Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Lavariavel Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam nadal nad tym prenatalnym 3.cim. moja doktor mowila ze niby nie ma takiej potrzeby bo to mi ona tez sprawdzi i tu nie ma filozofii. Na 1 i 2 bardzo mnie naciskala a te nie. Tylko ze ja mam rzadkie wizyty. Teraz dopiero 23 marca. kontrolnie bym poszla jeszcze do innej dontor zeby poznac jej zdanie i tez pod wzgledem porodu w szpitalu ktory bym chciala bo ta druga tam pracuje.

Co do odkurzaczy z aliexpress slyszalam bardzo duzo pozytywnych opinii o Ilife. Zastanawiam sie. Mamy nie duze mieszkanie ale zawsze taki troche od ciaza w obowiazkach. Ewentualnie raz na jakis czas zwyklulym odkurzyc dokladniej czy podloge zmyc.

Lila777 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat99 wrote:
    Nie są obowiązkowe, bo są płatne dlatego nie mogą do nich nikogo zmusić ale są zalecane. Ja robię u innego lekarza niż prowadzę ciążę więc to dodatkowa okazja żeby potwierdzić, że z maluchem wszystko dobrze 🙂

@Natt99 co za stres! Odpoczywaj!

Ja też robię u innego lekarza. Mimo, że ze swojego jestem mega zadowolona - zawsze to druga opinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:38

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 wrote:
    Hej dziewczyny, ja się ostatnio wykończę 🙈
    W tygodniu byłam na wizycie z marszu, bo martwił mnie ból brzucha. Dzisiaj zjadłam obiad i poszłam siusiu i żywa krew. Podcieram się raz, drugi i sama krew. Panika.
    Pojechałam do szpitala, ktg wyszło super, pani doktor mnie zbadała na wszystkie sposoby i wszystko w porządku. I Bogu dzięki oczywiście🙈 wczoraj miałam dosyć intensywny dzień i się zastanawiam czy to od tego, chociaż szyjka długa i wszystko zamknięte, nie wiem. Chyba muszę zwolnić tempo i więcej odpoczywać. Na szczęście we wtorek mam prenatalne, także kontrola po dzisiejszej sytuacji będzie w szybkim terminie.

Jeju, ile stresu 😓
    Dobrze, że wszystko w porządku, odpoczywaj ❤️

Natt99 lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Acmvj Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Ja też robię u innego lekarza. Mimo, że ze swojego jestem mega zadowolona - zawsze to druga opinia.

Ja też robię też u innego i jestem bardzo zadowolona z takiego połączenia. Obie panie wypowiadają się zresztą o sobie w samych superlatywach, w ja jestem mega spokojna dzięki temu.

Natt99- krew zawsze powoduje stres, ale jak nie znaleźli przyczyny to jest to zazwyczaj dobra informacja. No i fajnie, że masz wizytę tak szybko.

Natt99 lubi tę wiadomość

👩'94 :
    -AMH 3,5
    -adenomioza
    -3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
    -brak własnych owulacji

2020- początek starań
    2021- początek starań z pomocą medyczną
    2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
    2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩‍⚕️
    03.2025- AIH ❌
    04.2025- kwalifikacja do IVF:
    Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
    04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
    05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
    16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
    14.08.2025 FET 5BA
    5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
    05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

preg.png
  • IT_Girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez robię trzecie prenatalne, choćby po to żeby mieć drugą opinię 😉 Mój prowadzący sprawdza wszystko, ale do tego dochodzi badanie ginekologiczne, analiza wyników więc zawsze coś może przeoczyć.

Korzystając z dobrej pogody byłam znowu na długim spacerze. A potem przejrzałam ubranka, ile czego mam i co dokupić. I wyszło, że kilka rzeczy jeszcze jest do kupienia.

W ogóle od niedawna mam materac w łóżeczku i koty uznały już, że to najlepsza miejscówka 😂 Materac na razie nadal w folii, ale im to nie przeszkadza 😅

Natt99 - dobrze, że wszystko w porządku, odpoczywaj teraz.

