Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka, na koniec Twojego pobytu w szpitalu, tudzież zaraz po nim oczekuję informacji:
- jak tam na porodówce: traktują po ludzku czy po swojemu? Pozycje do rodzenia narzucają? Jak z nacinaniem?
- pewnie nie wiesz, bo u Ciebie był moment: jedzenie da się przemycić w trakcie porodu?
- opieka poporodowa sensowna? pomoc przy kp, jakiś doradca laktacyjny czy coś? dokarmiają mm sami z siebie?
- szczepią od razu czy następnego dnia po badaniach?
- jak z kąpielą dziecka?
- co z tą położną? trzeba przed wypisem podać dane czy opieka społeczna nie grozi?
- plan porodu ma sens czy olewają?
Nie wiem czy powinnam wiedzieć coś jeszcze
Tymczasem Wam obu, najnowszym mamom, życzę spokojnej nocyJS, współczuję samopoczucia, oby jutro było lepiej
J.S lubi tę wiadomość
-
Hoope chyba jednak przechwalilam te nocki...Od mniej wiecej 20.30 Kamil wisi na cycku, co jakis czas przysypia i zaraz sie budzi, a ja juz nieprzytomna jestem troche
Najlepszy moj chlopak, chcial go odlozyc do lozeczka jak zasnie (jemu nie przetlumacze, ze nie ma sensu na razie) i sam sobie zasnal w najlepsze...
-
Oleńka z nami
przyszla na swiat 27.04 o 22:05, sn, 3160 g, 51 cm ❤
kamciaelcia, Cola87, kattalinna, Wowka, D_basiula, Fatalita, Ola_Ola, Asix, Sela, Mycha666, Hoope, Feeva, Katy, Paula95, pumka1990, Tanda, jangwa_maua, Kira91, Saperek, Nynka, Kwiatkowa24, XKamaCX, kasiia_p, Mała Matylda, malwka08, pawojoszka, Fermina lubią tę wiadomość
-
Krrropka, gratki! To musiało się tak skończyć
Przebudziłam się w nocy - ale był księżyc! Taki żółty i okrągły, wisiał nisko na jaśniejącym niebie. Piękne i przerażająceteraz mnie zbudził o 7 dźwięk gniecionych puszek...
Mniej niedzieli i szybkich porodów
Ps. Kolagena, ja tak miałam kilka razy, ależ irytująceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 07:19
Fatalita, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Kropka, gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Oleńki.
Ależ owocny dzień był wczoraj!
Mnie obudził mój wyjacy, jak syrena, pies, bo tak reaguje na dźwięk karetki, a przejeżdżała akurat. Ciekawa jestem co nam przyniesie niedziela. -
O Kropka gratuluje!! :*
Ja malego nie widzialam nawet jeszcze, ciagle w inkubatorzeWstalam juz raz, potem drugi ale mam wrazenie ze mnie rozrywa, do cholery kiedy to minie?
Dostaje morfine, ketonal, ale ja mam wrazenie ze to ciagle mnie boli i rwie a tu patrza sie ba mnie jak na ufo. Czekam na mojego, ktos musi mi pomoc sie wykapac bo leze w tym wszystkim... ech mowie wam, te cc to nie dla mnie jednak jest, ja sie nie nadaje
Dzisiaj zobacze i przytule okruszka w koncu -
J.s. no cc to nie przelewki. Jak zdejma szwy bedzie lepiej czyli za tydzien wtedy bedziesz mogla sie wyprostowac. I tak super ze juz wstalas. Ja sie staralam brac jak najmniej przeciwbolowych i wykorzystuj polozne i faceta do opieki nad dzieckiem.kangurowal malego?przystawiali Ci go do piersi?
-
J.s. kochana, już tylko moment. Dosłownie w godzinach możesz odliczać czas kiedy będziecie już z Igorkiem, a Ciebie nie będzie bolało. Jeszcze trochę siły musisz w sobie znaleźć :* jesteś bardzo dzielna
Kropka, gratuluje i oczywiście czekamy na relacjeuściski dla Ciebie i córy
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
JS, bidulo
właśnie dlatego nie rozumiem cesarek na życzenie. Kobiety bardzo różnie je przechodzą, u niektórych to prawie jak wizyta u kosmetyczki, inne cierpią bardzo, ale przecież nigdy nie wiadomo przed jak będzie po... Zaznaczę, żeby nie było wątpliwości: chodzi mi o typowo na życzenie, bez jakichkolwiek wskazań medycznych.
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
JS gratulacje, teraz bedzie juz tylko lepiej!
Kropka ale niespodzianka dla Was rowniez gratki!
Ja mialam ciezka noc. Brzuch twardy jak kamien, wzielam nospe za chwile skorcz, za 20 min drugi, nie moglam zasnac plecy bolaly na boku jeszcze gorzej. Zasnelam kolo 3 i jak na razie jest ok.
To na pewno wina Hoope, wybrala sobie nowe ofiary bo przeciez 3 nowych dzieci juz po drugiej stronie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 08:36
Hoope lubi tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Jak tak dalej pójdzie, to na maj zostaną jakieś niedobitki.
Współczuję bólu i stresu J.S. Oby było już tylko lepiej. Spioniozowałaś się już a to bardzo ważne. Wykorzystuj każdą pomoc a Ty odpoczywaj i się regeneruj. Oby Igorka przynieśli Ci jak najszybciej. :*