🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie zastanawiam nadal nad tym prenatalnym 3.cim. moja doktor mowila ze niby nie ma takiej potrzeby bo to mi ona tez sprawdzi i tu nie ma filozofii. Na 1 i 2 bardzo mnie naciskala a te nie. Tylko ze ja mam rzadkie wizyty. Teraz dopiero 23 marca. kontrolnie bym poszla jeszcze do innej dontor zeby poznac jej zdanie i tez pod wzgledem porodu w szpitalu ktory bym chciala bo ta druga tam pracuje.
Co do odkurzaczy z aliexpress slyszalam bardzo duzo pozytywnych opinii o Ilife. Zastanawiam sie. Mamy nie duze mieszkanie ale zawsze taki troche od ciaza w obowiazkach. Ewentualnie raz na jakis czas zwyklulym odkurzyc dokladniej czy podloge zmyc.
Lila777 lubi tę wiadomość
-
Agat99 wrote:Nie są obowiązkowe, bo są płatne dlatego nie mogą do nich nikogo zmusić ale są zalecane. Ja robię u innego lekarza niż prowadzę ciążę więc to dodatkowa okazja żeby potwierdzić, że z maluchem wszystko dobrze 🙂
@Natt99 co za stres! Odpoczywaj!
Ja też robię u innego lekarza. Mimo, że ze swojego jestem mega zadowolona - zawsze to druga opinia.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:38
-
Natt99 wrote:Hej dziewczyny, ja się ostatnio wykończę 🙈
W tygodniu byłam na wizycie z marszu, bo martwił mnie ból brzucha. Dzisiaj zjadłam obiad i poszłam siusiu i żywa krew. Podcieram się raz, drugi i sama krew. Panika.
Pojechałam do szpitala, ktg wyszło super, pani doktor mnie zbadała na wszystkie sposoby i wszystko w porządku. I Bogu dzięki oczywiście🙈 wczoraj miałam dosyć intensywny dzień i się zastanawiam czy to od tego, chociaż szyjka długa i wszystko zamknięte, nie wiem. Chyba muszę zwolnić tempo i więcej odpoczywać. Na szczęście we wtorek mam prenatalne, także kontrola po dzisiejszej sytuacji będzie w szybkim terminie.
Jeju, ile stresu 😓
Dobrze, że wszystko w porządku, odpoczywaj ❤️
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Sosenka93 wrote:Ja też robię u innego lekarza. Mimo, że ze swojego jestem mega zadowolona - zawsze to druga opinia.
Ja też robię też u innego i jestem bardzo zadowolona z takiego połączenia. Obie panie wypowiadają się zresztą o sobie w samych superlatywach, w ja jestem mega spokojna dzięki temu.
Natt99- krew zawsze powoduje stres, ale jak nie znaleźli przyczyny to jest to zazwyczaj dobra informacja. No i fajnie, że masz wizytę tak szybko.
Natt99 lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Tez robię trzecie prenatalne, choćby po to żeby mieć drugą opinię 😉 Mój prowadzący sprawdza wszystko, ale do tego dochodzi badanie ginekologiczne, analiza wyników więc zawsze coś może przeoczyć.
Korzystając z dobrej pogody byłam znowu na długim spacerze. A potem przejrzałam ubranka, ile czego mam i co dokupić. I wyszło, że kilka rzeczy jeszcze jest do kupienia.
W ogóle od niedawna mam materac w łóżeczku i koty uznały już, że to najlepsza miejscówka 😂 Materac na razie nadal w folii, ale im to nie przeszkadza 😅
Natt99 - dobrze, że wszystko w porządku, odpoczywaj teraz.
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Ja robię III prenatalne w najbliższy czwartek. Robi je inny lekarz wiec jestem spokojniejsza że ktoś jeszcze sprawdzi czy wszystko ok. Prenatalne jednak są o wiele dokladniejsze niż zwykłe wizyty.
-
Natt99 - ojej biedna, dobrze że szybko skontrolowane i jest okej, ale wiadomo co mogło być przyczyną?
Dzięki za opinie o odkurzaczach ❤️
Coś będę musiała kupić bo mam kremowe kafelki i czasem na szybko tak przelecieć 2in1 będzie dobrze
Mam odkurzacz irobot, ale czasem trzeba się pospieszyć przez to szukam tego ręcznego, ale nie chce przepłacać ❤️😁
Ja dziś mam luźny dzień i odpoczywam, a mimo to brzuszek się i tak mocno spina i twardnieje, jak wstanę to takie uczucie ciągnięcia od pępka w dół odczuwam i od razu beton się robi.. biorę magnez 1 tabletkę dziennie na noc z podkowy. Zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę..1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1
22.01 900g 🩷 25+3
12.02 1300g 🩷 28+3

-
Dopytywałam ale ginekolog nie potrafiła wskazać przyczyny.. mówiła tylko, że gdyby odeszły wody albo pojawiły się skurcze czy krwawienie to pilnie się znowu zgłosić. Cały dzień leniuchowałam a mała dokazywała, także jestem dobrej myśli 🩷🥺Lila777 wrote:Natt99 - ojej biedna, dobrze że szybko skontrolowane i jest okej, ale wiadomo co mogło być przyczyną?
Dzięki za opinie o odkurzaczach ❤️
Coś będę musiała kupić bo mam kremowe kafelki i czasem na szybko tak przelecieć 2in1 będzie dobrze
Mam odkurzacz irobot, ale czasem trzeba się pospieszyć przez to szukam tego ręcznego, ale nie chce przepłacać ❤️😁
Ja dziś mam luźny dzień i odpoczywam, a mimo to brzuszek się i tak mocno spina i twardnieje, jak wstanę to takie uczucie ciągnięcia od pępka w dół odczuwam i od razu beton się robi.. biorę magnez 1 tabletkę dziennie na noc z podkowy. Zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę..
A_nulka, Lila777, dracaena, IT_Girl lubią tę wiadomość
05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼

-
My też kończymy weekend w szpitalu. Wczoraj IP z powodu bólu brzucha, na USG wyszło wszystko w porządku więc wypuścili do domu. A w nocy gorączka dochodząca do 40, której nie dało się zbić paracetamolem. Jak się okazało powodem jest infekcja dróg moczowych, która jest bezobjawowa. Na szczęście antybiotyk i mam wyjść do domu. Oby kolejny tydzień był spokojniejszy.25 👱🏼♀️ & 25 👨🏼& 🐈⬛&🐴
Na pokładzie SM, PFO, PCOS, IO
05.2026 - czekamy na 🩷🩷 -
SMka ojej, zdroweczka dla Was ❤️
SMka lubi tę wiadomość
1 cykl na leku Clostilbegyt i od razu niespodzianka 🥹
⏸️ 23.08.25
1 kontrola 17.09 ✅ 0,87cm szczęścia i bijące ❤️
2 kontrola 06.10 ✅ Mini Człowieczek ma 3,58cm ❤️
Prenatalne 27.10 idealne USG , złe wyniki z krwi z PAPPY
12.11 wyniki z NIPT - niskie ryzyka ❤️ i dziewczynka na pokładzie 🩷
3 kontrola 14.11 ✅ i 11,5cm 🩷 szczęścia 😊
17.12 II prenatalne ( 475g ) 🩷 20+1