🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, gratuluję wizyt i zdrowych kilogramowych maluszków 🙌😉
Monika33, kurczę trzymaj się, mam nadzieję że lekarze zweryfikują te podejrzenia i z małą będzie wszystko stabilnie!
Kassialka, a Twój lekarz jak się przyczepił do niskiego wyniku glukozy to mówił czemu tak nie powinno być, czymś to zagraża właściwie? Hmm ja miałam krzywą 67 - 93 - 70 i mój mówił, że wybitnie OK🤭 A przed porannym pobieraniem krwi jadłam pizzę o 22:30, więc 9-10h przed.
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Ja się melduję z krzywej cukrowej. Wypić to nie był problem ale teraz wysiedzieć, gdzie mnie po słodkim zaraz muli. Oby tylko nie zwrócić bo będę zmuszona jeszcze raz to przechodzić 😏
Monia a Twoja córcia jest drobna czy bardziej pulpecik? Bo ja wiem, że mój brat był taki mały grubasek i też bardzo późno usiadł, późno raczkował. Mama mówiła, że on wszystko zaczynał robić z kilku miesięcznym opóźnieniem niż ja. Ale później wszystko nadrobił, nie było żadnych problemów. -
@Monika33 biedne maleństwo, na pewno wyniki będą dobre ale tyle stresu po drodze 😞
@Firest mi też herbata zawsze pomagała na żołądek, na szczęście w ciąży jeszcze nie musiałam próbować ale przed jak najbardziej działała leczniczo
@dracaena Krzywa cukrowa jeszcze przede mną i wyliczam kiedy ją zrobić tak żeby prognoza pogody mi odpowiadała 😜 bo mam do labu blisko ale przez same zaspy i lodowiska 😜 wstrzymam się więc do przyszłego tygodnia
Mam dziś w planie obejrzeć najsłynniejszy poród na YouTubie 😀 I potem wierzyć, że u mnie też będzie tak pięknie wyglądał 😀
Dziewczyny, a czy macie też taki szybko wzrost włosów? Mi się zrobiła grzywką i to taka długa, jestem w szoku bo bardzo zagęściły mi się włosy, które normalnie mam słabe.. pewnie po ciąży wypadną podwójnie ale na razie jestem miło zaskoczona takim dodatkiem ciążowym 🙃
dracaena lubi tę wiadomość
-
Firest wrote:Kochane, gratuluję wizyt i zdrowych kilogramowych maluszków 🙌😉
Monika33, kurczę trzymaj się, mam nadzieję że lekarze zweryfikują te podejrzenia i z małą będzie wszystko stabilnie!
Kassialka, a Twój lekarz jak się przyczepił do niskiego wyniku glukozy to mówił czemu tak nie powinno być, czymś to zagraża właściwie? Hmm ja miałam krzywą 67 - 93 - 70 i mój mówił, że wybitnie OK🤭 A przed porannym pobieraniem krwi jadłam pizzę o 22:30, więc 9-10h przed.
O której dzisiaj wizytujesz? Trzymam mocno kciuki za piękne przepływy 🤞
Co do krzywej to ja miałam dolna granicę normy na czczo a po 2h niecałe 60. Na szczęście nie mam objawów hipoglikemii, więc lekarz powiedział, żeby się tym aż tak jej przejmować.
Monika33
Mam nadzieję, że po rezonansie okaże się, że wszystko jest ok a Mała potrzebuje po prostu troszkę więcej czasu niż inni. Najważniejsze, że jesteście czujni.
Agat99
Też mi włosy szybko rosną i gęstnieją w ciąży. Niestety zaraz po urodzeniu dziecka zaczęły na potęgę wypadać i nie mogłam tego w żaden sposób zatrzymać. Chyba z 6 miesięcy czekałam aż sytuacja w
miarę się ustabilizuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:05
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja juz mam w ulubionych na Allegro dodane wcierki na porost do używania po porodzie. 🤣 Teraz też staram się używać takiej delikatnej z Nowej Kosmetyki.
Mi jakoś koło 3-4 miesięcy po porodzie zaczęły wypadać na potęgę. Piękne włosy w ciąży to miły dodatek, ale potem to wypadanie boli. 😂 Choć po niczym mi tak nie wypadały jak po moim ciężkim przebiegu Covidu (straciłam więcej niż 50%, nigdy już nie odzyskałam objętości sprzed choroby, wróciło może do 85% tego co było).
Mi jeszcze godzina została, nie jest źle. Wzięłam cytrynową i ok, ale dobrze, że to jedno takie badanie na ciążę. -
Agat99 wrote:
Dziewczyny, a czy macie też taki szybko wzrost włosów? Mi się zrobiła grzywką i to taka długa, jestem w szoku bo bardzo zagęściły mi się włosy, które normalnie mam słabe.. pewnie po ciąży wypadną podwójnie ale na razie jestem miło zaskoczona takim dodatkiem ciążowym 🙃
U mnie tak, jak byłam robić odrost ostatnio to fryzjerka też skomentowała, że dużo urosły 🤭 Ale za to na samym początku ciąży sporo wypadło, chociaż u mnie jesienią to się zdarza, a tu jeszcze organizm był osłabiony ciążą.
