X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat
    duże dziecię :)
    juz bliżej niż dalej więc będzie tylko lepiej

nat92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    kamciaelcia ja też mam w planach odstawić leki ale się waham, daj znać co Ci odpisze endo, bo ja też nie mam swojo endokrynologa, moj ginekolog kontrolował moje wyniki

ja w su,ie sama je kontrolowałam, a z nia takie graniczne konsultowałam, to ona dawkę z 25 na 37,5 mi podniosła
    mam zamiar napisać wprost, o co chodzi, w jakiej znalazłam się sytuacji (ze z przyczyn ode mnie niezaleznych nie mam lekarza prowadzącego)i niech doradzi co robić po porodzie i kiedy umówić się do niej na wizytę
    jednak dopiero wieczorem, bo tsh robią szybko, ft4 mam zazwyczaj o 17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, zjadlabym taki chleb ze smalcem. U nas burza, psu odbija, zwariuje.

Bylam w rossmanie, ale nieogarnieta babka mi sie trafila, ledwo tam stalam juz i powiedzialam, ze nie chce tych pieluch jesli to ma tyle twac. Ganiala mnie po regalach zebym ich szukala, ja mowie ze raczej jak za grosz to na sprzedaz ich nie ma, a ona prosze tam sprawdzac, kolejka jak 150, dopiero zawolala za moja namowa kierowniczke aby jej to wyjasnila, to poszla po nie na zaplecze, ale nie zapomne min ludzi, patrzyli sie na mnie jak na dziada ktory zeruje XD

Uzupelnilam torbe znowu, wyprasowalam koszule, jestem gotowa ale nie psychicznie XD

Fermina, zgodzilas sie? Dwa tygodnie... ja bym nie dala rady, nie ma we mnie za grosz goscinnosci i w ogole nie rozumiem, kobieta ciezarna niedlugo rodzi a tu propozycja zeby sie ktos wprowadzal na dwa tygodnie, ja bym sie nie zgodzila.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 wrote:
    Ja tez wczoraj wizytowałam, moje dziecię to 3,5 kg ciałka- tak wczoraj pokazało usg. Niezly byczek! Podobnie jak u Ciebie- MajowaMamusia- szyjka powoli robi się miękka i zaczyna się skracać. Czyli coś tam zaczyna powoli się dziać.. z tym ze tez jestem zielona w temacie i nie wiem czy jest jakaś „reguła” na to:D. Znając ciążowe tematy- pewnie jej nie ma i równie dobrze mogę przenosić...
    Pewnie masz rację i może to być kilka dni jaki i kilka tygodni przed. Rzeczywiście dziecię duże, moja waży 2800g.

nat92 lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydziergałam Was sobie na szydełku i teraz się Wami bawię XD

Np. zaraz wezmę się za Feevę za tego gofra i za Fatalitę za jej gościnność :P

Ja nadal mam głupie sny. Śniło mi się, że jestem w ciąży i leżę w szpitalu, jakaś kobieta za wcześnie urodziła i żeby ratować to dziecko, musiałam je włożyć sobie do brzucha, wiadomo którędy. Ale i tak się nie udało, doszło do zakażenia i urodziłam obie dziewczynki za wcześnie. No jakaś miazga z mózgu mi się zrobiła.

Synek puszcza rasowe bąki, moja krew XD

Nynka Ty się nie przejmuj, że dziecię wrzeszczy, przy przewijaniu, kąpaniu, czekając na cyca, ubieraniu, to normalne. Za jakiś czas zrozumie, daj mu czas i rób swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:14

Fermina, Feeva, Nynka, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można robić koopę przez sen?

Fermina, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. oczywiście, że wyśmiałam pomysł. Ci goście teraz w weekend mieli być ostatni a potem drzwi zamknięte, tylko najbliższą rodzinę wpuszczam, jakby co, a i to nie wszystkich.
    Haha, sobie wyobrażam, jak się na Ciebie patrzyli, nie dość że dzieciak na pewno dla 500+ to jeszcze żebrze o pieluchy. :D

Hoope, mówisz że mózg ciążowy nie znika po porodzie? Oj niedobrze...

Gratuluję udanych wizyt, Nat, zdrowa waga. :) Nie wiem jak to jest z tymi szyjkami, moja niby pancerna, ale słyszałam historie w stylu: "dzień przed porodem byłam na wizycie, szyjka, długa i zamknięta, skróciła się do zera w kilkanaście godzin". Nie można im ufać.

Efwka, najlepiej jak zapytasz endo o zdanie nt. tabletek, zwłaszcza, że zaczęłaś brać jeszcze przed ciążą.. W niedoczynności ciążowej, jak piszą Dziewczyny, najczęściej się odstawia wraz z porodem, jeżeli w grę wchodzą wcześniejsze problemy, z porodem na pewno trzeba zmniejszyć dawkę, często radykalnie. Dobrze żeby Cię pokierował specjalista.

Dokończyłam prasowanie resztki ciuszków. KONIEC. Nie odpalam żelazka przez najbliższy miesiąc.

