X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wszędzie zdarzają się takie wpadki. Ja w pierwszej ciąży miałam spore rozwarcie już w 32 tyg. Lekarz dał skierowanie i kazał jechać na zaspe żeby ocenili stan i przyjęli na patologie, żeby podtrzymać ciąże, naa zaspie lekarz który mnie zbadał stwierdził, zee mój lekarz nie umie rozpoznać rozwarcia i że się nic nie dzieje, tylko ze tydzien pozniej mój lekarz znowu to potwierdził i kazał jechać raz jeszcze i pojechałam tylko do Redłowa i co diagnoza mojego lekarza była poprawna. Polezalam tydzień na patologii na rozkurczowych lekach i potem w domu do 37 tyg i poszło.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi lekarza i systemem NFZ to naprawdę nie jest ciekawie.

Mój brzuszek raz malutki, raz duży. Martwię się skurczami ;/ biorę leki i czekam aż się uspokoi. Dodatkowo wróciły wymioty i plamienia. Taki mój urok w tej ciąży.

W marcu planuję niewielkie zakupy :) nie mogę się doczekać :)

Pozdrawiam

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przegięłam ze sprzątaniem i gotowaniem... jutro przyjeżdża brat męża z rodziną i zostają do niedzieli.

Teraz leżę i wymiękam, bo mnie zaczął brzuch ciągnąć, a pani dr kazała się oszczędzać... eh, durna baba ze mnie

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabira a gdzie miałaś wykonany zabieg? Przyjmij mnie proszę do przyjaciółek. Za kilka dni też mam amniopunkcję i chciałabym zapytać Cię o kilka rzeczy ;)

• Kabira Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Liptusia.

zabieg mialam w Gamecie robiony przez prof. Preisa. Glupio zabrzmi, ale nie wiem jak dodac Cie. jestem tu nowa :) Chetnie odpowiem na wszystkie pytania :)

• Kabira Debiutantka

Wysłany: 26 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz wyczailam, zaproszenie wyslane :)

• Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cisza tu przez weekend :) ja bylam u rodzicow z dzieciakami i troche odpoczelam :) ale wczoraj sie strachu najadlam! wieczorem strasznie brzuch mnie zaczal bolec. w pewnym momencie mialam wrazenie ze to skurcze ale czy to mozliwe zeby w 10tym tyg juz byly? w kazdym razie wzielam nospe, polozylam.sie z termoforem na brzuchu a pozniej jeszcze kapiel wzielam i dopiero przeszlo... dzisiaj na szczescie bylo juz ok.

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dokuczają Wam takie jakby bóle kolkowe raz z prawej, raz z lewej strony?
    Mi się tak zrobiło od piątku i myślałam, że to przez przeciążenie, sprzątanie i takie tam. PRZEZ WEEKEND MIĘLIŚMY GOŚCI I TEŻ SIĘ NASTAŁAM I narobiłam ale dzisiaj właśnie teraz też mnie zakuło...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 mnie też czasem kłuje. Lekarz moe powiedział ze to normalne i jak będzie bardzo dokuczliwe, żeby nospę wziąć.

Ju14 lubi tę wiadomość

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj długo mnie nie było. Czytam Wasze przygody z życzliwymi ludźmi i utwierdzam się tylko w przekonaniu, że buractwo ujawnia się niezależnie od wieku. Ludzie domagają się szacunku, jak chcą załatwić swoje interesy ale na potrzeby innych już mają klapki na oczach. Co prawda u mnie brzucha nie widać wcale ale to nie znaczy, że zmienia to stan czy samopoczucie.

Z tymi bólami niby to normalne, bo macica się rozciąga i ma prawo boleć.
    U mnie dalej bóle pleców, już poduszki do podkładania kupiłam i nic się nie poprawia. Trochę mnie to przeraża, bo kończą mi się pomysły na pozycje siedzenia i leżenia.
    Jak tam po dzisiejszym zimowym poranku? W takie dni doceniam swoje L4

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Straszne urwanie głowy miałam ostatnio. Czasem zapominam, ze jestem w ciązy, bo tyle spraw szkolno-przedszkolno-domowych ;).
    Muszę nadrobić kilka stron waszych postów, żeby wiedzieć co się u was dzieje.
    Ja niestety płci wciąż nie znam, może pod koniec grudnia podczas USG się uda.
    Brzuch mam już trochę widoczny ( mówią mi, ze jak obżarta ;)).
    Niestety dokucza mi już od jakiegoś czasu rwa kulszowa i bóle brzucha, ale to już niestety odzywają się poprzednie cięcia.

