Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope trzymam kciuki z całych sił ❤
Ja czasami zapominam, że jestem w ciąży
Wszystko minęło jedynie jak zjem to trochę większy brzuch
U mnie kolejne usg 1.12 ciekawe czy się potwierdzi chłopczyk w brzuszku -
my dziś byliśmy na prenatalnych u Brzóski (jak jak kocham tą kobietę! )
W badaniach wszystko ok, opis do odbioru za 1,5 tygodnia. Oczywiście nie widać czy chłopak czy dziewczyna. Ale za to ślicznie się ustawiała dzidzia, że mamy mega ładne zdjęcie z profilu
Czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia ruchowe dla ciężarnych i są one popołudniu (Gdańsk)? Nie mogę nic znaleźć, wszyscy zakładają, że jak kobieta jest w ciąży to o 11 może przyjść poćwiczyć bo niby co lepszego ma do robotyHope_ lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny to i ja dołączę. Jestem chyba najdalej bo dopiero w 9 tyg, chciałam później dołączyć ale szybko uciekłyście z Trójmiasta (też go nie lubię) i bałam się że Was później nie znajdę mam w domu już dwójkę maluchów (3 lata i rok) i z pierwszym też należałam do forum i do dzisiaj mamy kontakt z dziewczynami. Przy drugim jakoś się zagapiłam i później dziewczyny już się tak zgrały że nie wpuszczały nowych a mimo że było to moje drugie dziecko to jednak brakowało mi rad mam dzieci w tym samym wieku co moje
Gratuluję tym co płeć już znają. JA czuję że będzie chłopiec bo mam ochotę na kwaśne. W poprzednich ciążach sprawdziły się moje zachcianki
Trzymam kciuki za wszystkie u których badania nie wyszły dobrze. Ja mam dzisiaj wizytę i się strasznie denerwuję. Pierwszą ciąże poroniłam i w każdej kolejnej do 12 tyg to był stres. Do tego nie mam mdłości (mam nadzieję że tak zostanie bo poprzednio ledwo radę dawałam ;/) więc pewnie przez to też się dodatkowo denerwuję bo jak to tak nic mi nie jest i jest ok ;p
-
Witaj Lollipop
Dziewczyny jakiego lekarza polecacie na wykonanie usg
W styczniu bede w Polsce i zalapalabym sie na badanie polowkowe wykonane w Polsce dodatkowo
Ze wzgledu na nienajlepsze wyniki pappa chcialabym zrobic badanie polowkowe u polecanego lekarza. Mysle, ze 21-22tc jeszcze bylby ok na zrobienie polowkowego prywatnie? -
Carolina polecam ci dr Grzybowskiego. Naprawdę jest to bardzo dobry lekarz. Mojej koleżance znalazł supeł na pępowinie, dobrze że pracował wtedy jeszcze w szpitalu bo inni lekarze kazali jej rodzic naturalnie bo nic nie widzieli. Na szczęście przyszedł on i im pokazał. U mojej córki za to zauważył nerkę że ma w innym miejscu. Wcześniej byłam na usg połówkowym u swojego lekarza prowadzącego ciąże i on nic nie widział. Z synem który też ma nerkę miedniczą też byłam u dwóch różnych lekarzy i oni też nic nie widzieli ale czy Grzybowski by to zobaczył to nie wie bo u niego wtedy nie byłam. Ostatnio mi opowiadał że kolega przysłał do niego pacjentkę która była u paru lekarzy i wszyscy mówili że jest ok a okazało się że dziecko ma paluszki u rączek i nóżek złączone jak szczypce. Także uważam że jest dobry i dokładny i ja go polecam
-
kasztanova wrote:my dziś byliśmy na prenatalnych u Brzóski (jak jak kocham tą kobietę! )
W badaniach wszystko ok, opis do odbioru za 1,5 tygodnia. Oczywiście nie widać czy chłopak czy dziewczyna. Ale za to ślicznie się ustawiała dzidzia, że mamy mega ładne zdjęcie z profilu
Czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia ruchowe dla ciężarnych i są one popołudniu (Gdańsk)? Nie mogę nic znaleźć, wszyscy zakładają, że jak kobieta jest w ciąży to o 11 może przyjść poćwiczyć bo niby co lepszego ma do roboty
A co to za opis? Do Pappy? Ja jakiś opis to od razu dostałam przy pierwszej ciąży i teraz też, ale ja nie robię pappy, to może jeszcze jest jakiś dodatkowy opis
Super, że wszystko jest dobrze!
