X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu. Szyjka 1,5-2 cm. Czekamy do tygodnia, żeby poród sam się zaczął. Potem wywołanie. Tak założyłam, że może to tyle potrwać.

• Sela Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 to kciuki, żeby samo się zaczęło bez wywoływania :-)

Mycha666 lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha to mój czarny scenariusz. Masz tam gdzie seks uprawiać? Schody schodami ale seks też by się przydał XD

Mycha666, kattalinna, Mała Matylda, Patk lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, coś czuję, że i mnie taki scenariusz czeka :D

Boże, wyglądam dziś jakby mnie pszczoły w twarz pożądliły XD

Mycha666 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 powodzenia.
    Katy tak jak mówią dziewczyny, kolejnym razem poproś kogoś o zajęcie się Małym, żebyś mogła spokojnie zjeść. U nas zawsze to tak funkcjonuje, wszyscy jedzą, a kto pierwsze skończy zajmuje się dzieciaczkiem, żeby mamusia mogła spokojnie zjeść.

Jeśli chodzi o przepuszczanie w kolejce, to mnie ostatnio pani na poczcie zawołała i kazała się na przyszłość pchać, bo przecież 10 osób i nikt nie puści sam z siebie.
    Raz w rossmanie mnie pani też zawołała sama z siebie i otworzyła nową kasę, ale zawsze się pcham i pytam która kasa jest z pierwszeństwem :D Ostatnio była wredna kasjerka, stoję przy niej, czekam aż skończy obsługiwać, patrzy się na mój brzuch udając że nie wie o co chodzi i prosi następną osobę z kolejki (babka jak mnie zobaczyła to o mało się nie przewróciła z koszykiem, żeby tylko nie przepuścić XD) to pytam kasjerkę, czy kobiety w ciąży mają pierwszeństwo? Ona że tak, ale nie wiedziała o co mi chodzi, bo podeszłam z lewej strony, a nie z prawej i stałam za panią :D Mówię, że przed panią nie dało rady stanąć, bo jest kasa. Ehh ludzie to są ludzie.
    Odebrałam pieluszki za 1 gr, czułam się, jakbym przyszłą wymusić jałmużnę.

Mycha666, kattalinna lubią tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope nawet niektórzy lekarze fajni, ale nie wiem, czy na to pójdą ;) mojego męża nie biorę pod uwagę, bo jasno określił się w temacie seksu.

Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, to teraz do porodu już zostajesz w szpitalu?

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny,ale tak jak pisze pawojoszka, chcialam z jednej strony sama wszystko robic, ale nie wychodzi mi to na dobre jednak w takiej sytuacji :p

Chlopak mnie pozniej wymienił na chwile żebym zjadla, ale troche to trwalo zanim sie zorientował, ze tez chce cos zjesc..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj seksu sie teraz jeszcze bardziej boi niz wczesniej, więc chyba co najwyzej wdroze 2xS

Nikt nie rodzi, a ja ciagle zagladam na forum z nadzieja, ze ktos sie rozpakowal

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mycha, to teraz do porodu już zostajesz w szpitalu?

Tak. Na szczęście szpital moloch, więc jest gdzie chodzić.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i możesz wychodzić na zewnątrz pewnie? U nas jest mały park szpitalny, dobra rzecz ;-)

age.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc ja bardzo dużo chodzę bo muszę małego pilnować i on tylko ze mną wszędzie bo zaraz płacz jest, i po schodach też i nic wcześniej ta mała nie chce mi wyjść :) a mnie pierwszy raz w kolejce przepuściła dziewczyna w centrum chińskim!!! Doznałam szoku! Co prawda miałam dwie zabawki a ona jedną i kolejki nie było ale skorzystałam!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś te dziewczynki mniej skore do zmian otoczenia niż chłopcy. Mam nadzieję, że moja taka uparta nie będzie ;-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna oj tak, leniwe te kobitki :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    A ja dziś mam zmarnowane siki. Miałam dziś do laboratorium iść oddać a się okazało że laboratorium zrobiło sobie wolne i dopiero od poniedziałku jest czynne. Więc jutro muszę za miasto jechać oddać. Żeby mieć aktualne badania do porodu

Ha ja dzisiaj też miałam zanieść mocz na posiew, chciałam zrobić to jak należy, użyłam ręczników papierowych zgodnie z instrukcją. Po czym zaglądam do pojemnika a tu papier pływa XD więc też zmarnowalam XD

kattalinna, Mała Matylda, kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się prawie w południe :D

Z częstotliwością korzystania z toalety mam tak samo jak Feeva i Saperek, czasami się zastanawiam czy wstawanie z sedesu ma jakikolwiek sens ;)
    Fatalita, tak sobie myślę, że cewnik to rzeczywiści bardzo praktyczne i ekonomiczne rozwiązanie :P
    Twoje wczorajsze i nocne objawy zapowiadają się obiecująco… ;)
    Witch, u Ciebie też chyba coś się kroi :P
    Mycha – mam nadzieję, że samo się zacznie w najbliższych dniach i nie będzie potrzeby wywoływania.

Byłam dzisiaj na kontroli u internisty – duża poprawa w oskrzelach, nie ma potrzeby podania antybiotyku, ogromnie się ucieszyłam :D. Gardło nadal bardzo podrażnione, ale to już mniejszy problem, wysłałam męża do apteki po pastylki Prenalen. Spojówki też znacznie lepiej, środowa wizyta u okulisty będzie już raczej w formie upewnienia się, że wszystko ok :)
    Po kilku dniach w łóżku moja kondycja jest fatalna, przychodnie mam 5 minut od domu, a wróciłam zasapana jak po wielkiej wyprawie, porodu w takiej formie to ja sobie nie wyobrażam ;)
    Mimo wszystko mam nadzieję, że moja mała kobietka nie będzie szczególnie opieszała i wyskoczy na świat w maju :)

Ostatnio dość często byłam mile zaskakiwana przez życzliwość osób stojących w kolejce, z uśmiechem proponowali przepuszczenie. Raz w aptece farmaceutka poprosiła mnie do okienka zaraz po tym gdy weszłam do środka, co oburzyło na oko dwudziestoletniego chłopaka oraz zaintrygowało sześciolatka, który zaczął wypytywać matkę dlaczego ja nie muszę wstać w kolejce. A mama zaczęła wymyślać niezwykłą historię o tym, że byłam umówiona i przyszłam tylko coś odebrać :D. Zastanawiam się po co, czy nie łatwiej wyjaśnić, że w wielkim brzuchu jest dziecko :P

kattalinna, Feeva, Mycha666, Hoope, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, serio matka takie głupoty dziecku gadała? Trzeba było jej pogratulować... Ten dwudziestolatek był chyba w tym samym standardzie wychowywany. Idę o zakład, że jak mamusia była w ciąży to strasznie narzekała, że jej nikt nie przepuszczał. Ech, głupota ludzka.

Ogólnie cieszę się z dobrych wieści, zdrowiej dalej :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w aptece ustawowo mamy prawo pierwszeństwa :)

ale, mała matylda, usmiałam się z twojej historyjki :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kilka razy przepuszczono. Raz miałam nie miłą sytuację. Przed świętami wielkanocnymi. Kolejka do piekarni, że masakra. Stałam już dobre 20 min i już bliżej kasy pan mówi do swojej baby, że pani w ciąży czeka. A ona na to . Pfii ja za komuny też stałam w dużych kolejkach. Ten facet jeszcze tylko do niej no wiesz jesteście kobietami i zero zrozumienia. Ale poszłam do sklepu obok to zaraz pan mnie przepuścił i powiedział że mam iść na początek kasy.

Feeva lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kattalinna :)

Historia niestety jest prawdziwa, dość zabawna, ale wtedy byłam zażenowana słysząc bzdury, które młoda kobieta wmawiała swojemu dziecku. Nie wtrącałam się, ale wyobrażam sobie, że ten chłopiec kiedyś „zabłyśnie” w towarzystwie rówieśników wspominając o dzieciach przynoszonych przez bociana lub znajdowanych w kapuście... O.o
    Nie spodziewam się, aby w przyszłości ustępował miejsca ciężarnym, bo niby dlaczego

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