X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez musze zacząć ogarniać taka listę ale jeszcze moja bratowa mi nie dała żadnych ciuszków. Jesteśmy umówione na początku kwietnia ale może by to przyspieszyć? Sama nie wiem...

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 ja ciuszki mam po młodym, ale wierz mi na mojej liście są może dwa kaftaniki:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy miec wczoraj połówkowe, ale srednio nam sie udały. Wzięliśmy ze soba małego zeby troche popatrzył na dzidzie. Jak synek wszedł do gabinetu i zobaczył ze leżę na kozetce to wpadł w taki szał, ze nie mogliśmy go uspokoić. Maz zabrał go z gabinetu to stał pod drzwiami wył i walił w drzwi. Wszyscy zestresowani, lekarz nie mógł sie skupić, wiec troche pomierzyl ale powiedział ze na następnej wizycie zrobimy jeszcze raz pomiary. Ogólnie wyglada na to, ze z dzieckiem wszystko dobrze, ma co trzeba na swoim miejscu. Niestety odwróciła sie do nas tyłkiem i nie dała sobie zajrzeć miedzy nogi, wiec dalej nie wiemy czy na sto procent dziewczynka :) na następna wizytę ide sama i moze uda sie zrobic porządne badania. Mała wazy 560 gram wiec jestesmy dwa tygodnie do przodu- znowu szykuje nam sie duze dziecko- synek do tej pory jest poza siatkami centylowymi. Z tych gorszych wiadomości to na ostatniej wizycie moja szyjka cudem urosła do 5cm a teraz znowu sie skróciła do 2,6... a ja juz miałam nadzieje na odstawienie luteiny! Doktor zawyrokował, ze szew nie bedzie racej konieczny, ale mam sie oszczędzać, tak wiec kolejne zwolnienie i mam leżeć ile sie da. No i luteina nadal 3 x dziennie. Gin kazał tez brać jakiś probiotyk do tej luteiny, zeby nie nabawić sie infekcji- bierzecie cos?

• Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina ja nic nie biorę z probiotyków. Chociaż coś kojarzę, że chyba jak byłam w ciąży z małą to coś brałam. Kurcze muszę pamiętać, żeby się dopytać ;)

Przejrzałam dzisiaj po córci rzeczy na 56 i 62 i dość sporo mam jednak ciuchów takich dla chłopca :)

resztę wystawiam na sprzedaż, bo się zawalimy tymi ubraniami.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina brałam coś na początku w do antybiotyku jak dostałam w 11 tygodniu. O ile się nie mylę był to Lacidofil.
    Od dziś też znów antybiotyk ale w maści. Pod palcem u stopy zrobiła mi się ohydna rana z dziwnym zapachem,(a że nie mam czucia w tej stopie to mnie to nie boli, i zauważyłam nie dawno) no i dziś dermatolog dał mi antybiotyk na zmianę z inną maścią na tydzień. Nie zagoi tego całkiem ale podleczy i zapobiegnie zakażeniu. W trakcie ciąży ma bardzo ograniczone możliwości bo mówi że dałby mi steryd i by szybko pomogło ale nie może. Dopiero po karmieniu piersią.

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co Wam pomaga na bóle spojenia łonowego? Leżenie, czy jakieś ćwiczenia czy co? Bo zwariować można. Niby nic mi się nie rozchodzi, ale boli. Nie aż tak bardzo, ale dokucza...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli i w pierwszej ciąży też nie bolało... myślę, że leżenie byłoby najlepsze.

A czy któraś z Was ma w pokoju dziecięcym mebelki z Ikei Stuva? Fajne są?
    Próbuję rozkład zrobić i co już rozkminię to zabraknie mi kilku centymetrów....

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju ja nie mam tych mebli ale myślałam o nich i podpytałam i ci co maja to sa zadowoleni :) mi nie pasuje w nich to ze są takie głębokie. A za to jak oglądałam te węższe to za to nie pasuje mi szerokość :D także szukam dalej a jak nic nie znajdę to pewnie te kupimy ;)

Ju14 lubi tę wiadomość

• Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelkaet mi na ból spojenia najlepiej pomaga leżenie na boku z dużą poduszką między nogami. no i im mniej sie ruszam tym mniej boli.

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z kolei lezenie na boku przeszkadza na spojenie chyab ze sie nie ruszam nic a nic, ale przekrecenei sie z jednego boku na drugi to dramat. ogolnie jak najmniej siedziec i nie siadac "po turecku" - niby... ale dla pocieszenia powiem, z epo ok 1,5 miesiaca troche bol zelzal

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

ja znowu muszę nadrobić wpisy. Moje córka byłą cały tydzień chora i tak przy niej siedziałam cały czas i monitorowałam temperaturą.

Moja szyjka też się skraca ;/ co mnie trochę martwi ale w pierwszej ciąży miałam to samo. Na razie biorę tylko duphasto i jak boli brzuch to nospę.

Dzidzia z USG wychodzi mała ale tak samo było w pierwszej ciąży. Pewnie ubranka 56 i 52/54 się przydadzą. Mam już prawie 9 kg na +.

Co do wyprawki to ja jeszcze jestem daleko w polu. Dzidzia będzie z nami w pokoju przez pierwsze 6 miesięcy.

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam wiadomość, że w paczkomacie czekają na mnie koszule do karmienia i cienki bawełniany szlafrok:)
    Wyprałam pierwszą partię ciuszków i komplet minky do łóżeczka. Tylko ja oczywiście mózg i nie wyjęłam wypełnienia z poduszeczki. Mam nadzieję, że jak wyschnie to uda się je odratować.

ewelkaet lubi tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja bratowa przywiozła mi jakieś ubranka.
    Będę musiała któregoś dnia przysiąść i popatrzeć co tam dostałam :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch dziś tak szaleje, że cały brzuch mi tańczy:) Ale dobrze, cieszy mnie to, niech szaleje:)
    Wypełnienie poduchy uratowane.
    Poprasowałam już troszkę rzeczy i powiem Wam, że widzę mega różnice w jakości między pieluszkami tetrowymi, a muślinowymi. Muślinowe kupiłam w leclercu tylko trzy bo strasznie drogie ale teraz widzę, że warte ceny.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet, super, że o tym piszesz. Też kupię jakieś muślinowe, bo w sumie na liście nie mam w ogóle zanotowane, tylko tetrowe i flanela.

Te muślinowe to takie bardziej tetra czy bardziej flanela?

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupowałam flanele i tetre, ale z flaneli jestem super zadowolona:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju bardziej jak tetrowe, tylko z każdym praniem bardziej miękkie:)
    Flanelek też kilka kupię.

mhsvi09k9an1legs.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet a Twoje muslinowe przed praniem te zbyly takie mega sztywne i twarde?
    bo ja kupilam muslinowe otulacze motherhood i sa mega sztywne przed praniem, duzo bardziej niz tetra a byly duzo drozsze :P

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) trochę mnie nie było, u nas po połówkowy wszystko ok. :) we wtorek i potem w czwartek mam lekarzy to dowiem sie co tam u małej słychać :) a i kupiliśmy wozek :) zaczynam tez powoli myślec o pokoju, rzeczach dla małej itp. :) a teraz ide poczytać co tam u Was nowego :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tak:) one z każdym praniem podobno robią się bardziej miękkie. Nie wiem czy z każdym bo wyprałam raz ale już się zrobiły delikatniejsze:)

Nikita jaki wózeczek?

Dziewczyny jak u Was wybór imion?:)

mhsvi09k9an1legs.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