Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej;)
Dotarłam i ja. Nadrabiając braki, opiszę trochę mój przebieg ciąży;)
1 trymestr minął pod znakiem codziennych, całodniowych mdłości, zmuszania się do zjedzenia czegokolwiek. Do tego już w 7 tc okazało się, że mam ogromną ilość moich "ulubionych i częstych " bakterii e coli. Musiałam brać antybiotyk Zinnat przez 10 dni i nystatynę. Na szczęście aktualnie pozbyłam się tego paskudztwa. Dr Olszewska poleciła mi brać profilaktycznie furoxin plus i czystą witaminę C. Teraz już czuję się lepiej, ale dalej jakoś się nie objadam, nie mam zachcianek i jestem 2kg na minusie. Brzucha nie widać- może wieczorem jak założę legginsy to mam lekkie wzdęcie;)
Badania genetyczne wyszły dobrze. Nawet bym nie pomyślała, że to są takie koszty... pappa 150 zl w laboratorium Diagnostyki na Kołobrzeskiej plus usg u mojej doktor 300. Jutro idę na kolejną wizytę i poznam płeć.
Przy ostatnim usg doktor stwierdziła, że "coś sterczy, ale na tym etapie może też tak być u dziewczynki"
I termin wg usg mam na 2 maj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 19:02
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Termin mam na 12.05 Jestem juz po badaniach ktore niestety z krwi nie wyszly najlepiej ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu wszystko sie wyjasni po innym badaniu z krwi
Brzuszek rowniez mami ja chociaz tylko ja i maz go widzimyZnajomi twierdza, ze nic nie ma
Co prawda wciaz bez problemu mieszcze sie w swoje ubrania ale to juz nie to samo co kilka tygodni temu
Ruchy maluszka wyczuwalne sa od jakiegos tygodnia ( to nie moja pierwsza ciaza ) a od dzis rowniez maz moze poczuc lekkie kopniaczki
Jeszcze raz pozdrawiam wszystki 3miejskie mamy -
Ja nie wymiotowałam, ale zmywarki choćby z jednym talerzem w środku nie otwieram, jak mąż mieli a potem parzy kawę to wychodzę do innego pokoju no i śmieci nie jestem w stanie też wynieść
ostatnio okazało się, że płyn do płukania, ktorego używamy od 2 lat na tyle mnie drażni, że suszarkę z praniem musiałam zamknąć w pokoju
-
ja też nie mogę znieść zapachu dymu papierosow. W tym tygodniu zaczęły mnie strasznie boleć plecy.. nie wiem ile to może jeszcze potrwać, ale nie daje rady wysiedziec w pracy, a jazda autobusem jestt koszmarna... do tego od kilku dni mam poranne mdłości, nie wymiotuje, ale mi niedobrze.
-
Ja też nie mogę znaeść dymu papierosowego, wyczuwam normalnie z kilometra. W pierwszej ciąży strasznie śmierdziało mi pranie, na razie jest ok no ale zobaczymy co będzie dalej.
Carolina, a jakie badania z krwi robiłaś, że coś wyszło nie tak? To ginekolog kazał robić po usg genetycznym czy jak? Nie denerwuj się na zaś -
Ewelkaet a miałaś wcześniej jakieś problemy z kręgosłupem? Podobno one się nasilają w ciąży. Ja jak chodzę to jest ok. Ale jak leżę, siedzę dłużej w jednej pozycji to potem mam problem żeby się ruszyć, nie mówiąc już o wstaniu. Zapytam dziś o to lekarza.
-
witajcie dziewczyny,
ja już po usg genetycznym. Najprawdopodobniej będzie dziewczynka, wszystkie parametry są w normie. Wg wagi ginekologa mam + 1 kg, wg mojej więcej. Wychodzi na to, że nie będę robić "wielki zakupów" dla dzidzi bo prawie wszystko mam po córce.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.Hope_ lubi tę wiadomość