wszystk ok to tydzień po terminie się stawia 😅

age.png
  • Crochet Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolejne KTG jadę za tydzień i tak też mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Też zobaczymy co powie, bo ja zakładam, że sytuacja u mnie bez zmian.
    Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok.

🐻
    age.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie podobnie, miałam KTG u położnej dziś, zero skurczy. 😆 Wszystko ok, łożysko z przodu amortyzuje ruchy, młoda trochę była aktywna, a trochę poszła w spanko. 😆
    Ja ogółem czuję, że przed terminem raczej nie urodzę. Zobaczymy jak szyjka we wtorek. 😆 Na pewno nie chciałabym w majówkę, także pod tym kątem w miarę spoko. Po 9 maja może wychodzić. 😆

U mnie chyba tydzień po terminie to można bez skierowania przyjechać jak dobrze kojarzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 12:51

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie skierowanie na poród? To trzeba do porodu ze skierowaniem jechać? Bo u mnie na stronie szpitala jest, że do porodu nie jest wymagane skierowanie.

Ja dzisiaj byłam w pepco i rossmannie, 700m od domu mowie przejdę sie sama. Ale ledwo żyje 😭 cała klatka piersiowa mnie boli, ledwo w kolejce stałam, super że kasjerka w pepco mnie zawołała po chwili bez kolejki bo te babska z wózkami z dziećmi to nawet nie spojrzą. Nie dość, że tymi wózkami zajmują każe wąskie przejście i jak nie krzykniesz „przepraszam” to sama nawet nie pomyśli by się przesunąć to w kolejce też udaje że nie widzi. Kij w tą kolejkę w sumie jakoś nie robi mi to jak nie mam nic ciężkiego, ale pierwszy raz się spotkałam w ciąży że kasjerka nnie zawołała i bardzo mi miło było. No ale te baby z tymi dziećmi porażka, mam nadzieję że nie będę taka że wszędzie z wózkiem bede stawać i się pchać. Z resztą ja nie widzę frajdy robienia zakupów nie pierwszej potrzeby z małym dzieckiem. Wkurzyła mnie… 🤡
    To było moje ostatnie wyjście. Poszłam ze wzgledu na te pampersy i pogodę, ale no widzę że już się nie nadaję 🥲 i jakoś raźniej z facetem mi chodzić wszędzie.

nick nieaktualny, Crochet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie urodzę na bank przed terminem, w terminie, a nawet po 😅 pewnie znowu indukcja albo inne cuda mnie czekają. Nawet już przestałam się łudzić bo tak się dobrze czuje przez ostatnie 4 dni i zapominam ze w ciąży jestem 🤣🤣 dziś na rowerze jak jechałam baba jakaś mnie zaczepiła czy ktoś mi mówił ze w ciąży nie wolno jeździć na rowerze.
    Ja jej mówię ze nie, wręcz przeciwnie, jazda rowerem zależy głównie od samopoczucia ciezarnej.
    A ta mi morale odpala ze można się przewrócić itd. No można 🤦🏼‍♀️tak jak i można się przewrócić na spacerze na prostej drodze 🤦🏼‍♀️mega nie lubię takich przesądów niczym nie potwierdzonych. Albo pamietam ze za czasów Franka mojego to mówiono żeby nie myc okien w ciąży bo nie. A czemu? Bo nie😂
    Nie ma żadnych przeciwwskazań medycznych ku temu żeby nie jeździć na rowerze. Lekarz i fizjo mi mowili ze można tylko nie dowierzali ze dam radę 🤣 i bardziej z pobłażaniem mowili „tak tak można” 😂

Jakimkolwiek wysiłkiem fizycznym powiem Wam ze „odpucham” bo z rana codziennie to nieciekawie wyglądam taka jakbym po dobrej imprezie była 😂
    A i po odstawieniu acardu ciśnienie lekko w górę ale niewiele tak naprawdę, dalej max mam 110/75 a srednio to 100/65

Crochet jak wrażenia po Żelaznej? 😁

Anekar- nie trzeba skierowania,lekarze czasami dają ale ogólnie, nie jest to wymagane. Przecież brzuch i kartę ciąży widzą 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 15:19

• Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w sensie na poród bo chyba z 3 razy mnie zapytała czy już mam skierowanie wystawione, no ale to na pewno nie dotyczy momentu w którym się zaczyna od tak o rodzic 😅

No niestety nie żyjemy jeszcze w czasach zeby ludzie szanowali kobiety w ciąży, a ludzie nie myśleli tylko o sobie 🙈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mvada wrote:
    Bo w sensie na poród bo chyba z 3 razy mnie zapytała czy już mam skierowanie wystawione, no ale to na pewno nie dotyczy momentu w którym się zaczyna od tak o rodzic 😅

No niestety nie żyjemy jeszcze w czasach zeby ludzie szanowali kobiety w ciąży, a ludzie nie myśleli tylko o sobie 🙈
    Może to chodzi bardziej na oddział patologii w razie co. Gdyby akcji żadnej nie było. To wtedy tak. Albo np. Z powodu tego nadciśnienia?

• Mvada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ona mówiła o skierowaniu w terminie ciąży jakby się wcześniej dziecko samo nie rodziło, że tak w tym szpitalu jest. A mi się wydaje logiczne, że jak jest wszysyko git to się zgłasza tydzień po terminie. Ten szpital dla mnie jakiś dziwny jest 😄
    Zresztą tyle co ta babka gada dziwnych rzeczy ta od KTG, że człowiek nie ogarnie

nick nieaktualny, Crochet lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 71 72 73 74 75 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