X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet to razem w środę wizytujemy :)

A teraz to nie jest tak, że jak jest się w ciąży to oni musza Cię przyjąć na wizytę? Gdzieś mi się to obiło o uszy, że po nowym roku tak już jest.

Ja dzisiaj znowu wydałam kasę na książeczki dla Igi... no ale książek nigdy za wiele no i będą dla dziedzica :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju nie słyszałam o czymś takim. Mnie dziś nie chcial przyjąć. Teraz tak myślę że mogłam wziąć odmowę na piśmie ale wtedy z bolacym, lzawiącym, czerwonym okiem o tym nie pomyślałam ;(
    Książeczki zawsze dobre ;))

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek ja biore Omegamed optima forte (od 20tc mniej więcej bo dopiero wtedy przeszły mi mdłości), a teraz mam anemie więc od miesiąca biore jeszcze szelazo SR i poza tym slow-mag bo skurcze mnie lapia i powieki latają.

W poprzedniej ciąży też brałam Omegamed z dha - nie wiem czy to ma znaczenie faktycznie czy nie i jestem kompletnie nieobiektywna, ale uważam, że pierworodny jest megą mądrym dzieckiem :)

Dorotka wspolczuję sytuacji z synkiem, to co ja CI mogę poradzić to ja bym poszłą do psychologa, taki psycholog może tez pójść do przedzkola i go obserwować, tylko do jakiegoś dobrego. moja koleżanka ostatnio byłą jedna z córką, druga z synem i obie mega sobie chwaliły, mówiły, że zwracała ona uwagę na bardzo istotne aspekty jak sie zachowywać w konkretnych sytuacjach, jakie podłoże mogą mieć zachowania i co zrobić.
    wypisac bym na razi enei wypisala, ale wlasnie skonsultowala sie z kimś postronnym.

Ja wczoraj pączkow zjadłam 5,5 - przesadziłam zdecydowanie, było mi okropnie źle i umierałam do wieczora-koszmar!

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro wizyta :) mam nadzieje, ze wszystko jest dalej w brzuszku. brzuch w ogole mam twardy jak kamlot co kawałek, ruchy to czuje mega rzadko i slabo - ktoras tak jeszcze ma?

ale za to podjelam meska decyzje i chyba czas pojsc na L4 ;) w pracy zapanowalo wielkie poruszenie, ze jak to JUŻ?!

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope no jak możesz iść już na zwolnienie. Spokojnie te 10 tygodni mogłabyś jeszcze popracować ;)
    żartuję oczywiście :) ja uważam, że najwyższy czas!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope oczywiście że już czas. Trochę trzeba odpocząć przed narodzinami:) mnie też zaczynają łapać skurcze. Jutro idę na krew a w czwartek do gin, może też zacznę brać mg..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope no w końcu, odpoczywaj ile się da.
    U mnie brzuch twardy jak kamień po każdym nawet wolnym spacerku, także leżę i odpoczywam póki mogę.
    Ale ruchy czuje za to mega mocno, tylko mam wrażenie że mały jest ułożony poprzecznie. Zobaczymy w środę ;)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope daj znać jak wizyta :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody 1200 wszystko w brzuszku :)

Także super.

Muszę wyłączyć poranny budzik, bo jeździłam na 7 do pracy - nie wiem jak sie przyzwyczaje ;) hihi

Ju14 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ale fajnie juz 1 kg przekroczony;)
    Ja sie nie mogę doczekać środy.

Dziewczyny czy swoje koszule do karmienia też pierzecie w proszkach dla dzieci?

mhsvi09k9an1legs.png
  • kasztanova Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam vitaminer prenatal, d3 i żelazo bo mam anemię. ale jeszcze przydało by się coś na pamięć bo chyba wychodzi, że co drugi dzień ;)

ja przez pierwsze tygodnie prałam koszule w dzieciecym, potem juz normalnym.

dziewczyny, robicie albo ktoś robi Wam baby shower? ja miałam w 1 ciąży i zastanawiam się czy teraz tez tak się bawić ;)

• Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, jak się wstawało. Pospałaś czy z przyzwyczajenia obudziłaś się wraz z budzikiem? Podziwiam Cię, że tak długo popracowałaś. Ja nie przepadam za swoją pracą więc jak tylko mogłam dałam nogę ;)

A my dziś po wizycie. Maluch waży już 1500g ;) Wszystko ok, szyjka długa 4 cm. Dostałam coś na przeleczenie "dolegliwości intymnych".

A Franuś dziś poszedł do przedszkola bez płaczu!!!! I to wstawaliśmy o 6:30! Mam nadzieję, że to nie jednorazowy incydent a już tak pozostanie.

