X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Ania 93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Dziewczyny chyba wody mi zaczęły odchodzić ! Jadę na szpital! Będę meldować w miarę możliwości ❤️🤣
    Mam nadzieję że to wody a nie sikanie bo wstyd będzie w szpitalu hahaha
    Brzuszek boli standardowo jak na okres 😁
    Trzymam kciuki ♥️

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 jakie emocje ❤️ trzymam kciuki !

Nawet moj maz podekscytowany wydarzeniem 😅 ale nie dotarlo do niego że dzieli nas tylko kilka dni z terminem😂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serio wszystko zależy od tego jakie się ma relacje. Ja w sumie nie będę miała nic przeciwko, żeby iść na spacer z koleżankami jak tylko będę czuła się na siłach żeby iść na ten spacer, np po tygodniu czy dwóch. Ale przyjazd mojej mamy wiąże się z conajmniej kilkudniowym pobytem. Właśnie jest u nas teraz i to jaki chaos ona wprowadza to jest nie do pomyślenia. Ona w kuchni jest jak huragan, ja po jednym dniu jestem tak przebodźcowana że cały mój spokój wewnętrzny jaki udało mi się uzyskać przed porodem już legł w gruzach 🫣 i wiem że gdyby chciała przyjechać zaraz po porodzie to po to żeby "pomóc mi przy dziecku". Problem polega na tym że ona nie zrozumie że ja pomocy przy dziecku nie będę potrzebować, bo będę ja i mąż. Dwie dorosłe osoby do opieki nad jednym noworodkiem jest wg mnie wystarczające. Pomocy będę potrzebować przy obiedzie, sprzątaniu i opieki nad psem. Ja nawet nie chcę dzielić tej opieki nad dzieckiem w pierwszych tygodniach z kimś innym niż mój mąż. To my się mamy nauczyć dziecka, dziecko nas, nie chcę żadnych nieproszonych rad sprzed 30 lat, np. mycie noworodka w szarym mydle i obklejenie go po kąpieli oliwką bambino 👍👍👍
    A co do teściów to się nawet nie chcę wypowiadać, bo od roku mamy napięte stosunki i właściwie gdyby nie ciąża to nadal byśmy się do siebie nie odzywali 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:53

Firest lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    24.03 2100g
    14.04 2600g

preg.png
  • Moira Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, ale wiadomość ! Czekamy na informacje, a że nie odpisujesz to czuje, że się dzieje 😁 mój Teo jest aktywny chyba cały czas, w nocy szaleje w brzuchu jak tylko wstanę do toalety to on już nie daje zasnąć. W dzień może mam spokój między 9, a 12, tak to dziecię chyba nie śpi w brzuchu wcale i nie przerażające mnie, że tak moze być po porodzie 😀 bo koleżanki wciąż mnie tak straszą. Ja aktualnie dosypiam, znowu boli mnie głowa, a na 16 muszę się wyczlapac z domu oglądać mieszkanie na drugim końcu miasta, mam nadzieję, że uda się przed porodem wynająć coś nowego

36♀️38♂️

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰
    19.03. -1957g
    13.04. - 2715g

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam polecajkę. Chciałam chociaż jeden biustonosz do karmienia usztywniany, kupiłam z kilku stron i jedynie podpasował mi z ASTRATEX, kupiłam dokladnie ten "Biustonosz do karmienia Spacer Simply Pure". Jest mieciutki a przy tym super trzyma biust i jest seksi. No i mają super rozmiarówki bo ja z moim małym biustem nigdzie takiego do karmienia nie mogę kupić a tu sie udało. Skorzystalam z ich tabeli rozmiarów i jest idealny 😉 cena nie taka niska bo z przesyłką 193zl ale jestem zadowolona

dracaena, Bezimienna lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Dziewczyny ja mam polecajkę. Chciałam chociaż jeden biustonosz do karmienia usztywniany, kupiłam z kilku stron i jedynie podpasował mi z ASTRATEX, kupiłam dokladnie ten "Biustonosz do karmienia Spacer Simply Pure". Jest mieciutki a przy tym super trzyma biust i jest seksi. No i mają super rozmiarówki bo ja z moim małym biustem nigdzie takiego do karmienia nie mogę kupić a tu sie udało. Skorzystalam z ich tabeli rozmiarów i jest idealny 😉 cena nie taka niska bo z przesyłką 193zl ale jestem zadowolona

Fajny, tylko uwaga na fiszbiny. Zle dobrany moze spowodować np. zastoje jak gdzies bedzie uciskał. Dla mnie z fiszbinami ok, ale tylko po stabilizacji laktacji. W połogu ten rozmiar sie mega zmienia, w nawale piersi duze, po nawale mniejsze, a jeszcze pozniej po 6-8 tyg sie rozmiar normuje po stabilizacji.

