X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Dziewczyny nie poczytam co pisałyście bo właśnie morfina wjechała i bania jak trza się robi, ale szybko Wam napisze! A jutro nadrobię zaległości.
    Tak! To były wody a nie siku haha !
    Mam na pokładzie córeczkę Aurorę o wadze 3200g i 52cm
    Według szpitalnego kalendarza 37+3 w dzień porodu było.
    Jestem po CC, ale już myślałam że nie zdążę- jutro Wam opowiem. Jest tak malutka i śliczna 🥹❤️
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, nadal nie mogę w to uwierzyć że mam to za sobą - tym bardziej że wczoraj lekarz mówił że absolutnie nic nie wskazuje na szybszy poród, poprawiło mi się z objawami a tu nagle niespodzianka bez ostrzeżenia 😁 Jestem zakochana w mojej małej księżniczce 🩷 mam nadzieję że jutro znajdę czas żeby Wam zdać relację szczegółową - wypoczywajcie i bądźcie spakowane! 🤣
    Buziaki dla Was moje online przyjaciółki ❤️

Jaka wiadomość z rana! 🩷 Ogromne gratulacje i zdrówka dla Was! 😄

Jeśli chodzi o FB to mi w sumie obojętnie, mogę się przenieść 😉

Lila777 lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    5/26 - czekamy na Ciebie🩵

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 gratulacje ! Jak to super czytać że taka miłość do córeczki się włączyła 🩷 odpoczywajcie.

To która teraz ? 😅

Dla mnie facebook ok. Nie bedzie reklam, nie trzeba będzie przewijać żeby znaleźć gdzie skończyło się czytac. Co do anonimowosci to rozumiem, że nie każda będzie chciała tam przejść. Może więc poczekajmy aż juz sie wypakujemy bo te emocje oczekiwania tu są najlepsze 😄

Lavariavel, Natt99, Firest, Lila777 lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Dziewczyny nie poczytam co pisałyście bo właśnie morfina wjechała i bania jak trza się robi, ale szybko Wam napisze! A jutro nadrobię zaległości.
    Tak! To były wody a nie siku haha !
    Mam na pokładzie córeczkę Aurorę o wadze 3200g i 52cm
    Według szpitalnego kalendarza 37+3 w dzień porodu było.
    Jestem po CC, ale już myślałam że nie zdążę- jutro Wam opowiem. Jest tak malutka i śliczna 🥹❤️
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, nadal nie mogę w to uwierzyć że mam to za sobą - tym bardziej że wczoraj lekarz mówił że absolutnie nic nie wskazuje na szybszy poród, poprawiło mi się z objawami a tu nagle niespodzianka bez ostrzeżenia 😁 Jestem zakochana w mojej małej księżniczce 🩷 mam nadzieję że jutro znajdę czas żeby Wam zdać relację szczegółową - wypoczywajcie i bądźcie spakowane! 🤣
    Buziaki dla Was moje online przyjaciółki ❤️
    Cudownie 🥰 Gratulacje 🥳 Tyle dobrej energii od Ciebie bije że aż się chce żeby już się zaczęło 😄❤️

Lavariavel, A_nulka, Lila777 lubią tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    24.03 2100g
    14.04 2600g

preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratulacje!! Myslami caly czas bylam z Tobą. Ciekawe jak tam Acmv.

Na fb jak bedzie grupa tez mozna byc anonimowym jak komus zalezy. A troche szybciej. Tu mi czesto giną wpisy czyjes i musze cofac sie :/

Wczoraj spakowalam sie do szpitala. I o dziwo mam duzo miejsca. Jeszcze tylko przekąski kupic, butelke wyparzyc i nawet poduszka mi sie zmiesci:)

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, gratulacje. 🥰🥰

Z fb to tez mysle, ze po rozpakowaniach zwłaszcza, ze nie wszyscy przejdą. Ja mam z kolei abiwalentne doswiadczenia z tym. 😅 Wcale wg mnie tez nie jest łatwiej na grupie czy konwersacji na mess szukac, raczej jak ktos jakis czas nie zagląda to ciezko nadrobić trwającą tam dyskusję.

