X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 właśnie zaczęłam się zastanawiać czy w ciązy to można, ale dopiero jak zjadłam heh :P

Oliv lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka
    Pytalam głównie dlatego że tej decyzji o cc w sumie nie ma jeszcze...ale już wszystko rozumiem...sama wiem jak usg w pomiarach może się pomylić ale z ciśnieniem nie ma żartów. Niech twoj gin dalej tak czuwa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie straszcie mnie, bo u mnie to jeszcze za wczas... cholerny ananas. Jutro już nie jem.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jutro wziął wolne. Na wizytę synka czasem brałam( ku niezadowoleniu lekarza)ale wcześniej mam ktg i jakoś tego nie widzę...
    A skoro ma wolne to wykorzystam ten dzień na maksa...postaram się zaliczyć lab przed ktg(zgodnie z zasadą"czy ktoś jeszcze wchodzi bez kolejki?") -to nieszczęsne tsh
    Potem zapewne już pojade do miasta obok zalatwic sprawy rejestracyjne auta (przegląd wczoraj zrobiony, przed czasem jakis miesiąc by nie bawić się w dowód rej tymczasowy)
    No i teraz myślę czy to auto jest zatankowane?? Bo drugie w garazu a javz garażu nie wyjade :)
    No i liczę na to że brzuch pozwoli szybko sprawę załatwić :) mąż dowód rej juz sam odbierze z upowaznieniem bo to będzie w okolicach cc

No i jestem ciekawa co wymyśla z moim l4??? Bo lekarz dziwacznie wypisal...akurat wtedy położna wyszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam zwolnienie do 8 maja i chyba dalej nie planują mi dawać :)

Sela ja też uwielbiam ananasa dlatego coś tam o nim kiedys czytałam :)

Sela lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o ananasie muszę chyba doczytać może się wiedzą przyda ,kiedyś zjadłam pół sama i nic mi nie było

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    jak doczytasz, daj znać :D
    bo druga tez jadła, ale akcji porodowej sie nie doczekała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do 17.maja...
    Jakoś tak Wam powiem, że odechciało mi się rodzić ;) mogę w sumie jeszcze się wstrzymać te 2-3 tygodnie ;)

Wczoraj Was nie lubiłam za szparagi, dzisiaj nie lubię za gofry...
    Ale jutro chyba sobie odbije, pójdę do biedry i nakupuje 10 kilo owoców i będę żreć <3

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog coś wspominała w którymś poście, że jak się je ananasa na koniec ciazy to coś tam pomaga przy szyjce, czy tam wywołuje skurcze :P ale trzeba jeść regularnie codziennie. Pisała, że ona na koniec ciazy zarla ananasa na potęgę i jak jej raz mąż nie kupił to wpadła w histerie XD Nie wiem ile prawdy w tym ananasie :)

Uciekam spać. Mąż dziś znów na kanapie w salonie, niech się wyspi biedaczek póki może, skoro ja chrapię jak stary dziad teraz na koniec ciazy XD Oby minęło po porodzie.

Dobrej nocy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:08

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie na pewno mi wypisza do 15. maja
    Problem od kiedy
    Bo tak zawsze mialam na 4tyg-od wizyty do wizyty...a gin zamiast 26.wpisać wpisał 1maja...położna powiedziala że sobie poradzimy...okaże się czy i jak

Cukier super
    Idę się już położyć bo napoczelam trzecią butelkę wody...będę siedzieć i będę chlala a wtedy na pewno z kibla nie zejde

Fatalita
    Smacznego jutro :P
    Ja skazana na wyliczone i odmierzone owoce max 2x w ciągu dnia

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromelaina czyli enzym zawarty w ananasie jest super ekstra, ale właśnie podobno może powodować skurcze macicy, a te wiadomo. Ananas jest często polecany na różowej stronie podczas starań o dziecko - rozrzedza krew czy też wpływa na ukrwienie endometrium, nie pamiętam. Wieść głosi, że jeść do owulacji, bo potem może powodować poronienie. Także coś z tym przyspieszeniem porodu może być na rzeczy. Tylko na bank ilości hurtowe.

Muszę kupić ananasa. Od dawna miałam ochotę, teraz jeszcze większą :-)

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na różowej to dziewczyny jedzą ta twarda część podobno ma najwięcej właściwości . Jeden ananas raz na jakiś czas napewno nie zaszkodzi
    W internecie piszą żeby ananas miał realne szanse na wpływ na przyspieszenie porodu trzebaby zjeść siedem sztuk ,szalona ilość ,więc jeden chyba nie ma wpływu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:55

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię ananasa. Chyba że w postaci pina colady :)

Też idę spać. Jeśli mi się uda, bo kilka razy mnie złapał ból brzucha, taki od pępka w dół, ale dosyć mocny. Przeszedł po zmianie pozycji, więc to straszak :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jakbyś w nocy jechała rodzić, czyli zgodnie z planem ;-) , to pisz wielkimi literami, może któraś się zbudzi ;-)

Pawojaszka, zgadza się, w tej twardej części jest najwięcej enzymu :-)

Która się zgłasza na moderatora bbf? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 23:50

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh siku nie przestaje męczyć :)
    Juz nie pisałam wczoraj, ale wieczorem zaczął mi odchodzić czop. Co prawda nie tak ostentacyjnie jednorazowo :p ale za to podbarwiony na brązowo-różowo. Mloda wierci sie caly czas. Moglaby poczekać chociaż do jutra.
    Musze z jednego końca stolicy jechac na drugi na te badania z mlodym. :/ i sie zaczelam stresowac dodatkowo porodem. Skurczy jako takich nie mam, ale boli mnie tam w dole jakby caly czas rozwieralo. Wczoraj bylo juz 4 cm rozwarcia.
    Moze jednak poczeka jeszcze 1,5 dnia...

Tak poza tym nikt nie rodzi? :) no straszna nuda się zaczęła robic :p hehe :) spijcie dobrze babeczki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 02:54

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagena, czeka Cię dużo wrażeń dziś. Powodzenia!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami :D
    Malwka gratulacje!

Piękne brzuchy, wcale nie wielkie, nie narzekać!:P

Ja walczę o laktacje, w dzień jeszcze w miarę, ale w nocy dałam butle dwa razy i był spokój, głodny biedny był. Pół dnia sie zastanawiałam co zrobić...
    Mam nadzieję, że będzie lepiej...

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena powodzenia dzisiaj. Oby mały poczekał i pozwolił Ci wszystko spokojnie załatwić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    wierzę, ze dzidziuś poczeka
    i mocne kciuki za usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na etapie, że gdy widzę na stronie głównej, że Mycha napisała, to spodziewam się posta o treści "jadę na porodówkę, wody odeszły" ;-)

Nynka, walcz! Nie poddawaj się, początki podobno bywają trudne, zwłaszcza po cc. Przystawiaj do cycka, choćby raz dziennie/ nocnie (np 20-7), ale cycka, butelka jest zwodnicza. Trzymam kciuki i czekam na foto :-)

age.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