Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Mieliśmy miec wczoraj połówkowe, ale srednio nam sie udały. Wzięliśmy ze soba małego zeby troche popatrzył na dzidzie. Jak synek wszedł do gabinetu i zobaczył ze leżę na kozetce to wpadł w taki szał, ze nie mogliśmy go uspokoić. Maz zabrał go z gabinetu to stał pod drzwiami wył i walił w drzwi. Wszyscy zestresowani, lekarz nie mógł sie skupić, wiec troche pomierzyl ale powiedział ze na następnej wizycie zrobimy jeszcze raz pomiary. Ogólnie wyglada na to, ze z dzieckiem wszystko dobrze, ma co trzeba na swoim miejscu. Niestety odwróciła sie do nas tyłkiem i nie dała sobie zajrzeć miedzy nogi, wiec dalej nie wiemy czy na sto procent dziewczynka
na następna wizytę ide sama i moze uda sie zrobic porządne badania. Mała wazy 560 gram wiec jestesmy dwa tygodnie do przodu- znowu szykuje nam sie duze dziecko- synek do tej pory jest poza siatkami centylowymi. Z tych gorszych wiadomości to na ostatniej wizycie moja szyjka cudem urosła do 5cm a teraz znowu sie skróciła do 2,6... a ja juz miałam nadzieje na odstawienie luteiny! Doktor zawyrokował, ze szew nie bedzie racej konieczny, ale mam sie oszczędzać, tak wiec kolejne zwolnienie i mam leżeć ile sie da. No i luteina nadal 3 x dziennie. Gin kazał tez brać jakiś probiotyk do tej luteiny, zeby nie nabawić sie infekcji- bierzecie cos?
-
Tina ja nic nie biorę z probiotyków. Chociaż coś kojarzę, że chyba jak byłam w ciąży z małą to coś brałam. Kurcze muszę pamiętać, żeby się dopytać
Przejrzałam dzisiaj po córci rzeczy na 56 i 62 i dość sporo mam jednak ciuchów takich dla chłopca
resztę wystawiam na sprzedaż, bo się zawalimy tymi ubraniami. -
Tina brałam coś na początku w do antybiotyku jak dostałam w 11 tygodniu. O ile się nie mylę był to Lacidofil.
Od dziś też znów antybiotyk ale w maści. Pod palcem u stopy zrobiła mi się ohydna rana z dziwnym zapachem,(a że nie mam czucia w tej stopie to mnie to nie boli, i zauważyłam nie dawno) no i dziś dermatolog dał mi antybiotyk na zmianę z inną maścią na tydzień. Nie zagoi tego całkiem ale podleczy i zapobiegnie zakażeniu. W trakcie ciąży ma bardzo ograniczone możliwości bo mówi że dałby mi steryd i by szybko pomogło ale nie może. Dopiero po karmieniu piersią. -
Ju ja nie mam tych mebli ale myślałam o nich i podpytałam i ci co maja to sa zadowoleni
mi nie pasuje w nich to ze są takie głębokie. A za to jak oglądałam te węższe to za to nie pasuje mi szerokość
także szukam dalej a jak nic nie znajdę to pewnie te kupimy
Ju14 lubi tę wiadomość
-
mi z kolei lezenie na boku przeszkadza na spojenie chyab ze sie nie ruszam nic a nic, ale przekrecenei sie z jednego boku na drugi to dramat. ogolnie jak najmniej siedziec i nie siadac "po turecku" - niby... ale dla pocieszenia powiem, z epo ok 1,5 miesiaca troche bol zelzal
-
Witajcie,
ja znowu muszę nadrobić wpisy. Moje córka byłą cały tydzień chora i tak przy niej siedziałam cały czas i monitorowałam temperaturą.
Moja szyjka też się skraca ;/ co mnie trochę martwi ale w pierwszej ciąży miałam to samo. Na razie biorę tylko duphasto i jak boli brzuch to nospę.
Dzidzia z USG wychodzi mała ale tak samo było w pierwszej ciąży. Pewnie ubranka 56 i 52/54 się przydadzą. Mam już prawie 9 kg na +.
Co do wyprawki to ja jeszcze jestem daleko w polu. Dzidzia będzie z nami w pokoju przez pierwsze 6 miesięcy. -
Właśnie dostałam wiadomość, że w paczkomacie czekają na mnie koszule do karmienia i cienki bawełniany szlafrok:)
Wyprałam pierwszą partię ciuszków i komplet minky do łóżeczka. Tylko ja oczywiście mózg i nie wyjęłam wypełnienia z poduszeczki. Mam nadzieję, że jak wyschnie to uda się je odratować.ewelkaet lubi tę wiadomość
-
Mój maluch dziś tak szaleje, że cały brzuch mi tańczy:) Ale dobrze, cieszy mnie to, niech szaleje:)
Wypełnienie poduchy uratowane.
Poprasowałam już troszkę rzeczy i powiem Wam, że widzę mega różnice w jakości między pieluszkami tetrowymi, a muślinowymi. Muślinowe kupiłam w leclercu tylko trzy bo strasznie drogie ale teraz widzę, że warte ceny. -
Cześć dziewczyny
trochę mnie nie było, u nas po połówkowy wszystko ok.
we wtorek i potem w czwartek mam lekarzy to dowiem sie co tam u małej słychać
a i kupiliśmy wozek
zaczynam tez powoli myślec o pokoju, rzeczach dla małej itp.
a teraz ide poczytać co tam u Was nowego