🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez bym z chęcia poszla na basen. Z Dekathlon mialam bryczesy,kask jezdziecki, bluze, leginsy termiczne. Mozna kupic rzeczy tanie sportoqe a mozna tez i drogie nieco lepsze. Stroju kąpielowego nie mialam okazji:)
Poki co tylko moge pomarzyć. Czekam na moją wizyte u lekarza z utęsknieniem. Bardzo bym chciala by te łożysko sie podnioslo. Chcialabym moc wyjsc na spacer, wyciagnac pilke i na niej troche pocwiczyc ( moj kregoslup powoli już daje znaki).
Przede wszystkim chcialabym wiedziec czy moge liczyc na Sn czy tylko cc. Musze wypytac o wszystko. Zaczynam się bać tego jak bardzo jestem ograniczona fizycznie i jesli kaza mi raptem rodzic naturalnie to nie dam rady.
-
Ja mam stroje z Decathlonu i jestem zadowolona, ale są zwykłe, nie ciążowe. Teraz z młodą na zajęcia chodzi mąż od grudnia, ja przestałam się mieścić + zajecia dziecięce są akurat dość angażujące rodzica. 😆 Podrzuty, nury, potem z basenu raczej na rękach ją niosę do szatni bo już zimno i żeby było sprawnie, bo zajecia nam się konczą tak, że się już spieszymy na kolację i do spania.
Rozważam kupno jakiegoś ciążowego żebym mogła sobie iść na basen rekreacyjnie. 😅 -
W tej ciąży zrezygnowałam nawet z kąpieli w wannie, ale w poprzedniej byłam na basenie i przymierzałam mnóstwo strojów jednoczęściowych i nie czułam się w nich dobrze. Finalnie korzystałam ze starego stroju dwuczęściowego.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja jakoś basenu się boję przez infekcję, za to nie dawno byłam pobiegać 😊 od razu człowiekowi lepiej, ale przy bieganiu ucisk na pęcherz dał popalić 😄 teraz mam taki nawał pracy, że mocno się opuściłam z ćwiczeniem, poczekam aż rana po wyrwaniu zęba się wyleczy i wracam do aktywności 😊 i pochwalę się że po chirurgicznym wyrwaniu zęba z kilkoma szwami, dałam rady wytrzymać bez tabletek przeciwbólowych - mam nadzieję, że już teraz będzie z górki ❤️1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3

-