Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • A_nulka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj też upolowaliśmy wózek w sklepie, był akurat Bebetto pelpasso z ekspozycji, więc cenowo wyszło naprawdę przyzwoicie, a też już zaczynałam brać używane pod uwagę ze względu na te kosmiczne ceny. No i bardzo nam się spodobał w zasadzie od razu jak weszliśmy do sklepu i już totalnie nie mogę się doczekać maja 🥰 i do tego fotelik Cybex cloud S z bazą, bo będziemy raczej sporo jeździć.

Dodatkowo wczoraj zaczęliśmy remoncik i malowanie, więc jak skończymy w przyszłym tygodniu to mam w planach domówić resztę rzeczy, żeby od 30 tc została tylko apteczka i pieluchy 😁

Ja niestety też basen odpuszczam, bo zbyt duże ryzyko infekcji, jestem na to bardzo wrażliwa odkąd pamiętam, więc wolę nie ryzykować, zwłaszcza, że mam już jedną kurację za sobą w tej ciąży. Ale zazdroszczę wszystkim Wam, które chodzicie 😍

U mnie ruchy też już mocno i często wyczuwalne, Bobas jeszcze się nieźle kręci, ale już coraz bardziej to takie uczucie rozpychania niż kopniaków, chociaż kopnąć też jeszcze potrafi. Mnie najbardziej boli w okolicy (chyba?) jajników, jak tam strzeli to aż zawyję 🤣 ale uwielbiam te jego aktywności i bardzo mnie to uspokaja 🥰

Miłej niedzieli i powodzenia na wizytach w przyszłym tygodniu! 😍

Lavariavel lubi tę wiadomość

18.09.2024 💔 poronienie zatrzymane 5tc

29.08.2025 ⏸️
    16.09.2025 CRL 7,7 mm, serduszko ❤️
    23.09.2025 CRL 1,29 cm ❤️
    7.10.2025 CRL 3 cm ❤️
    20.10.2025 CRL 5,3 cm ❤️
    28.10. prenatalne CRL 7,2 cm ❤️ zdrowy chłopiec 🩵
    2.12. Bobas 240g 🩵

22.12. II prenatalne

🙎🏽‍♀️ MTHFR, PAI-1, antykoagulant toczniowy, hashimoto
    🙎🏽‍♂️wszystko ok

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy jednorazowe majtki z apteki są dobrym wyjściem do szpitala ? Widzę że rozwiązują dwa problemy - nie trzeba majtek siateczkowych i tych podkładów.

0d559942baacf.pnghttps://zapodaj.net/plik-1fwWWs9vPN

Coś takiego mam na myśli

Lavariavel lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Mam pytanko czy jednorazowe majtki z apteki są dobrym wyjściem do szpitala ? Widzę że rozwiązują dwa problemy - nie trzeba majtek siateczkowych i tych podkładów.

0d559942baacf.pnghttps://zapodaj.net/plik-1fwWWs9vPN

Coś takiego mam na myśli

Te twoje wydają mi sie dosyc drogim rozwiazaniem.

Ja z apteki zamowilam jednorazowe majtki z podkladem 2w1 canapol. 5szt w opakowaniu 13zł. Otwieralam je to takie doslownie polączenie majtek jednorazowym z podkladem tylko bardzo elastyczne.

Ja poprzednim razem mialam od bratowej chyba pieluchomajtki dla doroslych ( teraz juz nie jestem pewna bo ona opiekowala sie wtedy swoją sąsiadką samotna i jej kupowala cos takiego).
    Znalazlam cos podobnego w rossmanie i chyba wezme tez jedną paczkę bo dla mnie to bylo naprawde duzo wygodniejsze niż te majtki jednorazowe i podklad osobno.
    Tam cos ok 30zl bylo za 8szt
    Jak z poloznymi w szpitalu rozmawialam to mowily ze teraz czesto juz kobiety takie cos uzywają po porodzie bo jest wygodniejsze. Nic sie nie przesuwa, mniejsze szanse ze cos przecieknie i pobrudzisz np. koszule czy posciel.

Ja mialam cc wiec tak naprawde takie silne krwawienie mialam 2-3 dni, a pozniej moglam uzywac zwyklych podpasek, ale ze w szpitalu bylam 5 dni to zuzywalam wklady ktore mialam a w domu na podpaski przeszlam.
    Moja bratowa rodzila SN to mowi ze te pieluchomajtki dla niej duzo lepsze byly bo są takie miekkie i nic jej nie podraznialo

EDIT: dopiero wyszukalam w rossmanie to są identyczne te co ja chce kupic tylko kolor i cena mnie zmylily. U nas ok20zl za paczke 8szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 12:46

Ssilvia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Tu jest duża paczka 16 sztuk i kosztuje na polskie koło 50 zł. Być może że tu w Brazylii niektóre rzeczy są nieco drożej ( szczególnie te sprowadzane ). Ale jak to rozwiąże sprawe przez pierwsze dni i da jakiś komfort to nie mam problemu ☺️

U mnie wyniki krwi się sypią. Ferrytyna 27 ( spadła z 70 w dwa miesiące) hemoglobiny i erytrocyty przy samym dnie ale jeszcze w normie. Jak nie zacznę porządnie suplementowac to pewnie wejdę w anemię.

