🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez bym z chęcia poszla na basen. Z Dekathlon mialam bryczesy,kask jezdziecki, bluze, leginsy termiczne. Mozna kupic rzeczy tanie sportoqe a mozna tez i drogie nieco lepsze. Stroju kąpielowego nie mialam okazji:)
Poki co tylko moge pomarzyć. Czekam na moją wizyte u lekarza z utęsknieniem. Bardzo bym chciala by te łożysko sie podnioslo. Chcialabym moc wyjsc na spacer, wyciagnac pilke i na niej troche pocwiczyc ( moj kregoslup powoli już daje znaki).
Przede wszystkim chcialabym wiedziec czy moge liczyc na Sn czy tylko cc. Musze wypytac o wszystko. Zaczynam się bać tego jak bardzo jestem ograniczona fizycznie i jesli kaza mi raptem rodzic naturalnie to nie dam rady.
-
Ja mam stroje z Decathlonu i jestem zadowolona, ale są zwykłe, nie ciążowe. Teraz z młodą na zajęcia chodzi mąż od grudnia, ja przestałam się mieścić + zajecia dziecięce są akurat dość angażujące rodzica. 😆 Podrzuty, nury, potem z basenu raczej na rękach ją niosę do szatni bo już zimno i żeby było sprawnie, bo zajecia nam się konczą tak, że się już spieszymy na kolację i do spania.
Rozważam kupno jakiegoś ciążowego żebym mogła sobie iść na basen rekreacyjnie. 😅 -
W tej ciąży zrezygnowałam nawet z kąpieli w wannie, ale w poprzedniej byłam na basenie i przymierzałam mnóstwo strojów jednoczęściowych i nie czułam się w nich dobrze. Finalnie korzystałam ze starego stroju dwuczęściowego.👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Ja jakoś basenu się boję przez infekcję, za to nie dawno byłam pobiegać 😊 od razu człowiekowi lepiej, ale przy bieganiu ucisk na pęcherz dał popalić 😄 teraz mam taki nawał pracy, że mocno się opuściłam z ćwiczeniem, poczekam aż rana po wyrwaniu zęba się wyleczy i wracam do aktywności 😊 i pochwalę się że po chirurgicznym wyrwaniu zęba z kilkoma szwami, dałam rady wytrzymać bez tabletek przeciwbólowych - mam nadzieję, że już teraz będzie z górki ❤️
Kassialka, Agat99, Nicole123, dracaena, Lavariavel, A_nulka, Natt99 lubią tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-
Lila777 wrote:Ja jakoś basenu się boję przez infekcję, za to nie dawno byłam pobiegać 😊 od razu człowiekowi lepiej, ale przy bieganiu ucisk na pęcherz dał popalić 😄 teraz mam taki nawał pracy, że mocno się opuściłam z ćwiczeniem, poczekam aż rana po wyrwaniu zęba się wyleczy i wracam do aktywności 😊 i pochwalę się że po chirurgicznym wyrwaniu zęba z kilkoma szwami, dałam rady wytrzymać bez tabletek przeciwbólowych - mam nadzieję, że już teraz będzie z górki ❤️
Super ! Twarda babka z Ciebie 😀 ja kiedys wstawialam 2 implanty w znieczuleniu miejscowym i po tym też nie brałam lekow 😅 mam wysoki prog bolu, mam nadzieje ze to samo powiem po porodzie 😅
My dzis kupilismy wozek - Venicci Upline 2 SE Powder. Jest przepiekny, wymarzony 🥰
Do tego spotkalismy starszą panią ktora niosla ciezkie zakupy i pomoglismy jej to zaniesc do domu, spory kawalek wiec spacery na dzis zaliczone 😆 teraz tylko relaksik 😀
Acmvj, Lila777, A_nulka, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Kassialka wrote:Super ! Twarda babka z Ciebie 😀 ja kiedys wstawialam 2 implanty w znieczuleniu miejscowym i po tym też nie brałam lekow 😅 mam wysoki prog bolu, mam nadzieje ze to samo powiem po porodzie 😅
My dzis kupilismy wozek - Venicci Upline 2 SE Powder. Jest przepiekny, wymarzony 🥰
Do tego spotkalismy starszą panią ktora niosla ciezkie zakupy i pomoglismy jej to zaniesc do domu, spory kawalek wiec spacery na dzis zaliczone 😆 teraz tylko relaksik 😀
O, to ja mam też ten wózek tylko Stone Beige 😄 Powder też mi się podobał ale ten Stone Beige ma taką fakturę, która mi sie spodobała 😆
U mnie dzisiaj zakupy, sprzątanie, obiad i teraz w końcu odpoczynek. Jakoś pogoda mnie do spaceru nie zachęciła ale może jutro pójdę.
