X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma też takie wodniste upławy ? Ja dziś wstałam, poszłam zrobić kawę,.usiadłam na łóżku, wstaje a tam mokra plama. Nieduża, takie 3 cm, od razu pomagałam się po bieliźnie a ona cała przemoczona, jakbym popuściła. Nie wiem czy to normalne o tym jeszcze nie słyszałam. Ogólnie przez całą ciążę mam sporo upławów, lekarz mówił że to naturalna ochrona, ale to teraz mnie troszkę wystraszyło. Od razu pomyslalam o tym świątecznym stresie z wyprowadzka i bieganiu całą noc na 4 piętro bez schodów i czy sobie jakoś nie zaszkodziłam

36♀️38♂️

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰
    19.03. -1957g

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira a może wody płodowe się sączą? Ja też mam raz bardziej mokro raz mniej, ale chyba nie aż tak bardzo jak Ty opisujesz. Obserwuj to 🙂

Lavariavel, Firest lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was ma też takie wodniste upławy ? Ja dziś wstałam, poszłam zrobić kawę,.usiadłam na łóżku, wstaje a tam mokra plama. Nieduża, takie 3 cm, od razu pomagałam się po bieliźnie a ona cała przemoczona, jakbym popuściła. Nie wiem czy to normalne o tym jeszcze nie słyszałam. Ogólnie przez całą ciążę mam sporo upławów, lekarz mówił że to naturalna ochrona, ale to teraz mnie troszkę wystraszyło. Od razu pomyslalam o tym świątecznym stresie z wyprowadzka i bieganiu całą noc na 4 piętro bez schodów i czy sobie jakoś nie zaszkodziłam
    Kup sobie wkładki amniocheck. Mam dużo upławów, ale nigdy nie przemoczyły mi łóżka, ubrań itd.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

17.03.2026👶 - 1800 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Moira współczuję nocnej akcji, ale masz już to za sobą i nie musisz się tym przejmować :) odpocznij 😊
    Ssilvia - u nas też pierwsze dziecko i z niemowlakiem żadnym nie mieliśmy do czynienia, przyjaciółka urodziła ale byliśmy dosłownie raz tylko zobaczyć. Też wychodzę z założenia, że głupsi dali radę i jakoś to będzie. Porodem też na razie się nie stresuję, podchodzę do tego zadaniowo ;)
    Co do torby do szpitala, zaczynam pomału od dziś i zobaczymy 😉

Zastanawiam się czy brać laktator do szpitala?
    U mnie w szpitalu podobno laktatorów jest na tyle dużo że jeszcze nigdy nie zabrakło, więc nie biorę swojego 😊

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    10.03 2016g

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja kompletuję wyprawkę cały czas i wczoraj znalazłam polecenie na bawełniane płatki kosmetyczne z allegro na wagę. Mają dobre opinie i wychodzą dużo taniej niż te pakowane dedykowane a podobno dużo tego schodzi. Linka wrzucić nie mogę ale zostawiam nazwę do skopiowania na Allegro :)
    Dziś zamawiam i zobaczymy co to przyjdzie :)

PŁATKI HIGIENICZNE KOSMETYCZNE KWADRATOWE DELIKATNE 500g PRIMA DERMA

Zamawiacie też od razu probiotyk? I waham się co do noska zamówić? Bo polecane preparaty podobno jak się psika to tak mocne ciśnienie mają że aż roztwór do gardła spływa, część dziewczyn mówiło że używa do noska tych zwykłych ampułek soli fizjologicznej- tylko jak tego użyć ?
    Ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła że jeśli słyszymy że coś "chrapka" w nosku i ma przesuszone śluzówki to, żeby po prostu z tej ampułki soli wkropić po jednej kropli i po chwili obrócić bobaska na boczek, albo wziąć na leniwca żeby sobie to spłynęło i ewentualnie można też patyczkiem kosmetycznym takim dla dzieci przejechać w nosku jakby był jakiś glucior. Ale to taka sucha wiedza z zajęć 😅

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    15.12 300g
    27.12 426g
    22.01 800g
    03.02 980g
    10.03 2016g

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka95 wrote:
    Zaczynam częściej czuć napieranie na krocze. Dosłownie czuję jak w tym samym momencie odpycha się stópkami u góry i napiera na pochwę i odbyt aż kłuje 🫣 niezbyt fajne uczucie 😅
    Mi też doszły nowe dolegliwości, właśnie podobne do tych. Nie wiem jak to opisać, takie jakby kłucie pionowe wewnątrz (nad pochwą/szyjką/w kanale rodnym?) i wtedy na przykład nie mogę usiąść bo uczucie trochę jakbym siadała na kołek😳 Jest to dość bolesny objaw.
    Już się gubię z tym co ja właściwie czuję i czy coś jest normalne, czy nie. Czy coś już zwiastuje porod..
    Tydzień temu dr powiedział, że jeszcze na pewno nie rodzę - szyjka długa, zamknięta.

Ostatnie noce też są straszne, mój system poduszek już nie daje takiej wygody, przekręcanie się z boku na bok w zdrętwiałym ciele jest bolesne 😥 Święta spędziliśmy dwa dni u rodziny ze względu na odległość i ledwo wytrzymałam tak długie odwiedziny z nocą, tak mi brakowało mojego łóżka, kanapy, swobodnego ubioru itp. Ale trzymałam fason!