Wczoraj w końcu dotarło do nas nowe łóżko i w końcu na nowym materacu można było spać. Nareszcie mogę się wygodnie ułożyć i nic nie mnie boli w nocy 😌
-
Ja mam tak samo z niskim cukrem na czczo. Ogółem zazwyczaj jadłam kolacje max 20/21. W ciąży ogółem więcej jem, niż jadałam zwykle.Kassialka wrote:Ja też po wizycie, mała przypakowała 😅 waży już 1026g 🥰. Ja jestem 7,5kg na plusie od poczatku ciazy. Lekarz przyczepił sie do za niskiego cukru ma czczo, musze jesc pozniej kolację i najlepiej ciemne pieczywo. Szyjka nadal długa , AFI 13. Wszystko pomierzone- brzuszek, glowka wszystko prawidlowe wymiary 😊 następna wizyta za 3tyg, znow tylko badanie moczu mam mieć.
Lekarzowi się to nie podobało, bo wraz z cukrem na czczo 68, miałam ketony w moczu, które są niebezpieczne. Stąd te późne kolacje. -
Dziewczyny, jakie duże już dzieciaczki, jestem w szoku 😁 Wspaniale, że wszystko w porządku, niech rosną zdrowo ♥️
Kawał dzieci już a dopiero miały po 2cm i były misiami Haribo 🥹 Mi szybko płynie okres ciąży, już tęsknię za tym brzuszkiem a jeszcze nie urodziłam 😁
Monika33, bardzo współczuję stresu. 😔 Daj znać jak sytuacja się rozwinęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45
Lavariavel lubi tę wiadomość
-
Monika33 wrote:Ponieważ mała jeszcze nie siedzi a dziś kończy 10miesiecy, jeździmy do fizjo i dał namiary na neurologa i neurolog najpierw zleciła USG główki i jak nic nie wyszło to stwierdziła że trzeba sprawdzić dokładniej i rezonans i miałam termin na 20 maja ale że zwolniło się miejsce to kazali natychmiast przejechać na oddział i od dziś mąż w szpitalu z małą jest. Badania serduszka, badanie krwi, USG brzuszka i rezonans jutro. Boje się bardzo bo też będzie miała narkozę ☹️nawet psycholog przychodzi i sprawdza jak dziecko rozwija się . Jest opóźniona bardzo ruchowo, intelektualnie swój wiek ale ruchowo że nie raczkuje i nie siedzi. Tutaj mamy problem. Podejrzewają niedotlenienie lub ubytek w mózgu jakiś
Ja wierze ze jest wszystko w porzadku ! Moje dwie przyjaciolki maja dzieciaki ktore skonczyly roczek tydzien temu i obaj nie siedzą, mysle ze na kazdego przychodzi czas
obie zartują ze nie siedzą bo od siedzenia robią sie hemoroidy
-
Firest wrote:Kochane, gratuluję wizyt i zdrowych kilogramowych maluszków 🙌😉
Na czczo mam 3,62 mmol/l a widełki są 3,9-5,5
Powiedział ze to grozi hipoglikemią i to bardzo niebezpieczne
W przeliczeniu mam 65-108-81Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:09
-
Moj syn sam usiadl tez pozno dosyc. On w lozeczku szybko wstał na nogi jakos 5-6mcy bo nawet ostatnio z mezem wspominalismy ze u nas lozeczko bylo wysoko, troche obnizyl kilka dni i na sam dol musial bo mlody juz chodzic w nim zaczynal. Byl grubiutkim pulpecikiem xd raczkować tak naprawde zaczał dopiero kolo 10mcy a sam chodzic w 13miesiac rowno. Z drugiej strony lepiej dmuchac na zimne niz za pozno cos zobaczyc.
Ogladam na tic toku fizjoterapeute dzieciecego. On pokazuje jak nosic, podnosic i wgl jakie "cwiczenia" dla maluszka. Teraz sie okazuje ze naprawde nie umiem dziecka w taki sposob podniesc. Pewne rzeczy sobie przypominam pomalu bo tegopolozna nie uczyla mnie tylko bratowa. To prawda chyba ze pierwsze dziecko to tester. Niby jest internet i wgl ale bez doswiadczonych ludzi jest ciezko.
-
No z tego co dla mnie lekarz mówił to będę z cukrzyca robić jeszcze jedną krzywą co mnie nie cieszy bo strasznie słabo się czuje po tej glukozie .Na czczo mam cukier 85-90. Do tego po porodzie też będę musiała być pod opieką diabetologa bo może zostać i kolejna krzywa 🤦♀️
Pierwsza córka urodziła się z niedoborem glukozy i oczywiście żółtaczką . Ale najbardziej mnie dziwi , że nikt nie zwrócił uwagi na wynik, bo krzywa jest przecież w karcie ciąży.
Szczerze powiem , że niewiedza była lepsza , teraz sie przejmuje ze dziecko moze mieć cukrzycę albo bedzie trzeba rozwiązać wczesniej ciążę ..
Masakra -