X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wszędzie zdarzają się takie wpadki. Ja w pierwszej ciąży miałam spore rozwarcie już w 32 tyg. Lekarz dał skierowanie i kazał jechać na zaspe żeby ocenili stan i przyjęli na patologie, żeby podtrzymać ciąże, naa zaspie lekarz który mnie zbadał stwierdził, zee mój lekarz nie umie rozpoznać rozwarcia i że się nic nie dzieje, tylko ze tydzien pozniej mój lekarz znowu to potwierdził i kazał jechać raz jeszcze i pojechałam tylko do Redłowa i co diagnoza mojego lekarza była poprawna. Polezalam tydzień na patologii na rozkurczowych lekach i potem w domu do 37 tyg i poszło.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi lekarza i systemem NFZ to naprawdę nie jest ciekawie.

Mój brzuszek raz malutki, raz duży. Martwię się skurczami ;/ biorę leki i czekam aż się uspokoi. Dodatkowo wróciły wymioty i plamienia. Taki mój urok w tej ciąży.

W marcu planuję niewielkie zakupy :) nie mogę się doczekać :)

Pozdrawiam

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przegięłam ze sprzątaniem i gotowaniem... jutro przyjeżdża brat męża z rodziną i zostają do niedzieli.

Teraz leżę i wymiękam, bo mnie zaczął brzuch ciągnąć, a pani dr kazała się oszczędzać... eh, durna baba ze mnie

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabira a gdzie miałaś wykonany zabieg? Przyjmij mnie proszę do przyjaciółek. Za kilka dni też mam amniopunkcję i chciałabym zapytać Cię o kilka rzeczy ;)

• Kabira Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Liptusia.

zabieg mialam w Gamecie robiony przez prof. Preisa. Glupio zabrzmi, ale nie wiem jak dodac Cie. jestem tu nowa :) Chetnie odpowiem na wszystkie pytania :)

• Kabira Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wyczailam, zaproszenie wyslane :)

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza tu przez weekend :) ja bylam u rodzicow z dzieciakami i troche odpoczelam :) ale wczoraj sie strachu najadlam! wieczorem strasznie brzuch mnie zaczal bolec. w pewnym momencie mialam wrazenie ze to skurcze ale czy to mozliwe zeby w 10tym tyg juz byly? w kazdym razie wzielam nospe, polozylam.sie z termoforem na brzuchu a pozniej jeszcze kapiel wzielam i dopiero przeszlo... dzisiaj na szczescie bylo juz ok.

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dokuczają Wam takie jakby bóle kolkowe raz z prawej, raz z lewej strony?
    Mi się tak zrobiło od piątku i myślałam, że to przez przeciążenie, sprzątanie i takie tam. PRZEZ WEEKEND MIĘLIŚMY GOŚCI I TEŻ SIĘ NASTAŁAM I narobiłam ale dzisiaj właśnie teraz też mnie zakuło...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 mnie też czasem kłuje. Lekarz moe powiedział ze to normalne i jak będzie bardzo dokuczliwe, żeby nospę wziąć.

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj długo mnie nie było. Czytam Wasze przygody z życzliwymi ludźmi i utwierdzam się tylko w przekonaniu, że buractwo ujawnia się niezależnie od wieku. Ludzie domagają się szacunku, jak chcą załatwić swoje interesy ale na potrzeby innych już mają klapki na oczach. Co prawda u mnie brzucha nie widać wcale ale to nie znaczy, że zmienia to stan czy samopoczucie.

Z tymi bólami niby to normalne, bo macica się rozciąga i ma prawo boleć.
    U mnie dalej bóle pleców, już poduszki do podkładania kupiłam i nic się nie poprawia. Trochę mnie to przeraża, bo kończą mi się pomysły na pozycje siedzenia i leżenia.
    Jak tam po dzisiejszym zimowym poranku? W takie dni doceniam swoje L4

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Straszne urwanie głowy miałam ostatnio. Czasem zapominam, ze jestem w ciązy, bo tyle spraw szkolno-przedszkolno-domowych ;).
    Muszę nadrobić kilka stron waszych postów, żeby wiedzieć co się u was dzieje.
    Ja niestety płci wciąż nie znam, może pod koniec grudnia podczas USG się uda.
    Brzuch mam już trochę widoczny ( mówią mi, ze jak obżarta ;)).
    Niestety dokucza mi już od jakiegoś czasu rwa kulszowa i bóle brzucha, ale to już niestety odzywają się poprzednie cięcia.

