X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat no ja tak samo miałam parę dni przed. Skurcze totalnie ustały tak jak wcześniej musiałam nospe brać bo przecież skurcz za skurczem tak potem totalnie nic. Tylko wszystko mnie bolało. Raz nawet na 15 piętro weszłam i nic... tylko zakwasów nog się nabawiłam..
    Może u Ciebie tez to tylko cisza przed burza :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna oby:)

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna mnie też jeszcze boli spojenie po porodzie. Jest lepiej niż w ciąży, ale nie przeszło jeszcze. Nasz mały jest jak aniołek. Płacze raz na kilka dni i to tylko chwilkę. Całkowite przeciwieństwo siostry :-)

ewelkaet, Ju14 lubią tę wiadomość

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena to cudownie, masz czas aby chociaż troszkę odpocząć:)

My dziś po ktg, była moja lekarka spojrzała na skurcze i mówi, że do jutra mogę nie dotrwać bo są regularne. Poczułam może jeden z nich. Dostałam świeże skierowanie i póki co wróciłam do domu. Dziś mi nie pasuje do szpitala :D Psychicznie jestem nastawiona na jutro :)

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podchodzą do badania ktg i lekarskiego na IP. Nie mam żadnego skierowania, ale lekarz mi dziś kazał jechać. Czy mam mówić że mam bóle żeby nikt nie robił problemów, czy z racji przypadającego naa jutro terminu poprostu rutunowo wszystko sprawdzą?

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet no właśnie ja nie mam pojęcia jak to jest :( nawet się ucieszyłam jak przeczytałam kilka postów wyżej, że jedziesz i będę mogła Cię o to podpytać ;)
    Może maluch elegancko czeka na dokładny termin :)

No to jutro będzie się działo. Velvet trzymam za Was mocno kciuki, no i Hope chyba też jutro???

Jak tak się czyta o Waszych maleństwach to aż trudno uwierzyć, że niektóre już mają dwa tygodnie :)
    A ja tu jeszcze ponad dwa tygodnie to do terminu mam ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, no cóż przekonam się na własnej skórze, ostatnio było prościej:)
    Właśnie umyłam wszystkie okna wewnątrz. Teraz chwila odpoczynku, obiaad z małym i biorę się za zewnętrzną stronę:) potem chyba wezmę małego na spacer, może plac zabaw. Może się ruszy coś...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka lepiej powiedzieć ze cię brzuch boli lub ze masz skurcze. Jak mi lekarz mówił ze mam jechac na ktg do szpitala na jego dyżur to mówił ze mam coś takiego powiedzieć na IP

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też mi się wydaje, że będzie bezpieczniej, bo pierwsza selekcja u położnych, lekarka też mi wspomniała, żeby mówić o bólu brzucha, więc się zastosuje i zobaczymy jak dziś wypadnie.
    Ja W ogóle nie wiem ile Błażej będzie ważył. Od 34 tygodnia nie miałam pomiaru, a wtedy było 2800, mam nadzieję, że 3500 nie przebił, bo nie wiem co to będzie:)

A odnośnie cięcia krocza, czy te które miały już cięte, czy dostałyście znieczulenie miejscowe czy na żywca cięli? Mi ostatnio dali znieczulenie naa polecenie lekarza, więc nie wiem jak to jest standardowo, bo aż się boję..

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodziłam córkę to położna cięła na skurczu bez znieczulenia. Takie to to było jakby szczypnięcie, ale nie pamiętam, żeby jakoś zabolało. Wcześniej nie uprzedziła, że będzie ciąć więc nawet się nie spodziewałam ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wysiedziałam tyle na izbie i nasłuchałam, że raczej mogę powiedzieć, że nie robią problemów z ktg, bardzo miłe są położne.
    A ze znieczuleniem krocza to pierwsze słysze, myśle, że zawsze na żywca. Tylko do szycia się znieczula.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w każdym szpitalu zrobią ktg? I to na IP trzeba podejść? Może dziwne te moje pytania ale ja nigdy nie byłam na ip ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym zrobią przed wizytą z lekarzem i przed przyjęciem, odpłatnie też zrobią.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem na patologii. Jak przyjechałam.to okazało się że mam ciśnienie 180/105, potem sprawdzili raz jeszcze i wyszło 149/90 i gin stwierdził, że bedziemy obniżać i obserwować. Nie czułam wzrostu ciśnienia, więc dobrze że przyjechalam. Rozwarcie na dwa palce. Mały waży ok 3700.... trzymajcie kciuki co by albo się ruszyło,albo podjęli jakieś decyzje, żebym tu nie leżała za długo.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkeat o jej.. wysokie to ciśnienie! Trzymam mocno kciuki żeby się zaczęło, żebyś nie musiała za długo tam lezec. Jedno jest pewne - szpital opuscisz juz z maluszkiem :)

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelkaet trzymam kciuki za rozwój akcji!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy furagin można brać czy karmieniu piersią?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguna nie wiem, ale właśnie się zbieram powoli na izbę to zapytam. U mnie nie będzie wyjścia, przez drugi i trzeci trymestr caly czas biorę, z przerwą na antybiotyki ;/ teraz też będę musiała.

Chyba mój maluch czuję że czas wychodzić w nocy straciłam chyba całego czopa, podbarwiony krwia byl. Mam nadzieję ze nie będę czekać za dlugo na izbie i szybko zrobią cięcie

mhsvi09k9an1legs.png
  • Laguna Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet trzymam kciuki mocno! Kolejny bobasek będzie na świecie :)

Mnie po tym cewnikowaniu trochę szczypie przy zalatwianiu. A dziś w nocy brałam tabletke bo trochę mnie cewka boli. Tak nieprzyjemnie drapie. Dziwne uczucie.. to normalne ?

klz9df9hdso5u3nz.png
    qb3c3e5e3505ubzg.png
    klz9uay3pdjwce0a.png
    mjvyio4pyms0by5h.png
  • Marlena_9 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furaginy nie można niestety brać jak się karmi. Mi lekarz na pęcherz kazał brać zuravit 3 razy po 2 tabletki. Trochę pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 08:27

qdkk3e5ebgtm4qb3.png
    iv09gu1r7v79jpa0.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