🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Znalazłam sposób “domowy” bez leków na to dziadostwo - spróbuj surową marchewkę 😂. Albo jabłko. Co wolisz, w nocy to lepsza marchewka.
Wlasnie jem jablko i juz zaluje 😅 ogien niesamowity, ale mialam na nie mega ochote -
Witam się po dłuższej przerwie, widzę, że będę miała sporo do nadrobienia.
U nas przez ostatnie półtora tygodnia czas się zatrzymał, mieliśmy tyle w planach, i już do tej pory miałam być spakowana i wszystko dla dziecka poszykowane, a tu nagle spadła na nas wiadomość jak grom z jasnego nieba, o śmierci teścia.
Z ciążowych spraw też niezbyt dobrze mi wyszły wyniki moczu, dużo bakterii i leukocytow chociaż nie mam żadnych objawów ani pieczenia ani swędzenia, wizyta w poniedziałek, mam nadzieję że nie wyjdzie z tego nic złego. Dość często mam skurcze, brzuch jak skala twardnieje, biorę aspargin ale nie bardzo pomaga, może za mało. Oby do wizyty, pociesza mnie tylko fakt że maleństwo buszuje cały czas nie dając o sobie zapomnieć 🙂 -
O nieee… to przepraszamKassialka wrote:Wlasnie jem jablko i juz zaluje 😅 ogien niesamowity, ale mialam na nie mega ochote
. Chyba na każdego działa co innego po prostu
-
Bezimienna wrote:O nieee… to przepraszam
. Chyba na każdego działa co innego po prostu 
Zjadlam zanim napisalas 😅 bylo warto 😆 -
Piwonia37 wrote:Witam się po dłuższej przerwie, widzę, że będę miała sporo do nadrobienia.
U nas przez ostatnie półtora tygodnia czas się zatrzymał, mieliśmy tyle w planach, i już do tej pory miałam być spakowana i wszystko dla dziecka poszykowane, a tu nagle spadła na nas wiadomość jak grom z jasnego nieba, o śmierci teścia.
Z ciążowych spraw też niezbyt dobrze mi wyszły wyniki moczu, dużo bakterii i leukocytow chociaż nie mam żadnych objawów ani pieczenia ani swędzenia, wizyta w poniedziałek, mam nadzieję że nie wyjdzie z tego nic złego. Dość często mam skurcze, brzuch jak skala twardnieje, biorę aspargin ale nie bardzo pomaga, może za mało. Oby do wizyty, pociesza mnie tylko fakt że maleństwo buszuje cały czas nie dając o sobie zapomnieć 🙂
Bardzo mi przykro
to dla Was musi być ciezki czas i duzo stresu.
Co do wynikow moczu to najwaziejsze, że bakterie szybko wykryte, dostaniesz pewnie antybiotyk.
Postaraj się mimo wszystko myslec pozytywnie i nie dokladac sobie jeszcze stresu, chociaz wiem że latwo mowic ... -
Dziewczyny polećcie lozeczko. Miałam mieć kinderkraft koya 4w1, bylo zamowione i mnie sprzedawca wystawil a na zadnej stronie nie są już dostępne. Chcialam mieć mniejsza dostawke drewnianą, ktora mozna przekształcić pozniej w lozeczko i najlepiej na kolkach 😅 no chyba że u Was sprawdziło sie coś innego.
-
Karpatka95 wrote:O kurcze, przytulam mocno 🫂 jesteś na patologii bo jest podejrzenie hipotrofii?
Mówili o IUGR czyli ograniczeniu wzrastania -