Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Velvet to razem w środę wizytujemy
A teraz to nie jest tak, że jak jest się w ciąży to oni musza Cię przyjąć na wizytę? Gdzieś mi się to obiło o uszy, że po nowym roku tak już jest.
Ja dzisiaj znowu wydałam kasę na książeczki dla Igi... no ale książek nigdy za wiele no i będą dla dziedzica -
Asiek ja biore Omegamed optima forte (od 20tc mniej więcej bo dopiero wtedy przeszły mi mdłości), a teraz mam anemie więc od miesiąca biore jeszcze szelazo SR i poza tym slow-mag bo skurcze mnie lapia i powieki latają.
W poprzedniej ciąży też brałam Omegamed z dha - nie wiem czy to ma znaczenie faktycznie czy nie i jestem kompletnie nieobiektywna, ale uważam, że pierworodny jest megą mądrym dzieckiem
Dorotka wspolczuję sytuacji z synkiem, to co ja CI mogę poradzić to ja bym poszłą do psychologa, taki psycholog może tez pójść do przedzkola i go obserwować, tylko do jakiegoś dobrego. moja koleżanka ostatnio byłą jedna z córką, druga z synem i obie mega sobie chwaliły, mówiły, że zwracała ona uwagę na bardzo istotne aspekty jak sie zachowywać w konkretnych sytuacjach, jakie podłoże mogą mieć zachowania i co zrobić.
wypisac bym na razi enei wypisala, ale wlasnie skonsultowala sie z kimś postronnym.
Ja wczoraj pączkow zjadłam 5,5 - przesadziłam zdecydowanie, było mi okropnie źle i umierałam do wieczora-koszmar! -
a my jutro wizyta
mam nadzieje, ze wszystko jest dalej w brzuszku. brzuch w ogole mam twardy jak kamlot co kawałek, ruchy to czuje mega rzadko i slabo - ktoras tak jeszcze ma?
ale za to podjelam meska decyzje i chyba czas pojsc na L4w pracy zapanowalo wielkie poruszenie, ze jak to JUŻ?!
-
ja łykam vitaminer prenatal, d3 i żelazo bo mam anemię. ale jeszcze przydało by się coś na pamięć bo chyba wychodzi, że co drugi dzień
ja przez pierwsze tygodnie prałam koszule w dzieciecym, potem juz normalnym.
dziewczyny, robicie albo ktoś robi Wam baby shower? ja miałam w 1 ciąży i zastanawiam się czy teraz tez tak się bawić -
Hope, jak się wstawało. Pospałaś czy z przyzwyczajenia obudziłaś się wraz z budzikiem? Podziwiam Cię, że tak długo popracowałaś. Ja nie przepadam za swoją pracą więc jak tylko mogłam dałam nogę
A my dziś po wizycie. Maluch waży już 1500gWszystko ok, szyjka długa 4 cm. Dostałam coś na przeleczenie "dolegliwości intymnych".
A Franuś dziś poszedł do przedszkola bez płaczu!!!! I to wstawaliśmy o 6:30! Mam nadzieję, że to nie jednorazowy incydent a już tak pozostanie.
Velvet ja prałam w zwykłym proszku, wszystko zależy jak wrażliwa bedzie skóra maluszka, czy skłonna do uczuleń, ale tego dowiemy się po porodzie i wtedy ewentualnie będę prała już wszystko w dziecięcym. -
Ja narazie tylko piore ciuszki malucha w dziecięcym proszku. A swoje raczej w zwykłym, chyba, że zacznie malucha uczulać, ale wtedy sama koszula too mało, trzeb prać wszystko. Swoją drogą nie mam jeszcze koszuli:)
Kasztanova ja nie robiłam poprzednio babyshower i teraz też nie będę robić. -
Dorotka - nie wiem czy jest coś takeigo jak pospać sobie przy 2,5 latku...
Wyśpię się chyba za 5 lat pry dobrych wiatrach
Dzisiaj dla dobicie wstał syn przed 6...
