🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika, jeszcze zrobi Ci niespodziankę i sama się obróci. Jak leżałam na patologii ciąży, to dziewczynie w nocy się obróciło dziecko w 36. Tygodniu samo
dracaena, Monika33 lubią tę wiadomość
-
Monika, szkoda, ze sie nie udalo. Moze jeszcze sama postanowi fiknąć, a jeśli nie, to moze tak ma byc po prostu. ❤️
Acmvj, kciuki zaciśnięte! 🥰
Ja jakos zaczynam czuć presję na dokupienie przekąsek do torby i w ogole... a jeszcze prezenty dla mlodej ogarniam na urodziny bo wiem, ze potem głowa bedzie gdzie indziej po porodzie. 😅 I w koncu wygrzebałam laktator z Neno i juz wiem, ze mialam Angelo 🤣, muszę dokupić części zamienne, bo tylko zaworek miałam nowy na zapasie.
Razem z tym puchnięciem dotarło że to naprawde blisko już. 😂
Monika33, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Monika33 tak jak dziewczyny piszą - może sama się jeszcze obróci a jak nie, to najwidoczniej tak musiało być. Jesteś dzielna naprawdę 🙈❤️
Acmvj od rana się stresuje, nie mogę się doczekać jak będziesz po 🥹🤞
Ja deprecha cześć dalsza, nawet nie mam siły patrzeć w walizkę czy już wszystko mam 🙈 ah te hormony.
Monika33 lubi tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷
30.03. - 2135 gram 🐭🩷

-
Monika33 wrote:Córcia uparta po 40-45 minutach walki odpuścili bo niestety wracała główka do góry 😔
Szkoda, że taka uparta, ale przynajmniej spróbowałaś, byłaś bardzo dzielna bo pewnie to nie było łatwe ❤️ I tak jak dziewczyny piszą, może jeszcze zrobi niespodziankę i sama się obróci 😊
Ja sobie poćwiczyłam dzisiaj trochę, ale delikatnie bo coś spojenie mnie boli, wprowadziłam ćwiczenia od fizjo które mają w tym ulżyć więc zobaczę czy zadziała 🧐
-
Monika33 wrote:Ja już na normalnej sali, córcia xero współpracy, ustawili ją poprzecznie i jak lekko puścili to wracała główka do góry, próbowali 5 razy w sumie 40-45 minut walczyli a ja myślałam że nie wyrobię już. Niestety próba nie udana😔 chyba jakoś się podlamalam
Co za uparta paskuda 🙂 ciekawa jestem jak dalej postępowanie i czy mała zmieni zdanie. Trzymam kciuki
-
Dziękuję Wam dziewczyny 🥰🥰🩷🩷 pielęgniarki na koniec komentowały że nie widziały dziewczyny która by tak dzielnie wytrzymała tym bardziej że na ostatniej próbie prawie im się udało i trzymali ją łokciami to myślałam że tam padnę. Chciałabym żeby się obróciła ale chyba powoli szanse maleją 😔 ordynator się śmiał że mąż tak bardzo chciał syna że córka będzie charakterna jak nie jeden chłopak. Serio walczyła z nimi. Już prawie im się udało i wróciła spowrotem główka do góry
-
Monika skorzystaj z urofizjo, bo oni potrafią rozluźnić
Mięśnie i napięcia, wskaże ci ćwiczenia i może młody człowiek fiknie głową w dół 🤗
Natt99, dracaena, Ssilvia, Monika33 lubią tę wiadomość
-
Monika33 przykro mi, że sie nie udało ale to pokazuje że córa sobie w zyciu doskonale poradzi, charakterek ma 😄
Ja też dziś od rana tylko jedna myśl - nasze pierwsze maleństwo na grupie 😊 czekamy 🥰
Jestem po wizycie u lekarza, okazuje sie ze moj kaszel to alergia, która wrocila do mnie po latach (gdzies w gimnazjum przestałam mieć objawy 😅 ). Co te nasze dzieciątka z nami robią, no nic musze przetrwac ma szczescie leki dostalam (atrovent) i mysle ze to pomoze.
-
Ja też właśnie poczułam presję czasu bo teoretycznie zostały dwa tygodnie do cc 😱wzięłam się za generalne porządki plus stwierdziłam że przygotuję się na spotkanie z córką i obrabowałam Rossmann , planuję mini spa . Jakieś maseczki ,paznokcie itp . 😂
dracaena, Agat99, Natt99, IT_Girl lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Kassialka wrote:Monika33 przykro mi, że sie nie udało ale to pokazuje że córa sobie w zyciu doskonale poradzi, charakterek ma 😄
Ja też dziś od rana tylko jedna myśl - nasze pierwsze maleństwo na grupie 😊 czekamy 🥰
Jestem po wizycie u lekarza, okazuje sie ze moj kaszel to alergia, która wrocila do mnie po latach (gdzies w gimnazjum przestałam mieć objawy 😅 ). Co te nasze dzieciątka z nami robią, no nic musze przetrwac ma szczescie leki dostalam (atrovent) i mysle ze to pomoze.
A wiesz, że u mnie z tą alergia tak samo ? Właśnie wyszłam od okulisty, mam zapalenie powiem które miałam co roku w czasach szkolnych przez alergie właśnie. Lekarka mówiła, że w ciąży różne cuda się dzieją -
Dziewczyny. Z początków naszego wątku pamiętam, że dużo nas było z Poznania i okolic. Gdzie chcecie rodzić?

