🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Natt99 wrote:Hej dziewczyny!
Nadrabiam weekendowe zaległości 😁
Jestem po wizycie i córcia waży już 806 gram! 🩷👧🏼szyjka 4,1 cm więc super. Na moje twardnienie brzucha usłyszałam „to normalne” xd no ale dalej będę suplementowac magnez, bo już czuję jak chodzę że czasami zaczyna się skurcz w stopę ale szybko się zatrzymuje żeby się nie rozkręciło 😂
Wczoraj miałam wieczór pełen emocji - przewróciłam się na lodzie 😭 na szczęście poleciałam na kolana, ale potem panikowałam i leżałam na plecach żeby wyczuć mała, jak zaczęła kopać to się rozpłakałam i sobie pomyślałam jak to łatwo o tragedie.. mój ginekolog na szczęście powiedział że wszystko jest w porządku.
Zalecenia dużo ruchu ale jak widzę właśnie tą pogodę, to nie wiem jak mam się niby duzo ruszać 🫣 bo po wczoraj się wystraszyłam.
Co do fotelików to ja kupuję używany z maxi Cosi pebble 360 pro 2 od kumpeli, ale to bliżej porodu.
Hej hej, ja dzisiaj również po wizycie ponieważ źle się ostatnio czułam i nie mogłam zrobić krzywej bo wymiotowałam podczas każdej próby. Córcia rośnie jak na drożdżach, nasz mały dziś 909g
co do twardego brzucha tak samo, magnez na potęgę, ale mam wrażenie, że nic nie daje
U mnie w końcu na plus, że łożysko nie jest już przodujące, więc można się więcej ruszać i nawet lekarz zaproponował, żeby iść na basen i masaż, a marzę o tym już od paru tygodni
Natt99, Firest, Ania 93, Lavariavel, IT_Girl lubią tę wiadomość
-
Ja dziś miałam pierwszą wizytę u fizjo. Na szczęście ból spojenia, który towarzyszy mi od kilku dni to nie rozejście tylko lekka destabilizacja. Oczywiście po tych wszystkich testach, uciskach, masażach, rozluźnianiu znowu czuję się gorzej 🤣 paradoks fizjoterapii... Ale wiem, że w dłuższej perspektywie wyjdzie mi to na dobre. Będę się powoli przygotowywać do porodu, zaczynamy od podstaw, czyli oddechu. Mam trochę codziennych czynności które muszę zacząć wykonywać inaczej i kilka ćwiczeń na początek.
Jutro umówiłam się na dodatkową wizytę u lekarza. Niby te dolegliwości krocza które mam od kilku dni to najprawdopodobniej to spojenie. Ale po tym szpitalu ostatnio zrobiłam się jeszcze bardziej przewrażliwiona i wolę sprawdzić i mieć pewność że nie dzieje się nic złego 😅
Przyszła mi dziś poduszka do karmienia i jestem nią zachwycona 😅 super się sprawdza do wieczornego relaksu z książką, fajna podpórka. Ciekawe jak się będzie na niej karmiło. Przyszły mi też pieluszki flanelowe, tetrowe i muślinowe z Mój Świat Dziecka. Nie mam jakiś większych obiekcji jeśli chodzi o jakość, ale też nie mam doświadczenia.
No i mój pierwszy fuck up, kupiłam termofor z pestek wiśni a przecież nie mam mikrofali 🤣🤣🤣
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 800g 😍
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Biedna jesteś z tym bólem spojenia, podejrzewam że nieźle relaksyna się u Ciebie uaktywniła 🙈Karpatka95 wrote:Ja dziś miałam pierwszą wizytę u fizjo. Na szczęście ból spojenia, który towarzyszy mi od kilku dni to nie rozejście tylko lekka destabilizacja. Oczywiście po tych wszystkich testach, uciskach, masażach, rozluźnianiu znowu czuję się gorzej 🤣 paradoks fizjoterapii... Ale wiem, że w dłuższej perspektywie wyjdzie mi to na dobre. Będę się powoli przygotowywać do porodu, zaczynamy od podstaw, czyli oddechu. Mam trochę codziennych czynności które muszę zacząć wykonywać inaczej i kilka ćwiczeń na początek.
