Maj-Czerwiec 2017 3city
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomek urodzil sie o 13:50 57cm i 3500g
Nie mam go jeszcze przy sobie. Dostal 6pkt tylko i musieli mu podac tlen. W 10 minucie dostal dopiero 10 pkt. Pozniej napisze wiecej.ewelkaet, ania-06, Ju14, Dorotka86, Asiek2108, melonova, Dzoana1 lubią tę wiadomość
-
Velvet gratulacje. Z maluszkiem na pewno będzie wszystko dobrze.
U mnie cisza. Nawet nie znam wyników badań. Obniżają mi ciśnienie. Po lekach już unormowane. Skurcze jakieś rano były i nic się nie dzieje.
W Gdyni też nie ma miejsc na porodówce i na położnictwie. Na patologii też ciasno, nawet dziś już tu kogoś z dzieckiem przywieźli. Oblężenie straszne. -
Gratulacje Velvet!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i oczywiście dla małego Tomusia! ☺
Ewelkaet skonczylas 40 tydzien wiec pewnie gdy sie samo nie ruszy - czego Ci serdecznie życze - niebawen zrobią Ci próbę oksy, oby tylko nie zwlekali z tym zbyt dlugo, takie siedzenie i czekanie na cokolwiek tez jest męczące. Jedno dobre, że jesteście pod stałą kontrolą ktg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 19:49
-
No tak obleżenie jest masakryczne, na Klinicznej bylo to samo, lezalam na sali gdzie normalnie robi sie ktg. No i w weekendy ciezko bylo aby podjeli jakies konkretne decyzje, zaczynalo sie dziac dopiero od poniedzialku i wtedy dziewczyny w terminie szly jedna za drugą na proby oksy na porodowke.
-
Velvet gratulacje !
Kilka dni temu miałam zdjęty pessar. U mnie cały czas te same problemy. We wtorek idę do kardiologa na dodatkowe badania. Na razie mała ma 2770 g ;p i nie wiem na jaki rozmiar ubrań mam się przygotować czy kupować 52 ? Na razie do szpitala mam przygotowane 56.
Żyję w stresie, mam nadzieję, że w ten wtorek wszystko się wyjaśni.
Pozdrawiam -
Czas tak szybko leci, ze nie ogarniamjuz dni tygodnia. Wydaje mi sie, ze dopiero rodzilam a zaraz Piotrek 3 tygodnie skonczy.
Oczywiscie borykam sie ze standardowym problemem....w co ubrac dziecko na spacer;) niby 24 stopnie ale wieje. Dokupilam dzis dwa komplety dresow, zeby ubierac na crbulke i najwyzej zdejmowac -
A ja nadal czekam. Dziś po badaniu lekarz stwierdził rozwarcie na 5 cm i szyjke 1cm bardzo podatną. Wróżą, że do jutra powinno samo ruszyć, a jak nie to wtedy jestem w kolejce ma oksytocyne. Dziś żadnych skurczy, więc ja tego narazie nie widzę, ale może samo się ruszy jakoś sprawnie... ciśnienie mam cały czas obniżane, bo popudniami mi mocno skacze. Zwiekszyli wczoraj dawkę dopegytu zobaczymy jak dziś.