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja dzisiaj po wizycie. Potwierdzony chłopczyk, mam 3 zdjęcia siusiaka :), maleństwo waży 191g i wszystko ok.
    Oczywiście jak zwykle u lekarza miałam wysokie ciśnienie, w domu mierzę po 4 razy i nie przekracza 120/70 a na wizycie 148/73 :( no i mam wysokie tsh 6,1 biore eutyrox 125, ft4 miałam 17 i teraz kazała mi brać 175 ( nigdy nie brałam tak wielkiej dawki, w poprzedniej ciąży maiłam max 150). Kurcze moja endokrynolog mówi, że na tsh w ciąży się nie patrzy tylko ważne jest w ft4 i ten wynik mam w normie. Czy któraś z was ma niedoczynność i wie jak to wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 13:41

ewelkaet, Hope_ lubią tę wiadomość

szawia8.png300klb0.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność. Najważniejsze jest ft4 ale tsh powinno być poniżej 2.5. Ja pomimo, że mam tsh 2.1 i ft4 w górnej granicy normy dla 2 trymestru to i tak dostałam zwiększenie dawki euthyroxu z 100 codziennie na 100 przez 5 dni i 125 pozostałe dwa. Poza tym jeszcze biorę Jodid 200. Przed ciążą brałam tylko euthyrox 88.
    W sumie wciąż wahają mi się te wyniki, ale to podobno normalne ze względu na burzę hormonów.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, może z tym ciśnieniem cierpisz na "syndrom białego fartucha"?

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan 2,5? o matko...wiem, że dawki się zwiększa, ale aż ze 125 zaraz na 175 gdy ft4 jest w normie...No nic od jutra biorę te 175, za 3 tyg zrobię TSH i ft4, mam nadzieję, że moja ginekolog specjalista endokrynologii wie co robi. Ogólnie cały czas chodziłam do lekarza endokrynologa( w I i II ciąży też) a teraz moja gin zrobiła specjalizacje i sama mi ustala dawki, już nie wiem czy iść też na wizytę do endokrynolog, na początku ciąży byłam, kurcze głupio po roku będzie mi do niej wrócić...
    Syndrom białego fartucha- -tak, chyba po ojcu...Wkurzające to jest, w domu ok a u lekarza masakra, już nie wspomnę o ostatniej cc, gdy anestezjolog bał się, że mu na zawał zejdę...

szawia8.png300klb0.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie się czy jak pójdę do lekarza z zapaleniem ucha teraz to dostane antybiotyk? Nie wiem czy jest sens iść. Troche mnie boli od kilku dni, ale w sumie nie wiem czy to bardziej ucho, szyja czy szczęka.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena lepiej iść, bo jeśli jest to jakaś bakteria to będzie bardziej niebezpieczna dla dziecka niż antybiotyk.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..

Podczytuje regularnie Was ale jakoś nie mam weny pisać. Kilka nowych mamus zawitało do nas - jak fajnie:) sporo nas juz :)

Z tym uchem to antybiotyk mogą dać bo jest kilka antybiotyków które w ciąży można brać.

My dzisiaj mamy wizytę na 18.40. Zobaczymy co tam u naszego malucha słychać. Często mnie brzuch pobolewa, ciągnie do dołu i spina się, a to trochę szybko wiec zobaczę co powie
    No i czeka mnie dentysta bo jak zwykle w ciąży posypały mi się zęby i to tak ze jeść nie mogę :/ niedługo na papki przejdę :/

A za Was wszystkie mamusie które czekają na dodatkowe badania trzymam bardzo mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 15:19

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!

Lepiej się przejść z uchem do lekarza, niech zobaczy co się dzieje.
    Mnie wczoraj coś złapało... z nosa się leje i jakoś średnio się czuję. Małą też dostałą kataru...

Laguna i jak po wizycie? Co powiedział lekarz na te pobolewania? Ja mam wizytę 14.12 to jeszcze się naczekam...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka86 dość drastycznie zwiększyła Ci dawkę, ja bym pewnie poszła do tej endokrynolog. Miałam kiedyś tak, że skoczyło mi z 1 do prawie 5 tsh ale dawkę zawsze dostawałam odrobinę większą, przy właściwym ft4. Skonsultuj się, żeby się nie martwić ;)

Marlena idź i nie zwlekaj. Są antybiotyki bezpieczne, może wcale nie będzie potrzebny

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