X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Natt99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel faktycznie dużo rzeczy się ze starszym synkiem nałożyło bo i operacja i komunia, a człowiek chciałby być wsparciem.. jednak jeśli macie na codzień dobre relacje, myślę że on w głębi duszy wie że bardzo go kochasz i obecna sytuacja to siła wyższa.
    Pięknie rosną wasze bobaski 💙🩷

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    30.03. - 2135 gram 🐭🩷
    preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pakowałam dzisiaj walizkę, chyba kabinowka na poporodowy jest jednak trochę za mała 😅 Ale to przez podkłady, podpaski i pampersy bo to jednak miejsce zajmuje 🙄 Także zobaczę czy upchne resztę, czy jednak duża walizka jak bagaż rejestrowany. Niestety średniej nie mam.

Ach te bobaski już po 3 kg ważą. Ciekawe ile mój za tydzień będzie miał 😄

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    5/26 - czekamy na Ciebie🩵

preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel będę miała wywoływany poród ze względu na przyjmowanie insuliny. Podobno tak jest odgórnie, że lekarz musi skierować w tej sytuacji na indukcję.

• dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    No teraz to liczę, że czwartek/piątek do domu pójdę hahah 🤭

Ale jakoś do mnie nie dociera, że jutro o tej porze może będę karmić już swoje Bobo 😜

No i po konsultacji anestezjologicznej dowiedziałam się, że jest opcja, że zrobią mi TAP block, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, ale jak istnieje coś co zmniejsza ból w pierwszej dobie po cc to chyba warto skorzystać.

Czy któraś z Was to może miała?

Tak. To ta bupiwakaina albo Ropimol o którym pisałam. Ale po prostu nie mam porównania - bo miałam CC tylko z tym. 😊 Regenerowałam się sprawnie. Boleć będzie i tak, ale od kuzynki pielęgniarki anestezjologicznej usłyszałam, że szczęściara ze mnie, że dali, bo te 3 lata temu nie była to norma. 😅 Teraz tez przy CC mój szpital wstrzykuje z automatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:27

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Monika33 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już w szpitalu jestem, rano mam próbę obrotu dziecka, teraz mam płyny podawane i rano będzie próba. Trochę boje się bo nie wiem co mnie czeka

• Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Tak. To ta bupiwakaina albo Ropimol o którym pisałam. Ale po prostu nie mam porównania - bo miałam CC tylko z tym. 😊 Regenerowałam się sprawnie. Boleć będzie i tak, ale od kuzynki pielęgniarki anestezjologicznej usłyszałam, że szczęściara ze mnie, że dali, bo te 3 lata temu nie była to norma. 😅 Teraz tez przy CC mój szpital wstrzykuje z automatu.

Pięknie ja jak nic się nie wykrzyczy to też mnie ostrzykną. Oprócz tego normalnie morfina w kręgosłup, ale później już ją chcę jak najszybciej odstawić, bo ja po niej straszne mam odruchy wymiotne.

dracaena lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Pięknie ja jak nic się nie wykrzyczy to też mnie ostrzykną. Oprócz tego normalnie morfina w kręgosłup, ale później już ją chcę jak najszybciej odstawić, bo ja po niej straszne mam odruchy wymiotne.

Oja, to ja chyba szczęściara. Miałam i narkozę i po dostałam jedna dawkę morfiny dożylnie, ale było ok. A wiem, że po narkozie niektórzy mają odruchy wymiotne. 🫣 Co po cięciu brzucha musi być okropne. 🫣
    Ogółem kuzynka mówiła, że niektórzy lekarze nie bardzo lubią te blokady, bo mogą utrudniać szycie (opuchnięcie), ale to trochę tak, że "złej baletnicy..." 😅

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Pierwszy raz o czymś takim słyszę, ale jak na szybko przejrzałam googla to bardzo fajna opcja. Raczej dosyć świeża jesli chodzi o medycyne bo dopierood ok 2000roku czyli ok 20 lat (hahaha )

Piwonia a dlaczego chcą Ci wywoływać poród?

Ja Wam powiem, że u mnie też z nastrojem ostatnio to sama sie na siebie wkurzam, ale to chyba dlatego, że czuje się źle. Nie mogę leżeć ani chodzić, schylać się ciężko, robić też coś to wyczyn. Nie chce też ciągle narzekać albo wszystko na męża zwalać, a udawać też że jest cudownie też nie umiem. Tak więc paradoks. Bobas jak się rusza czasami to mam wrażenie, jakby miał zaraz wyjść taki mam ucisk jakby dosłownie w kanale rodnym (?). Z jednej strony chciałabym żeby już ten etap ciąży się zakończył, a z drugiej wiem, że to będzie kolejny ciężki etap nad którym nie będzie mi łatwo zapanować i też będzie związany nadal z bólem jednak (obkurczanie macicy, ból po cc, problemy ze wstawaniem, ew. karmieniem i wgl)

Jeszcze temat komunii syna też mnie irytuje nieco, bo nie wiem co zrobić. Nic nie mogę zaplanować;/
    Rozsądek mi podpowiada, że jeśli nawet udało by mi się mieć CC np. 8 maja, a komunia 17 to i tak nie powinnam iść do kościoła z maluszkiem, bo wiadomo, że tam będzie mnóstwo ludzi.
    Paradoksalnie do lokalu bym poszła, bo my będziemy w bardzo ograniczonym składzie tylko 10 osób i to pomieszczenie dla nas będzie bez obcych. Żal mi syna, że nie będę z nim w taki dzień. Nie jestem zagorzałą katoliczką (wierzę w Boga, ale mam problem z uznaniem tego co się dzieje w kościele jako instytucji), syna staram się wychować na człowieka by odróżniał co jest dobre a co złe. To jest jednak dzień do którego on się przygotowuje. Rozmawiałam z nim, że możliwe, że ja nie będę mogła wtedy być z nim, on rozumie ale napewno mu przykro że już " na starcie" młodszy brat mu coś zabierze.
    I znowu się rozpisałam;/
    Przykro że tak się to wszystko nałożyło 🫂 ale to jest coś na co niestety nie mamy wpływu. Mam nadzieję że synek zrozumie i mimo wszystko będzie to dla Was piękny dzień 🥰

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    10.03 2016g

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika33 wrote:
    Hej dziewczyny ja już w szpitalu jestem, rano mam próbę obrotu dziecka, teraz mam płyny podawane i rano będzie próba. Trochę boje się bo nie wiem co mnie czeka
    Powodzenia 🙏❤️

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    10.03 2016g

preg.png
‹‹ 125 126 127 128 129
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