🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja póki co mam w czym chodzić. Ale ja miałam trochę ciuchów oversize, sprzed ciąży to teraz są takie na styk. Powoli już mam mniej miejsca w wyjściowych koszulkach więc za niedługo będzie problem. Po domu ubieram firmowe koszulki męża i jest super 😅 zaletą męskich koszulek jest to że są dłuższe niż damskie. W bluzy się mieszczę bez problemu, a dół to dresy i legginsy ciążowe.
Powodzenia na wizytach w tym tygodniu 🙏🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:50
dracaena lubi tę wiadomość
👩 30, 👨30
5x💔
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm Bobaska 🥰
17.11 128g Synka 🩵
15.12 300g Chłopczyka 😍
27.12 426g 🥰
30.12 2 prenatalne - 460g ❤️
22.01 800g 😍
03.02 980g ❤️
26.02 USG 🙏
03.03 3 prenatalne 🙏

-
Ja ma parę sukienek które spokojnie zmieszczę i jeszcze zmieszczę je latem. Ale
To są sukienki odcinane pod biustem, z gumka w talii, więc na spokojnie.
Melduję się po krzywej, pomiar z palca w domu 89 na czczo, w labie z palca 70, zobaczymy co będzie z żyły. Przeżyłam, ale fanką słodkiego ulepu nie zostanę 😂
dracaena, Lavariavel lubią tę wiadomość
-
Ja z sukienkami tak nie bardzo wlasnie, cos tam bede szukac na wiosnę. 😅 Ja team spodnie generalnie, nawet latem tylko wtedy lniane/wiskozowe.
Ja jutro wizytuję.
Zrobiliśmy remodeling w szafie dziecia (uwielbiam za to ikeowe paxy, ze moge zmienic wnetrze wraz ze zmianą potrzeb) i na luzie wejdą bobasowe rzeczy, każda panna dostanie 2,5 szuflady - starszej rzeczy się tak mieszczą, to młodszej też. 😆 I półki na gabaryty typu pościele, spiworki, kocyki osobno. Wiec chyba niedługo przynajmniej rozpakuje bo naprawdę nie wiem czy cos muszę dokupić, ale wypiorę chyba pozniej.
No i młoda jest tak podjarana, ze średnio raz dziennie pyta kiedy będziemy składać lozeczko dla bobo wiec gmeranie w małych ciuszkach na pewno ją ucieszy. 😅
Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie.
Mimo że trzeci wynik krzywej cukrowej na granicy, nie stwierdzili mi cukrzycy ciążowej. I szczerze nawet nie powiedziała ani słowa. Sama musiałam ją zapytać o to, to mówi na czczo dobrze po godzinie dobrze - a to najważniejsze.
Niska ferrytyna też nie powiedzieli bo hemoglobina dalej na granicy normy. Ale i tak kupiłam sobie żelazo.
Na niskie b12 dostałam zastrzyki, czyli u mnie norma.
Jedynie co na lekarka narzekała że za szybko przybieram na wadze i mówi że dwa razy w tyg chodzenie na siłownię to mało a spacery z psem to żaden sport i się nie liczy 😅 wiec kazała mi więcej aktywności fizycznej, będzie ciężko bo jakoś ten brzuch już mnie nie zachęca ( dla mnie sukces dwa razy w tygodniu że robię trening) ale może się postaram…. W miesiąc teraz przybrałam 4kg, mówi że to zdecydowanie za dużo. Tylko ten miesiąc już tak się pilnuje z dieta. Przecież nie mogę chodzić głodna 😅 szczególnie że dzidzia przy dolnej granicy wagi.