Natt99 lubi tę wiadomość

👩🏼34 🧑🏼37 🐱🐱

6/25 - rozpoczęcie starań
    07.09.25 ⏸️ 🤞
    30.09.25 - jest ❤️
    07.11.25 - I Prenatalne - 6.5 cm 🩵
    02.01.26 - II Prenatalne - 405 g chłopczyka 🩵

preg.png
  • Kassialka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię III prenatalne w najbliższy czwartek. Robi je inny lekarz wiec jestem spokojniejsza że ktoś jeszcze sprawdzi czy wszystko ok. Prenatalne jednak są o wiele dokladniejsze niż zwykłe wizyty.

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm
    18.12 II prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷
    3.02 1026g 🩷
    24.02 1570g 🩷
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt99 - ojej biedna, dobrze że szybko skontrolowane i jest okej, ale wiadomo co mogło być przyczyną?

Dzięki za opinie o odkurzaczach ❤️
    Coś będę musiała kupić bo mam kremowe kafelki i czasem na szybko tak przelecieć 2in1 będzie dobrze :)
    Mam odkurzacz irobot, ale czasem trzeba się pospieszyć przez to szukam tego ręcznego, ale nie chce przepłacać ❤️😁
    Ja dziś mam luźny dzień i odpoczywam, a mimo to brzuszek się i tak mocno spina i twardnieje, jak wstanę to takie uczucie ciągnięcia od pępka w dół odczuwam i od razu beton się robi.. biorę magnez 1 tabletkę dziennie na noc z podkowy. Zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę..

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3

preg.png
  • Natt99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila777 wrote:
    Natt99 - ojej biedna, dobrze że szybko skontrolowane i jest okej, ale wiadomo co mogło być przyczyną?

Dzięki za opinie o odkurzaczach ❤️
    Coś będę musiała kupić bo mam kremowe kafelki i czasem na szybko tak przelecieć 2in1 będzie dobrze :)
    Mam odkurzacz irobot, ale czasem trzeba się pospieszyć przez to szukam tego ręcznego, ale nie chce przepłacać ❤️😁
    Ja dziś mam luźny dzień i odpoczywam, a mimo to brzuszek się i tak mocno spina i twardnieje, jak wstanę to takie uczucie ciągnięcia od pępka w dół odczuwam i od razu beton się robi.. biorę magnez 1 tabletkę dziennie na noc z podkowy. Zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę..
    Dopytywałam ale ginekolog nie potrafiła wskazać przyczyny.. mówiła tylko, że gdyby odeszły wody albo pojawiły się skurcze czy krwawienie to pilnie się znowu zgłosić. Cały dzień leniuchowałam a mała dokazywała, także jestem dobrej myśli 🩷🥺

A_nulka, Lila777, dracaena, IT_Girl lubią tę wiadomość

05.09. Pozytywny test 👶🏼
    16.09. Pęcherzyk ciążowy
    30.09. Zarodek 🥹❤️
    06.10. 19mm crl
    14.10. 2,25 cm crl
    31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
    12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
    15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
    30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
    7.01. - 411 gram 🥰
    02.02. - 806 gram 👧🏼
    25.02. - 1260 gram 🫶🏼
    preg.png
  • SMka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kończymy weekend w szpitalu. Wczoraj IP z powodu bólu brzucha, na USG wyszło wszystko w porządku więc wypuścili do domu. A w nocy gorączka dochodząca do 40, której nie dało się zbić paracetamolem. Jak się okazało powodem jest infekcja dróg moczowych, która jest bezobjawowa. Na szczęście antybiotyk i mam wyjść do domu. Oby kolejny tydzień był spokojniejszy.

25 👱🏼‍♀️ & 25 👨🏼& 🐈‍⬛&🐴

Na pokładzie SM, PFO, PCOS, IO
    05.2026 - czekamy na 🩷🩷
  • Lila777 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMka ojej, zdroweczka dla Was ❤️

SMka lubi tę wiadomość

1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
    ⏸️ 23.08.25
    1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
    2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
    Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
    12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
    3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
    17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
    22.01 900g 🩷 25+3
    12.02 1300g 🩷 28+3

preg.png
‹‹ 59 60 61 62 63
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