Jeśli chodzi i basen to ja też obawiam się właśnie o infekcje, akurat mój lekarz mi odradzał. Ale już mi tęskno za pływaniem. -
Acmvj wrote:Mój Syn wtedy zmarł, a laktacja mogła się rozkręcić. Dlatego w takim wypadku trzeba podać leki na jej zatrzymanie pomimo tego, że jeszcze nie nastąpiła.
W takim razie najmocniej przepraszam za pytanie, z wszystkich możliwości, które brałam pod uwagę takiej odpowiedzi się nie spodziewałam 😞. Aż mi teraz głupio, że w ogóle zapytałam 😞 -
Piwonia37 wrote:W takim razie najmocniej przepraszam za pytanie, z wszystkich możliwości, które brałam pod uwagę takiej odpowiedzi się nie spodziewałam 😞. Aż mi teraz głupio, że w ogóle zapytałam 😞
Spokojnie, mam to przepracowane. W innym wypadku nie zdecydowałabym się na kolejną ciążę.
To normalne, że nie bierze się takich opcji pod uwagę.
Piwonia37 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
14.08.2025 FET 5BA

-
Kassialka wrote:Super ! Twarda babka z Ciebie 😀 ja kiedys wstawialam 2 implanty w znieczuleniu miejscowym i po tym też nie brałam lekow 😅 mam wysoki prog bolu, mam nadzieje ze to samo powiem po porodzie 😅
Też oglądałam venicci i muuvo ale u nas ostatecznie stanęło na espiro yoga. Póki co jestem zadowolona wizualnie i wydaje mi się, że w użytkowaniu też będzie fajny. Prawdę mówiąc mam wrażenie, że te wózki są na jedno kopyto, tylko ceną się różnią. Albo ja nie jestem aż tak bardzo wymagająca, żeby zauważać minimalne różnice 😏
Lavariavel lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie jestem na rozstaju dróg czy kupić nowy czy używany wózek, bo w sumie mamy dobrą spacerówkę, gondole potrzebujemy na około pół roku... Właśnie patrzyłam za nowym espiro yoga/only żeby był mały i lekki ale też mam KinderKraft na uwadze bo znajoma ma używkę na sprzedanie, może ktoś ma doświadczenie z tą firmą?☺️
-
Jak ja Was podziwiam z tymi wózkami. Ja jakoś nawet nie brałam pod uwagę zakupu nowego, jest bardzo dużo używanych wózków w super stanie i dobrej jakości. Zresztą ja jestem z tych co nie boi się rzeczy używanych i chętnie takie przyjmuje. Jakoś w grudniu przy okazji wizyty u rodziców wpadł mi na olx wózek, zupełnie nie zwracałam uwagi na firmę. 3 w 1. Wszystko śmiga, lekki z wszelkimi akcesoriami.
Co do tematu basenu i infekcji,.to mój lekarz stwierdził, że infekcje to można dostac na basenie również nie będąc w ciąży i jak tak na to patrzeć, to w sklepie się można przeziębić, a na dworze przewrócić. Więc jak mam taką ochotę i już mogę, to mam korzystać z aktywnosci. Zawsze można wziąć probiotyki
dracaena, Agat99, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Moja pipka by zaraz infekcję złapała - trochę lat się znamy haha
Kto wizytuje w przyszłym tygodniu?
Natt99 lubi tę wiadomość
⏸️ 23.08.25
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3

-
Ja też basen na razie odpuściłam. W poprzedniej ciąży ciągle miałam jakąś infekcję i moja gin odradzała. Teraz w sumie sama stosunkowo szybko z niego zrezygnowałam. Też chodzimy ze starszakiem na zajęcia, więc mąż przejął plywanie(wcześniej się zmienialiśmy), no i poza tym już mi się strój tu i ówdzie zaczynał wrzynać 😆

Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
Basen jest fajny pod wzgledem kregoslupa. Ja biore kąpiel w wannie, nie goraca ale normalna woda. To jedyne miejscie gdzie przez chwile nic nie boli:) gdy bol glowy jest silny to tez musze wodą lac po karku. Ja chyba moglabym rodzic w wodzie:) kiedus bardzo chcialam.
W przyszlym tygodniu musze isc zrobic badania: morfologia mocz i glukoza, 16 lutego mam ginekologa, 18 endokrynologa a w czwartek polozną na 9.