Witamina D też po dnie, witamina B12 to samo…

Do tego krzywa cukrowa pokazała cukrzycę ciążową

Można się załamać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 12:53

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o jakość wózków to zwracałam na to uwagę też, tak samo na wielkość, na możliwości regulacji (bo mąż dosyć wysoki jest). Pewnie są jeszcze lepsze wózki ale uznałam, że ten który wzięłam wystarczy. I mam nadzieję używać go też przy drugim bobasie gdyby się udało 😉

Widzę, że lekarz wypisał mi L4 leżące 😑, dobrze, że tylko na 2 tygodnie to z nim pogadam, żeby to zmienił. Aczkolwiek i tak będę uważać bo z tego co widziałam to w moim regionie ZUS lubi kontrolować. Nie wybieram się na żadne wakacje ani nic, nie brałam prawie nigdy L4 a i tak mnie to trochę stresuje 😂

Kassialka lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Dzięki. Tu jest duża paczka 16 sztuk i kosztuje na polskie koło 50 zł. Być może że tu w Brazylii niektóre rzeczy są nieco drożej ( szczególnie te sprowadzane ). Ale jak to rozwiąże sprawe przez pierwsze dni i da jakiś komfort to nie mam problemu ☺️

U mnie wyniki krwi się sypią. Ferrytyna 27 ( spadła z 70 w dwa miesiące) hemoglobiny i erytrocyty przy samym dnie ale jeszcze w normie. Jak nie zacznę porządnie suplementowac to pewnie wejdę w anemię.

Można się załamać 😂

U mnie ferrytyna też leży, lekarz mi mówił, że mam na to nie zwracać uwagi bo w ciąży jest inaczej ale nie wiem na ile mu wierzyć w tej kwestii 🤷‍♀️ Także na razie będę walczyć dietą, trochę obawiam się suplementowac na własną rękę. Hemoglobine i erytrocyty niby niskie ale w ciąży są inne normy i jak na te ciążowe to mam póki co w normie.

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    Jeśli chodzi o jakość wózków to zwracałam na to uwagę też, tak samo na wielkość, na możliwości regulacji (bo mąż dosyć wysoki jest). Pewnie są jeszcze lepsze wózki ale uznałam, że ten który wzięłam wystarczy. I mam nadzieję używać go też przy drugim bobasie gdyby się udało 😉

Widzę, że lekarz wypisał mi L4 leżące 😑, dobrze, że tylko na 2 tygodnie to z nim pogadam, żeby to zmienił. Aczkolwiek i tak będę uważać bo z tego co widziałam to w moim regionie ZUS lubi kontrolować. Nie wybieram się na żadne wakacje ani nic, nie brałam prawie nigdy L4 a i tak mnie to trochę stresuje 😂

Na spokojnie z tymi kontrolami. Wiadome, że się zdarzają, ale to nie jest częsta sytuacja. Ja na przykład jestem od dnia transferu na zwolnieniu i jeszcze żadnej nie miałam.

Na zwolnieniu po skróconym macierzyńskim wezwali mnie po prostu na kontrolę do ZUSU. Musiałam wziąć dokumentację, powiedzieć dlaczego przebywam na zwolnieniu i potwierdzili jego zasadność.

IT_Girl lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    U mnie ferrytyna też leży, lekarz mi mówił, że mam na to nie zwracać uwagi bo w ciąży jest inaczej ale nie wiem na ile mu wierzyć w tej kwestii 🤷‍♀️ Także na razie będę walczyć dietą, trochę obawiam się suplementowac na własną rękę. Hemoglobine i erytrocyty niby niskie ale w ciąży są inne normy i jak na te ciążowe to mam póki co w normie.

