X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 dokladnie w domu czeka parka :) takze teraz to obojetnie kto bedzie bo parke ktora chcialam miec juz mam :) chociaz maz porownujac syna i corke by chcial miec druga ksiezniczke bo jest o wiele spokojnieksza :)

ja po wizycie. wszystko jest ok. za miesiac badanie genetyczne :)

Carolina a nie wiesz jeszcze kiedy dokladnie bedziesz? ja bym Ci radzila jak najszybciej zadzwonic sie umowic bo do tych lekarzy moze byc problem z dostaniem sie z dnia na dzien.
    Ja bym chyba zwariowala w ciazy bez usg...

Hope_, Kabira lubią tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop 1.12 mam USG prywatnie i jezeli wszystko bedzie oki, nie bedzie przeciwskazan do lotu to zaraz kupuje bilety i lece ale jeszcze sie wstrzymuje
    Mam nadzieje, ze jak umowie sie miesiac szybciej to znajde jakies wolne miejsce

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa miesiac szybciej to nie powinno byc problemu :)

rety czy Wam tez sie chce tak spac? ja bym mogla ciagle spac. glupia jestem ale tak liczylam ze moze lekarz mnie polozy i bede spac haha ale tak serio to bym nie chciala. tak na prawde to lezenie jest meczace. lezalam na poczatku dwoch poprzednich ciaz i nie bylo to fajne.

a czy ktoras z Was rodzila w Wejherowie lub planuje?

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop ja też mogłabym spać wszędzie ;)
    najgorsze jest to, że ok.17 nie ma mocnych i zasypiam bawiąc się z córką. Co jakiś czas mi się czymś oberwie w głowę albo zwyczajnie mnie ugryzie jak nie reaguję :D he he
    a w jakim wieku masz dzieci?

Ja rodziłam w Wojewódzkim i bardzo dobrze wspominam tam poród i wszystko co się działo. Jedynie nie uświadczyłam pomocy położnej laktacyjnej, bo tyle było porodów, że my same w pokoju dwuosobowym byłyśmy trzy. Miałam ogromny problem z karmieniem piersią, aż zamknęłam się sama z tym i chciałam sama go rozwiązać. Nie udało się. Przez 10 miesięcy kilka razy dziennie, dzień w dzień odciągałam mleko, a mała piła z butli. po 10miesiącu już praktycznie jadła normalnie i wtedy zakończyłam odciąganie.
    Oby tym razem poszło lepiej.

To się wygadałam ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 wrote:
    Lilith Witamy w Gdańsku! :) na jakiej dzielnicy mieszkacie?

Velvet super, że wszystko oki :)

Przymorze Małe :)

ja genetyczne mam 2 XII - u dr Leszczyńskiej w Gdyni, ponoć klasa sama w sobie ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, tylko kapusta kiszona i śledzie... Wyliczyłam że przed samymi świętami mam test z glukozą. Nie wiem jak ja to wypije. 5 grudnia kolejne usg może poznamy płeć w końcu bo zaczynam już kupować ubranka :)

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 3 lata i rok. Starszak na szczescie chodzi do przedszkola na 5h :) a Twoja corcia ile ma?

ale mam ochote na kapuste kiszona. zaraz ide po syna to chyba sobie
    kupie. tylko tu u mnie nie trafilam jeszcze na dobra a juz chyba w kazdym sklepie kupowalam :/

ja na szczescie w tej ciazy nie bede musiala nic kupowac. wszystko mam po dzieciach. jedynie jakies drobiazgi :) no i kosmetyki i rzeczy do szpitala.

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno już nic nie pisałam, ale czytam regularnie co u was słychać; pozdrawiam mamusie które niedawno dołączyły, gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te które czekają na genetyczne no i na amnio- samych pozytywnych myśli ;)

Ja od jakiegoś 1,5 tygodnia czuję ruchy maluszka, czasami już takie pukanie ale częściej mega bulgotanie i jeżdżenie po całym brzuchu ;)
    I już włączyła mi się faza siadania z rękami przyklejonymi do brzuszka i wyczekiwania kopniaków, a jak się długo nie pojawiają to oczywiście stres...

