Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
A więc mojemu pierwszemu synkowi kilka razy ropiało oczko i to tak, że nie mógł go otworzyć. Wyczytałam gdzieś, że pomaga zakraplanie własnym mlekiem. Podeszłam do tego sceptycznie, ale już nie mogłam patrzeć na zalepione ropą oczko. Wzięłam jałowy gazik nasączony solą fizj. dokładnie oczysciłam oczko z ropy a potem zakropiłam kilkoma kroplami mleka naciągniętego do ampułki po soli fizj. tak aby dokładnie przepłukać oczko. Główkę przekręcałam lekko na boczek a do skroni przykładałam wacik aby mleczko nie spływało bo buźce. Widok zalanego mlekiem oczka jest nieprzyjemny ale po jednym dniu takiego zakraplania ( 2-3 razy dziennie) oczko wyglądało dużo lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 17:23
-
A ja dalej czekam. Dziś obiecali indukcje, ale znowu jest duży ruch, więc może się nie udać... a samo nie chce iść. Skurczy brak. Przy wieczornym ktg mały miał wysokie tętno, podłączyli mnie do oct, ale tylko żeby sprawdzić czy wszystko ok z lożyskiem, i wszystko ok, ale za to ja się zdenerwowałam, więc dali mi ttyle uspokajających leków, że dziś cały dzień chodzę śnięta..
-
My dalej w szpitalu. Porod trudny bo zaczelo sie samo, Tomus niedotleniony sie uroszil. W pierwszej minucie dostal po jednym punkcie za skore, napiecie miesniowe, oddech. W trzeciej minucie i piatej dostal juz 10 nie jak wczesniej pisalam w dziesiatej.
Brak zupelnie odruchu ssania przez 24 godziny. Mimo prob dokarmiania. Spadl w dwie doby z wagi o 300g dzis juz powolutku nadrabiamy o 25g ale zawsze do przodu. W drugiej dobie mi go zabrali bo byl apatyczny i trudno bylo go dobudzic. Mial podwyzszone crp we krwi i leukocyty. Jestesmy na antybiotyku do piatku i na pewno do tego czasu nie wyjdziemy. Mam mega problem z rozkreceniem laktacji polozne pomagaja cos powolutku sie zczyna dziqc ale Tomus ma szczekoscisk i racze -
Jeśli mogę zaproponować, to byłabym za tym żebyśmy się przeniosły na fb. Utworzymy grupe tzw. Tajną i będziemy tam miały tylko my dostęp. Tu niestety każdy może wszystko przeczytać... a zaraz będziemy się chwalić postępami maluszków, problemami itp. Otwarte forum nie jest dobrą opcją...
-
nick nieaktualny