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj po wizycie. Potwierdzony chłopczyk, mam 3 zdjęcia siusiaka :), maleństwo waży 191g i wszystko ok.
    Oczywiście jak zwykle u lekarza miałam wysokie ciśnienie, w domu mierzę po 4 razy i nie przekracza 120/70 a na wizycie 148/73 :( no i mam wysokie tsh 6,1 biore eutyrox 125, ft4 miałam 17 i teraz kazała mi brać 175 ( nigdy nie brałam tak wielkiej dawki, w poprzedniej ciąży maiłam max 150). Kurcze moja endokrynolog mówi, że na tsh w ciąży się nie patrzy tylko ważne jest w ft4 i ten wynik mam w normie. Czy któraś z was ma niedoczynność i wie jak to wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:41

ewelkaet, Hope_ lubią tę wiadomość

szawia8.png300klb0.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność. Najważniejsze jest ft4 ale tsh powinno być poniżej 2.5. Ja pomimo, że mam tsh 2.1 i ft4 w górnej granicy normy dla 2 trymestru to i tak dostałam zwiększenie dawki euthyroxu z 100 codziennie na 100 przez 5 dni i 125 pozostałe dwa. Poza tym jeszcze biorę Jodid 200. Przed ciążą brałam tylko euthyrox 88.
    W sumie wciąż wahają mi się te wyniki, ale to podobno normalne ze względu na burzę hormonów.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, może z tym ciśnieniem cierpisz na "syndrom białego fartucha"?

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan 2,5? o matko...wiem, że dawki się zwiększa, ale aż ze 125 zaraz na 175 gdy ft4 jest w normie...No nic od jutra biorę te 175, za 3 tyg zrobię TSH i ft4, mam nadzieję, że moja ginekolog specjalista endokrynologii wie co robi. Ogólnie cały czas chodziłam do lekarza endokrynologa( w I i II ciąży też) a teraz moja gin zrobiła specjalizacje i sama mi ustala dawki, już nie wiem czy iść też na wizytę do endokrynolog, na początku ciąży byłam, kurcze głupio po roku będzie mi do niej wrócić...
    Syndrom białego fartucha- -tak, chyba po ojcu...Wkurzające to jest, w domu ok a u lekarza masakra, już nie wspomnę o ostatniej cc, gdy anestezjolog bał się, że mu na zawał zejdę...

szawia8.png300klb0.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy jak pójdę do lekarza z zapaleniem ucha teraz to dostane antybiotyk? Nie wiem czy jest sens iść. Troche mnie boli od kilku dni, ale w sumie nie wiem czy to bardziej ucho, szyja czy szczęka.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena lepiej iść, bo jeśli jest to jakaś bakteria to będzie bardziej niebezpieczna dla dziecka niż antybiotyk.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..

Podczytuje regularnie Was ale jakoś nie mam weny pisać. Kilka nowych mamus zawitało do nas - jak fajnie:) sporo nas juz :)

Z tym uchem to antybiotyk mogą dać bo jest kilka antybiotyków które w ciąży można brać.

My dzisiaj mamy wizytę na 18.40. Zobaczymy co tam u naszego malucha słychać. Często mnie brzuch pobolewa, ciągnie do dołu i spina się, a to trochę szybko wiec zobaczę co powie
    No i czeka mnie dentysta bo jak zwykle w ciąży posypały mi się zęby i to tak ze jeść nie mogę :/ niedługo na papki przejdę :/

A za Was wszystkie mamusie które czekają na dodatkowe badania trzymam bardzo mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 15:19

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Lepiej się przejść z uchem do lekarza, niech zobaczy co się dzieje.
    Mnie wczoraj coś złapało... z nosa się leje i jakoś średnio się czuję. Małą też dostałą kataru...

Laguna i jak po wizycie? Co powiedział lekarz na te pobolewania? Ja mam wizytę 14.12 to jeszcze się naczekam...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka86 dość drastycznie zwiększyła Ci dawkę, ja bym pewnie poszła do tej endokrynolog. Miałam kiedyś tak, że skoczyło mi z 1 do prawie 5 tsh ale dawkę zawsze dostawałam odrobinę większą, przy właściwym ft4. Skonsultuj się, żeby się nie martwić ;)

Marlena idź i nie zwlekaj. Są antybiotyki bezpieczne, może wcale nie będzie potrzebny

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