Jutro mam wizytę na nfz a w poniedziałek prywatną ciekawe czy chłopiec dalej jest chłopcem ;)

Hope_ lubi tę wiadomość

szawia8.png300klb0.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollipop ostatnio w biedronce kupiłam kapustę kiszoną w wiaderku (1kg) firmy Dominik była pyszna.

szawia8.png300klb0.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa 29.11 skończy 16 miesięcy :)
    jest zapisana do żłobka od kwietnia. Chciałabym, żeby poszła właśnie tak chociaż na 4h. Mam nadzieję, że te dwa miesiące wystarczą, żeby się troszkę przyzwyczaiła i nie poczuła odtrącona, bo pojawił się ktoś nowy w domu.

Fajnie, fajnie ja zawsze marzyłam o trójce :D
    mój mąż nie mówi nie, ale też jakoś chętny nie jest ;) zobaczymy :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka zobacze chociaz u mnie to glownie ja jem kapuste taka kupna wiec kg moze byc za duzo :) musze meza poprosoc zeby mi przytachal kapuste i sama zrobie. wtedy jest najlepsza :)

Ju14 zlobek to dobry pomysl. Ja starszego niestety dalam miesiac po urodzeniu i to byl blad, powinnam dac go przed. No ale czasu nie cofne. Co wiecej teraz tez dam po porodzie dopiero ale mysle ze bedzie inaczej bo zapisze mala tam gdzie syn chodzi takze nie bedzie tam sama :) najchetniej bym szybciej ja dala ale ona dopiero pod koniec wrzesnia dwa lata bedzie miala wiec w maju mi jej nie przyjma bo dopiero dwulatkow biora.
    Ja to bym chciala miec duza rodzine :) chociaz w ciazh z corka mowilam ze nigdy wiecej, a po porodzie to juz w ogole :p ale co zle to szybko sie zapomina i po niecalym roku zdecydowalismy sie na kolejne. Ale mysle ze to bedzie ostatnie bo to trzecia cesarka bedzie i bede sie bala zaraz znowu byc w ciazy. Ale kto wie moze za pare lat :) chociaz maz mowi ze jak juz te odchowane beda to on nie chce znowu pieluch ;)

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liipoop mi pasuje z lidla z puszki tzw. Kwaszona. Jest niezła:)
    Moj dwulatek chodzi do żłobka, a ja od dziś na zwolnieniu, więc trochę bede mogla odpocząć.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:19

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze!!!! Dobrze, że do Ciebie zadzwoniła, żeby się upewnić, a nie wyrzuciłą z kolejki... to jest jakieś nieporozumienie!
    A z tym skierowaniem to aż się pisać nie chce. Jeżeli pani w okienku przyjmuje to przyjmuje i to już jest jej problem i placówki, że NFZ odrzuci. Poza tym NFZ nie sprawdza na bieżąco skierowań. To może być dopiero za rok i co, babka zadzwoni, że proszę zapłacić???? Bzdury totalne!
    No ale jak już się napociłaś i namęczyłaś z nowym skierowaniem to teraz już nie powinno być żadnego ale.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Jeszcze tylko kilka dni.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoppe, trzymam kciuki, żeby się wszystko udało.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope podziwiam Twoją determinację, żeby za jednym skierowaniem trzeba było tyle się nabiegać...masakra. Gdzie w tym wszystkim jakaś wyrozumiałość dla kobiety w ciąży, wiadomo że nikt dla przyjemności nie robi takich badań to jeszcze mu dokładają stresu!!! U nas ciągle przed zdrowiem pacjenta stoi biurokracja a liczy się tylko biznes.

Współczuję i życzę aby teraz już wszystko poleciało z górki.

Ja dziś po wizycie nfz, serduszko bije, siusiak chyba jest, ale kobita ma taki sprzęt, że się można własnego dziecka przestraszyć ;) Oczywiście żartuję, ale porównując to z sprzętem jak idę prywatnie to widzę kolosalną różnicę. Dostałam skierowania na badania i L4 więc jestem zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 14:38

Ju14 lubi tę wiadomość

szawia8.png300klb0.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, mnie już w służbie zdrowia nic nie zdziwi.

