Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Karpatka95 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam w czym chodzić. Ale ja miałam trochę ciuchów oversize, sprzed ciąży to teraz są takie na styk. Powoli już mam mniej miejsca w wyjściowych koszulkach więc za niedługo będzie problem. Po domu ubieram firmowe koszulki męża i jest super 😅 zaletą męskich koszulek jest to że są dłuższe niż damskie. W bluzy się mieszczę bez problemu, a dół to dresy i legginsy ciążowe.

Powodzenia na wizytach w tym tygodniu 🙏🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 09:50

dracaena lubi tę wiadomość

👩 30, 👨30

5x💔

09/2025 ⏸️
    09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
    17.09 crl 0,8cm i ❤️
    30.09 crl 1,9cm 🥹
    15.10 3,9cm Bobaska 😍
    29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
    6.11 7,1cm Bobaska ❤️
    17.11 128g Czekamy na synka 🩵
    15.12 300g
    27.12 426g
    30.12 2 prenatalne - 460g
    22.01 800g
    03.02 980g
    03.03 3 prenatalne - 1660g

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma parę sukienek które spokojnie zmieszczę i jeszcze zmieszczę je latem. Ale
    To są sukienki odcinane pod biustem, z gumka w talii, więc na spokojnie.

Melduję się po krzywej, pomiar z palca w domu 89 na czczo, w labie z palca 70, zobaczymy co będzie z żyły. Przeżyłam, ale fanką słodkiego ulepu nie zostanę 😂

dracaena, Lavariavel, A_nulka lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.

02.03.2023 - 💔 5+6

18.02.2026👶 - 1078 gramów, it’s a boy 😍

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z sukienkami tak nie bardzo wlasnie, cos tam bede szukac na wiosnę. 😅 Ja team spodnie generalnie, nawet latem tylko wtedy lniane/wiskozowe.

Ja jutro wizytuję.

Zrobiliśmy remodeling w szafie dziecia (uwielbiam za to ikeowe paxy, ze moge zmienic wnetrze wraz ze zmianą potrzeb) i na luzie wejdą bobasowe rzeczy, każda panna dostanie 2,5 szuflady - starszej rzeczy się tak mieszczą, to młodszej też. 😆 I półki na gabaryty typu pościele, spiworki, kocyki osobno. Wiec chyba niedługo przynajmniej rozpakuje bo naprawdę nie wiem czy cos muszę dokupić, ale wypiorę chyba pozniej.
    No i młoda jest tak podjarana, ze średnio raz dziennie pyta kiedy będziemy składać lozeczko dla bobo wiec gmeranie w małych ciuszkach na pewno ją ucieszy. 😅

Natt99, Lavariavel, A_nulka, Nicole123 lubią tę wiadomość

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.

Mimo że trzeci wynik krzywej cukrowej na granicy, nie stwierdzili mi cukrzycy ciążowej. I szczerze nawet nie powiedziała ani słowa. Sama musiałam ją zapytać o to, to mówi na czczo dobrze po godzinie dobrze - a to najważniejsze.

Niska ferrytyna też nie powiedzieli bo hemoglobina dalej na granicy normy. Ale i tak kupiłam sobie żelazo.

Na niskie b12 dostałam zastrzyki, czyli u mnie norma.

Jedynie co na lekarka narzekała że za szybko przybieram na wadze i mówi że dwa razy w tyg chodzenie na siłownię to mało a spacery z psem to żaden sport i się nie liczy 😅 wiec kazała mi więcej aktywności fizycznej, będzie ciężko bo jakoś ten brzuch już mnie nie zachęca ( dla mnie sukces dwa razy w tygodniu że robię trening) ale może się postaram…. W miesiąc teraz przybrałam 4kg, mówi że to zdecydowanie za dużo. Tylko ten miesiąc już tak się pilnuje z dieta. Przecież nie mogę chodzić głodna 😅 szczególnie że dzidzia przy dolnej granicy wagi.

Agat99, Natt99, Karpatka95, A_nulka, Nicole123, Lila777 lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja po wizycie.

Mimo że trzeci wynik krzywej cukrowej na granicy, nie stwierdzili mi cukrzycy ciążowej. I szczerze nawet nie powiedziała ani słowa. Sama musiałam ją zapytać o to, to mówi na czczo dobrze po godzinie dobrze - a to najważniejsze.

Niska ferrytyna też nie powiedzieli bo hemoglobina dalej na granicy normy. Ale i tak kupiłam sobie żelazo.

Na niskie b12 dostałam zastrzyki, czyli u mnie norma.

