X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, dzięki za info. No to u mnie troszkę inaczej to wyglądało i pewnie dlatego kosztowała mnie ta wizyta 400 zł, ale przynajmniej mam już "spokój".

szawia8.png300klb0.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet nie stresuj się, na pewno z noskiem wszystko w porządku.
    Iga też długo nie chciała się pokazać, już mnie to wkurzało, bo wszystkie na około już wiedziały któż tam w brzuchu mieszka, a ja nadal nic. Dopiero jakoś pod koniec 6 miecha się pokazała ;)
    Hope najlepiej to masaż :)
    Nie denerwuj się, weź się za sprzątanie czy gotowanie, ja tak zawsze robię, żeby co minutę nie patrzeć na zegarek, że czas stoi w miejscu.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że się tylko droczy:) Mam jakieś przeczucie, że będzie łobuziara chociaż dzisiaj śnił mi się chłopiec:) Za USG i PAPPĘ dałam ok 450 zł, Invicta dr Gniadek.
    Dorotka86 - dopiero za tydzień, półtora będą wyniki PAPPY. A genetyk po co? Nie wiem:) pewnie ze względu na to, że ja się urodziłam z przepukliną oponowo-rdzeniową. Ale genetyk na NFZ.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet to źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. Myślałam, że musisz czekać aż dwa tyg na wynik pappy, żeby z nim pójść do genetyka, który wyliczy ci stopień ryzyka.
    Ja płaciłam 400 za samą wizytę z usg plus 173 za test pappa :(

szawia8.png300klb0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka86 ryzyko chyba wyliczy mi Gniadek, tak przynajmniej zrozumiałam:) Będą dzwonić z Invicty jak już będzie PAPPA i wyliczone ryzyko.
    A Genetyk dr Karolina Ochman zaraz poczytam sobie opinie.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet a do jakiej poradni genetycznej? W akademii może? Ja jestem tam pod stałą opieką z córką najstarsza. My dopiero wrocilysmy właśnie stamtąd bo miałyśmy dzisiaj wizytę.
    Na pewno wszystko będzie dobrze. Moja szwagierka tez tak miała ze się mała nie chciała pokazać. Musiała zejść z łóżka i poskakac ale to za wiele nie dało. Na następnej wizycie udało się dopiero pomierzyć. Wiadomo że szkoda bo tak już byś wiedziała, a teraz jakby nie było będziesz myśleć. Ale na 100% wszystko będzie dobrze :)

I teraz czekam na męża aż z pracy wróci i na 19.20 jedziemy do gina. Narazie mi się nie dluzy bo jestem tak zmęczona ta wyprawa ze odpoczywam na kanapie. Ledwo dotarłam do domu. Z wózkiem autobusem to teraz dla mnie cała wyprawa. Nie mam już tyle sił i energii co kiedyś...

Marlena jesteśmy na tym samym etapie ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 16:21

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    Witam sie z wami z Gdańska
    Jutro zaczynam 10 tydzień termin 13 czerwca .

• Liptusia Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :) Mam 26 lat i jestem w 13 tc. Termin porodu mam na 18 maja. Do tej pory wszystko było dobrze poza tym, że miałam strasznie mdłości i dużo wymiotowałam :D Od 7 tc praktycznie byłam wyłączona z życia, dopiero teraz zaczyna się pooprawiać :) Niestety badania genetyczne (USG i test PAPPA) pokazały, że dzidziuś ma przezierność karkową 2,9 mm i komputer wyliczył, że ryzyko Zespołu Downa to 1:30 :( Amniopunkcje mam dopiero 30 listopada, a potem czekanie jeszcze na wynik 2/3 tygodnie. Wszystko potrwa jeszcze strasznie długo i nie wiem jak wytrzymać tyle czasu do wyniku, który może być różny ...

