🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Agat99 wrote:@Ania 93 śliczny brzuszek! ❤️
U nas pogoda też przepiękna, prawdziwa wiosna, aż nie moglam uwierzyć, bo tydzień temu w sobotę padał jeszcze śnieg, a dziś można zdjąć kurtkę 😀 pół dnia na słoneczku i maluch też zadowolony, kopie jeszcze mocniej 😉
Próbowaliśmy ustalić w końcu imię dla bobasa ale wyszło jeszcze gorzej, rano miałam w głowie 3 propozycje, a teraz po wspólnym analizowaniu spisu istniejących imion mamy 8! więc ja potrzebuję jeszcze dużo czasu do porodu 😀
A u Was już wszystkie imiona wybrane?
U nas była na początku walka, ale ok 23 tygodnia stanęło już, że będzie Teodor
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Z tym prasowaniem to też nie dla mnie haha 🤣 ale może kupię parowe żelazko bo aktualnie w domu nie mam nic!
A pytanie takie poza tematem ciąży :
Używa ktoś z Was mopa Hizero albo coś z AliExpress co odkurza i myje jednocześnie ? Wiem że z hizero są koleżanki zadowolone ale kurde 3tys to nie mało 😁
Plus drugie pytanie: mega betonowy twardy brzuszek mam, szczególnie jak się pozginam i coś popracuje , bardzo się tym trzeba przejmować?1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
My uzywalismy glownie dada i lupilu. Tylko ze to juz tyle lat ze to sie zmienia. Testowalismy wtedy tez rozne inne bo dostawalismy w prezencie. Slyszalam opinie ze podobno dady są bardzo dobre na poczatek bo maja wyciecie na pępek, pampetsy są podobno wieksze nieco i bardziej chlonne wiec na noc idealne. Wszystko trzeba dopasowac do dziecka bo jednak jazde tez ma ciut inna budowe. Jedne bedzie bardziej pulchne, drugie dlugie a szczuple a to tez ma znaczenie. Najgorzej wspominam pampersy z rossmana. One wogle jakby nie wchlanialy.
U nas tez byl taki etap przez jakis czas ze kupa czesto doslownie wylatywala poza. W domu to nie oroblem bo pod wode i po problemie ale na wyjazdach juz gorzej. Wtedy mialam p
Płyn do prania persil baby i w nim moczylam ipralam.i pampersa pamietam ze sie w taką kieszonke zawijalo lekko.
Ostatnio u poloznej byl temap pielegnacji malucha,fizjologii etc. I bylo o pierwsxych kupach. Ten "zapach" pamietam do dzis.xD z dziewczyna z sali smialysmy sie ze taki maly bobas a taki smrod
-