Velvet ja prałam w zwykłym proszku, wszystko zależy jak wrażliwa bedzie skóra maluszka, czy skłonna do uczuleń, ale tego dowiemy się po porodzie i wtedy ewentualnie będę prała już wszystko w dziecięcym.

szawia8.png300klb0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie tylko piore ciuszki malucha w dziecięcym proszku. A swoje raczej w zwykłym, chyba, że zacznie malucha uczulać, ale wtedy sama koszula too mało, trzeb prać wszystko. Swoją drogą nie mam jeszcze koszuli:)

Kasztanova ja nie robiłam poprzednio babyshower i teraz też nie będę robić.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy raz żelazo o 0,6 poniżej normy. Niby tragedii nie ma ale poczytam jak naturalnie mogę je uzupełnić.

Dorotka trzymam kciuki żeby tak zostało ;)

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka - nie wiem czy jest coś takeigo jak pospać sobie przy 2,5 latku... :/
    Wyśpię się chyba za 5 lat pry dobrych wiatrach :P

Dzisiaj dla dobicie wstał syn przed 6...
    Jakoś jak pracowałam, to mu się to nie zdarzało ;)
    Plus taki, że w czasie jego drzemki może też przymknę dziś oko :)

Super, że wizyta udana, 1,5kg WOW!

Ja dzisiaj zaliczam dentstę :(

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka... widzisz wystraszył się Twój synek ze chcesz go zabrać z przedszkola :) i się poprawił :) nie no tak poważnie to myślę że ma po prostu gorszy okres. Przedszkole dużo daje, a tym bardziej jak piszesz ze on tak nie bardzo chce się otworzyć na dzieci. Siedząc w domu to się raczej nie poprawi i warto żeby miał stały kontakt z rowiesnikami :)

My po wizycie :) Małgosia waży juz 1662 :) choć myślę że troszkę ta waga wczoraj została zawyżona. Ale i tak... jest nieźle :) krew mi się bardzo poprawiła. Na ból spojenia niestety nie ma rady.. jedynie mniej chodzić.  A wiadomo ze w niektórych sytuacjach to nie możliwe.  I wreszcie się dowiedziałam czemu mam na brzuchu takie stałe punkty które po ucisnieciu bolą. W każdej ciąży w tym samym miejscu. Pani doktor powiedziała ze są to takie zrosty po naszej pepowinie które gdy się rozciagaja (gdy brzuch rośnie) to po naciśnięciu tak nieprzyjemnie bolą. Coś w ten deseń, bo nie umiem jej słów dokładnie powtórzyć.
    No i co najważniejsze wszystkie przepływy i narządy wporzadku :) serduszko prawidłowo bije. Zdjęcia nie mamy bo buzke ma mocno przytulną do łożyska.  Ale widzieliśmy z profilu jak wysuwala kilka razy język na zewnątrz.. no szok. Nigdy nie zdarzyło mi się czegoś takiego widzieć. Z Frankiem mieliśmy to szczęście ze podczas badania akurat ziewal i dokładnie to widzieliśmy.  Niesamowite uczucie :)
    Następna wizyta 20 marzec i znowu morfologia i juz biocenoza pochwy

Czy Wasze maluchy tez upodobaly sobie bardziej któraś stronę?  Małgosia jest mocno ustawiona po prawej stronie. Jak się położę na wznak to brzuch jest krzywy. I jak się ucisnie z lewej strony to jest miekki, a po prawej twardy :)

Co do babyshower.. to nigdy się w to nie bawiłam :)

A ubranka piore tak jak Wy tylko dziecięce w proszku dla dzieci :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Gratuluję udanych wizyt, super, że wszystko dobrze.
    Ja wizytuje jutro, już mam stresa jak wygląda moja szyjka, jak tam rozwarcie no i w wynikach trochę nie ten tego...

Dziedzic jeszcze nie przekroczył magicznego 1kg ;) tydzień temu ważył 800 gram, ciekawe ile teraz i czy da się to zmierzyć z tym Jego ułożeniem...

Ja też nie miałam babyshower i teraz też nic takiego nie robię.

A swoje koszule to prałam w normalnym naszym proszku i teraz też tak będę prała. Jak coś wyskoczy to zmienię, chociaż na początku to jeszcze potówki i trądzik niemowlęcy to ciężko będzie zauważyć ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też żadnego babyshower ani nic z tych rzeczy.
    Dziś mam paskudny dzień, bóle miesiączkowe i wymioty. Dobrze, że jutro wizyta.
    Jeszcze mąż dziś z zebrania z pracy przyniósł paskudną wiadomość, będą ich karać za brak wyrobienia mierników jakościowych. Za styczeń musi zapłacić ponad 3 tys. za luty prawie 2 tys.:( Tragedia jakaś, wychodzi na to, że z pensji styczniowej zostało mu na czysto 200zł, a jeszcze odjąć od tego zus (bo jest na działaności) to na minus wyszło. Jak szef mu odejmie to wszystko to teraz w marcu i w kwietniu może ie dostać w ogóle pensji, albo minimalną kwotę, która nawet nie wystarczy na pokrycie zusu. Złodziejska firma;(

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, masakra!!! A tak można w ogóle jak ktoś jest na działalności??
    Co za brednie!!!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju niestety jak widać można:( Rekordzista ma 15 tys. kar. Rozłożyli mu na 10 rat, już 1 ratę zapłacił.

mhsvi09k9an1legs.png
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