X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj-Czerwiec 2017 3city
Odpowiedz

Maj-Czerwiec 2017 3city

Oceń ten wątek:
  • Velvet929 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek urodzil sie o 13:50 57cm i 3500g :)
    Nie mam go jeszcze przy sobie. Dostal 6pkt tylko i musieli mu podac tlen. W 10 minucie dostal dopiero 10 pkt. Pozniej napisze wiecej.

ewelkaet, ania-06, Ju14, Dorotka86, Asiek2108, melonova, Dzoana1 lubią tę wiadomość

mhsvi09k9an1legs.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje. Z maluszkiem na pewno będzie wszystko dobrze.

U mnie cisza. Nawet nie znam wyników badań. Obniżają mi ciśnienie. Po lekach już unormowane. Skurcze jakieś rano były i nic się nie dzieje.
    W Gdyni też nie ma miejsc na porodówce i na położnictwie. Na patologii też ciasno, nawet dziś już tu kogoś z dzieckiem przywieźli. Oblężenie straszne.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje! Witaj Tomku, masz bardzo dzielna mamę :)

Czyli dzieciaczków rodzi się coraz więcej :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Velvet!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i oczywiście dla małego Tomusia! ☺

Ewelkaet skonczylas 40 tydzien wiec pewnie gdy sie samo nie ruszy - czego Ci serdecznie życze - niebawen zrobią Ci próbę oksy, oby tylko nie zwlekali z tym zbyt dlugo, takie siedzenie i czekanie na cokolwiek tez jest męczące. Jedno dobre, że jesteście pod stałą kontrolą ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 19:49

szawia8.png300klb0.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka mam nadzieję, ale tu jest taki ruch i tyle dziewczyn czeka na próbę, że jest jakaś masakra. Ja dziś ciśnienie też miałam wyższe,ale narazie mi nic nie powiedzieli. Weekend jest więc jest mniej lekarzy, ale ruch olbrzymi...

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Dorotka86 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak obleżenie jest masakryczne, na Klinicznej bylo to samo, lezalam na sali gdzie normalnie robi sie ktg. No i w weekendy ciezko bylo aby podjeli jakies konkretne decyzje, zaczynalo sie dziac dopiero od poniedzialku i wtedy dziewczyny w terminie szly jedna za drugą na proby oksy na porodowke.

szawia8.png300klb0.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak to w ogóle brzmi wszystko... tak strasznie tasmowo...
    Obyśmy nie musiały przechodzic żadnych prób :)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje !:)

Kilka dni temu miałam zdjęty pessar. U mnie cały czas te same problemy. We wtorek idę do kardiologa na dodatkowe badania. Na razie mała ma 2770 g ;p i nie wiem na jaki rozmiar ubrań mam się przygotować czy kupować 52 ? Na razie do szpitala mam przygotowane 56.

Żyję w stresie, mam nadzieję, że w ten wtorek wszystko się wyjaśni.

Pozdrawiam :)

w4sq43r87l71dkcl.png
  • Lollipop_ Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje :)

• Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje !

Dziewczyny czy to prawda ze po podaniu oksytocyny cały czas się leży pod monitorem . Koleżanka na klinicznej rodziła i podobno taki jest wymóg tylko do toalety wstawać mogła ?

• ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Miałam ostatnio oksytocyne i byłam podłączona do ktg, ale moglam siedzieć naa piłce i przy drabinkach. Ale teraz dziewczyna z pokoju była na teście i cały czas leżała. Więc nie wiem jak w końcu jest.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melonova jak się czujesz po wyjęciu pessara? Bolało? Ja jadę we wtorek pod wieczór na wyciągnięcie...
    Myślę, że nie ma sensu kupować małych ubrań, bo dzieciaczki rosną w mgnieniu oka.
    Trzymam kciuki!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • melonova Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju14 nie bolało, gin. był bardzo delikatny. Teraz czuję nacisk na szyjkę. Gin powiedział, że większość rodzi po tyg. od zdjęcia.

Ju14 lubi tę wiadomość

w4sq43r87l71dkcl.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velvet gratulacje. Witamy Tomka :)
    Przy oksytocynie mozna sie ruszac :) ja bylam pod prysznicem i skakalam na pilce

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • DebraMorgan Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czas tak szybko leci, ze nie ogarniamjuz dni tygodnia. Wydaje mi sie, ze dopiero rodzilam a zaraz Piotrek 3 tygodnie skonczy.
    Oczywiscie borykam sie ze standardowym problemem....w co ubrac dziecko na spacer;) niby 24 stopnie ale wieje. Dokupilam dzis dwa komplety dresow, zeby ubierac na crbulke i najwyzej zdejmowac :)

e5c2148ce0.png
    bfarxzdvrmdkqreo.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, że przy takiej tem.mała miała ze 2-3 tygodnie to leżała w wózku w rampersie, jakaś cieniutka czapeczka i przykryta była tetra albo flanela.
    No ale też zaczynam pomału się zastanawiać co bym założyła malemu ;)

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • ewelkaet Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam. Dziś po badaniu lekarz stwierdził rozwarcie na 5 cm i szyjke 1cm bardzo podatną. Wróżą, że do jutra powinno samo ruszyć, a jak nie to wtedy jestem w kolejce ma oksytocyne. Dziś żadnych skurczy, więc ja tego narazie nie widzę, ale może samo się ruszy jakoś sprawnie... ciśnienie mam cały czas obniżane, bo popudniami mi mocno skacze. Zwiekszyli wczoraj dawkę dopegytu zobaczymy jak dziś.

3jgxdqk3twh6kwwl.png
  • ania-06 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jak tam z oczkiem synka, pomógł antybiotyk? Mój synek też ma wydzielinę z oczek, chyba musimy iść do lekarza, bo przemywanie solą fizjologiczną nie pomaga.

p19u43r8xnt2b7ym.png
  • Nikita987 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na koniec tygodnia maja byc upały... nieciepie ich ;) ale sie kulam dalej, dziś szybka wizyta u lekarza :)

w57v8iikstiza1ib.png w57vrjjg0zvbccpd.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