Jakiś czas temu pojechałam do przychodni, gdzie chodzę od 23 lat, na pobranie krwi. Laboratorium sasiaduje na pietrze z gabinetem przyjęć dzieci chorych-czyli zlepkiem najbardziej niebezpiecznych zarazków dla kobiet w ciąży (przynajmniej ja poza ospą na nic nie chorowałam). W poczekalni tłm ludzi siedzących na 2 kanapach. Zapytałam, czy obowiązuje zasada pierwszeństwa dla kobiet w ciąży.... popatrzyli na mnie jak na kosmitkę i poinstruowali, żeby zapytać się pielęgniarki. Odpowiedź pielęgniarki "tu nie ma wejść bez kolejki". Więc stałam sobie tak w korytarzu, oparta o ścianę, nikt nie wpadł na pomysł, żeby podnieść dupsko i ustąpić miejsca. Nigdy już tam nie zrobię żadnych badań. Mój mąż wściekły zadzwonił tam z zapytaniem i opisaniem sytuacji to usłyszał "jak się nie podoba, to zmienić przychodnię".

Natomiast w zeszłym roku jak w trybie pilnym przyjęli mnie na kliniczną, z 8 razy odpowiadałam lekarzom i pielęgniarkom na jaki antybiotyk jestem uczulona i co? Wraz z wypisem ze szpitala dostałam receptę na ten właśnie lek....

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DebraMorgan ja pierdziele!!! Brak słów!!! Ja też nie należę do tych osób co się gdzieś wpychają, tylko czekam na swoją kolejkę, no ale bez jaj!!! Wszędzie w laboratoriach są informacje, że osoby z małymi dziećmi, kobiety w ciąży i osoby starsze wchodzą bez kolejki!
    Co za bezczelne baby! Ale się wkurzyłąm teraz... no jak tak można?!

Uffff....
    no, a my się dzisiaj witamy w drugim trymestrze :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny tyle stresu... Niestety wszędzie tak jest. Większość ludzi choćby im się brzuchem po twarzy otarło to nie ustąpi miejsca. Nie tylko w przychodni, ale wszędzie. W pierwszej ciąży w 40 tygodniu ciąży jechałam pksem od rodziców do Gdańska i całą drogę nikt mi miejsca nie ustąpił. A było tak gorąco, że mało nie zemdlałam. Takie rzeczy się wynosi z domu, jak ktoś takich rzeczy nie rozumie to nie ma z nim o czym dyskutować.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope podziwiam cie ze sie nie poddalas... i zalatwilas do konca wizyte na nfz.

niestety jest bardzo duza znieczulica. ludzie nie widza brzuchow. czasami fakt nie widac od tylu bo niektore dziewczyny sa bardzo szczuple ale z przodu to przeciez widac... mnie w pierwszej ciazy nikt nie przepuszczal nigdzie za to w drugiej pare razy mi sie zdarzylo, co bylo bardzo mile :)

a ja ostatnio mialam przygode w laboratorium z babcia. pyta sie czy ja na badania czekam mowie ze tak a ona do mnie "a bo ja na pobieranie krwi" mowie ze no ja tez (swoja droga na co innego moglam przyjsc?) i zaczela sie zalic ze ona ma kiepskie zyly (ja tez i do tego czesto mdleje), ze ona bez sniadania jest (ja to po wypasionym bylam) i ze maz na nia czeka tutaj (nie wazne ze na mnie dwojka dziec i maz w domu ktory do pracy sie spieszy) bo on zawsze z nia chodzi i czy moge ja przepuscic. juz mi sie nie chcialo nic jej mowic i ja przepuscilam. nie wiem, moze pomyslicie ze jestem nietolerancyjna dla starszych osob ale denerwuje mnie takie cos.

a z przygod w szpitalu to pamietam jak po lyzeczkowaniu ordynator z Redlowa wmawial mi ze brzuch nie ma prawa mnie bolec mimo ze bolal ze hej. jak poszlam po paru dniach na wizyte prywatnie do lekarza z Redlowa to jak uslyszal ze plamie to nawet mnie nie zbadal mimo ze brzuch dalej bolal. w koncu poszlam do swojej przychodni i tam lekarz mnie zbadal i okazalo sie ze zle mnie wyczyscili. polozna to za glowe sie zlapala jak to uslyszala... wrocilam ze skierowaniem do Redlowa, tam byl lekarz u ktorego bylam wczesniej prywatnie o dziwo tym razem juz mnie zbadal ale bronil kolege ktory zabieg mi robil. zreszta jak wszyscy tam. ale cos chyba bylo nie tak skoro drugi zabieg zrobil mi sam ordynator... takze ja juz do Redlowa nie pojade.

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