Ja jem bardzo dużo mięsa naprawdę, i bardzo mi spadła ferrytyna, więc chyba bez suplementacji żelaza się nie obędzie . Bo już naprawdę nie wiem co mógłbym zmienić. U mnie steki co drug dzień w diecie bo mąż uwielbia i robi ☺️

I co lekarz ci mówi, żeby suplementowac czy jeszcze nie miałaś okazji spytać? Ja jutro właśnie idę z wynikami

🌿 Hashimoto

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg

✅ Badania & wyniki
    AMH – 2.9 🌟
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja jem bardzo dużo mięsa naprawdę, i bardzo mi spadła ferrytyna, więc chyba bez suplementacji żelaza się nie obędzie . Bo już naprawdę nie wiem co mógłbym zmienić. U mnie steki co drug dzień w diecie bo mąż uwielbia i robi ☺️

I co lekarz ci mówi, żeby suplementowac czy jeszcze nie miałaś okazji spytać? Ja jutro właśnie idę z wynikami

Nie, póki co nie mówił o dodatkowej suplementacji. Jego interesują jedynie wyniki z morfologii, na ferrytyne nie zwraca uwagi. Ogólnie to bardzo dobry lekarz ale wiadomo jak jest. Z tego co widzę, to głównie dietetycy zwracają uwagę na ferrytyne.
    I też staram się jeść sporo wołowiny i buraków 😂 Gdyby nie to, to już pewnie byłaby anemia.

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IT_Girl wrote:
    Nie, póki co nie mówił o dodatkowej suplementacji. Jego interesują jedynie wyniki z morfologii, na ferrytyne nie zwraca uwagi. Ogólnie to bardzo dobry lekarz ale wiadomo jak jest. Z tego co widzę, to głównie dietetycy zwracają uwagę na ferrytyne.
    I też staram się jeść sporo wołowiny i buraków 😂 Gdyby nie to, to już pewnie byłaby anemia.

To jest zgodne z rekomendacjami, że patrzą przez pryzmat hemoglobiny. Poniżej załączam screeny ze schematami postępowania.

b767fcde94c76.pnghttps://zapodaj.net/plik-gkkvrld9Rc

2ddb9e1afe000.jpghttps://zapodaj.net/plik-zOnhgyN8GU

IT_Girl, Ssilvia lubią tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciazy w ogóle nie zlecali badania ferrytyny, a hemoglobine mam 12.6 i ginekolog mówi, że super, a endokrynolog, że lepiej jakby było więcej. Mam żelazo w suplementach ciążowych i na razie nic więcej nie biorę, bo podobno za dużo to też źle.

Też słyszałam o częstych kontrolach L4 ale wydają mi się naprawdę nieuzasadnione w 6 miesiącu ciąży, brzuch mogę im pokazać 🙃

Natt99 lubi tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

Można się załamać 😂

Jak ok 50zl za 16 szt to nie jest az tak zle. Ja spojrzalam ze cena w $ ale nie pomyslalam ze to moze byc inny $ xd
    I tak przeliczylam szybko ze cena kosmos.
    Oczywiscie tez nie ma co przesadzac w oszczedzaniu az tak.
    Ja dlatego sobie wzielam podklady z canapol mimo ze są drozsze niz np. Bella.z bella mialam i dla mnie bylo tragiczne.
    Nie kupowalam hurtowych ilosci tylko doslownie 3 paczki rozne. Wole dokupic stacjonarnie w razie potrzeby. Moj maz po porodzie bedzie ze mna okolo miesiac w domu wiec damy rade.

Ja wiem że temu to zło ale wytlumaczcie mi hak to jest że tam są takoe śliczne kolorowe ubrania, zupelnie inny design i wzory. A w naszych sklepach jak przegladam to mam wrazenie że wszystko na jedno kopyto. Np hm i zara, pepco i sinsay.

Ssilvia lubi tę wiadomość

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie badam ferrytyny, hemoglobina prawie 13, czasem ponad i reszta wskaźników tez git.

Hah, nie przeglądam Temu to nie mam tego na tapecie. 😆😅 Ale tez w ogole nie jarają mnie ciuchy dla bobasa w tej ciazy, ogolem uważam szukanie ciuchów za kosztochłonną udrękę, dla starszej tez, choć fajnie, że weszła w etap, że nie muszę co 3-4 miesiące kupować nowego rozmiaru. Jak trafię coś co lubię to potrafię kupować to samo co rozmiar 😆, np. bluzy oversize czy basicowe bluzki z HM.

