Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
O jeny tylko 4 miesiące? A dlaczego tak krótko?
Ja mam wózek 2w1 jego fyn memo o on ma duuuza gondole. Mała jeździła w gondoli 7 miesięcy, nawet dłużej, bo jakoś w marcu jej zmieniliśmy.
Imię... u nas nic się w tej kwestii nie ruszyło... nie mam pojęcia...
Jutro mam wizytę u Preisa i się denerwuję, a rano pije glukozęnie fajny poniedziałek. Najważniejsze, żeby z małym było wszystko dobrze i żeby szyjka się nie skrocila i to rozwarcie żeby stało w miejscu.
-
http://poradypediatry.blogspot.de/2016/04/wielkosc-zoadka-u-noworodka.html?m=1
to tak do poczytania jakby któraś z nas miała wątpliwości, że maluszek się najada zanim laktacja ruszy na dobre;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 12:55
Ju14 lubi tę wiadomość
-
U mnie też szyjka krótka, na 1,5 cm i lekkie rozwarcie. Ale tu jest zupełnie inne podejście niż miałam w Krakowie przy pierwszej ciąży, tam przy szyjce 3cm w 30 tyg leżałam w szpitalu, pod kroplówkami z magnezu, miałam podawane leki powstrzymujące skurcze i dostałam zastrzyki ze sterydami na płuca dziecka a tutaj tylko luteina i nawet lekarz nie zalecił leżenia
Mały waży już 1,5kg, więc jest sporo większy niż wynika z miesiączki. Ale mnie martwi, że cały czas siedzi głową do góry:( Córka na tym etapie już dawno była głowa w dół. A wasze maluszki już się poukładały?
-
Też się zaczynam martwić szyjką, bo brzuch mi często twardnieje... na szczęście jutro usg, to zobaczymy co słychać. Ostatnio byłam z rozwarciem w szpitalu, ale poza ktg i nospą nic więcej nie dostawalam, a potem wypisali do domu i kazali odpoczywać.
Teraz oprócz twardnienia brzucha mam bóle w jego dole. Nie mogę się wyprostować całkowicie. Do tego bóle spojenia i bioder.. odpoczywam ile się da, ale przy maluchu jak same wiecie nie da się leżeć...
Ania-06 mój się kręci o 360 stopni, więc jeszcze nie ustawił się jakk trzeba. Ostatnio chyba dopiero w 35 tygodniu się wstawił, więc jeszcze jeest czas. Spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 13:42
-
Ja mam wrażenie że mój jest ułożony poprzecznie. Bo ruchy czuję bo obu bokach i często jednocześnie, więc to jakby nóżki i rączki. Wizytę mam 1 marca i wtedy zobaczymy.
U nas miał być Adaś ale pojawiły się wątpliwości i zastanawiamy się jeszcze nad Bartkiem i Kacprem. Stwierdziliśmy że zdecydujemy jak się urodzi:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 15:49
-
Już po wizycie.
Pan profesor bardzo miły, wszystko dokładnie mi opowiadał i dopytywał czy wszystko widzę
po opisach w necie szłam trochę przestraszona ale szybko się wyluzowałam i nawet pożartowaliśmy
z małym wszystko oki!!! Wszystko na swoim miejscu i lekarz powiedział, że rzeczywiście jest tak wciśnięty głową, że też miał problem z pomiarem, ale na szczęście udało się wszystko sprawdzić
waży już 800gram, niby w normie ale mógłby więcej.
Glukoza to dla mnie jakiś kosmos. Dałam radę, chociaż po 40 minutach misiałam podejść do okna w toalecie, bo myślałam, że zwymiotuję.
W domu wszystko zwymiotowałam... ciekawy jaki będzie wynik.
U nas przejawia się właśnie Antoni, Adam i Błażejhe he he, ale zbieżność
Antoni po moim dziadku, który nie tak dawno zmarł w bardzo przykrych i trudnych dla nas okolicznościach.
Błażej mojemu mężowi od jakiegoś czasu chodzi po głowie, a Adam, bo mała gdzieś podchwyciła i podchodzi do brzucha, pokazuje palcem i mówi Adam.ewelkaet, Velvet929, Hope_, melonova lubią tę wiadomość
-
Aaa i najważniejsze to powiedział, że szyjka ok i zamknięta. Ale to było usg przez powłoki brzucha, nie dopochwowe więc to moje rozwarcie to chyba jakieś zewnętrzne jest???
Za tydzień, w środę wizyta u mojej lekarki i wtedy zobaczymy co ona powie.
Ale popłakałam się ze szczęścia w aucieprawie dwa tygodnie serio się mega przejmowałam i bałam
ewelkaet, Velvet929 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za miłe i ciepłe słowa
Nikita ja mam po córce Jedo fyn memo, ma półtora roku i u nas się sprawdza, na naszym poluduża gondola i duże pompowane koła.
Jedynie słyszałam, że może się w nim stelaż złamać... u nas do tej pory jest używana spacerówka i na razie wszystko działa bez zarzutu. Oby tak zostało przez najbliższe dwa lata -
Nikita glukoza nie jest taka tragiczna - mi dały panie cytrynowa glukozę i wg mnielepsza niż ta normalna. taka lekko kwaskowa. bez szału,ale na pewno elpiej się czułam niż w poprzedniej ciąży.
My wozek mamy Hartan racer GT i mega jestem zadowolona. w gondoli młody jezdzil 8 miesiecy, jest chyab standardowych rozmiarow (i sa mniejsze i wieksze)
Ju - super wieści!! bardzo się cieszę! pochwal się fotkami małego! macie 3d?
-
Nie dostalam ani jednej foty... tylko opis.
Może za tydzień w.środę moja ginka coś pstryknie, ale pewnie nie będę miała takiego ładnego zdj buźki jak mam córki... trudno, no jak dziedzic tak się ulozyl dziadosko i nisko to ciężko zobaczyć buziulke.