X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 właśnie zaczęłam się zastanawiać czy w ciązy to można, ale dopiero jak zjadłam heh :P

Oliv lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka
    Pytalam głównie dlatego że tej decyzji o cc w sumie nie ma jeszcze...ale już wszystko rozumiem...sama wiem jak usg w pomiarach może się pomylić ale z ciśnieniem nie ma żartów. Niech twoj gin dalej tak czuwa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie straszcie mnie, bo u mnie to jeszcze za wczas... cholerny ananas. Jutro już nie jem.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jutro wziął wolne. Na wizytę synka czasem brałam( ku niezadowoleniu lekarza)ale wcześniej mam ktg i jakoś tego nie widzę...
    A skoro ma wolne to wykorzystam ten dzień na maksa...postaram się zaliczyć lab przed ktg(zgodnie z zasadą"czy ktoś jeszcze wchodzi bez kolejki?") -to nieszczęsne tsh
    Potem zapewne już pojade do miasta obok zalatwic sprawy rejestracyjne auta (przegląd wczoraj zrobiony, przed czasem jakis miesiąc by nie bawić się w dowód rej tymczasowy)
    No i teraz myślę czy to auto jest zatankowane?? Bo drugie w garazu a javz garażu nie wyjade :)
    No i liczę na to że brzuch pozwoli szybko sprawę załatwić :) mąż dowód rej juz sam odbierze z upowaznieniem bo to będzie w okolicach cc

No i jestem ciekawa co wymyśla z moim l4??? Bo lekarz dziwacznie wypisal...akurat wtedy położna wyszła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:50

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam zwolnienie do 8 maja i chyba dalej nie planują mi dawać :)

Sela ja też uwielbiam ananasa dlatego coś tam o nim kiedys czytałam :)

Sela lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o ananasie muszę chyba doczytać może się wiedzą przyda ,kiedyś zjadłam pół sama i nic mi nie było

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    jak doczytasz, daj znać :D
    bo druga tez jadła, ale akcji porodowej sie nie doczekała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do 17.maja...
    Jakoś tak Wam powiem, że odechciało mi się rodzić ;) mogę w sumie jeszcze się wstrzymać te 2-3 tygodnie ;)

Wczoraj Was nie lubiłam za szparagi, dzisiaj nie lubię za gofry...
    Ale jutro chyba sobie odbije, pójdę do biedry i nakupuje 10 kilo owoców i będę żreć <3

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog coś wspominała w którymś poście, że jak się je ananasa na koniec ciazy to coś tam pomaga przy szyjce, czy tam wywołuje skurcze :P ale trzeba jeść regularnie codziennie. Pisała, że ona na koniec ciazy zarla ananasa na potęgę i jak jej raz mąż nie kupił to wpadła w histerie XD Nie wiem ile prawdy w tym ananasie :)

Uciekam spać. Mąż dziś znów na kanapie w salonie, niech się wyspi biedaczek póki może, skoro ja chrapię jak stary dziad teraz na koniec ciazy XD Oby minęło po porodzie.

Dobrej nocy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:08

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie na pewno mi wypisza do 15. maja
    Problem od kiedy
    Bo tak zawsze mialam na 4tyg-od wizyty do wizyty...a gin zamiast 26.wpisać wpisał 1maja...położna powiedziala że sobie poradzimy...okaże się czy i jak

Cukier super
    Idę się już położyć bo napoczelam trzecią butelkę wody...będę siedzieć i będę chlala a wtedy na pewno z kibla nie zejde

Fatalita
    Smacznego jutro :P
    Ja skazana na wyliczone i odmierzone owoce max 2x w ciągu dnia

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromelaina czyli enzym zawarty w ananasie jest super ekstra, ale właśnie podobno może powodować skurcze macicy, a te wiadomo. Ananas jest często polecany na różowej stronie podczas starań o dziecko - rozrzedza krew czy też wpływa na ukrwienie endometrium, nie pamiętam. Wieść głosi, że jeść do owulacji, bo potem może powodować poronienie. Także coś z tym przyspieszeniem porodu może być na rzeczy. Tylko na bank ilości hurtowe.

Muszę kupić ananasa. Od dawna miałam ochotę, teraz jeszcze większą :-)

kamciaelcia, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na różowej to dziewczyny jedzą ta twarda część podobno ma najwięcej właściwości . Jeden ananas raz na jakiś czas napewno nie zaszkodzi
    W internecie piszą żeby ananas miał realne szanse na wpływ na przyspieszenie porodu trzebaby zjeść siedem sztuk ,szalona ilość ,więc jeden chyba nie ma wpływu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:55

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię ananasa. Chyba że w postaci pina colady :)

Też idę spać. Jeśli mi się uda, bo kilka razy mnie złapał ból brzucha, taki od pępka w dół, ale dosyć mocny. Przeszedł po zmianie pozycji, więc to straszak :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jakbyś w nocy jechała rodzić, czyli zgodnie z planem ;-) , to pisz wielkimi literami, może któraś się zbudzi ;-)

Pawojaszka, zgadza się, w tej twardej części jest najwięcej enzymu :-)

Która się zgłasza na moderatora bbf? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 23:50

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh siku nie przestaje męczyć :)
    Juz nie pisałam wczoraj, ale wieczorem zaczął mi odchodzić czop. Co prawda nie tak ostentacyjnie jednorazowo :p ale za to podbarwiony na brązowo-różowo. Mloda wierci sie caly czas. Moglaby poczekać chociaż do jutra.
    Musze z jednego końca stolicy jechac na drugi na te badania z mlodym. :/ i sie zaczelam stresowac dodatkowo porodem. Skurczy jako takich nie mam, ale boli mnie tam w dole jakby caly czas rozwieralo. Wczoraj bylo juz 4 cm rozwarcia.
    Moze jednak poczeka jeszcze 1,5 dnia...

Tak poza tym nikt nie rodzi? :) no straszna nuda się zaczęła robic :p hehe :) spijcie dobrze babeczki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 02:54

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagena, czeka Cię dużo wrażeń dziś. Powodzenia!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami :D
    Malwka gratulacje!

Piękne brzuchy, wcale nie wielkie, nie narzekać!:P

Ja walczę o laktacje, w dzień jeszcze w miarę, ale w nocy dałam butle dwa razy i był spokój, głodny biedny był. Pół dnia sie zastanawiałam co zrobić...
    Mam nadzieję, że będzie lepiej...

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena powodzenia dzisiaj. Oby mały poczekał i pozwolił Ci wszystko spokojnie załatwić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    wierzę, ze dzidziuś poczeka
    i mocne kciuki za usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na etapie, że gdy widzę na stronie głównej, że Mycha napisała, to spodziewam się posta o treści "jadę na porodówkę, wody odeszły" ;-)

Nynka, walcz! Nie poddawaj się, początki podobno bywają trudne, zwłaszcza po cc. Przystawiaj do cycka, choćby raz dziennie/ nocnie (np 20-7), ale cycka, butelka jest zwodnicza. Trzymam kciuki i czekam na foto :-)

age.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