X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka my jak leżeliśmy z małym jak był chory przed świętami to w ciągu paru minut dostaliśmy ochrzan kilka razy ,a to że mały rozebrany (choć tam był upał straszny) a to że ubrany a obchód idzie i już powinien być gotów do badania .
    Dziel na dwa albo i na osiem to co mówią ,oczywiście nie zachęcam do pełnej ignorancji ale do tego że to ty podejmujesz decyzję ,znasz swoje dziecko najlepiej i masz do pomocy swoją intuicję . Na początku to i tak jest kwestia szukania rozwiązań metodą prób i błędów . Nie podchodź do rozwiązań typu podanie smoczka jak do poddania się bo to nie porażka tylko dostosowanie rozwiązań do pojawiających się problemów. Znalazłaś sposób ,rozwiązałam problem to nie porażka tylko zaradność nie znaczy że teraz to już będzie z tym smoczkiem do samej szkoły biegać . Może będzie potrzebny tylko chwilowo . Nie zadręczaj się głupotami tylko ciesz macierzyństwem bo maluch urośnie że się nie obejrzysz a ten czas nie wróci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 10:54

Nynka, Wowka lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze czas na porod, ale moj chlopak w maju bedzie przez okolo dwa tygodnie pracowal dalej niz zwykle i dluzej, bo po 12h. Troche mnie martwi czy zdazy przyjechac na czas, gdyby cos sie zaczelo dziac.

Ja teraz wchodze na forum z nadzieja, ze ktos nowy pojawil sie na świecie. Czekam dziewczyny!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham nasze urzędy
    4 okienka
    Każde inny region
    Przy każdym ani jednego ludzia
    Moj pan ma przerwę-rozumiem
    Moją sprawę załatwi po wydaniu dowodu rejestracyjnego
    OK
    Ten ktoś pewnie na konkretną godzinę umówiony
    Ale dzwoniłam wcześniej, dla mnie to nie był problem umówić się godzinowo
    Pytam o której mnie zaliczy okolo 11:40 super
    Doczytalam
    Wszystkie okienka właśnie mają przerwę :D
    Ale nieważne że weszłam do srodka przed przerwą

Wizyta OK
    Na ktg żadnego skurczybyka
    Żadnego
    Nawet zrozumialam ręczne badanie-czesc pochwowa 2,5 (była 3) rozwarcia zewnetrznego brak, główka jedynie przyparta
    Nie zwazono mnie hihi
    No i problem z tym l4
    Ale jestesmy dogadani. Położna wypisze, odbiore za tydzień podczas prywatnej wizyty tego lekarza. Oby nie nawalili

Lubię z panią Asia pobyć sam na sam. Zawsze jakieś nowinki poznam. I tak jak pisałam. Co raz gorszy nacisk"góry" na porody sn. Wszystko ma byc sn. Nawet jesli kobieta nie może ma próbować sn...no właśnie. A lekarze się stawiają bo oni za porody odpowiadają...ale my to wiemy. Ja od 2014 r obserwuję te dobre zmiany ;)
    Położna się spoznila bo nawet u nas masakra na porodowce. Nawet planowe cięcia nie sa tylko we wtorki i czwartki bo dużo chetnych. Paradoksalnie Zielona Góra i Poznań zignorowali skierowanie pacjentki na cc bo ma mimo wszystko próbować sn rodzić. Przyjechała do nas na cc, 50km...z jej rodziny...
    A prezes szpitala życzy sobie żeby było u nas jeszcze więcej porodów. Podpowiadam ze będzie-niech zrobią zzo do porodu. Nie bo ma być jak najbardziej naturalnie i najtaniej. Nawet nieoplacalne są ciężarne z poradni przyszpitalnej bo ich badania duzo kosztują o.O
    Więc prezes tylko wywiad robił czy te pacjentki aby na pewno u nas ciaze prowadza i u nas rodzą??
    Duzo ciekawostek podczas jednego ktg
    Następna wizyta z ktg za 2tyg

Koniec przerwy i nikt nie otwiera...

Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan wyszedł
    Chyba dostrzegli mój(mocno wypiety)brzuch. Mam wchodzić od razu po tej rejestracji

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ostatnio z Zielonej odsylali wlasnie ze skierowaniami na cc do innych szpitali, albo maja probowac. Generalnie w ZG jest takie oblezenie, ze odsylaja z kwitkami ze brak miejsc i musza jezdzic gdzies dalej, straszne, ja jestem przerazona bo gdybym miala nie zdazyc do mojego szpitala to nie wiem, probowaliby sn pomimo wszystko :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Czyli wieści znam prawdziwe...a przecież Zielona Góra to w naszym województwie jedyny szpital z 3. stopniem
    Tyle samo km mam do Poznania, ale oni nie lepsi w podejsciu do sprawy

No i chodzi o to podejście
    Bo pisałam o Gorzowie-ze mają podpisaną deklarację porodów sn i u nich"wypadków"nie brakuje. Jak ja się cieszę że skończyłam ten 36tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 11:40

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, tak, a to wszystko przez to, ze w tych malych miejscowosciach albo nie ma szpitali albo sa zwykle popierdolki, lekarze... o kant tylka rozbic, generalnie z tymi szpitalami jest dramat. Z tego co wiem ZG odsyla ciaze donoszone wlasnie do Sulechowa itp wczesniaki przyjmuja bo nie moga odmowic, chyba ze do 2 stopnia jesli jest taka mozliwosc. Podobno maja tam takie oblezenie ze nie maja gdzie juz klasc

Ela84 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30db526d0aab.jpg

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Musiałam :P

kamciaelcia, Katy, Kira91, malwka08, D_basiula, pawojoszka, jangwa_maua, kattalinna, Nynka, Sela, Mała Matylda, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miasto też ma dobre opinie
    Ale oni właśnie jakoś chetnie bioracc
    U mnie malutki szpital
    A jednak i tu dużo się dzieje :) co te kobiety latem wyprawialy? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Najlepsza ta bita śmietana :) ale tę mogę-sama ubijam z ksylitolem :) mniam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przepadam za goframi, ale takiego chętnie bym zjadla :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Wowka. :)

Co za grupa Cię rozbiera, Pawojoszka? :D Ty tam uważaj. :D

Kamcia, gratuluję udanej wizyty. :)

Na pomorzu jest wytłumaczenie, skąd taka dzietność, tu całe lato lało. :D Cóż było robić innego, niż dzieci?

Też odkryłam w sobie voodoo. Pisałam, że mamy gości na weekend i mi się taaak nie chce? Ciągle sobie wyobrażałam, że jednak nie przyjadą. Dziś się okazało, że znajomy ma jakieś perturbacje w pracy, szef z dnia na dzień zabrał mu wcześniej przyznany urlop i teraz całą majówkę spędzi w firmie.. ;) Pozostając w temacie, wczoraj dzwonił inny znajomy, że jego koledzy remontują sobie chatę kilka kilometrów od nas i czy po majówce nie mogliby u nas z tej okazji zamieszkać na dwa tygodnie.. Czasem myślę, że mieszkam w luksusowym kurorcie w Dubaju, tak tu wszystkich ciągnie..

Kotek zlazł, na szczęście. No to teraz już zewsząd zejdzie, jestem o niego spokojna. ;)

Fatalita, jak tę piwnicę wypełnisz piwem bezalkoholowym i pizzą, to nie będziemy narzekać. ;)

Nie chce mi się wyleźć z łóżka. Za oknem deszcze niespokojne, szaro-buro. Wczoraj coś tam porobiłam. Raz na dwa dni wystarczy, prawda?

Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalatwione i w urzędzie
    Dowód niech mąż odbiera
    Wracam do domu. Razem ze sloneczkiem. Bo przed chwilą lało
    Tsh super. Niemal takie samo jak 6tyg temu. Wtedy 1,100 dziś 1,130
    Jeszcze później zobaczę ft4

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, podczytuję Was co jakiś czas. Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom :)

Mi się zaczęła skracać szyjka i jest miekką, któraś się orientuje ile to może przed porodem się zacząć, czy nie ma reguły??? Oby dotrwać do maja i liczę na poród przed terminem, nie chce mieć wywoływanego po.

