X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Cavarathiel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie już wszystkie jesteśmy bliżej niż dalej, powoli otwieramy ten worek bobasków 😁 I tak się zastanawiam czy chcecie może grupę na facebooku?
    Znika wtedy opcja anonimowości, ale mi osobiście to nie przeszkadza, bo mocno się tu poznałyśmy i uważam, że mamy fajną grupę 😊 A w takim bardziej prywatnym środowisku można by było wysłać zdjęcia dzieciaczków teraz po porodach czy nawet później w ramach pytania o jakieś wątpliwości czy porady (albo by się pochwalić czymś, a co!)
    Wiem, że w niektórych grupach miesięcznych to fajnie funkcjonuje i raczej dziewczyny sobie chwalą.
    Dajcie znać co myślicie na ten temat 😁

Monika33, Moira, KurtynaMileczenia, Firest lubią tę wiadomość

Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
    32👩 34🧔
    ◽ AMH 0,56 (11.24)
    ◽ Adenomioza
    ◽ immunologia ❗

📅 11.2024 Bocian Szczecin
    ◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
    20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
    24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌

◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
    22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
    13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
    5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
    nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    12+3 - I prenatalne 6,2cm
    20+2 - 324g
    21+1 - II prenatalne 424 g
    24+2 - 629g
    28+2 - 1235g
    31+2 - 1729g
    33+2 - 2071g
    36+2 - 2663g

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    W sumie już wszystkie jesteśmy bliżej niż dalej, powoli otwieramy ten worek bobasków 😁 I tak się zastanawiam czy chcecie może grupę na facebooku?
    Znika wtedy opcja anonimowości, ale mi osobiście to nie przeszkadza, bo mocno się tu poznałyśmy i uważam, że mamy fajną grupę 😊 A w takim bardziej prywatnym środowisku można by było wysłać zdjęcia dzieciaczków teraz po porodach czy nawet później w ramach pytania o jakieś wątpliwości czy porady (albo by się pochwalić czymś, a co!)
    Wiem, że w niektórych grupach miesięcznych to fajnie funkcjonuje i raczej dziewczyny sobie chwalą.

Jestem na tak 🙂🥰

36♀️38♂️

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰
    19.03. -1957g
    13.04. - 2715g

preg.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szczepiłam na rsv w zeszłym tygodniu.

My dzis po wizycie, pessar ściągnięty. Dr mnie zestresowała, że nie nie nastawia się na to, że się za dwa tygodnie spotkamy 😆 a tu jeszcze tyle do ogarnięcia :D młoda trochę przystopowała, ale już ma ponad 3 kg, więc raczej najmniejsza nie będzie.
    Cavarathiel wrote:

Ja się mogę przenieść na fb, albo zostać tu. W sumie mi obojętne 😊

age.png
    preg.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • KurtynaMileczenia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętna na fb :)

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie poczytam co pisałyście bo właśnie morfina wjechała i bania jak trza się robi, ale szybko Wam napisze! A jutro nadrobię zaległości.
    Tak! To były wody a nie siku haha !
    Mam na pokładzie córeczkę Aurorę o wadze 3200g i 52cm
    Według szpitalnego kalendarza 37+3 w dzień porodu było.
    Jestem po CC, ale już myślałam że nie zdążę- jutro Wam opowiem. Jest tak malutka i śliczna 🥹❤️
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, nadal nie mogę w to uwierzyć że mam to za sobą - tym bardziej że wczoraj lekarz mówił że absolutnie nic nie wskazuje na szybszy poród, poprawiło mi się z objawami a tu nagle niespodzianka bez ostrzeżenia 😁 Jestem zakochana w mojej małej księżniczce 🩷 mam nadzieję że jutro znajdę czas żeby Wam zdać relację szczegółową - wypoczywajcie i bądźcie spakowane! 🤣
    Buziaki dla Was moje online przyjaciółki ❤️

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3
    26.03 2900g 🩷 34+3

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Ja po Waszych wpisach zaczęłam się faktycznie zastanawiać czy obecność męża mi nie będzie bardziej szkodzić. Jak jestem sama to mam tryb walki i bycia dzielną, przy nim to znika i boje się, że faktycznie wtedy nie dam rady. Ale najwyżej poproszę go by wyszedł 😁 On sam chce być obecny, a ja nie chcę mu odbierać tej możliwości na starcie.
    Ja poruszyłam ten temat jednak z ukochanym, powiedziałam o swoich obawach. Ustaliliśmy, że oczywiście będzie przy mnie na tyle ile będę tego potrzebować, ale gdy tylko poczuję, że efektywniej mi idzie samej, to będzie wychodził i wszystko rozumie ❤️

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    W sumie jest to opcja. Faktycznie większość z nas jest tu od początku wątku, choć przeprowadzałyśmy się już dwa razy, pamiętam te pierwsze dni września jak się poznałyśmy i ekscytowałyśmy pozytywną betą🫶
    Tylko jak my się skojarzymy i nie pogubimy jeśli już tych śmiesznych nicków nie będzie😄 To już z nickiem właśnie już się kojarzy osobę i te wszystkie historie.

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
‹‹ 139 140 141 142 143
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