Tez mam wrazenie ze te wszystkie wozki roznia sie tylko ceną xd
-
Mam nadzieję, że lato będzie piękne w tym roku i w czerwcu już otworzę basen na ogrodzie u rodziców. Już powinno wtedy minąć 2 miesiące od cc. Lato wyobrażam sobie tak, że spacerkiem 5-6km do rodziców. Tam basen, Młody w cieniu na świeżym powietrzu/ w domu jak będzie za ciepło. Razem z mamą przygotowywać będziemy jedzonko. Potem mąż mnie będzie odbierał i to mi wynagrodzi wszystkie wyrzeczenia ciążowe haha
Później we wrześniu planujemy urlop także już to widzę dokładnie w swojej wyobraźni 🤭
Kassialka, Agat99, dracaena, Karpatka95, Lavariavel, Polczi5, Natt99, Cavarathiel lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
03.2025- AIH ❌
14.08.2025 FET 5BA

-
Acmvj wrote:Mam nadzieję, że lato będzie piękne w tym roku i w czerwcu już otworzę basen na ogrodzie u rodziców. Już powinno wtedy minąć 2 miesiące od cc. Lato wyobrażam sobie tak, że spacerkiem 5-6km do rodziców. Tam basen, Młody w cieniu na świeżym powietrzu/ w domu jak będzie za ciepło. Razem z mamą przygotowywać będziemy jedzonko. Potem mąż mnie będzie odbierał i to mi wynagrodzi wszystkie wyrzeczenia ciążowe haha
Później we wrześniu planujemy urlop także już to widzę dokładnie w swojej wyobraźni 🤭
Ojej piękny plan 🥰 aż sama zaczełam marzyć o lecie !
Sniło mi sie dzis, że urodziłam i to jednak blizniaki bo nikt nie zauważył chlopczyka w brzuszku 😂
A co do tematu nowych/używanych - ja też jestem team wszystko znajdę używane mimo że to moje 1 dziecko, ciuszki mam z vinted, chicco kupione od kogos itd. Wozek szukałam używany konkretnie ten z Venicci, ale ceny były tak kosmiczne że wolałam juz kupić nowy, poza tym zawsze marzyłam o pieknym wozku i co jak co ale tyle rzeczy sobie w zyciu odmowiłam a tego nie dałam rady 😄
Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o wozki to dla mnie sie różnią, ale w podobnej klasie sa podobne. 😅 Więc jakichś znaczących różnic między Muuvo, Espiro a Venicci nie będzie - tu dla mnie te 3 marki tylko się przescigają w tapicerkach. 😆 Ale już Thule czy Baby Jogger to ciut inna klasa. 😅 Dobrze na używkach wygladaja też Joolzy, Bugaboo. Zależy czego ktoś potrzebuje po prostu i jak używa wózka. Mi teraz znacznie łatwiej było wybrać, ale ominęłam wszelkie Venicci, itp. dla mnie jakościowo odpadają, no ale właśnie, mam porównanie. Przy pierwszym brałabym to co mi się podoba. Przy drugim to co mi się podoba (ale dla mnie estetycznie te najpopularniejsze marki też odpadają, kompletnie te zdobienia i kolory do mnie nie przemawiają, lubię surowy styl) i co wiem, że się sprawdzi przy moim użytkowaniu.
Pamiętam jak dziewczyna z mojego osiedla podpytywała mnie o to jak mi się używa 3-kołowca i potem kupiła dla malucha Bumbleride Indie już od gondoli i wiem, że jest zadowolona bardzo. 😁 Ale miała jesienne dziecko, minusem 3-kołowych gondoli jest to, że rzadko maja wentylację.
Moj lekarz ma chill z basenem, ale mi po prostu na zajęciach było już ciężko z młodą. Ja też nie łapię szczególnie infekcji, przed ciążą czy w trakcie. Ale rekreacyjnie why not. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 08:37
-
Polczi5 wrote:Ja właśnie jestem na rozstaju dróg czy kupić nowy czy używany wózek, bo w sumie mamy dobrą spacerówkę, gondole potrzebujemy na około pół roku... Właśnie patrzyłam za nowym espiro yoga/only żeby był mały i lekki ale też mam KinderKraft na uwadze bo znajoma ma używkę na sprzedanie, może ktoś ma doświadczenie z tą firmą?☺️
Mojego męża chrześnica ma dla swojej córci kinderkraft i jest zadowolona. Zwłaszcza, że tak jak mówisz masz spacerówkę i tylko gondola będzie Ci potrzebna na kilka miesięcy to ja bym się nie zastanawiała.
Polczi5 lubi tę wiadomość
-
Ja swój wózek kupiłam za 300zł.. i mam do niego dosłownie wszystko, od torby, spacerówki, gondoli, 2x fotelik, moskitiery, plandeki, uchwyty jakieś… pomijając cenę - bardzo mi się podobał wizualnie i miał dobre opinie ten model 😁 zaraz Wam zdj wrzucę - ja potrzebuję 2 wózkow - jeden taki do stajni i do lasu, a drugi taki czystszy będzie musiał być haha ale drugi wózek dostanę w spadku po bracie i to ten sam model.
A_nulka, Lavariavel, Natt99 lubią tę wiadomość
⏸️ 23.08.25
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3
05.03 2100g 🩷 31+3