Jutro ciąża donoszona :) jak dobrze, ale kiedy to minęło?

Feeva idę odpalać gofrownicę i ubijać śmietanę :D

Fermina, Feeva, kattalinna, Sela, Mała Matylda, XKamaCX lubią tę wiadomość

• Witch15 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie mogę napisać że dziecię me 3100 , szyjka długa zamknięta zero chęci do spulchnienia. Wód płodowych coraz mniej , łóżysko zaczyna się starzeć . od niedzieli mam odłożyć magnez i czekamy na kawalera.

Malwka gratuluję !!!

Przez te gofery paczkę Haribo zjadałam dziecku.

kamciaelcia, Hoope, D_basiula, Fermina, Feeva, Fatalita, kattalinna, Kira91, Nynka, Sela, Mała Matylda, XKamaCX lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ale sobie dogadzasz :) nie wiem gdzie Wam to wszystko się chowa dziewczyny :)

Ja dzisiaj mam ostatnie zajęcie ze szkoły rodzenia - kąpiel i pierwsza pomoc - zajęcia z tatusiami :)

A ja mam pytanie właśnie o tabletki na tarczycę, nie wiem czy mam je brać po ciąży, zapomniałam zapytać lekarza, zaczęłam brać Letrox jak przygotowywałam się do ciąży bo miałam ft3 albo ft4 podwyższone (już teraz nie pamiętam które) i przez całą ciążę biorę.

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz w domku
    zajechałam do rossmanna po żwirek, a tam połóżną srodowiskową spotkałam :) mówiła, że była, że z męzem gadala, teraz mnie widzi, wie, że wszystko w porzadku więc zamiast po majówkach spotkamy się po porodzie :)

efwka
    sama nie wiem, co ijak z ta tarczyca
    po wyniku ft4 piszę smsa do jednej endo, moze podpowie, kiedy kontrola i jakie zalecenia po porodzie, sama nie mam teraz endo prowadzącego
    przemawia do mnie odstawienie leków po porodzie (jak wszystkiego co związane z cukrzyca ciążową), ale sama nie umiałabym zdecydować

zapomniałam dodać
    GBS ujemny :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :). Wyszłam ze swojej samotni. Ostatnio się nie odzywałam, trzymał mnie jakiś dół, ale na bieżąco Was czytam, wiec wiem co u Was. Myślami łączyłam się z Waszymi ciążącymi bolączkami. Gratulacje dla wszystkich nowych mam! U mnie bez zmian- nadal jem jak opętana, lody wodne nr 1 na ten moment, gdy kończą się zapasy w zamrażalce, czuje się jakby świat sie kończył haha :D. Nadal wszyscy mnie wkoło irytują, nogi puchną jak raciczki i moja przewodnia myśl „chce już urodzić!”. Mogę nawet zaklepać tą pełnię! Nie no, tak serio to niej sobie tam siedzi ile potrzebuje.

Ja tez wczoraj wizytowałam, moje dziecię to 3,5 kg ciałka- tak wczoraj pokazało usg. Niezly byczek! Podobnie jak u Ciebie- MajowaMamusia- szyjka powoli robi się miękka i zaczyna się skracać. Czyli coś tam zaczyna powoli się dziać.. z tym ze tez jestem zielona w temacie i nie wiem czy jest jakaś „reguła” na to:D. Znając ciążowe tematy- pewnie jej nie ma i równie dobrze mogę przenosić...

Hoope, D_basiula, Fermina, Feeva, kattalinna, Kira91, Nynka, Mała Matylda, XKamaCX lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia ja też mam w planach odstawić leki ale się waham, daj znać co Ci odpisze endo, bo ja też nie mam swojo endokrynologa, moj ginekolog kontrolował moje wyniki

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlam chlebek ze smalcem
    mniam mniam mniam
    niecukrzycowo, bo z białym chlebkiem (smalec i ciemne pieczywo?! bleee)
    ale biały moge, tylko unikam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