Jutro umówiłam się na dodatkową wizytę u lekarza. Niby te dolegliwości krocza które mam od kilku dni to najprawdopodobniej to spojenie. Ale po tym szpitalu ostatnio zrobiłam się jeszcze bardziej przewrażliwiona i wolę sprawdzić i mieć pewność że nie dzieje się nic złego 😅
Przyszła mi dziś poduszka do karmienia i jestem nią zachwycona 😅 super się sprawdza do wieczornego relaksu z książką, fajna podpórka. Ciekawe jak się będzie na niej karmiło. Przyszły mi też pieluszki flanelowe, tetrowe i muślinowe z Mój Świat Dziecka. Nie mam jakiś większych obiekcji jeśli chodzi o jakość, ale też nie mam doświadczenia.
No i mój pierwszy fuck up, kupiłam termofor z pestek wiśni a przecież nie mam mikrofali 🤣🤣🤣
Co do pieluch muslinowych z temu to wczoraj spotkałam się ze znajoma co kupiła córce i byłam mile zaskoczona. Naprawdę miłe w dotyku i ładne, no i tanie 😅
Prosiłabym o zapisanie mnie na kolejną wizytę do ginekologa 9.03. na pierwszą stronkę, z góry dziękuję 🩷Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 22:47
Karpatka95 lubi tę wiadomość
-
Super. Dziękuję 🫶 wezmę też te Testeo na próbę kilka pojedynczych opakowań i będę testować wraz z Waterwipes i Bamboolove. Testeo jednak są dwukrotnie tańsze, więc jak się sprawdzą to ekstra😊Lila777 wrote:Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane to mój brat polecił mi z allegro ( wrzucam pełną nazwę skopiowaną )
CHUSTECZKI NAWILŻANE DLA DZIECI I NIEMOWLĄT AŻ 99,8% WODY TESTEO 800 sztuk
Podobno super się sprawdzają. Ja z tymi kosmetykami i innymi gratami poczekam do marca 😁
Za to dostałam wczoraj kolejny wór ciuszków 🥹 moja córka na dzień dzisiejszy ma ich więcej niż ja 🤣 ani sztuki chyba nie kupię, bo tyle tego mam 🙈
A te pieluchy tetrowe jakieś konkretne polecacie? Ile tego sobie kupić ?
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
O to faktycznie wezmę tylko parę paczek na próbę, zobaczymy czy uczuli. Każda skórka dzidziusia pewnie co innego lubi i toleruje.dracaena wrote:Mają niefajny konserwant. Tak tylko uczulam. Phenoxyethanol.
Warto u Srokao sprawdzać składy, ma fajnie rozpisane i jest sporo takich o spoko składzie.
Zwracam uwagę bo sama mam fazę na naturalne kosmetyki (od lat, w tym nie maluję się, a jak już to podkładami mineralnymi) i w mojej własnej kosmetyczce nie ma podejrzanych rzeczy więc u dziecia tez nie. 😅😆
dracaena lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Moira super wiesci:) ja tez z lozyskiem przodujacym. Juz jak mialam wizyte 15stycznia bylo lepiej bo "tylko" bylo blisko ujscia a nie na. Moze u mnie tez sie podniesie. Chociaz mam takie przeczucie ze chyba nie do konca bo bobas czasami sie jak kreci to mam wrazenie ze tam cos ciąga u dolu ^^
Karpatka a termofor nie mozesz do piekarnika wstawic? Ew. Żelazkiem podgrzac? Ja bym tak kombinowala ew. Air fryier jak masz 😁😁 suszarka do wlosow? Prostownica? W mikro najszybciej ale trzeba byc kreatywnym xd
To tak samo jak ze sterylizacja smoczkow czy butelek. Nie musi byc profesjonalny sterylizator. Ja poprostu mylam pierwszy raz normalnie z plynem do naczyn i wyparzalam.