Jedynie co na lekarka narzekała że za szybko przybieram na wadze i mówi że dwa razy w tyg chodzenie na siłownię to mało a spacery z psem to żaden sport i się nie liczy 😅 wiec kazała mi więcej aktywności fizycznej, będzie ciężko bo jakoś ten brzuch już mnie nie zachęca ( dla mnie sukces dwa razy w tygodniu że robię trening) ale może się postaram…. W miesiąc teraz przybrałam 4kg, mówi że to zdecydowanie za dużo. Tylko ten miesiąc już tak się pilnuje z dieta. Przecież nie mogę chodzić głodna 😅 szczególnie że dzidzia przy dolnej granicy wagi.
    Weź pod uwagę odkładającą się wodę. Jak najwięcej dowaliłam na wadze w pierwszym trymestrze. Drugi jest ok. Ogółem to widzę te zatrzymująca się wodę i mam na to wpływ jak na nic 🫨… niektórzy lekarze nie zwracają w ogóle uwagi na wagę tak jak mój. Realnie poza brzuchem aż tak bardzo nie urosłam xD. A sa tacy, to restrykcyjnie na to patrzą. Ja mam zalecone spacery i ogólne ruszanie się. Po samym domu wytuptać potrafię 6k kroków. Ale idę na zajęcia dla kobiet w ciąży ;). Pierwsze chce zaliczyć w piątek.

Agat99, dracaena, Karpatka95, A_nulka, Nicole123 lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Ania 93 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz pilnuje wagi. Ale ja przytyłam od początku ciąży 6 kg więc nie mam dodatkowych zaleceń.Nasz przyrost masy ciała nie ma wpływu na to czy dziecko będzie większe czy mniejsze😉 ja w poprzedniej ciazy przytyłam 10 kg a maluch ważył prawie 4kg. Moja siostra przytyła 30 kg a synek ważył 3,200 więc nie ma reguły

Agat99, Acmvj lubią tę wiadomość

-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
    - grudzień 2022 ⏸️
    - wrzesień 2023 Staś ♥️👶
    - październik 2024 starania o rodzeństwo
    -listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
    - grudzień 2024 ⏸️
    - luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
    - kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
    - maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna

25 .08 .2025 ⏸️
    30.08.2025 pozytywna beta
    2021 Nadczynność tarczycy
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze nie przytyłam nic, a w drugim na razie za to 5kg 😉 mój lekarz mówił, że bardzo dobra waga i na razie nie puchnę ale i tak na każdej wizycie podkreśla jak ważny jest ruch i dieta. Ruch idzie mi statnio zdecydowanie lepiej niż zdrowe jedzenie ale pilnuje się i jem regularnie, dużo chodzę i codziennie robię jogę lub pilates. Zobaczymy czy krzywa cukrowa jutro wyjdzie ok, bo mimo wszystko kocham słodycze 😜

Natt99 lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spłynęły wyniki i nie mam cukrzycy ciążowej. Pełny sukces, ani też hipoglikemii. 🥳🥳🥳

Agat99, Ania 93, Natt99, Ssilvia, Kassialka, Sosenka93, Acmvj, IT_Girl, dracaena, A_nulka, Nicole123, Lila777, Cavarathiel lubią tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.

02.03.2023 - 💔 5+6

preg.png
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po weekendzie 😁
    Ja staram się ruszać ale powiem wam, że miałam chudy brzuch przed ciążą i czuję każdy ruch małej. Uwielbia się tam przekręcać i wtedy jest mega nieprzyjemnie i tak jak ćwiczę to mi to aż tak nie przeszkadza, to przy chodzeniu a w ogóle na zakupach jest porażka.
    Byłam w pepco i u mnie nie ma tych koszul nocnych na zatrzaski 😢 i grubo zastanawiam się nad tymi z temu czy Shein 🙈 i od razu klapki kupię jakieś zwykłe gumowe i będzie z głowy. Zostanie tylko szlafrok. Chcialabym w lutym kupić wszystko dla siebie do szpitala, czułabym się spokojniejsza.

Kassialka lubi tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide robic krzywą i wyniki. Chce juz miec to z glowy. A w pon wizyta. Mam nadzieje ze bede mogla juz odstawic czesc leków i wychodzic z domu. Moze sie dowiem jaki sposob rozwiazania wchodzi w gre.

Ostatnio mi lekko spuchly nogi w kostkach. Taki jednorazowy incydent. Ogolnie czuje sie raczej dobrze. Nawet brzuch juz nie robi się taki mocno twardy albo moze nauczylam sie z nim funkcjonowac.

