X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • ilonsik Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A SKĄD TEN POMYSŁ NA ALTERNATYWNE FORUM? ;)

• DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Dotarłam i ja. Nadrabiając braki, opiszę trochę mój przebieg ciąży;)
    1 trymestr minął pod znakiem codziennych, całodniowych mdłości, zmuszania się do zjedzenia czegokolwiek. Do tego już w 7 tc okazało się, że mam ogromną ilość moich "ulubionych i częstych " bakterii e coli. Musiałam brać antybiotyk Zinnat przez 10 dni i nystatynę. Na szczęście aktualnie pozbyłam się tego paskudztwa. Dr Olszewska poleciła mi brać profilaktycznie furoxin plus i czystą witaminę C. Teraz już czuję się lepiej, ale dalej jakoś się nie objadam, nie mam zachcianek i jestem 2kg na minusie. Brzucha nie widać- może wieczorem jak założę legginsy to mam lekkie wzdęcie;)

Badania genetyczne wyszły dobrze. Nawet bym nie pomyślała, że to są takie koszty... pappa 150 zl w laboratorium Diagnostyki na Kołobrzeskiej plus usg u mojej doktor 300. Jutro idę na kolejną wizytę i poznam płeć.
    Przy ostatnim usg doktor stwierdziła, że "coś sterczy, ale na tym etapie może też tak być u dziewczynki"
    I termin wg usg mam na 2 maj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 19:02

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciąży w 7 miesiącu poznałam płeć więc teraz nawet się nie nastawiam ;D
    a dziś po 4 dniach przerwy znowu wymioty. oszaleję... :/

• Carolina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich bardzo serdecznie
    Termin mam na 12.05 Jestem juz po badaniach ktore niestety z krwi nie wyszly najlepiej ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu wszystko sie wyjasni po innym badaniu z krwi

Brzuszek rowniez mami ja chociaz tylko ja i maz go widzimy :) Znajomi twierdza, ze nic nie ma :)
    Co prawda wciaz bez problemu mieszcze sie w swoje ubrania ale to juz nie to samo co kilka tygodni temu :)
    Ruchy maluszka wyczuwalne sa od jakiegos tygodnia ( to nie moja pierwsza ciaza ) a od dzis rowniez maz moze poczuc lekkie kopniaczki :)

Jeszcze raz pozdrawiam wszystki 3miejskie mamy

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotowałam, ale zmywarki choćby z jednym talerzem w środku nie otwieram, jak mąż mieli a potem parzy kawę to wychodzę do innego pokoju no i śmieci nie jestem w stanie też wynieść;) ostatnio okazało się, że płyn do płukania, ktorego używamy od 2 lat na tyle mnie drażni, że suszarkę z praniem musiałam zamknąć w pokoju

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan tez mam to samo z kawa, nie moge zniesc jej zapachu. tak samo jak w pracy popalalam to od kiedy jestem w ciazy reaguje wrecz agresywnie jak tylko poczuje zapach dymu.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogę znieść zapachu dymu papierosow. W tym tygodniu zaczęły mnie strasznie boleć plecy.. nie wiem ile to może jeszcze potrwać, ale nie daje rady wysiedziec w pracy, a jazda autobusem jestt koszmarna... do tego od kilku dni mam poranne mdłości, nie wymiotuje, ale mi niedobrze.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę znaeść dymu papierosowego, wyczuwam normalnie z kilometra. W pierwszej ciąży strasznie śmierdziało mi pranie, na razie jest ok no ale zobaczymy co będzie dalej.
    Carolina, a jakie badania z krwi robiłaś, że coś wyszło nie tak? To ginekolog kazał robić po usg genetycznym czy jak? Nie denerwuj się na zaś :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet a miałaś wcześniej jakieś problemy z kręgosłupem? Podobno one się nasilają w ciąży. Ja jak chodzę to jest ok. Ale jak leżę, siedzę dłużej w jednej pozycji to potem mam problem żeby się ruszyć, nie mówiąc już o wstaniu. Zapytam dziś o to lekarza.

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam wcześniej problemów, myślę ze to kwestia tego że siedze za biurkiem...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny,

ja już po usg genetycznym. Najprawdopodobniej będzie dziewczynka, wszystkie parametry są w normie. Wg wagi ginekologa mam + 1 kg, wg mojej więcej. Wychodzi na to, że nie będę robić "wielki zakupów" dla dzidzi bo prawie wszystko mam po córce.

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.

Hope_ lubi tę wiadomość

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melonova to super, że wszystko dobrze i gratulacje!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melonova super wieści:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne- u nas synek

Hope_ lubi tę wiadomość

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorga gratulacje synusia :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan gratuluję:)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni rano mam mdłości... a tak się cieszyłam, że w drugiej ciąży mnie ominą, bo do tej pory tak raz na jakiś czas było mi niedobrze...

No i w nocy budzę się na siku, eh, jeszcze kilkadziesiąt tygodni ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

dziewczyny gratuluje poznania płci.

mi od 5 ni wróciły mega mdłości i zaczęłam znowu wymiotować :(
    Poza tym zaczyna mnie łapać lekki stres, za tydzień genetyk, za 10 dni amniopunkcja.

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonsik - czy Ty dzisiaj prenatalne???

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Hope, trzymam kciuki!
    Siku w nocy to normalka. Ja zazwyczaj mam 2 wyprawy i zawsze zastanawiam się, co będzie, jak pewnego dnia nie zdążę obudzić się we właściwym momencie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 18:03

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