Nie mam słodyczy. Pomarańcze, jabłuszka, nawet kakao, to nie to samo. :( Smutno mi i źle. Tym bardziej, że ja wcale nie chcę ich tak żreć, jak głupia, ale muszę, no muszę po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:04

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie ode mnie już tę zgagę, bo zwariuję... Ostatnie kilka dni to jest jakaś makabra. Do tej pory paliło jak się za dużo na raz napiłam, schyliłam albo położyłam. Teraz pali niemal cały czas... Siedzę sobie spokojnie i za chwilę mam pożar. Wszystko co przynosi ulgę działa maks kilka minut.

Oliv, kasiia_p lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Weźcie ode mnie już tę zgagę, bo zwariuję... Ostatnie kilka dni to jest jakaś makabra. Do tej pory paliło jak się za dużo na raz napiłam, schyliłam albo położyłam. Teraz pali niemal cały czas... Siedzę sobie spokojnie i za chwilę mam pożar. Wszystko co przynosi ulgę działa maks kilka minut.

Mam to samo! Od kilku dni nie mogę przez to spać a jak zasnę to budzę się bo pali. Makabra jakaś. A ponoć pod koniec ciąży miała zniknąć a tu dupa blada.

Oliv, kasiia_p lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina właśnie ja nie mam swojego endokrynologa, ten u którego byłam oddalony jest o 100 km ode mnie. Zawsze tarczyce miałam w normie tylko którys z tych ft3/4 miałam podwyższony i jak staralismy się o dziecko to tab to wyrównałam, a teraz hmmm nie widzę takiej potrzeby brania skoro wcześniej tego nie robiłam..nie wiem już sama, nie mam z kim tego skonultować.

1usa3e5el69vdydq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naszło na drodzowke z kruszonką taką ciepłą z masełkiem i pierwszy raz będę piec xD. Ciasto już stoi. Ciekawe co z tego wyjdzie.

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Mam to samo! Od kilku dni nie mogę przez to spać a jak zasnę to budzę się bo pali. Makabra jakaś. A ponoć pod koniec ciąży miała zniknąć a tu dupa blada.

Dajcie spokój, mi to cały przełyk płonie, im bliżej nocy tym gorzej :( a w nocy to już w ogóle jest dramat.

kasiia_p lubi tę wiadomość

Oliv

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dobrze, że wyśmiałaś :D Niedługo rodzisz i Ci potrzeba darmozjadów na chacie XD Teraz tylko spokój, spokój, spokój. Rodziny nie mają??

J.S rzeczywiście babka nieogar, jak ja poszłam po pieluszki (akurat nie było nikogo z klientów w pobliżu, więc nie patrzyli na mnie "o, na żebry przyszla, na pieluchy nie stać") to od razu pognała na zaplecze :D Chyba logiczne, że jak NIE NA SPRZEDAŻ, to na półce ich nie znajdziesz XD

Chleba ze smalcem i ogóreczkiem kiszonym też bym zjadła :(

Chyba mi pożałowałyście tego gofera, bo mnie teraz taka zgaga pali, że się ogarnąć nie mogę XD HOOPE PRZESTAŃ SIĘ ZNĘCAĆ NAD MOJĄ LALECZKĄ!! XD

Gratuluję udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 14:49

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie urodzil? Cisza I spokoj? :) ok, to ide dalej spac. :*

kattalinna, J.S lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, też jestem zawiedziona ;-)

Kira91 lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, myslalam ze sie zgodzilas XD Tez bym ich wysmiala, dokladnie tak jak Feeva pisze - spokoj, spokoj i nic wiecej a na pewno nie goscie ;)
    Dokladnie tak sie na mnie patrzyli, jak na zebraczke ktora przyszla po pieluchy za grosz i zrobila niezla kolejke :D

Feeva, a ja tam poszlam i mowie no nie ma, jak ten pajac krazylam miedzy regalami, a ona mowi jeszcze do mnie „Musi pani je znalezc, ja nie moge odejsc ze stanowiska kasy”, to mowie zeby moze sie zapytala kierowniczki, bo tak nie dojdziemy do porozumienia, a ja nie bede latac jak opetana, przeciez wiadomo ze i tak ich nie znajde XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim Rossmanie pani wyjęła te pampersy zza regału koło kasy ;-) widocznie często wydają takie gadżety

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te pampki trzymali przy drugiej kasie na podlodze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nie mogę ich odebrać i już mi się mail przeterminował :( z 5 razy pytałam w moim Rossmanie i albo babki twierdziły, że do nich nie przychodzą, albo że dostają 2-3 sztuki i teraz nie ma i żeby pytać. A do innego Rossmana daleko i się nie złożyło. Może jeszcze mój zdoła odebrać, ale tracę nadzieję :P

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam z siostrą po goferach w Rossmannie (siostra tam pracowała zanim zaszła w ciążę) i dostalysmy obie żel na opuchlizne i zmęczone nogi (mimo, że nie miałyśmy na aplikacji że mamy do odbioru, ale powiedziała kobita że mają tego od cholery) :D ach, znajomości.
    Jakby babka wiedziała czego potrzebuje :D Posmarowalam i muszę przyznać, że jest lepiej! Bo od rana była tragedia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 15:58

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