X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jak tam wczorajsze wizyty?

Do dr Olszewskiej chodzi moja dobra koleżanka i prowadzi już u niej drugą ciążę. Chodzi też moja siostra i obie są zadowolone.
    Ja z PAPPA nie wiem jak jest, bo w pierwszej ciąży nie robiłam i teraz też nie zamierzam. Nie będę się stresować, bo jak któraś z Was napisała to wcale nie musi nic znaczyć i dzieciątko rodzi się zdrowe.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka86 tak to moje pierwsze dziecko. W rodzinie wszyscy są zdrowi. Jedyne co się dowiedziałam to to, że moja kuzynka ( mojego taty- przyrodniej siostry- córka) przeszła terminacje pierwszej ciąży, bo jej dziecko też było chore, ale nie wiem na co.

Hope amniopunkcje będę robić w szpitalu na klinicznej. Bardzo chciałam zrobić ją gdzieś gdzie jest możliwość wykupienia opcji RAPID FISH, ale okazało się, że nigdzie w Trójmieście nie ma takiej opcji.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie i zainteresowanie :) A jak wasze maleństwa ? Ja już tyle nie wymiotuje, ale pomimo tego, że to już 13 tc nie mogę jeszcze normalnie jeść i cały czas chudne :>

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:18

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, a co to oznacza?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo znajomej synek miał przepuklinę pępkową i po roczku miał robiony zabieg. Nic złego z tego nie wynikało.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:18

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope- współczuję...bardzo to smutne i nigdy nikomu nie powinno się przydarzyć...
    Bardzo mi żal Ciebie, maluszka, waszej rodziny...

Zapytam nieśmiało: wszystkie markery są poza normami?

Hope przytulam Cie w myślach i życzę dużo siły, pogody w serduchu i dobrych myśli i głęboko wierzę że z Maluszkiem wszystko będzie dobrze :*

szawia8.png300klb0.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze będzie dobrze. W ogóle nie bierzemy innej opcji pod uwagę. Szkoda tylko że nim Hope Ci powiedzą ze jest ok musisz się tyle nastresowac....

U mnie wizyta dobrze. Maluszek bardzo bardzo ruchliwy, machal nóżkami mocno i przeciągal się podczas badania :)
    Brzuch miałam lekko twardy ale szyjka wporzadku. Miałam trochę wysokie ciśnienie 144/92 wiec lekarka powiedziała żeby kupić ciśnieniomierz no i kontrolować.. No i za 3 tygodnie standardowo wizyta.. no więc znowu czekamy..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze będzie dobrze. W ogóle nie bierzemy innej opcji pod uwagę. Szkoda tylko że nim Hope Ci powiedzą ze jest ok musisz się tyle nastresowac....

U mnie wizyta dobrze. Maluszek bardzo bardzo ruchliwy, machal nóżkami mocno i przeciągal się podczas badania :)
    Brzuch miałam lekko twardy ale szyjka wporzadku. Miałam trochę wysokie ciśnienie 144/92 wiec lekarka powiedziała żeby kupić ciśnieniomierz no i kontrolować.. No i za 3 tygodnie standardowo wizyta.. no więc znowu czekamy..

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś

Liptusia u Ciebie tez na pewno wszystko się dobrze skończy. To przykre ze tyle stresów teraz przez to macie.. to naprawdę nie porządku. Ale udało Ci się już zapisać na wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 19:13

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to się stało ze poszło tyle wiadomości. Przepraszam.

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ja też mocno Cię przytulam. Oczywiście, że wszystko będzie dobrze.
    Najgorsze jest to czekanie, ale postaramy się zająć Ci głowę.
    Samych pozytywnych myśli!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jesteśmy z Tobą! życzę dużo siły!

• Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope trzymaj się mocno. Będzie wszystko dobrze. A lekarz nie bierze pod uwagę tego, że ciąża może być młodsza?

mhsvi09k9an1legs.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope trzymaj sie wszystko bedzie dobrze, to na pewno jakas pomylka u was dwoch dziewczyny.
    Te usg tez daja tylko 60% pewnosci, napewno po kolejnych badaniach bedzie duzo lepiej, tylko stresu szkoda.

U nas wszytskie objawy jak czeste siusianie i mdlosci przeszly, przyszla za to energia, ktora mnie roznosi caly dzien, a wieczorami przychodzi bol glowy, zgaga i bol w piersiach. na dodatek Toska mam w domu bo ma taki kaszel ze szkoda mi go do przedszkola zaprowadzac.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wy zrobiłyście te stopki? Też chcę :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 kliknij na suwaczek którejś i Cię przekieruje na stronę:)

Ju14 lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jak samopoczucie dzisiaj? Jakieś plany na jutrzejszy wolny dzień?
    Hope co tam pysznego dzisiaj na obiad ugotowałaś :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

trzymam kciuki za dalsze badania. Na pewno będą pomyślne.

Jak wasze brzuszki ? U mnie zaczyna się powoli zaokrąglać brzuch. Waga od kilku tyg. stoi w miejscu, mam nadzieję, że nie przytyję tyle co w pierwszej ciąży.

Ju14 u mnie z samopoczuciem różnie bywa. Dziś boli mnie mocno głowa ;/ brakuje mi leków przeciwbólowych, muszę sobie jakoś bez nich radzić.

pozdrawiam :*

w4sq43r87l71dkcl.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