🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie już wszystkie jesteśmy bliżej niż dalej, powoli otwieramy ten worek bobasków 😁 I tak się zastanawiam czy chcecie może grupę na facebooku?
Znika wtedy opcja anonimowości, ale mi osobiście to nie przeszkadza, bo mocno się tu poznałyśmy i uważam, że mamy fajną grupę 😊 A w takim bardziej prywatnym środowisku można by było wysłać zdjęcia dzieciaczków teraz po porodach czy nawet później w ramach pytania o jakieś wątpliwości czy porady (albo by się pochwalić czymś, a co!)
Wiem, że w niektórych grupach miesięcznych to fajnie funkcjonuje i raczej dziewczyny sobie chwalą.
Dajcie znać co myślicie na ten temat 😁
Monika33, Moira, KurtynaMileczenia, Firest lubią tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g
31+2 - 1729g
33+2 - 2071g
36+2 - 2663g

-
Cavarathiel wrote:W sumie już wszystkie jesteśmy bliżej niż dalej, powoli otwieramy ten worek bobasków 😁 I tak się zastanawiam czy chcecie może grupę na facebooku?
Znika wtedy opcja anonimowości, ale mi osobiście to nie przeszkadza, bo mocno się tu poznałyśmy i uważam, że mamy fajną grupę 😊 A w takim bardziej prywatnym środowisku można by było wysłać zdjęcia dzieciaczków teraz po porodach czy nawet później w ramach pytania o jakieś wątpliwości czy porady (albo by się pochwalić czymś, a co!)
Wiem, że w niektórych grupach miesięcznych to fajnie funkcjonuje i raczej dziewczyny sobie chwalą.
Jestem na tak 🙂🥰 -
Ja się szczepiłam na rsv w zeszłym tygodniu.
My dzis po wizycie, pessar ściągnięty. Dr mnie zestresowała, że nie nie nastawia się na to, że się za dwa tygodnie spotkamy 😆 a tu jeszcze tyle do ogarnięcia
młoda trochę przystopowała, ale już ma ponad 3 kg, więc raczej najmniejsza nie będzie.
Cavarathiel wrote:W sumie już wszystkie jesteśmy bliżej niż dalej, powoli otwieramy ten worek bobasków 😁 I tak się zastanawiam czy chcecie może grupę na facebooku?
Ja się mogę przenieść na fb, albo zostać tu. W sumie mi obojętne 😊

Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
Dziewczyny nie poczytam co pisałyście bo właśnie morfina wjechała i bania jak trza się robi, ale szybko Wam napisze! A jutro nadrobię zaległości.
Tak! To były wody a nie siku haha !
Mam na pokładzie córeczkę Aurorę o wadze 3200g i 52cm
Według szpitalnego kalendarza 37+3 w dzień porodu było.
Jestem po CC, ale już myślałam że nie zdążę- jutro Wam opowiem. Jest tak malutka i śliczna 🥹❤️
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, nadal nie mogę w to uwierzyć że mam to za sobą - tym bardziej że wczoraj lekarz mówił że absolutnie nic nie wskazuje na szybszy poród, poprawiło mi się z objawami a tu nagle niespodzianka bez ostrzeżenia 😁 Jestem zakochana w mojej małej księżniczce 🩷 mam nadzieję że jutro znajdę czas żeby Wam zdać relację szczegółową - wypoczywajcie i bądźcie spakowane! 🤣
Buziaki dla Was moje online przyjaciółki ❤️
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3
26.03 2900g 🩷 34+3

-
Ja poruszyłam ten temat jednak z ukochanym, powiedziałam o swoich obawach. Ustaliliśmy, że oczywiście będzie przy mnie na tyle ile będę tego potrzebować, ale gdy tylko poczuję, że efektywniej mi idzie samej, to będzie wychodził i wszystko rozumie ❤️Cavarathiel wrote:Ja po Waszych wpisach zaczęłam się faktycznie zastanawiać czy obecność męża mi nie będzie bardziej szkodzić. Jak jestem sama to mam tryb walki i bycia dzielną, przy nim to znika i boje się, że faktycznie wtedy nie dam rady. Ale najwyżej poproszę go by wyszedł 😁 On sam chce być obecny, a ja nie chcę mu odbierać tej możliwości na starcie.👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
W sumie jest to opcja. Faktycznie większość z nas jest tu od początku wątku, choć przeprowadzałyśmy się już dwa razy, pamiętam te pierwsze dni września jak się poznałyśmy i ekscytowałyśmy pozytywną betą🫶Cavarathiel wrote:W sumie już wszystkie jesteśmy bliżej niż dalej, powoli otwieramy ten worek bobasków 😁 I tak się zastanawiam czy chcecie może grupę na facebooku?
Tylko jak my się skojarzymy i nie pogubimy jeśli już tych śmiesznych nicków nie będzie😄 To już z nickiem właśnie już się kojarzy osobę i te wszystkie historie.👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-