A gdzie mieszkasz? Ja też z południa jest taka fundacja My to Mamy!i dziewczyny prowadzą zajęcia, głównie dla mam z dziećmi i też w godzinach przedpołudniowych ale może coś dla siebie znajdziesz ;)aaaa i w różnych częściach miasta -
Lollipop_ wrote:Hej Dziewczyny to i ja dołączę. Jestem chyba najdalej bo dopiero w 9 tyg, chciałam później dołączyć ale szybko uciekłyście z Trójmiasta (też go nie lubię) i bałam się że Was później nie znajdę mam w domu już dwójkę maluchów (3 lata i rok) i z pierwszym też należałam do forum i do dzisiaj mamy kontakt z dziewczynami. Przy drugim jakoś się zagapiłam i później dziewczyny już się tak zgrały że nie wpuszczały nowych a mimo że było to moje drugie dziecko to jednak brakowało mi rad mam dzieci w tym samym wieku co moje
Gratuluję tym co płeć już znają. JA czuję że będzie chłopiec bo mam ochotę na kwaśne. W poprzednich ciążach sprawdziły się moje zachcianki
Trzymam kciuki za wszystkie u których badania nie wyszły dobrze. Ja mam dzisiaj wizytę i się strasznie denerwuję. Pierwszą ciąże poroniłam i w każdej kolejnej do 12 tyg to był stres. Do tego nie mam mdłości (mam nadzieję że tak zostanie bo poprzednio ledwo radę dawałam ;/) więc pewnie przez to też się dodatkowo denerwuję bo jak to tak nic mi nie jest i jest ok ;p
Witaj!
A w domku kto czeka na rodzeństwo? Bracia, siostry, a może brat i siostra? ja też się denerwowałam teraz, że nie mam żadnych objawów (oprócz senności), a od kilku dni codziennie rano mam mdłości... niedługo zaczynam drugi trymestr i mam nadzieję, że przejdą
Powodzenia dzisiaj! Daj znać jak po badaniu
-
Lollipop_ wrote:Carolina polecam ci dr Grzybowskiego. Naprawdę jest to bardzo dobry lekarz. Mojej koleżance znalazł supeł na pępowinie, dobrze że pracował wtedy jeszcze w szpitalu bo inni lekarze kazali jej rodzic naturalnie bo nic nie widzieli. Na szczęście przyszedł on i im pokazał. U mojej córki za to zauważył nerkę że ma w innym miejscu. Wcześniej byłam na usg połówkowym u swojego lekarza prowadzącego ciąże i on nic nie widział. Z synem który też ma nerkę miedniczą też byłam u dwóch różnych lekarzy i oni też nic nie widzieli ale czy Grzybowski by to zobaczył to nie wie bo u niego wtedy nie byłam. Ostatnio mi opowiadał że kolega przysłał do niego pacjentkę która była u paru lekarzy i wszyscy mówili że jest ok a okazało się że dziecko ma paluszki u rączek i nóżek złączone jak szczypce. Także uważam że jest dobry i dokładny i ja go polecam
Teraz doczytałam, że masz w domu już synka i córeczkę super!
Też słyszałam, że dr Grzybowski jest super i wspomniana wcześniej dr Brzóska -
Witajcie,
chodzę do dr Grzybowskiego już kilka lat, prowadził moją pierwszą ciążę i tą którą straciłam. Jak pojawiłam się w szpitalu Wojewódzkim to od kilku lekarzy dowiedziałam się, że posiada bardzo dobry sprzęt. Wizyta u niego trwa od godziny do 1,5 h. Jak w pierwszej ciąży były jakieś nieprawidłowości od razy wysyłał mnie na dodatkowe badania (kardiolog), monitorował masę płodu (dziecko za wolno rosło). Sprawdzał kilka razy wszystkie przepływy, wymiary itd. Polecam z całego serca.
