Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój brzuch też troszkę widać. Ale jeszcze go ukryje. Po tym jak olał mnie mój prowadzący lekarz i infekcja w pęcherzu się rozwinęła do gorączki to trafiłam dziś prywatnie do dr Fiutowskiego;D (swoją drogą opowiadał mi anegdotkę jak kobieta na oddziale w wojewódzkim szukała dr Kutasińskiego )bardzo sympatyczny i rzeczowy lekarz. Sporo pacjentek było. Dostałam duomox zeby wyleczyć znów infekcję i potem mogę wrócić do swoich leków w trochę zmodyfikowanej wersji.
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Was i dzieci, żeby wszystko było dobrze. Mi lekarka nie kazała robić usg genetycznego. Nie wiem teraz czy to dobrze czy źle ale chyba już za późno... W pierwszej ciąży też nie miałam i wszystko z dzieckiem było ok.
Nie martwcie sie na zapas. Nigdy do końca nie ma pewności, że dziecko będzie chore. Trzeba wierzyć, modlić się i dbać o siebie
-
Dziewczyny zaktualizowałam listę na pierwszej stronie - czy wszystkie są? nie wiem tylko na kiedy tp ma amilka87.
Marlena no na prenatalne USG jest już za późno, bo pewnie maluszek za duży (mówi się, że można je zrobić do 13t6d, ale ważniejsza jest wielkość maluszka).
Dla mnie to ważne badanie, tak jak połówkowe - część znalezionych tam rzeczy jeśli są nieprawidłowości raz, że może być leczona w łonie matki, a dwa można odpowiednio wybrać szpital gdyby była konieczność operacji maluszka zaraz po urodzeniu. Wg mnie medycyna tak poszła do przodu, że trzeba korzystać z jej dobrodziejstw
Ale każdy ma inny charakter - na pewno dzięki temu masz o tyle mniej stresów, że jeśli maluch jest zdrowy nie martwisz się na zapas nieprawidłowościami bo wiadomo, że wyniki obarczone są jakimś ryzykiem błędu.
Ja brzuch już mam - mam nadzieję, że nie przytyję jak w pierwszej ciąży, bo tą zaczęłam z wagą +10kg wagowo przytyłam, ale od poniedziałku wypłakałam 2 kilo więc bilans mam na zero. -
Hej, ja jutro zaczynam 14 tc, ale za bardzo nie widzę jeszcze brzucha. Jak ubiorę się w normalne rzeczy to już w ogóle nic nie widać.
Jeśli chodzi o badania genetyczne to nie wyobrażam sobie ich nie robić. Zawsze jest jakaś szansa, że coś może być nie tak, a cześć chorób można leczyć już w łonie matki, albo nastawić się na to co ma nadejść po porodzie. Jeśli dziecko okaże się zdrowe to można spokojnie odetchnąć. Gdyby nie te badania to do koca ciąży zastanawiałabym się czy na pewno wszystko jest dobrze.
A jak u was było z mdłościami? Z dnia na dzień nagle przestało was mdlić i nabrałyście ochotę na jedzenie? -
U mnie ciężki tydzień, dobrze, że już weekned.Hoppe trzymamm kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło.
Ja już brzuch mam jak w 6 miesiącu. Bardzo szybko mi wywalił do przodu. Czekam właśnie na spodnie ciążowe, bo jestem w w stanie założyć tylko getry, lub sukienki/ spódnice z rozciągliwego materiału. Naa wadze nie jest tak tragicznie, bo jakies 6 na plus. W zeszłej ciąży pod koniec czwartego miesiąca miałam już plus 12:) -
Hej dziewczyny,
Hope mam termin na 18.05.
Tez mam juz brzuszek ale taki jak w poprzedniej ciazy na koniec 4 miesiaca, urosl mi tak w 10 tygodniu i do teraz sie nie zmienil. Z kilogramow 1 na plusie, tez startuje z 10 kilo na plusie, wiec mam nadzieje ze uda mi sie mniej przytyc w ostatniej ciazy przybralam 23 kg, w tej mam nadzieje ze te 10 mniej przytyje.
czasami mam wrazenie ze czuje dzidziusia, ale maz sie ze mnie smieje, za dwa tygodnie robie sobie urlop od Hamburga i jade do mamy do Gdyni na tydzien, juz sie nie moge doczekac, chce sie spotkac z moja polozna z pierwszej ciazy, wspaniala babka.
Tutaj teray mam przez te dwa tygodnie tez mlyn, mojego szesciolatka musze juz zapisac do szkoly do zerowki, wiec tylko ciagle chodzenie i ogladanie szkol.
W szpitalu w ktorym chce rodzic tez musze sie juz zameldowac, bo oni maja ograniczone miejsca, no i u nich sa przygotowania do porodu w ich szpitalu ktore trwaja dwa miesiace z cwiczeniami itp. w sumie podoba mi sie pomysl bo sie wie czego sie spodziewac w szpitalu i mozna poznac ludzi, ktorzy tam pracuja.
W pierwszej ciazy bylam w 38 tygodniu ciazy w redlowie na patologii ciazy bo niby mialam za malo wod plodowych, to bylo straszne, ale przynajmniej poznalam wszystkie polozne i sie smialam podczas porodu ze nie urodze do dyzuru jednej, ktora najbardziej polubilam. I tak sie udalo
wersja z OM
-
Amilka87 ja też mam czasami wrażenie, że już czuję maluszka w drugiej ciąży podobno wcześniej daje się wyczuć ruchy.