Agat99, Natt99, Karpatka95 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Weź pod uwagę odkładającą się wodę. Jak najwięcej dowaliłam na wadze w pierwszym trymestrze. Drugi jest ok. Ogółem to widzę te zatrzymująca się wodę i mam na to wpływ jak na nic 🫨… niektórzy lekarze nie zwracają w ogóle uwagi na wagę tak jak mój. Realnie poza brzuchem aż tak bardzo nie urosłam xD. A sa tacy, to restrykcyjnie na to patrzą. Ja mam zalecone spacery i ogólne ruszanie się. Po samym domu wytuptać potrafię 6k kroków. Ale idę na zajęcia dla kobiet w ciążySsilvia wrote:Ja po wizycie.
Mimo że trzeci wynik krzywej cukrowej na granicy, nie stwierdzili mi cukrzycy ciążowej. I szczerze nawet nie powiedziała ani słowa. Sama musiałam ją zapytać o to, to mówi na czczo dobrze po godzinie dobrze - a to najważniejsze.
Niska ferrytyna też nie powiedzieli bo hemoglobina dalej na granicy normy. Ale i tak kupiłam sobie żelazo.
Na niskie b12 dostałam zastrzyki, czyli u mnie norma.
Jedynie co na lekarka narzekała że za szybko przybieram na wadze i mówi że dwa razy w tyg chodzenie na siłownię to mało a spacery z psem to żaden sport i się nie liczy 😅 wiec kazała mi więcej aktywności fizycznej, będzie ciężko bo jakoś ten brzuch już mnie nie zachęca ( dla mnie sukces dwa razy w tygodniu że robię trening) ale może się postaram…. W miesiąc teraz przybrałam 4kg, mówi że to zdecydowanie za dużo. Tylko ten miesiąc już tak się pilnuje z dieta. Przecież nie mogę chodzić głodna 😅 szczególnie że dzidzia przy dolnej granicy wagi.
. Pierwsze chce zaliczyć w piątek.
Agat99, dracaena, Karpatka95 lubią tę wiadomość
-
U mnie lekarz pilnuje wagi. Ale ja przytyłam od początku ciąży 6 kg więc nie mam dodatkowych zaleceń.Nasz przyrost masy ciała nie ma wpływu na to czy dziecko będzie większe czy mniejsze😉 ja w poprzedniej ciazy przytyłam 10 kg a maluch ważył prawie 4kg. Moja siostra przytyła 30 kg a synek ważył 3,200 więc nie ma reguły
Agat99, Acmvj lubią tę wiadomość
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Ja w pierwszym trymestrze nie przytyłam nic, a w drugim na razie za to 5kg 😉 mój lekarz mówił, że bardzo dobra waga i na razie nie puchnę ale i tak na każdej wizycie podkreśla jak ważny jest ruch i dieta. Ruch idzie mi statnio zdecydowanie lepiej niż zdrowe jedzenie ale pilnuje się i jem regularnie, dużo chodzę i codziennie robię jogę lub pilates. Zobaczymy czy krzywa cukrowa jutro wyjdzie ok, bo mimo wszystko kocham słodycze 😜
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Spłynęły wyniki i nie mam cukrzycy ciążowej. Pełny sukces, ani też hipoglikemii. 🥳🥳🥳
Agat99, Ania 93, Natt99, Ssilvia, Kassialka, Sosenka93, Acmvj, IT_Girl, dracaena lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny po weekendzie 😁
Ja staram się ruszać ale powiem wam, że miałam chudy brzuch przed ciążą i czuję każdy ruch małej. Uwielbia się tam przekręcać i wtedy jest mega nieprzyjemnie i tak jak ćwiczę to mi to aż tak nie przeszkadza, to przy chodzeniu a w ogóle na zakupach jest porażka.
Byłam w pepco i u mnie nie ma tych koszul nocnych na zatrzaski 😢 i grubo zastanawiam się nad tymi z temu czy Shein 🙈 i od razu klapki kupię jakieś zwykłe gumowe i będzie z głowy. Zostanie tylko szlafrok. Chcialabym w lutym kupić wszystko dla siebie do szpitala, czułabym się spokojniejsza.
Kassialka lubi tę wiadomość
-