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataeb mam normy ft4
    I trymestr 12,1-19,6
    II 9,63-17
    III 8,39-15.

szawia8.png300klb0.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuczek
    Liptusia witajcie.
    Liptusia bardzo Ci wspolczuje tego dlugiego i zapewne stresujacego czekania. Zycze Ci wszystkiego dobrego, mysl o czyms przyjemnym wiem ze to latwo sie mowi, ale wierze ze Twoj dzidzius jest zdrowy!
    Czy to Twoje pierwsze dziecko, kurcze jestes taka mloda czy w rodzinie mialas przypadek jakis mutacji genowych?
    Trzymaj sie cieplutko.

szawia8.png300klb0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna też invicta. Skoro można na NFZ to niech już jest wszystko w jednym miejscu.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia głowa do góry. Będzie dobrze. Wiele jest takich przypadków, że przezierność wychodzi duża, a maluszki rodzą się zdrowe. Nie wiem jak sytuacja u Ciebie w rodzinie ale znam podobną taką historię.
    Znajoma mojej najstarszej siostry 36 lat wizyta w jakiejś klinice w Warszawie. Przezierność też poza normą. Miała mieć aminopunkcję. Miała mieć... Coś ją wzięło i poszła prywatnie (bo pierwsze miała refundowane)do innej kliniki i tam już przezierność była w normie, a dzidzia urodziła się zdrowa.
    Nie chce podważać kompetencji Twojego lekarza ale może maluszek jakoś źle się ułożył (jak mój z noskiem), może lekarz ,,złapał" za dużo do pomiaru i wszystko będzie dobrze.

mhsvi09k9an1legs.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy z Trójmiasta na forum :)
    Ja jestem czerwcowa2016 mamusią z Gdyni :) Eh, jak pomyślę że jeszcze niedawno pisałam na takie tematy jak Wy a teraz prawie 5 miesięczny dzidziuś leży koło mnie to widzę że czas nie leci tylko śmiga. Spokojnej ciąży wam życzę :)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja tez się przeniosłam. Termin mam na 6 maj z miesiączki, z usg na 1 maj. Lekarz już 3 razy mi potwierdził, że synek, a mamy już 3 letnią córkę. W Gdańsku mieszkam od niedawna, przeprowadziliśmy się z południa Polski, ze względu na tamtejsze zanieczyszczenie powietrza i związaną z tym alergie córki :)

pozdrawiam

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Liptusia Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet929 dziękuję :) Badania robiłam w klinice u dr Olszewskiej w Gdańsku i myślę, że sprzęt był raczej dobry. Chciałam pójść jeszcze do innego lekarza, ale nawet gdyby teraz wyszło dobrze to i tak bym nie uwierzyła, więc pozostaje amniopunkcja. Najgorsze jest to, że to będzie tak dłuuuugo trwać i dowiemy się dopiero przed samymi świętami.

• kasztanova Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dopiero teraz do was dołączam. tak wzbraniałam się przed kolejnym forum i nie chciało mi się logować ;) ale w zasadzie nie wygląda to tak źle.
    Ja na genetyczne do dr. Brzóski idę dopiero za 1,5 tygodnia. Będzie już na styk z terminem ale mam nadzieję, że dzidzia zmieści się jeszcze w normie crl.

U mnie mdłości nadal, wymiotuje już tylko raz dziennie <jeeee> ale wszystko nadal mi śmierdzi. No i ta pogoda... ale od jutra podobno słońce! nie uwierzę jak nie zobaczę ;)

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liptusia gdzie bedziesz robic amniopunkcje?

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...przez tą kość nosową mojego łobuza/łobuziary to nie wzięłam w ogóle USG i opisu... Lekarz mi nie dał, a ja zapomniałam zapytać. A mój lekarz prowadzący chce zobaczyć to USG. Bo PAPPY to pewnie jeszcze nie będzie. Ale USG chyba powinnam dostać nie? Muszę się dziś przejechać do Invicty i zapytać.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Laguna, Hope jak po wizytach?
    Velvet lekarz powinien Ci wydać wynik usg i zdjęcia. Wynik pappy pewnie już jest, ale jego "obróbka" może potrwać. Sam wynik nic Ci nie powie, ale spytać możesz :)

szawia8.png300klb0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam o to USG chociaż, bo chciałabym mieć na jutro.

mhsvi09k9an1legs.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