Natt99, Chmurka21, Lila777 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Natt99 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 cały dzień o Tobie myślałam, jak się cieszę że wszystko dobrze 🥹🩷 tak Cię straszyli, że córcia będzie duża a taki okruszek się urodził 🥹🥰 ostatnio miałam doła ale Twoim wpisem nastawiłaś mnie pozytywnie na rozwiązanie 😂❤️

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    09.03. - 1609 gram 🌷
    30.03. - 2135 gram 🐭🩷
    preg.png
  • A_nulka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratulacje!!! 💕 ależ pozytywna wiadomość, mi też aż się zachciało już rodzić! 😁😁

Mój Bobas w nocy też mało aktywny, zazwyczaj budzi się po drugim pójściu do toalety, czyli jakoś 4-5, ale nie trwa to długo i śpimy dalej 😁

Co do grupy na facebooku to mi to bez różnicy, dostosuję się 😉

18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc

29.08.2025 ⏸️
    16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
    23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
    7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
    20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
    28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
    2.12. Bobas 240g 🩵

22.12. II prenatalne

🙎🏽‍♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
    🙎🏽‍♂️wszystko ok

preg.png
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugą noc z rzędu prawie nie spałam bo męczyło mnie okropne spinanke brzucha i ból 😵‍💫 Zwariuję jak tak będzie teraz co noc

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g
    31+2 - 1729g
    33+2 - 2071g
    36+2 - 2663g

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, waga 3200 w 37 tygodniu ciąży to całkiem spora waga 😁 weźmy pod uwagę, że dzidzia przez kolejne 3 tygodnie pewnie by urosła około 600g a nawet więcej 🙂

Lavariavel, czy Ty znasz płeć dzidzi? Umknęło mi a na pierwszej stronie nie ma aktualizacji. Pamiętam, że długo czekałaś chyba, żeby się dowiedzieć 😁

dracaena, Natt99, Firest, Lila777 lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Lila gratulacje!

Mi fb pasuje, tu wkurza mnie to, że nie można przejść do pierwszego nieczytanego postu automatycznie, i te wyskakujące reklamy...

Ja też zamawiam chyba dziś wózek, bo zaraz mi wykupią ta starsza wersję, która mocno staniała.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum na pewno ma przewagę dzięki anonimowości, na której wielu z nas zależy, ale grupa messengerowa ma jeszcze większą zaletę - jest zamknięta i prywatna, dostęp publiczny do tego co wypisujemy nie jest możliwy👍
    To pisanie publiczne w internecie mi akurat sprawia dyskomfort, musiałam się przełamać by założyć tu konto i brać udział, no ale walczyłam z niepłodnością i potrzebowałam jakiegoś środowiska osób w podobnej sytuacji🤭 A że jestem introwertyczna, a tematy trudne, to padło na internetowe forum.

Skoro na messengerze można zrobić anonimowe nicki niektórym z nas, tak jak któraś z Was pisała, to wtedy jest wilk syty i owca cała bo mamy i prywatność i anonimowość dla chętnych ☺️ A kto wie, może zrodzą się z tego prawdziwe i fajne relacje pomiędzy dziewczynami z tych samych miejscowości, albo nawet zlot gondoli😄 Może dajmy sobie szansę na to. Dodatkowo mamy cudowną administratorkę Cavarathiel, która chce to ogarnąć🫶👏🏻

A_nulka, KurtynaMileczenia, Piwonia37 lubią tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Forum na pewno ma przewagę dzięki anonimowości, na której wielu z nas zależy, ale grupa messengerowa ma jeszcze większą zaletę - jest zamknięta i prywatna, dostęp publiczny do tego co wypisujemy nie jest możliwy👍
    To pisanie publiczne w internecie mi akurat sprawia dyskomfort, musiałam się przełamać by założyć tu konto i brać udział, no ale walczyłam z niepłodnością i potrzebowałam jakiegoś środowiska osób w podobnej sytuacji🤭 A że jestem introwertyczna, a tematy trudne, to padło na internetowe forum.

