Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope wrote:Katy jak noce? Smoczek używacie?
Tanda no i właśnie moja szyjka po dwóch porodach zamknęła się na trzy spusty. Jakim cudem? Jak szybko podali Ci poprzednio oksy?
Kattalinna pisz jaśniej bo nic nie kumam.
Dość szybko, w zasadzie od tego zaczęli. Przyjęli mnie na oddział, zbadali, zrobili ktg i pierwsze co to pompa z oksy. Nie wiem ile to mogło trwać, ale z 5-6 godzin po odejściu wód maks.Matylda
-
JS to teraz Twoja kolej
Janek urodził się o 13:35. 55cm i 3325g. 10/10. Już jesteśmy na noworodkachjest piękny.
Na porodówkę dotarłam o 10:30. Położną powiedziała że za wcześnie i zdazylabym zjeść obiad, bo rozwarcie na 3 cm. Wtedy do Was jeszcze pisalam. A zaraz zaczęło się robić bardziej boleśnie i zaczęli mnie badać czy iść po anestezjologa-chcialam zzo. A tu 8 cmna ktg wcale się to nie pisało specjalnie, bolało dołem brzucha a nie calym. Poszłam pod prysznic i już tam zaczęły się pierwsze parte. No to jazda
nagle się zebrało z 7 osób i wszyscy zaczęli robić zakłady czy będzie urodzony w czepku, bo nie pękł pęcherz. Pękł o 13:30 I dali mi pomacac główkę. I o 13:35 Już powiyalismy Janka. Mam założony jeden mały szewek, bo peklam sama troszkę.
Urodziłam jak stara wyjadaczka, młoda położną powiedziała, że gdyby ktoś jej zagwarantował taki poród to by zachodziła w ciążę nawet dzisiaj
A teraz już się potulilismy i Mały jest na badaniach, a ja wzięłam prysznic i czekam aż mama zrobi mi jedzenie.
Nie myślałam, że tak pójdzieboduszka, XKamaCX, Feeva, Kira91, kasiia_p, Fermina, kamciaelcia, Asix, Mała Matylda, kattalinna, malwka08, amygdala, Hoope, Annaya, Tanda, Katy, Ola_Ola, Mycha666, D_basiula, Nynka, BrumBrumek, pawojoszka, Sela, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
J.S. kciuki zaciśnięte, już za chwilę się przywitasz z Igorkiem!
Wowka, brawo! Cóż za błyskawica z Ciebie, jestem pełna podziwu! No i ogrooomne gratulacje!
Ja wróciłam z obiadku w knajpce i spacerku. Piękny dziś dzień jest na pojawienie się na świecie.Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka, to się nazywa express poród
Zazdroszczę, że poszło tak szybko
08.04
LadyInna - godz. 6:32, córeczka Pola, 2845g, 49cm, 10/10pkt, 35+3tc (SN)
Katy - godz. 13:40, synek Kamil, 2520g, 49cm, 10/10pkt, 36+5tc (SN)
15.04
Hoope - godz. 18:10, synek Bartuś, 3200g, 54cm, 10/10pkt, 38+1tc (SN)
MysiaMarysia - godz??, córeczka Jagna, 2980g, 55cm, ??pkt, 37+2tc (CC)
20.04
Zakochana_mama2 - godz. 11:50, synek Jaś, 3660g, 59cm, 10/10pkt, ??tc (CC)
23.04
Ulli88 - godz. 23:20, synek Wojtuś, 2750g, 52cm, 10/10pkt, ??tc (SN)
24.04
Klaudia87 - godz. 4:33, córeczka Bianka, 3086g, ??cm, ??pkt, 38+1tc (SN)
Lukrecja - godz. 9:00, córeczka Rita, 3440g, 54cm, 10/10pkt, 38+2tc (CC)
Nynka - godz??, synek Filip, 3760g, 59cm, 10/10pkt, 38+5 (CC)
Ibishka - godz. 20:45, córeczka Gabrysia, 3400g, 55cm, ??pkt, 39+3tc (SN)
25.04
malwka08 - godz. 11:05, córeczka Rozalka, 2660g, 52cm, 10/10pkt, 38+3tc (SN)
28.04
Wowka - godz. 13:35, synek Janek, 3325g, 55cm, 10/10pkt, 38tc (SN)
Poród naturalny - 8
Cesarskie cięcie - 4Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 19:43
cichyszept lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wowka gratulacje! Zdrówka dla Was!