Bobas sie rozpycha, kręci, kopie i wgl. Wczoraj pierwszy raz widzialam jak brzuch sie rusza od kopniakow.
    Dostalam przewijak stojacy z ikea od brata. Wymylam go dzis z kurzu bo stal w piwnicy i jest w swietnym stanie.
    Dla bobasa juz większosc mam rzeczy, dla siebie tez. Zostaly tylko sprawy kosmetyczne i organizacyjne.
    Teraz bede sie skupiac nad organizacja komunii syna.
    Jako ze bedzie w domu to chce zamowic zastawe stolową, obrusy, dekoracje, zamowic tort, ogarnac katering i kogos do pomocy. Bedzie skromnie ale nie mamy wyjscia. Uridziny bedzie miał lepsze:)

A_nulka, Natt99 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavariavel wrote:
    Ja jutro ide robic krzywą i wyniki. Chce juz miec to z glowy. A w pon wizyta. Mam nadzieje ze bede mogla juz odstawic czesc leków i wychodzic z domu. Moze sie dowiem jaki sposob rozwiazania wchodzi w gre.

Ostatnio mi lekko spuchly nogi w kostkach. Taki jednorazowy incydent. Ogolnie czuje sie raczej dobrze. Nawet brzuch juz nie robi się taki mocno twardy albo moze nauczylam sie z nim funkcjonowac.

Bobas sie rozpycha, kręci, kopie i wgl. Wczoraj pierwszy raz widzialam jak brzuch sie rusza od kopniakow.
    Dostalam przewijak stojacy z ikea od brata. Wymylam go dzis z kurzu bo stal w piwnicy i jest w swietnym stanie.
    Dla bobasa juz większosc mam rzeczy, dla siebie tez. Zostaly tylko sprawy kosmetyczne i organizacyjne.
    Teraz bede sie skupiac nad organizacja komunii syna.
    Jako ze bedzie w domu to chce zamowic zastawe stolową, obrusy, dekoracje, zamowic tort, ogarnac katering i kogos do pomocy. Bedzie skromnie ale nie mamy wyjscia. Uridziny bedzie miał lepsze:)

Mi nogi puchną 😅 mam zestaw podkolanówki uciskowe, żel na zmęczone nogi 2x dziennie dla ciężarnych i przed snem leżenie 15 min z nogami w górze i jakoś daje radę 😅

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze nic nie puchnie, ale woda w organizmie zatrzymuje się przeokrutnie 🙈 w ogóle to cały czas mogłabym pić 🤣 z 3 litry to samej wody dziennie piję. W sumie dzięki temu mam zagwarantowane częste spacerki do WC, więc super, bo to dla mnie zawsze jakaś aktywność.

U nas wjechał syndrom wicia gniazda na maxa! Mój mąż przywiózł kartony z rzeczami dla Synka, wózek i Baby Huga. Wszystko co się dało to porozbieral. Wrzuciliśmy do prania. Dzisiaj jedzie po fotelik, aż sama jestem ciekawa z czym wróci.

Poprzymierzalismy materacki i niestety do gondoli zły zamówiłam. Dzisiaj go odeślemy i mam nadzieję, że tym razem przyjdzie do nas właściwy.

Zamówiłam też matę edukacyjną. Organizery do szuflad, firanki do pokoiku, zapas pieluch tetrowych. W tym tygodniu muszę pomyśleć jeszcze o tym, żeby zamówić buteleczki do mleka, dobry laktator, bo jednak biorąc pod uwagę wcześniaka to ten ekwipunek może się przydać do rozkręcenia laktacji i karmienia.

A_nulka, Sosenka93, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z badania krzywej cukrowej - nudy straszne 😁

Ale już poważnie się robi jak czytam o wyprawach, leci czas 😍

Dziewczyny, a jeśli chodzi o materacyk do łóżeczka? Co teraz się daje?
    Te 7 lat temu były kokosowe i jakieś tam (już nie pamiętam 🙈) a teraz?

Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sosenka93 ja też właśnie siedzę na krzywej 😀 na szczęście jeszcze tylko 40 min więc chyba z górki już i mi ten napój bardzo smakował aż się boję wyniku 😜

Siedząc tu i szperając w necie znalazłam właśnie darmowe warsztaty dla kobiet w ciąży w wielu miastach, zapisy przez aplikację PregnaNavigator, wykłady, gratisy i można wygrać nagrody 😀 ja się zapisałam u mnie w mieście, bo wyskoczyło mi polecenie na stronie szpitala, może u Was w miastach też jest

A pielęgniarka, która pobierała mi krew pyta który to tydzień ciąży, mówię że 27, a ona na to " oo i taki wielki brzuch już ".. a ja żyje w świadomości, że mały haha

Sosenka93, Lavariavel, Natt99, Karpatka95, A_nulka lubią tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acmvj wrote:
    Mnie jeszcze nic nie puchnie, ale woda w organizmie zatrzymuje się przeokrutnie 🙈 w ogóle to cały czas mogłabym pić 🤣 z 3 litry to samej wody dziennie piję. W sumie dzięki temu mam zagwarantowane częste spacerki do WC, więc super, bo to dla mnie zawsze jakaś aktywność.

