X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziewczyny na bym na krótki rękaw do szpitala się nie nastawiała, to noworodki i mają inne odczucie ciepła. Ja w sierpniu małego w body z długim rękawem ubierałam.

Agat99, IT_Girl lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo krótkich rękawków. Fajnie to dział przy ubieraniu na cebulkę. Noworodek faktycznie inaczej odczuwa ciepło ale też nie ma co przesadzać. Jeśli w lecie będzie po 30 stopni to nie będziemy nakładać miliona warstw. Dziecka też nie należy przegrzewać. Jak to odczuwanie temperatury trochę się ustabilizuje to pewno się przydadzą. Ja polecam kocyki bambusowe. One zapewniają komfort termiczny maluchom.

Ja rodziłam co prawda we wrześniu ale było wtedy bardzo gorąco. Mały wyszedł w bodziaku na krótki rękaw i cienkim pajacyku . Doradzała nam wtedy położna ;)

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowałam sobie trzy zestawy: body, pajacyk, skarpetki dodatkowe, czapeczka i rękawiczki w rozmiarach 50, 56 i 62 i takie same zestawy na wyjście ze szpitala. Mam dodatkowo rożek i kocyk, mam szpital 10 min od domu więc w razie co narzeczony mi podrzuci ciuszki - w szafie wszystko mu opisałam rozmiarami 😂 więc chyba się nie pogubi haha.
    Trafne spostrzeżenie z okryciem przy skóra do skóry Firest🫣 ja totalnie o tym zapomniałam 😅
    ami_ami ja się właśnie ułożenia małej boję najbardziej.. potrafię się obudzić i kopie mnie po żebrach (co już i tak jest dla mnie szokiem, bo w ogóle się tak nie obracała) a za 2h czuje ucisk, kładę się i panienka leży poprzecznie, bo po bokach widzę jak mi odstaje🙈 jestem ciekawa co ginekolog powie na to na wizycie, jednego na prywatnie mam 30 marca a drugi na NFZ 1 kwietnia, także jestem ciekawa czy ona fiknie przez te dwa dni już na tym etapie 😅
    Co do kłucia przy sercu to ja wczoraj miałam uczucie strasznej zadyszki i ciężkości na klatce piersiowej. Ja zawsze byłam niskocisnieniowiec, w ciąży to w ogóle hardcore bo potrafiłam mieć 90/60 puls 65 🙈 no i dzisiaj chcę się w ciśnieniomierz zaopatrzyć, bo w domu nie mam i się tym stresuje. Choć może to być też kwestia ułożenia małej i ściśniętej przepony.
    Dzisiaj mam trochę więcej energii to szykuje bitki ze schabu na czas połogu 😁

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Ogólnie dziewczyny na bym na krótki rękaw do szpitala się nie nastawiała, to noworodki i mają inne odczucie ciepła. Ja w sierpniu małego w body z długim rękawem ubierałam.

No ale pierwsza dobę się regulują tak naprawdę. Przegrzewanie tez niedobrze, u mnie w szpitalu juz byly mega przeczulone polozne na to (jak dziecko przy cycu, przy mamie to kazaly absolutnie odkrywac z kocykow, itp.). W szpitalu dają u mnie tylko kaftanik + pielucha + kocyk do uzywania w zależności od potrzeb.
    U nas od momentu powrotu do domu w maju nie użyłam body na długi rękaw, a polozna "no w koncu rodzice, ktorzy nie przegrzewaja". xD Mielismy upalny maj, to fakt. Ciekawe jak w tym roku, bo sie nie zapowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:03

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    Najważniejsze to się właśnie nie stresować bo to też potrafi wpływać na cukier 😉. I tak zapotrzebowanie zazwyczaj spada przed porodem ale też nie każdy spadek oznacza, że to już. Dużo zależy od tego co danego dnia się zje, ile ruchu itp. Przykładowo miałam niedawno dni, że jadłam więcej, mniej się ruszałam i automatycznie tej insuliny szło więcej. Teraz znowu mam dni, że idzie jej mniej. Ale przepływy ok i bobas też także póki co nic porodu nie zwiastuje 😉 Trzeba po prostu obserwować i jak coś Cię będzie martwić to najlepiej skontaktować się z lekarzem.
    Niestety przy cukrzycy wszystko jest trochę mniej przewidywalne 😅

Co do ubranek to u mnie też tylko na wyjście potrzeba, resztę zapewnia szpital. Ja kaftanikow nie mam w ogóle 😅, więc może w kilka się zaopatrzę.

Ja największy problem z cukrem miałam w nocy i naczczo, najpierw musiałam co drugi dzień zwiększać insulinę o 2 jednostki bo nie mogłam zbić a dziś na noc już drugi raz będę musiała zmniejszyć bo w nocy spada mi poniżej 70 a naczczo jest ledwo powyżej 70 🤷🏼‍♀️

A co do wyprawki do szpitala to sprawdzałam na stronie i jest tylko napisane, żeby zaopatrzyć się w pampersy, chusteczki i krem do pupy, ubranka zapewnia szpital ale można mieć swoje według uznania i to tyle 😄. Ale wiem, że teraz jest tak, że dzieci kąpane są tylko na życzenie matki i chyba po kąpieli nie stosują żadnych kosmetyków a kiedyś było inaczej, przychodziły kazały szykować dzieci do kąpieli, później wysmarowaly, ubierały i po wszystkim 🙂

‹‹ 96 97 98 99 100
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