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie oglądam ciuszków dla malucha 😀 teraz zaczęłam się zastanawiać nad ubraniami dla siebie, bo o ile będąc na L4 chodzę głównie w leginsach, bluzach, swetrowych sukienkach, to mam teraz zaplanowane wyjscie ze znajomymi i naprawdę nie wiem w co się ubrać, na Wielkanoc to już w ogóle w nic się nie zmieszczę 😜 żal mi trochę kasy na te 3 miesiące żeby kupować niewiadomo co ale nawet nic mi się nie podoba z mamowych kolekcji.. wszystko takie babciowe 😜

Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, ze moj płaszcz na ciut cieplejsze temperatury ma krój oversize, bo wlasnie zaczelam go nosić. Na mrozy pow. -5 mam kurtkę narciarską z 4f (zdecydowanie najcieplejsza) i już było ciężko w ostatnich dniach się dopiąć. 🫣 Na szczęście chyba etap tych największych mrozów mamy za sobą.
    Z ciuchami kupiłam trochę bluzek na Vinted, trochę C&A i HM, bo moje faktycznie też przestały mieścić brzuch. 😅 No i mam 2 proste sukienki długie, jedną z HM, drugą z Zary. Więcej nie szaleję, potem na wiosnę jeszcze coś z krótkim się przyda i sukienki może jakieś lżejsze. 😅

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też takich typowo ciążowych ubrań nie kupuje . Mam tylko jedne dżinsy i leginsy z poprzedniej ciąży . Przed ciążami chodziłam w obcisłych sukienkach i spódniczkach takich midi bawełnianych i one teraz idealnie na brzuszek pasują 😁

Natt99 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lumpka kupilam 1 spodnie, a potem z vinted 4szt jeansow i jedne haremki. Dokupilam z temu drugie haremki i w nich po domu glownie chodze. Uwielbiam je, bo nie sa obcisle i opinajace. Koszulki nosze zwykle. Sweterki mam glownie 2 nie zapinane takie luzne kardigany. Xd
    Mam jeszcze tuniki dluzsze wiec daje rade. Fakt ze spodnie ciazowe z podwyzszonym stanem duzo dają.
    Kurtke kupilam z pepko zapinaną na napy typ oversize wiec nie ma problemu. Nie widac ze w ciazy jestem.
    A co dalej to nie wiem. Bedzie cieplej to chyba lepiej

Wogole to wszystko tak szybko idzie. 30tydzien byl taki odlegly a tu juz zaraz lada moment nastapi. Zaraz trzeba bedzie pakowac torby do szpitala i wgl.
    To bylo takoe odlegle gdy mowilysmy o wyprawkach, ukladaniu i wgl. Dalej odkladam kilka rzeczy xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 23:56

Agat99, dracaena lubią tę wiadomość

preg.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dracaena wrote:
    Tez nie badam ferrytyny, hemoglobina prawie 13, czasem ponad i reszta wskaźników tez git.

Hah, nie przeglądam Temu to nie mam tego na tapecie. 😆😅 Ale tez w ogole nie jarają mnie ciuchy dla bobasa w tej ciazy, ogolem uważam szukanie ciuchów za kosztochłonną udrękę, dla starszej tez, choć fajnie, że weszła w etap, że nie muszę co 3-4 miesiące kupować nowego rozmiaru. Jak trafię coś co lubię to potrafię kupować to samo co rozmiar 😆, np. bluzy oversize czy basicowe bluzki z HM.
    Zbijam 5! Też tak mam, że jak coś mi się podoba i widzę, że młodemu pasuje, to kupuję to samo co rozmiar 😆 a czasami, jak dobra promka, od razu biorę w dwóch rozmiarach, żeby potem nie szukać xD

dracaena lubi tę wiadomość

age.png
    preg.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Moira Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też powoli nie mam w czym chodzić. Mam raptem
    dwa sweterki i 2 bluzy w które się mieszczę. Na tyłek to leginsy bo kupiłam spodnie ciążowe na vinted z HM ale jeans jest tak sztywny, że nie mogę założyć butów 🤣

Obudziłam się dzisiaj o 4 , bo bolały siedziały mnie stopy... pierwszy raz w życiu zobaczyłam co to jest mieć spuchnięte nogi.. nie mogę spać od tamtej pory bo mam zamiast stóp dwie kiełbasy żywieckie 😀

Lila777, A_nulka, Lavariavel lubią tę wiadomość

1.09. Pozytywny test
    5.09. Pęcherzyk ciążowy 5mm
    15.09. Zarodek 🥹
    09.10. 28mm
    22.10- I prenatalne - 53mm ❤️
    10.12. - II prenatalne - 253 gram chłopiec 💙
    26.01. - 764 gram 🥰
    02.02. -909g 😍
    16.02. - 1426g 💪💙
    2.03. -3 prenatalne 1541g 🔥🥰

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moira zrobiłaś mi dzień z tymi kiełbasami żywieckimi hahaha
    Powiem Wam że z tą szkołą rodzenia nie ma co za szybko startować. Miałam jedne zajęcia online i już połowy treści nie pamiętam co i jak.. a gdzie tam za 3 miesiące 🙈
    Ktoś wizytuje w tym tygodniu?
    A ja się witam w 3 trymestrze dziś ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 08:06

dracaena, A_nulka, Kassialka, Natt99, Lavariavel lubią tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3
    05.03 2100g 🩷 31+3

preg.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