Jakoś jak pracowałam, to mu się to nie zdarzało
Plus taki, że w czasie jego drzemki może też przymknę dziś oko
Super, że wizyta udana, 1,5kg WOW!
Ja dzisiaj zaliczam dentstę -
Dorotka... widzisz wystraszył się Twój synek ze chcesz go zabrać z przedszkola
i się poprawił
nie no tak poważnie to myślę że ma po prostu gorszy okres. Przedszkole dużo daje, a tym bardziej jak piszesz ze on tak nie bardzo chce się otworzyć na dzieci. Siedząc w domu to się raczej nie poprawi i warto żeby miał stały kontakt z rowiesnikami
My po wizycieMałgosia waży juz 1662
choć myślę że troszkę ta waga wczoraj została zawyżona. Ale i tak... jest nieźle
krew mi się bardzo poprawiła. Na ból spojenia niestety nie ma rady.. jedynie mniej chodzić. A wiadomo ze w niektórych sytuacjach to nie możliwe. I wreszcie się dowiedziałam czemu mam na brzuchu takie stałe punkty które po ucisnieciu bolą. W każdej ciąży w tym samym miejscu. Pani doktor powiedziała ze są to takie zrosty po naszej pepowinie które gdy się rozciagaja (gdy brzuch rośnie) to po naciśnięciu tak nieprzyjemnie bolą. Coś w ten deseń, bo nie umiem jej słów dokładnie powtórzyć.
No i co najważniejsze wszystkie przepływy i narządy wporzadkuserduszko prawidłowo bije. Zdjęcia nie mamy bo buzke ma mocno przytulną do łożyska. Ale widzieliśmy z profilu jak wysuwala kilka razy język na zewnątrz.. no szok. Nigdy nie zdarzyło mi się czegoś takiego widzieć. Z Frankiem mieliśmy to szczęście ze podczas badania akurat ziewal i dokładnie to widzieliśmy. Niesamowite uczucie
Następna wizyta 20 marzec i znowu morfologia i juz biocenoza pochwy
Czy Wasze maluchy tez upodobaly sobie bardziej któraś stronę? Małgosia jest mocno ustawiona po prawej stronie. Jak się położę na wznak to brzuch jest krzywy. I jak się ucisnie z lewej strony to jest miekki, a po prawej twardy
Co do babyshower.. to nigdy się w to nie bawiłam
A ubranka piore tak jak Wy tylko dziecięce w proszku dla dzieci
-
Witajcie!
Gratuluję udanych wizyt, super, że wszystko dobrze.
Ja wizytuje jutro, już mam stresa jak wygląda moja szyjka, jak tam rozwarcie no i w wynikach trochę nie ten tego...
Dziedzic jeszcze nie przekroczył magicznego 1kgtydzień temu ważył 800 gram, ciekawe ile teraz i czy da się to zmierzyć z tym Jego ułożeniem...
Ja też nie miałam babyshower i teraz też nic takiego nie robię.
A swoje koszule to prałam w normalnym naszym proszku i teraz też tak będę prała. Jak coś wyskoczy to zmienię, chociaż na początku to jeszcze potówki i trądzik niemowlęcy to ciężko będzie zauważyć -
U mnie też żadnego babyshower ani nic z tych rzeczy.
Dziś mam paskudny dzień, bóle miesiączkowe i wymioty. Dobrze, że jutro wizyta.
Jeszcze mąż dziś z zebrania z pracy przyniósł paskudną wiadomość, będą ich karać za brak wyrobienia mierników jakościowych. Za styczeń musi zapłacić ponad 3 tys. za luty prawie 2 tys.Tragedia jakaś, wychodzi na to, że z pensji styczniowej zostało mu na czysto 200zł, a jeszcze odjąć od tego zus (bo jest na działaności) to na minus wyszło. Jak szef mu odejmie to wszystko to teraz w marcu i w kwietniu może ie dostać w ogóle pensji, albo minimalną kwotę, która nawet nie wystarczy na pokrycie zusu. Złodziejska firma;(