Jak wasze samopoczucie ? U mnie pojawiły się dziwne smaki
pozdrawiam -
Witam nowe dziewczyny i trzymam kciuki za dobre wyniki:).
Mogę polecić dr Olszewską, do której chodzę już od trzech lat. Poprzednią ciażę mi też prowadziła i błyskawicznie zareagowała, gdy okazało się, że nic z tego. W ciagu 3 dni przyjęli mnie na oddział izolacyjny na kliniczną. Babeczka ma super sprzęt i jako lekarz bardzo profesjonalnie podchodzi do wystawiania diagnoz - nie owija w bawełnę i mówi jak jest. Z kolei szwagierka nie mogła długo zajsć w drugą ciażę i w końcu po 2 latach trafiła do niej- zaszła w miesiąc:)
A tak z innej bajki: ja nie mam żadnych zachcianek:) a zjedzenie ogórka kiszonego i zagryzienie go paskiem mlecznej czekolady jest u mnie normalne nie tylko w ciąży -
Jeszcze raz wielkie dzieki
W styczniu wybiore sie do dr Grzybowskiego lub Brzozki zobacze gdzie w tym czasie bedzie mozliwosc wykonania usg bo bede tylko kilka dni
Ja na poczatku ciazy tak do 13tc nie moglam patrzec na miesa a co dopiero je jesc
Teraz sie odwrocilo, mieso na obiad to podstawa Slodkie tak jak jadlam przed ciaza tak teraz w ogole nie jem
Zazdroszcze Wam dziewczyny tej mozliwosci wizyty u genetyka ginekologa itd
W UK przy moim wyniku testu papa tylko polozna ze mna rozmawiala.
Do tego w ogole rozmowa nie byla konkretna wszystko opieralo sie na rozmowie o amnio zero rozmowy jak wygladaja w ogole te testy ktore zostaly mi wykonane, skad taki wynik mogl sie wziac co jest brane pod uwage
I ogolna informacja ze prawdopodobienstwo ZD wynosi 1:100 a dopiero pozniej zobaczylam, ze 1:109 moze dla poloznej to nie wiele dla mnie 1000 a 109 to roznica i zawsze chociaz o 9 wiecej
Gdyby nie fakt, ze chodze prywatnie co w uk niestety nie nalezy do tanich wizyt w zyciu bym nie widziala ginekologa Tyle lat co tu mieszkam zawsze tylko polozna a jak chce sie skontrolowac ginekologicznie to ide prywatnie tak samo jak teraz w ciazy comiesieczna wizyte ginekologiczna mam prywatnie natomiast na NFZ mialam polozna w pazdzierniku a w listopadzie usg w szpitalu wiec ten miesiac w ktorym jest usg odpad wizyta poloznej... Takze polozna zobaczy mnie po 2 msc
Mojego meza bratowa jest w ciazy, termin ma na styczen. Wczoraj poszla na wizyte do poloznej ( ostatnie usg miala polowkowe w 18tc ) a polozna ja informuje, ze chyba do stycznia to ona nie wytrzyma i ma sie juz przygotowac na porod... Ludzie 1.5 msc za szybko a zero reakcji, zero badania jak wyglada szyjka czy dzidzia jest ok... Ja chyba bym zwariowala gdybym miala ciaze przechodzic tylko z wizytami ktore UK oferuje -
A jak taka położna bada??? Bo jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, co ona po kształcie brzucha czy tam po czym może wywnioskować, a to że przewiduje termin wcześniej to dla mnie kosmos...
Trzymam mocno kciuki za testy pappa i amniopunkcję. Wszystko będzie dobrze
-
Carolina dziwi mnie takie podejście lekarzy stamtąd do ciąży...jak Cię stać, to pewnie, że choć prywatnie. Zawsze będziesz trochę spokojniejsza.
U mnie jedynie jest zagrożenie przedwczesnym porodem ale jak mówiła genetyk na razie się nie martwię na zapas.