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Fajny, tylko uwaga na fiszbiny. Zle dobrany moze spowodować np. zastoje jak gdzies bedzie uciskał. Dla mnie z fiszbinami ok, ale tylko po stabilizacji laktacji. W połogu ten rozmiar sie mega zmienia, w nawale piersi duze, po nawale mniejsze, a jeszcze pozniej po 6-8 tyg sie rozmiar normuje po stabilizacji.

A miałaś ten konkretnie czy dla zasady jesteś na nie ? :)
    Tak jak napisałam - chciałam chociaż jeden usztywniany, miseczki ma miękkie, dół super trzyma. Zamówiłam z 3 stron łącznie i tylko ten jest mięciutki niewyczuwalny, delikatny dlatego wrzucam polecajke ale nikogo nie zmuszam :)

Bezimienna lubi tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    31.03 2736g 🩷

preg.png
  • Nalan Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komuś, kto wychował się w kochającym i wspierającym środowisku ciężko będzie zrozumieć osoby, którym rodzicielskiej miłości brakowało.
    Tak jak dla mnie kiedyś było zaskoczeniem, że w domu może być miło i przyjemnie. Że krzyki to nie norma :) zazdroszczę, jeśli możecie bezpiecznie zaprosić swoją rodzinę zaraz po porodzie. Na pewno jest to duża pomoc.

Moi rodzice i teściowie już usłyszeli, że odezwiemy się jak będziemy gotowi na odwiedziny. Może to zajmie miesiąc, a może jeszcze dłużej. Teraz samopoczucie moje i małej jest najważniejsze, a po porodzie będę potrzebować przede wszystkim spokoju w trakcie tej całej burzy hormonalnej. Samotność jest dla mnie zdrowsza niż toksyczne towarzystwo.

Czy u Was też pojawił się straszny spadek apetytu (37tc)? Wcześniej musiałam jeść co 2-3 godziny, a z dnia na dzień najchętniej bym nic nie jadła. Mdłości też nie pomagają. Nietrzymanie moczu też mi się trafiło kilka razy, na szczęście w domu :p ogólnie szybko zleciała mi ta ciąża :) chciałabym już przytulić moje maleństwo. I czasem czuję strach przed porodem, a czasem ekscytację, że to już, że zaraz zobaczę małą.

Karpatka95, KurtynaMileczenia, Kassialka lubią tę wiadomość

punkcja czerwiec 2025
    6 zapłodnionych
    ❄️❄️

Sierpień 2025
    6dpt Bhcg 26
    10 dpt Bhcg 208
    ❤️
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Karpatką, wszytko zależy od bliskości relacji jaką się ma. U nas nie jest skrajnie ani w jedną ani w drugą stronę. Są jakieś relacje i kontakt, regularne odwiedziny rodziców i rodzeństwa, ale i tak każde gospodarstwo domowe ma swoje życie, swoje sprawy i tyle. Nas i tak dotychczas bardzo rzadko ktoś odwiedzał, to było zawsze po naszej stronie jeździć w rodzinne miejscowości, więc nie spodziewam się teraz jakiegoś boomu. No moja mama się nagle uaktywniła na jakieś wspieranie, pomaganie i się zapowiadała z przyjazdem, ale ja to zdecydowanie dystansuje bo nie chce jej pomocy, mamy już zupełnie inne standardy życia i funkcjonowania, nawet jem zupełnie inaczej. Dla mnie to byłby po prostu kilkudniowy gość, którego dodatkowo muszę pilnować oprócz dziecka i w napięciu czekałabym tylko kiedy to się skończy.
    Myślę, że jak się sami ogarniemy po ok. 2-3 tygodniach od urodzin, to damy znać, że jeśli ktoś ma ochotę odwiedzić poznać nowego członka rodziny to zapraszamy. A jak nie, to my sami pewnie przyjedziemy po ok. 8 tyg, czyli dopiero latem☺️