Skoro na messengerze można zrobić anonimowe nicki niektórym z nas, tak jak któraś z Was pisała, to wtedy jest wilk syty i owca cała bo mamy i prywatność i anonimowość dla chętnych ☺️ A kto wie, może zrodzą się z tego prawdziwe i fajne relacje pomiędzy dziewczynami z tych samych miejscowości, albo nawet zlot gondoli😄 Może dajmy sobie szansę na to. Dodatkowo mamy cudowną administratorkę Cavarathiel, która chce to ogarnąć🫶👏🏻

Podpisuję się pod tym i proponuję, żeby była ta grupa założona zanim nasza kochana administratorka urodzi bo później wiadomo, że może być różnie przede wszystkim z czasem na takie zabawy 🙂. Nie musimy od razu się tam przenosić, poprostu niech już sobie będzie i czeka na odpowiedni moment 😊

KurtynaMileczenia, Firest lubią tę wiadomość

• Lavariavel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka pleć znana.

Juz ostatecznie zostało stwierdzone, że syn:) co do imienia mamy problem. Chciałam Maksymilian ale jest bardzo popularne aktualnie, rozwazamy jeszcze Ksawery oraz moj mąż wynalazł imię Hektor :)
    Bardzo rzadkie, ogolnie mi sie podoba. Ja wierze tez w to że w imieniu tkwi poniekąd charakter człowieka i imie ma wpływ na nas. Dlatego duzo imion odpadlo. ;)
    Dla dziewczynki bylo łatwiej bo miala byc Anastazja albo Wiktoria :)