Ja w pierwszej ciąży przybrałam 15kg, teraz mam nadzieję, że też w najgorszym przypadku tak będzie
ale kurcze obżarstwo robi swoje, cały czas bym jadła. Idzie zima -
Witajcie,
ja sobie nie wyobrażam ciąży bez badań genetycznych. W pierwszej to ciągle coś się działo. Musiałam zrobić dodatkowe badania u kardiologa itd. Teraz podobnie mam swoje problemy, na ostatnim usg zaczęła mi się odrywać kosmówka i mam w karcie napisane "poronienie zagrażające". Dziś mi przeszły wszystkie objawy ciąży, stresuje się.
Mój brzuch wieczorami jest widoczny ale nikt z otoczenia nie widzi, że rosnę. Ja jestem przyzwyczajona do płaskiego, a tu nagle bumm.
Pozdrawiam Was :* -
Ju14 miałam bakterie E.coli. Brałam urosept i urinal przez cały pierwszy trymestr ale nic mi to nie dało. Infekcja się rozwinęła a ja dostałam lekkiej temperatury no i augumentin ale to przez moje problemy z pęcherzem i nerkami. To zawsze wróci. Ja 23 lata byłam profilaktycznie na furaginie ale w pierwszym trymestrze musiałam odstawić. Teraz znów infekcja wróciła dostałam duomox i po nim mogę wrócić do furaginu.
Ja z mężem dziś idziemy do kina;)a tak to leniwy piątek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 14:56
-
U mnie brzuch też już widać. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg a brzuch miałam wielki jakbym się spodziewała bliźniąt teraz też tak pewnie będzie. Na razie mdłości sporadycznie się pojawiają. Najgorzej jest podczas długiej jazdy autem czy autobusem. A jutro wybieramy się na wesele. Mam nadzieję, że jakoś przeżyję bez rewolucji żołądkowych...
-
ja zaczęłam z 5kg na plusie i patrząc na to ile jem to aż boję się jak to się skończy
Mam od wczoraj zawroty głowy co jakiś czas, dziś się mega przestraszyłam już. Mierzyłam ciśnienie kilka razy i jest ok. Spotkałyście się z czymś takim? Tak zwyczajnie nagle świat wiruje, nie w jakiś momentach wzmożonego wysiłku czy schylania. -
Ja mam tak ze jak szybko wstane z pozycji siedzacej to mi sie na chwile ciemno robi przed oczami, a po chwili jest ok.
Bardziej mnie zawsze martwi takie mocne ciagniecie w podbrzuszu, ktore czasami jest tak bolesne ze az mnie zgina w pol.
wersja z OM
-
Ju14 ja tez w pierwszej ciąży tego nie miałam, ale ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam objawów do 12 tc nawet nie wiedziałam, ze w niej jestem. Potem dalejtez cudownie mówiłam ze mogłabym w ciąży lata chodzić, włosy były lepsze, cera mi sie poprawiła. Jak teraz sie dowiedziałam ze jestem w ciąży już w 5 tc to sie cieszyłam ze tez tak będzie. A tu wymioty, ból głowy, ból podbrzusza, cerę mam jak nastolatka, a włosy muszę myć codziennie bo są tragiczne. Dlatego podejrzewam ze tym razem będzie dziewczynka.
wersja z OM
-
Hejka
Mnie niestety często boli głowa. Do tego mam objaw którego we wcześniejszych ciążach nie miałam - zatykaja mi się uszy. Ostatnio miałam też u lekarza wyższe ciśnienie i lekarka kazała kupić ciśnieniomierz no i mierzyć. Myślę że też jest taka niesprzyjająca pora roku.
Brzuszek widoczny juz jest bardzo. Zresztą mam już 5kg na plusie wiec nie dziwota.
Synkowi dzisiaj kupiliśmy nowe łóżeczko takie dla starszego chłopca tylko z barierka dokrecana z Ikei i zapowiada nam się ciekawa noc.. mąż go próbuje ululac ale widzę ze juz zaczyna tracić cierpliwość ) zaraz trzeba będzie przejąć pałeczkę
Dziewczyny łykacie provag? A może coś innego w ten deseń i trochę tanszego? Wczoraj zakupiłam w aptece i 25zl za 10 tabletek mnie przeraziło.. a niestety póki co musze go brać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 18:50
-
Mi dzisiaj od rana było niedobrze. Bardzo rzadko mnie mdli ale za to w pierwszej ciąży troszkę się namęczyłam. Na szczęście szybko przeszło
Laguna, a ile ma Twój synek? Moja córka ma 15 mcy i będziemy musieli za jakieś 5 miechów też jej kupić nowe łóżko
a które macie? Byliśmy w sobotę w Ikei i oglądaliśmy ale mi się wydaje, że młoda wypadnie... ona w nocy zwiedza wszystkie rogi łóżeczka i boję się, że z tych większych przez dziurę wyleci...
Provag pakowany jest też po 20 i wychodzi taniej. Wydaje mi się, że i tak jest najtańszy w porównaniu do Lactovaginalu czy Lacibios Femina. Musiałabyś sobie poszukać w promocji