Karpatka95 lubi tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co żadnych daktyli, wiesiołków, ananasów, odstawiania magnezu, lewatyw, ani biegania po schodach😄 No marzy mi się dociągnąć do maja🌸🌷🌼 Za tydzień mam KTG i zobaczymy co tam w trawie piszczy. Póki co szyjka twardzielka👍

Edit: Ah zapomniałam wspomnieć o słynnym myciu okien. Oczywiście brudne jak cholera, ale muszą poczekać bliżej terminu 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:09

Kassialka, dracaena lubią tę wiadomość

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że wszystko zależy od relacji z rodziną, nie ma co generalizować. U mnie odwiedziny rodziców tak ale na pewno bym nie chciała, żeby zostali na kilka dni 😅 Na szczęście mogą spokojnie przyjechać i pojechać tego samego dnia. Jedynie liczę na jakieś słoiki i mrożonki od mamy 😜

Jeśli chodzi o apetyt to ja czuję, że nie umiem tyle zjeść co wcześniej. Nie wiem czy to ucisk czy coś innego. Jak zjem za dużo to od razu robi mi się niedobrze, na szczęście póki co bez wymiotów.

Kassialka lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    5/26 - czekamy na Ciebie🩵

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    A miałaś ten konkretnie czy dla zasady jesteś na nie ? :)
    Tak jak napisałam - chciałam chociaż jeden usztywniany, miseczki ma miękkie, dół super trzyma. Zamówiłam z 3 stron łącznie i tylko ten jest mięciutki niewyczuwalny, delikatny dlatego wrzucam polecajke ale nikogo nie zmuszam :)

Po prostu karmiłam ponad 2 lata i wiem, jak zmienia się fizjologicznie biust w trakcie kp. 😅 I ze do czasu stabilizacji po prostu mozna zrobić sobie fiszbinami kuku (nawet zbyt ciasnym bez fiszbin mozna). Nosiłam z fiszbinami na późniejszym etapie kp. 😊 Wszystko do sprawdzenia.

Ja wszystko rozumiem dziewczyny, nie mam kontaktu z moją własną matką, o pierwszej ciazy nawet nie wiedziała, dowiedziała sie dopiero o wnuczce (i pozniej ją poznala, bo dla mnie tak, ja to ja, ale moje dziecko ma prawo znać dziadków). 😉 Wiec tak, jasne, trzeba chronić swoje granice i ja swoje też chronię doskonale. Ale tesciow ma super nawet jak dawali zbędne rady z dobrego serduszka. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:46

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

age.png

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Ja póki co żadnych daktyli, wiesiołków, ananasów, odstawiania magnezu, lewatyw, ani biegania po schodach😄 No marzy mi się dociągnąć do maja🌸🌷🌼 Za tydzień mam KTG i zobaczymy co tam w trawie piszczy. Póki co szyjka twardzielka👍

Hah, ja tez bym chciala dociągnąć do maja. 😅😅 Jakoś tak maj jest fajny. 😂

Agat99, Firest lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32

age.png

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaznaczę tylko, że w swojej wypowiedzi napisałam "jeśli relacje z rodzicami/teściami są dobre" 🙂 Ja nie mam dobrych relacji z mamą i nie wychowałam się w domu pełnym miłości (w przeciwieństwie do mojego męża) ale zrozumiałam, że moja relacja nie powinna wpływać na relacje moich dzieci z dziadkami (dziadkami są bardzo ok i moja córka uwielbia babcie i nie wie nic o tym jaką toksyczna mama była dla mnie całe życie, nie chce by wiedziała). I przede wszystkim potrafię to oddzielić ale długo się tego uczyłam 🙂
    Rozumiem też, że ktoś może mieć inaczej 🙂

Ciekawe jak tam sytuacja z wodami, czekamy, odświeżam 😁

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam dotrwać do maja, ale jak mi lekarz przedstawił wizję szpitala na 29.04 i indukcji to już wolę żeby się samo zaczęło 🤣

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g
    24.03 2100g
    14.04 2600g

preg.png
‹‹ 137 138 139 140 141
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