Dziękuję za gratulacje.
Jesteśmy już w domku. I mała jest cudowna.
A teraz krótka relacja, żeby nikogo nie straszyć heh.
Wody odeszły prawie w całości o 23.15 24.04. od razu pedzilismy do szpitala. Skurcze były już od razu, z krzyża... O 7.00 było 5 cm i jechali ze mną na porodowke tam badanie 7 cm, proszę o znieczulenie zzo, a zanim przyszedł anestezjolog 10 cm i już się nie opłacało znieczulac... I wtedy się zaczęło to mniej przyjemne trwając do 11.05 W tym miejscu należy poczytać jak powinny wyglądać skurcze parte i można troszkę z tej teorii zapamiętać heh.
Nacieto krocze w wyniku czego dostałam krwotoku z utratą około 600 ml krwi.
Niestety po urodzeniu córeczki czynność skurczowa zanikla i konieczne było mechaniczne usunięcie łożyska pod narkozą.
Malutka miała 52 centymetry.
Mąż o dziwo spisał się na medal i wytrzymał cała akcje.
Mimo wszystko porod to piękne przeżycie, kiedy na świat przychodzi Twoje dziecko.
Życzę Wam szybkich i szczęśliwych rozwiązań.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 19:37
Hoope, Mała Matylda, XKamaCX, kamciaelcia, Mycha666, D_basiula, kattalinna, Witch15, Nynka, Wowka, pawojoszka, Sela, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Katy wrote:Wowka, gratulacje:*
J.S trzymaj sie tam :*
Hoope, ja poki co daje cycka jak tylko chce, ale tez czasami jest to meczace bo on chce przez wiekszosc dnia :p
No wlaśnie u nas też to się zaczyna. Cycowiszenie.
Wowka no zazdro konkretne mam, tak piękne rodzić, no jest czego zazdrościćJeszcze raz gratuluję!
Kattalinna ale czemu za tydzień? Że donoszona czy że musisz? Tego nie ogarniam.
Malwka pisz dalej
Tanda chyba zależy od ilości wód. Mi podali oksy też po 6-7 godzinach ale ja wód prawie w ogólne nie miałam. No i 3 poród a tu skurczy ani widu ani słychu, szyjka twarda. W sumie podobnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 17:18
Wowka lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Malwka, nie wstawiaj emotow z telefonu to nie będzie ucinać. Buźki trzeba robić ręcznie, np. dwukropek i nawis
Hoope, bo cukrzycowe ciąże na insulinie podobno kończy się w 38 tc. Do tej pory u mnie nie było o tym mowy bo byłam na diecie tylko, insulinę dostałam dwa tygodnie temu po wizycie u gina już. Dziś spytałam o to bo coś mi takiego diabetolog mówiła no i gin potwierdził, ale decyzję już mają w szpitalu podejmować. Ja tylko mam nadzieję, że nie jest to obligatoryjne, nie chcę cc... Liczę na to, że mimo tej insuliny wszytko jest ok i będziemy czekać na sn
Perspektywa szybszego porodu podkręciła nam tryby i w końcu złożyliśmy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48c75d4dcf9a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 17:24
Feeva, Mała Matylda, Kira91, kamciaelcia, boduszka, Mycha666, J.S, pawojoszka, Wowka, Sela, pumka1990 lubią tę wiadomość