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira wrote:
    Też mam upławy, ale nigdy takie żeby przemoczyły majtki. Może uda Ci się zdobyć te wkładki amniocheck? One są ciężko dostępne w aptekach stacjonarnie ale czasem są

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    15.12 300g
    27.12 426g
    22.01 800g
    03.02 980g
    10.03 2016g

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    czy któraś z was powoli się bierze za pakowanie torby do szpitala? ja kompletuje wszystkie rzeczy i cały czas mi wychodzi ze wszystkie torby są za małe. Myślałam ze się spakuje w dwie, ale teraz widzę ze chyba lepiej w trzy ( do porodu, a potem po porodzie jedna dla mnie / druga dla dziecka)?

jak przygotowałam 4 zmiany ubranek, podkłady, pieluszki, kocyk, ręcznik - czyli to co dla dziecka, to juz zajęło mi to cala torbę

nie wiem czy zmniejszać ilość rzeczy, czy lepiej brać więcej toreb, walizki na kolkach niestety nie mam i juz nie chce kupować. Kupiłam takie piękne torby z internetu ale okazuje się ze są za małe, chociaz wydawało się ze pomieszczą wszystko.

3dac94008ac2e.jpghttps://zapodaj.net/plik-9XfsqvUFKN
    Bardzo ładne masz te torby😉
    U mnie niestety stylowo nie będzie, wyjdzie mi cała duża walizka jak do bagażu rejestrowanego - a w niej mniejsza torba z rzeczami tylko na porodówkę (dla mnie i dla maluszka), a cała walizka pójdzie tylko na położniczy - akurat dobra by wsunąć pod łóżko szpitalne.
    Mam już wszystko co potrzebne, ale jeszcze tego w niej nie ułożyłam, więc jeszcze nie czuję się spakowana☺️

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Natt99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja typ introwertyka cieszę się że już po świętach 😅 wczoraj na wieczór dostałam bólu nogi od pośladka do stopy, już się bałam że rwa mnie chwyta. Rozmasowalam się piłeczka, porozciągałam, joga ale i tak zasnęłam z bólem. Na szczęście rano już dobrze 🙏
    Kassialka ja laktatora nie biorę, bo w szpitalu gdzie rodzę są laktatory ręczne, które niby na początek są spoko bo dobrze rozkręcają laktację.
    Lila777 ja kupiłam marimer baby, w aptece pani polecała a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy 🫣 mnie bardziej zastanawia ostatnio czy brać aspirator do noska do szpitala, bo planowałam kupić ten do odkurzacza ale no w szpitalu wiadomo że to nie wypali 😅 a tak sobie myślę, że te bobaski nasze mogą mieć wody płodowe w nosku i się mogą męczyć..
    Moira ja od około 30 tc codziennie rano wstaje i dosłownie się przejdę po domu i czuje mokro. Mam takie upławy wodnisto-ciągnące się podbarwione na żółto, konsystencja jak białko jaja. I u mnie niestety zawsze bielizna i ubranie do przebrania. Jak informowałam o tym ginekologa to mówił, że ph jest okej, ilość wód płodowych też i że nasze pochwy są teraz mocno ukrwione i się przygotowują do porodu. Ale wiadomo każdy przypadek inny, jeżeli Ciebie to martwi to się skontaktuj ze swoim lekarzem.
    Dzisiaj przyszedł do mnie sterylizator i podgrzewacz do mleka i wieczorem chyba butelki i smoczki na próbę wyparzę 🙈 zamówię do końca cała wyprawkę apteczną a w tygodniu ogarnę walizki do końca. Nie ma żartów 🫡😂
    Dzisiaj śniło mi się, że jedna z nas opisywała że jest już po 😁 mnie dopada coraz większa panika, że czuje się teraz zmęczona i jak ja dam radę po porodzie 🫣

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    30.03. - 2135 gram 🐭🩷
    preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak dziewczyny mowia sprawdz czy to nie wody sie sączą. Sa wkladki albo wersja tansza czyli paski lakmusowe w aptece. To tez moze byc jakas infekcja albo tak poprostu wydzieliny duzo. Ja nosze wkladki na codzien i sa dni gdy jest tej wydzieliny duzo wiecej ale bez koloru czy zapachu jakiegos kwasnego czy nieprzyjemnego.
    Wiem że nie powinno sie na codzien nosic wkladek non stop ale to moja psychika zebym widziala gdyby cos bylo nie tak np. Jakies krwawienie czy dziwny kolor uplawow.

Jest ledwo po 11, wstalam po 8, zrobilam synowi sniadanie, pozmywalam kilka miseczek, umylam wlosy i juz jestem zmeczona. Masakra jakas. Musze wlosy wysuszyc i zaraz do poloznej jechac. Maz spi po nocy, to narazie moje plany pakowania odloze na inny termin. Musze synowi zwolnic torbe bo on ma we wtorek do szpitala. Maz pewnie tez bd chcial cos spakowac

preg.png
‹‹ 113 114 115 116 117
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