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    decd2bbe566d1.jpghttps://zapodaj.net/plik-1998FOOkqa
    Nadrobiłam czytanie, ale tyle tego pisałyście że nie jestem w stanie się odnieść do wszystkich ❤️
    Z mojej strony jeszcze raz ogromne podziękowania dla Was za wsparcie ❤️
    Opiszę dokładniej przebieg zdarzeń, bo też by mnie to ciekawiło 🤣
    W czwartek wizyta - polepszenie wyników i stanu ogólnego, standardowo bolały pachwiny i brzuch jak na okres ale minęły brutalne ataki bólu. Szyjka 2.3 i wyliczona waga 3100. Oczywiście już mówiłam że nie pogardzę urodzić szybciej no ale nie ma się na to wpływu a lekarz zapewnił że nie ma szans na szybszy poród niż 28.04 CC.
    Z czwartku na piątek prawie całą noc nie spałam , mąż jechał w trasę i jakoś to przeżywałam. Za to w nocy poczytałam o tym żelu przeciw zrostom do CC 😁
    Rano ok 6 poszłam siku, wróciłam do łóżka i jakoś tak znowu zrobiło mi się mokro między nogami. Jak się podniosłam, to zaczęło lecieć ale wydawało mi się że to pęcherz nie wytrzymuje. Położyłam się znowu i chwilę był spokój i za chwilę znowu bardziej mokry wodnisty sluz był ( gęstsze niż woda ). Jak poszłam do ubikacji to wysikałam to ale mimo sikania nadal po troszku coś leciało, żeby upewnić się z której to dziury leci to wsadziłam tampona 🤣 który nabrał szybko objętości. Wtedy zadzwoniłam po męża żeby wracał z trasy - na szczęście nie odjechał daleko i do 40min wrócił. W tym czasie chyba odszedł czop - bo było coś przezroczystego gęstego z malutkim skrzepem krwi. Z biegiem czasu zaczęło się ze mnie sączyć w niekontrolowany sposób coraz więcej tych wód. Nie były to ogromne ilości - takie posikiwanie.
    Oczywiście szybkie dopakowanie torby, ogarnięcie domu i szybka ciążowa sesja przy motorach haha
    Nie czułam wcale skurczów oprócz stałego bólu podbrzusza który towarzyszył mi większość ciąży.
    Jechałam do laboratorium po odbiór wyniku gbs bo drukarka się zepsuła haha i jakiś facet męża nie chciał puścić w kolejce i by mu przywalił mój mąż 🤣 bo był w panice - wiecie jak. Poszłam tam i szybko odebraliśmy wynik. Do szpitala dotarliśmy po 8 rano ( 45min drogi jadąc 180 autostrada ). W aucie zaczęły sie pierwsze skurcze .
    W szpitalu na przyjęciu też zepsuła się drukarka 🤣 i jeszcze pomogłam pani pielęgniarce ją naprawić 🤣
    Trafiłam na koleżankę położną - potwierdziła że to wody ale nic wielkiego się tam nie działo. Okazało się że nie ma lekarza anestezjologa wolnego do CC i trza było czekać do aż 14:30! . Zaczęli robić ktg i skurcze zaczęły ostro się nabijać i mój stan też się pogarszał bardzo szybko. Więc zaczęła się panika 🤣 zrobili mi lewatywę i jak mnie przegoniło to skurcze się tak nasilały że myślałam że umrze. Biło już na Maxa na ktg, częstotliwość się skracała najpierw z 3min i skurczy trwających ok 30s do potem już co 1min i też tak 30/40s skurcz trwał. Zaczęłam mocno krwawić oprócz tych wód i zwijać się z bólu. Przeciwbólowe nic nie pomagały, po badaniu było daleko do porodu i mega zaciśnięte kroczę - potwierdziło się mocne wysportowanie które jest niebezpieczne. Ostatecznie przed 13 przyjechał jakiś anestezjolog i w biegu mnie brali na cesarkę.
    Przy znieczuleniu do kręgosłupa dostawałam skurczów co 30/40 sekund i to potężnych, niestety poruszyłam się przy wbitej igle przez to musiał lekarz to poprawiać. Znieczuliło mnie tak ze po porodzie nie czułam rąk i pół policzka haha . Jak mnie znieczulili to po kilku minutach urodziła się moja córeczka 🥹❤️ nie czułam żadnego bólu, jedynie mdłości były niebezpieczne podczas CC 😬 przy zszywaniu zaczęłam im odpływać i mnie cucili,
    Mi ją przyłożyli do policzka na chwilę i potem trafiła na kangurowanie do tatusia. Jak mnie zszyli to od razu po wywiezieniu z sali operacyjnej dali mała do cycka, przyssała się jak pijawka ale mi ręce nie działały żeby ją złapać haha i znowu trafiła do taty a ja dochodziłam do siebie jak po narkozie 🤣 przez mój dodatni wynik GBS i odejście wód i zbyt późne podanie antybiotyku było ryzyko zakażenia. Na szczęście dziś wynik przyszedł i wszystko dobrze ❤️ ten żel my rano też zdążyli kupić, 630zl kosztował i mam nadzieję że pomoże na zrosty. Jestem obolała - ale nagrodą jest tak cenna że wszystko wybacza ❤️ lecę spróbować pokarmić i potem napiszę jak teraz sytuacja wygląda ❤️😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:40

Ania 93, IT_Girl, Agat99 lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3
    26.03 2900g 🩷 34+3

preg.png
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj pojawiła mi się jednorazowo taka bardziej gęsta rozciągliwa wydzielina. Nie było tego duzo. Zwykle jest biała i nierozciągliwa w dużych ilościach. Myślicie, że to może być fragment czopa ? Troche boje. Na razie mam na liczniku 36+2 więc jeszcze ciąża nie jest donoszona

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
‹‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