U nas wjechał syndrom wicia gniazda na maxa! Mój mąż przywiózł kartony z rzeczami dla Synka, wózek i Baby Huga. Wszystko co się dało to porozbieral. Wrzuciliśmy do prania. Dzisiaj jedzie po fotelik, aż sama jestem ciekawa z czym wróci.

Poprzymierzalismy materacki i niestety do gondoli zły zamówiłam. Dzisiaj go odeślemy i mam nadzieję, że tym razem przyjdzie do nas właściwy.

Zamówiłam też matę edukacyjną. Organizery do szuflad, firanki do pokoiku, zapas pieluch tetrowych. W tym tygodniu muszę pomyśleć jeszcze o tym, żeby zamówić buteleczki do mleka, dobry laktator, bo jednak biorąc pod uwagę wcześniaka to ten ekwipunek może się przydać do rozkręcenia laktacji i karmienia.

Super zakupy 😍
    Jaki materacyk zamowilas ? I skad ? :)
    Potrzebuję do lozeczka jakis porzadny na pewno :)

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Super zakupy 😍
    Jaki materacyk zamowilas ? I skad ? :)
    Potrzebuję do lozeczka jakis porzadny na pewno :)

Do łóżeczka zamawiałam

Materac 120x60 Piankowy HR-35 Rucken dla Noworodka ODDYCHAJĄCY 60x120cm z Allegro

Do gondoli i baby huga z tej samej firmy, też z allegro. Widać różnicę w jakości pomiędzy tymi oryginalnymi z tych rzeczy a tymi z Rucken.

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Ja wczoraj miałam spadek formy jakiś, pół dnia miałam wrażenie, że serce mi wyskoczy z klatki, jakby jakaś arytmia 😵‍💫 Oczywiście internet mówi, że to normalne 😂 Pogadam z lekarzem za tydzień, ale dzisiaj już jest dużo lepiej. Także liczę, że to był pojedynczy epizod.

Za to w niedzielę złożyliśmy łóżeczko (ledwo się zmieściło w sypialni 😆) i właśnie też szukam materaca 😊Pan Tabletka ma taką analizę https://pantabletka.pl/pierwszy-materac-dla-dziecka/ - ja się zastanawiam nad Hilding Dobranocka, nie jest bardzo drogi a wydaje się mieć fajny stosunek jakości do ceny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 09:27

A_nulka lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    @Sosenka93 ja też właśnie siedzę na krzywej 😀 na szczęście jeszcze tylko 40 min więc chyba z górki już i mi ten napój bardzo smakował aż się boję wyniku 😜

Siedząc tu i szperając w necie znalazłam właśnie darmowe warsztaty dla kobiet w ciąży w wielu miastach, zapisy przez aplikację PregnaNavigator, wykłady, gratisy i można wygrać nagrody 😀 ja się zapisałam u mnie w mieście, bo wyskoczyło mi polecenie na stronie szpitala, może u Was w miastach też jest

A pielęgniarka, która pobierała mi krew pyta który to tydzień ciąży, mówię że 27, a ona na to " oo i taki wielki brzuch już ".. a ja żyje w świadomości, że mały haha

To chyba o tej samej godzinie piłyśmy bo u mnie taki sam czas jak u Ciebie 😅 Mi też smakowało, lubię słodycze 😁

Co za subtelna pielęgniarka Ci się trafiła 😅
    Mi się wydaje, że mam duży brzuch ale pielęgniarka zapytała, żeby się upewnić czy jestem w ciąży więc duży plus dla niej 😅

Agat99 lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja po wizycie.

A ja jednak muszę się pilnować z tym co jem. Po każdym posiłku sprawdzam poziom cukru glukometrem i nie zawsze mieszczę się w normie 😞. Mam nadzieję, że nie za późno wprowadzam odpowiednią dietę i że do tej pory nie zaszkodzilam dziecku w żaden sposób.

Lavariavel lubi tę wiadomość

• IT_Girl Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia37 - nie ma co się nakręcać, pojedyncze skoki nic nie zrobią dziecku 😉 Ważne, żeby to się nie utrzymywało. Popraw dietę i na pewno będzie dobrze.
    U mnie wyskoki się zdarzają codziennie ostatnio, ale doktorka mnie ostrzegała, że im dalej tym więcej insuliny będę potrzebować. I przykładowo, śniadanie po którym miałam super cukier jeszcze 2-3 tygodnie temu teraz mi bardzo wybija 🤦‍♀️. Także, też muszę nad tym popracować. Ale wiem, że stres jest gorszy niż ten wyższy cukier, także zbijam i staram się nie martwić 😊

dracaena, Lavariavel lubią tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