Bylam wczoraj w Lidlu i w sumie pierwszy raz od bardzo dawna zwrocilam uwage na dzial typowo dzieciecy. Jestem w szoku że tam są 3 rodzaje pieluszek Lupilu.
Chusteczek tez chyba z 4. Fakt ze ceny nie są juz takie przystepne
Na TIk toku ogladam kobietke co ocenia sklady kosmetykow etc dzieciecych i polecila produkty firmy lab4baby. Niechcacy zamowilam na probe chusteczki 1 paczke to one nawet splukiwalne są.
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Lavariavel wrote:Moira super wiesci:) ja tez z lozyskiem przodujacym. Juz jak mialam wizyte 15stycznia bylo lepiej bo "tylko" bylo blisko ujscia a nie na. Moze u mnie tez sie podniesie. Chociaz mam takie przeczucie ze chyba nie do konca bo bobas czasami sie jak kreci to mam wrazenie ze tam cos ciąga u dolu ^^
Karpatka a termofor nie mozesz do piekarnika wstawic? Ew. Żelazkiem podgrzac? Ja bym tak kombinowala ew. Air fryier jak masz 😁😁 suszarka do wlosow? Prostownica? W mikro najszybciej ale trzeba byc kreatywnym xd
To tak samo jak ze sterylizacja smoczkow czy butelek. Nie musi byc profesjonalny sterylizator. Ja poprostu mylam pierwszy raz normalnie z plynem do naczyn i wyparzalam.
Bylam wczoraj w Lidlu i w sumie pierwszy raz od bardzo dawna zwrocilam uwage na dzial typowo dzieciecy. Jestem w szoku że tam są 3 rodzaje pieluszek Lupilu.
Chusteczek tez chyba z 4. Fakt ze ceny nie są juz takie przystepne
Na TIk toku ogladam kobietke co ocenia sklady kosmetykow etc dzieciecych i polecila produkty firmy lab4baby. Niechcacy zamowilam na probe chusteczki 1 paczke to one nawet splukiwalne są.
Właśnie weszłam na stronę srokao i wyświetlił mi się artykuł o tej marce lab4baby. Tez wypróbuję
Dzisiaj trochę nas wizytuje, trzymam kciuki ! Jestem ciekawa ile ważą już nasze "maluszki" 😉 dajcie znać po !
Wczoraj znalazłam szkołę rodzenia, która oferuje zajęcia indywidulane z konkretnych tematów, pójdziemy z mężem na warsztaty z pielęgnacji maluszka, myślę że takie praktyczne ćwiczenia mogą się przydać
A tymczasem idę się włączać do pracy, byle do 16 i o 17 mamy wizytę 😊 Miłego dnia !
Agat99 lubi tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Właśnie weszłam na stronę srokao i wyświetlił mi się artykuł o tej marce lab4baby. Tez wypróbuję

Dzisiaj trochę nas wizytuje, trzymam kciuki ! Jestem ciekawa ile ważą już nasze "maluszki" 😉 dajcie znać po !
Wczoraj znalazłam szkołę rodzenia, która oferuje zajęcia indywidulane z konkretnych tematów, pójdziemy z mężem na warsztaty z pielęgnacji maluszka, myślę że takie praktyczne ćwiczenia mogą się przydać
A tymczasem idę się włączać do pracy, byle do 16 i o 17 mamy wizytę 😊 Miłego dnia !
Ja dzisiaj chyba masy Synka nie poznam, bo chyba tylko szyjkę będziemy sprawdzać. Taka wizyta wciśnięta na maksa do grafiku. Mam na 19 jak wejdę o 20 to będę się cieszyć 😁 za to za 2 tygodnie mam pełnoprawna wizytę i 2 dni po niej prenatalne 😁👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-