Moja gin bardzo zachęca do Lutyckiej w Poznaniu, ja stwierdziłam, że jeżeli nie dotrwam do ciąży donoszonej to tam pojadę, zawsze to drugi stopień referencyjności. Jeżeli jednak ciąża donoszona i wszystko będzie ok, to wybieram Gniezno.
dracaena lubi tę wiadomość
-
Ja będę rodziła drugi raz w świętej rodziny w Poznaniu 😁anilewe wrote:Dziewczyny. Z początków naszego wątku pamiętam, że dużo nas było z Poznania i okolic. Gdzie chcecie rodzić?

Moja gin bardzo zachęca do Lutyckiej w Poznaniu, ja stwierdziłam, że jeżeli nie dotrwam do ciąży donoszonej to tam pojadę, zawsze to drugi stopień referencyjności. Jeżeli jednak ciąża donoszona i wszystko będzie ok, to wybieram Gniezno.
dracaena, anilewe lubią tę wiadomość
🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
anilewe wrote:Dziewczyny. Z początków naszego wątku pamiętam, że dużo nas było z Poznania i okolic. Gdzie chcecie rodzić?

Raszei. 😊 Wcześniej Polna.
Ani Św. Rodzina ani Lutycka mnie nie przekonują. Ze Świętej znam za dużo złych historii, Lutycka dopiero wchodzi chyba w jakiś sensowny etap. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:34
anilewe lubi tę wiadomość
-
Ja się właśnie dodzwoniłam do swojego szpitala i umówiłam na kwalifikacje do CC.
30.04. dowiemy się kiedy będzie termin CC 😍
Oby dotrwać.
Kassialka, anilewe, Agat99, IT_Girl, dracaena, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Ja wybrałam Raszei.
Polna to nadal masówka, jak rodzic tam to tylko z własną położną, Lutycka to znowu wirus WZW z kuchni i inne nieciekawe historie, w Świętej rodzinie już nie ma anestezjologa dedykowanego do typowo ZZO, więc też już nie ma 100% gwarancji. Moja prowadząca powiedziała Raszei, więc też zrobiliśmy tam szkołę rodzenia i chce tam urodzić 😝
anilewe, dracaena lubią tę wiadomość
-
Czy udało się Wam może kupić dziś na promocji w owadzie (dziś wchodzi 1+1) Lovela i dałybyście radę wrzucić kod kreskowy? Niestety w mojej Biedronce brak, podobno dostawa nie dojechała, a już trochę brakuje sił na tour po sklepach 😶25 👱🏼♀️ & 25 👨🏼& 🐈⬛&🐴
Na pokładzie SM, PFO, PCOS, IO
05.2026 - czekamy na 🩷🩷 -
Dziewczyny pisze ogólnie bo dużo z Was pyta czy będzie jeszcze próba. Niestety już nie . Chociaż ordynator się śmiał że rano jak zostanę to obróci a ja że jak da mi gwarancję to ja już zostaje. A on że nie mała za uparta i wstawała co chwilę więc odpuszczają. 26 kwietnia zgłaszam się na planowane CC. Dają jak czas żeby się jeszcze sama obróciła . Są niewielkie szanse ale one nadal są jak to mi powiedział. Moja gin że urodzę miednicowo bo nie widziała w życiu tak wytrzymałej osoby na ból ale chwilę pogadałam ze mną i że jest ryzyko niedotlenienia. Jedynie że kilka porodów bylo to Plus ale i tak jest ryzyko i odchodzi się od porodow miednicowych. Żeby nie doprowadzić do niedotlenienia. Także CC podjęta ostatecznie decyzja.
-
My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.
dracaena, anilewe, Agat99, aleo_, KurtynaMileczenia, Martt95, Nicole123 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Gratulacje!Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.
Zdrówka dla Was
-
5900627093582SMka wrote:Czy udało się Wam może kupić dziś na promocji w owadzie (dziś wchodzi 1+1) Lovela i dałybyście radę wrzucić kod kreskowy? Niestety w mojej Biedronce brak, podobno dostawa nie dojechała, a już trochę brakuje sił na tour po sklepach 😶
5900627093575 proszę to kody na mleczko do bieli i do kolorów do prania.
dracaena lubi tę wiadomość