🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.
Gratulacje!!! 🥰🥰🥰
Ale super! ❤️ I jaki duży chłopak! W terminie porodu to by CC było ze względu na gabaryty i tak. 😅 -
Nie wiem co malutka wyprawia w brzuchu, ale dziś tak mi się napina i wgl, że to strasznie bolesne.
-
Gratulacje ☀️🌸Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.
-
Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.
Cudownie! Wielkie gratulacje! ❤️🧡💛 -
Gratulacje mamusiu ❤️🥰Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska ❤️
17.11 128g Czekamy na synka 🩵
15.12 300g
27.12 426g
30.12 2 prenatalne - 460g
22.01 800g
03.02 980g
03.03 3 prenatalne - 1660g
24.03 2100g

-
Acmvj gratuluję !,/🥰😍
-
Gratulacje❤️❤️
Swoją drogą nie taki malutki jak na 37tc 💙💙🥹 -
Na raszei dwa razy rodziła moja siostra i była bardzo zadowolona 😁więc myślę że to też jest dobry wybór 😁plus mają tam salę dwuosobowe poporodowe i jak ktoś ma szczęście to myślę że to duży komfort 😁
Ja akurat ze św rodziny byłam za pierwszym razem zadowolona choć też jakieś minusy bym znalazła np . Brak kotarek między dziewczynami już na sali poporodowej.🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
Gratulacje ❤️ Zdrówka dla Was 😊 I to kawał chłopa jak na 37 tydzień 😄 -
Serdecznie gratuluję kochana ♥️ Tulcie się 😍 Wspaniale, że malutki zdrowy, duży i silny chłopczyk 🥰 -
Gratulacje ❤️. Super, że masz to już za sobą. Synuś duży, zdrowy, to najważniejsze. Odpoczywajcie 😊 -
Acmvj gratulacje, jaki duży zdrowy chłopczyk 🥹💙 dużo zdrówka dla was ❤️05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷
30.03. - 2135 gram 🐭🩷

-
ACMV gratulacje! To naprawde kawal bobaska! A tak się balasa zdrowia!
Odnosnie szczepien to ja się wyłamie kontrowersyjnie i nie chce szczepić w szpitalu. Chce poczekac na wyniki oraz żeby zrobili dodatkowe badania. W rodzinie mojego męża wystepuje wadliwy gen, ryzyko zwiazane z krzepliwoscią krwi oraz tendencje do alergii. Nasz syn byl szczepiony i roznie to wyglądalo. Po szczepieniu trafil z zapaleniem pluc do szpitala, innym razem.mial wysypki i wgl. Bylam mloda i niestety nie uparlam sie by uznali NOP lub chociaz zbadali co to. Nie jestem calkowitym przeciwnikiem szczepień, ale jestem za tym by dziecko bylo naprawde zbadane przed szczepieniem.
Odnisnie komunii i kościola to tez wlasnie rozważalam taką sytuacje by przyjaciolke poprosic by albo z wozkiem pochodzila albo w domu godzinke posiedziala z bobasem. To male miasto wiec po mszy bym go wziela do lokalu.
Jeszcze druga sprawa że mam problem by się ubrać.
Mam świadomosc że brzuch po cc nadal bedzie duzy, napuchniety i tkliwy. Wiec albo kombinezon musze szukac bardzo elastyczny dosyc maskujacy albo sukienke dlugą. Tym bardziej że to etap jeszcze wielkich podpasek poporodowych i tez piersi musza byc łatwo dostepne.
Nie wiem czy mogę liczyć, że naloze normalne buty bo teraz to mam nigi popuchniete.
Chcialam ubrania zamowic on line przed samą komunią i wrazie jakby nie pasowaly to zwrocic. Musze znalezc sklep najlepiej z 30dniowym okresem zwrotu.
U mnie jutro 35 tydzien ciazy i już jestem spokojniejsza. W teorii pozny wczesniak ale juz inaczej.
Dzisiaj robilam zamowienie w gemini takie w sumie zwykle typu suplementy ostatnie ciążowe, magnez, wut D dla mnie i bobasa, kompresy, butelke do podmywania ( stwierdzilam że teraz nawet mi sie przyda, bo niestety nie mam bidetu a czesto czuje potrzebe by sie odswiezyc to łatwiej nieco powinno byc) i wgl takie nic konkretnego a wyszlo ostatecznie ponad 300zł.
Rozważam zakup podgrzewacza albo czegos w tym stylu by utrzymywał cieplo. Teraz jak moj duzy synek chory to tez by sie przydal znow.
Musze zaglębic sie w temat nawilżaczy powietrza moze z opcją oczyszczania też?
I kusi mnie by kupić nowy inhalator bo nasz juz tyle lat ma. Jak teraz daje synowi ampulke soli fizjologicznej to juz cieply sie robi na koniec. Filtry wymienione.
Monika a ten przewrót to byl bolesny czy raczej bardziej nie przyjemny?
Ssilvia, Monika33 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje ♥️duży chłopczyk 👶Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Gratulacje! Wielki i zdrowy bobo ❤️Acmvj wrote:My już 4h sobie leżymy we dwoje. Malutki waży 3710g i ma 58cm. Dostał 10/10 punktów. Mnie już powoli zaczyna rana boleć, ale dla tego szczęścia to wiele można znieść.
-
Powiem Ci tak na początku był nieprzyjemny bardziej bo miałam paracetamol ale jak mi siła od dołu wypychał nogi i pchał do góry że aż mnie w fotel wbijał i trzymali we dwóch łokciami dziecko żeby nie wróciło bo wracalo to w pewnym momencie powiedziałam że już nie mogę wytrzymać bo ból był niestety.Lavariavel wrote:ACMV gratulacje! To naprawde kawal bobaska! A tak się balasa zdrowia!
Odnosnie szczepien to ja się wyłamie kontrowersyjnie i nie chce szczepić w szpitalu. Chce poczekac na wyniki oraz żeby zrobili dodatkowe badania. W rodzinie mojego męża wystepuje wadliwy gen, ryzyko zwiazane z krzepliwoscią krwi oraz tendencje do alergii. Nasz syn byl szczepiony i roznie to wyglądalo. Po szczepieniu trafil z zapaleniem pluc do szpitala, innym razem.mial wysypki i wgl. Bylam mloda i niestety nie uparlam sie by uznali NOP lub chociaz zbadali co to. Nie jestem calkowitym przeciwnikiem szczepień, ale jestem za tym by dziecko bylo naprawde zbadane przed szczepieniem.
Odnisnie komunii i kościola to tez wlasnie rozważalam taką sytuacje by przyjaciolke poprosic by albo z wozkiem pochodzila albo w domu godzinke posiedziala z bobasem. To male miasto wiec po mszy bym go wziela do lokalu.
Jeszcze druga sprawa że mam problem by się ubrać.
Mam świadomosc że brzuch po cc nadal bedzie duzy, napuchniety i tkliwy. Wiec albo kombinezon musze szukac bardzo elastyczny dosyc maskujacy albo sukienke dlugą. Tym bardziej że to etap jeszcze wielkich podpasek poporodowych i tez piersi musza byc łatwo dostepne.
Nie wiem czy mogę liczyć, że naloze normalne buty bo teraz to mam nigi popuchniete.
Chcialam ubrania zamowic on line przed samą komunią i wrazie jakby nie pasowaly to zwrocic. Musze znalezc sklep najlepiej z 30dniowym okresem zwrotu.
U mnie jutro 35 tydzien ciazy i już jestem spokojniejsza. W teorii pozny wczesniak ale juz inaczej.
Dzisiaj robilam zamowienie w gemini takie w sumie zwykle typu suplementy ostatnie ciążowe, magnez, wut D dla mnie i bobasa, kompresy, butelke do podmywania ( stwierdzilam że teraz nawet mi sie przyda, bo niestety nie mam bidetu a czesto czuje potrzebe by sie odswiezyc to łatwiej nieco powinno byc) i wgl takie nic konkretnego a wyszlo ostatecznie ponad 300zł.
Rozważam zakup podgrzewacza albo czegos w tym stylu by utrzymywał cieplo. Teraz jak moj duzy synek chory to tez by sie przydal znow.
Musze zaglębic sie w temat nawilżaczy powietrza moze z opcją oczyszczania też?
I kusi mnie by kupić nowy inhalator bo nasz juz tyle lat ma. Jak teraz daje synowi ampulke soli fizjologicznej to juz cieply sie robi na koniec. Filtry wymienione.
Monika a ten przewrót to byl bolesny czy raczej bardziej nie przyjemny? -
Acmvj gratulacje 🥰 kawał chłopczyka ! Tulcie się mocno 🥰
-
Ja nie z Poznania ale rodziłam dwa razy w Poznaniu na Polnej. Mam mega dobre wspomnienia z porodów 😉opiekę miałam bardzo dobra w trakcie i po porodzie także nie mogę nic powiedzieć. Jedynie po drugim porodzie mnie jedna pielęgniarka wkurzała bo tylko karmić i karmić a ja nie miałam pokarmu i całą noc na rękach z małą az usypiałam na siedząco i bałam się że upuszcze ją i przyszła pani od laktacji i kazała mi iść po butelkę mleka i dokarmić i powiedziała że mama to nie robot tylko człowiek i jeśli nie mam tyle pokarmu to mam dokarmiać i dziecko będzie spokojniejsze jak mama będzie wypoczęta i nie będzie zestresowana. Jak tak zrobiłam to jak ręką odjął. Więc od laktacji mega wyrozumiała
Natt99 lubi tę wiadomość