Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z ciekawości zadzwoniłam na infolinię i potwierdzili mi że zgodnie z OWU obowiązującymi od 1 marca w moim zakładzie, za pobyt w szpitalu związany ściśle z porodem tj. Zakończony porodem SN lub CC nie przysługuje świadczenie, i to samo jeżeli chodzi o świadczenie za operację - wg nich CC to nie operacja.
złodziejstwo. Zapytałam pana czy aby napewno dostanę świadczenie za urodzenie dziecka poprzez CC bo może według nich to wydobywciny,a nie urodzenie. To powiedział żebym nie kpiła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 17:44
Kamska, kattalinna, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nat92 wrote:Dziewczyny jutro w Lidlu biustonosze do karmienia, ciuszki dla niemowląt- takie małe ogłoszenie, gdyby którejś jeszcze czegoś brakowało
.
Dobrze, że piszesz bo akurat biustonoszy wypatrywałam
kamciaelcia wrote:mam glupie pytanie
dotyczy ubezpieczenia grupowego w pracy
PZU wypłaca świadczenie za pobyt w szpitalu, o ile dobrze pamiętam , pobyt musi być powyzej 3 dni
i dla przykładu pobyt trwał 4 dni-płacą za 4 całe dni czy ten dodatkowy jeden???
W przypadku mojego ubezpieczenia jest min. 2 dni i jak leżysz 4 to płacą za wszystkie 4, ale ja mam w axa nie pzu. Ale poród się w to nie wlicza. Chyba, że przy porodzie jakieś komplikacje wystąpią i wtedy leżysz nie po porodzie a z jakiegoś konkretnego powodu.
Sela wrote:Mam do Was pytanie, pamiętacie jakie to tabletki (coś na żyły) były na te cholerne hemoroidy?? Bo nie pamiętam kto i kiedy o nich pisał... ?
Ja brałam Cyclo3Fort pod sam koniec ciąży.
Przy parciu i tak wyszedł, ale szybko obkurczył się po porodzie
Prócz tego stosowałam maści.
Mała Matylda wrote:Niepokojąco wzrosła liczba cc
Mamy już maj, planowe cięcia już się zaczęły, więc pewnie to też ma jakieś przełożenie.
Patk wrote:Coś a propo instrukcji obsługi dziecka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e1ce0271d1a.jpg
Też ją mamyDostaliśmy przed urodzeniem pierwszej córki
nat92, Sela lubią tę wiadomość
Matylda
-
Pewnie zalezy to świadczenie od warunków ubezpieczenia. Ogólnie tak jak Kamciaelcia pytala za szpital placa za pobyt u mnie nawet min.2 dni a przy pobycie spowodowanym porodem chyba nie powinno byc inaczej. Cesarki nie zaliczaja chyba jako operacji. Dowiem sie dokładnie jutro to napisze ale pewnie kazda ma inne warunki w pracy. Nawet ja widzę roznice jak placa u mnie i u meza za poszczególne świadczenia.
-
To jeszcze ciekawe jak w przypadku pobytu z powodu porodu ale wydłużonego przez patologię. Muszę jutro zgłębić temat. Bo teoretycznie w poniedziałek się kładę na patologii, a rodzić mam w następny wtorek dopiero. Trudno to rozpatrywać jako pobyt z powodu porodu tylko...
-
Robiłam dziś zdjęcia do zaproszeń na chrzest:
xxxWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 15:09
kattalinna, Kamska, Wowka, amygdala, jangwa_maua, D_basiula, kamciaelcia, malwka08, Ela84, Sela, J.S, Patk, Feeva, Nynka, Katy, Kira91, Cola87, Mała Matylda, Hoope, XKamaCX, pumka1990, Fermina, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
Matylda
-
Kamska wrote:Kattalina jak tez masz takie wyłączenie dotyczace porodu to wątpię czy wypłacą. Moze jakby cie jeszcze w międzyczasie wypisali a potem przyjeli dopiero na poród;-)Ja tez jutro zglebie jak jest to u mnie.
Tanda, ależ rozkoszna!Kiedy chrzest planujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:36
Kamska lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mam
dużo zdrówka dla Was.
Co do upławów to ja mam ostatnio baaardzo obfite. Stwierdziłam, że to może dlatego, bo zaczęłam pić ten olej z wiesiołka heh ale serio sporo tego, raczej jest taki kremowy i od wczoraj różowy (bardziej różowy po spacerku)
Dziękuję Wam za podanie nazw tych tabletek na te nieszczęsne hemoroidyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 19:15
W końcu się udało...
-
Gratuluje wszystkim rozpakowanym!
Fatalita, malenka cudowna, duzo zdrowka dla was
Tanda, slicznotka
Kattalina, u nas bedzie chrzest we wrzesniu, tez ciekawe jaka bedzie pogoda, mam nadzieje ze jako tako
U nas wizyta poloznej przebiegla wyjatkowo dobrze, zero czepiania, maly prawidlowo przyrasta, kolejna wizyta prawdopodobnie w poniedzialek. Zapisalam sobie pytania, to chociaz mi na nie odpowiedzi udzielila, takze luzik. Jakos przez to przebrniemy choc mam nadzieje, ze jeszcze ta jedna wizyta, potem moze druga i konczymy
Dzisiaj na spacerze nas zlapal deszcz, a matka nieprzygotowana folii nie miala, takze uciekalismy po klatkach, a moj krzykacz dostal histerii z powodu dwoch kropel na nosie
A to histeryk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8096081f3c1.jpgD_basiula, Feeva, kattalinna, malwka08, Patk, Kamska, Nynka, Katy, Wowka, Sela, Cola87, Mała Matylda, Hoope, XKamaCX, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Za cc właśnie dziś kase dostalam ale mało. 4 dni
Jest sugestia ze płaca stała stawkę
A moj pracodawca twierdził ze za cc się nie należy(z córka się przeterminowalo), sama zapytalam i kasę mam
Ale nie za 4 dni
Bo serio malutko -
Napisalam do PZU czy należy mi się kasa za pobyt w szpitalu w zwiazku z cc z Piotrusiem (z córka przeterminowalo się w grudniu), zalaczylam zdjęcie wypisu. 4dni. I nawet nie dostałam odp że TAK/NIE tylko miałam wysłać dyspozycję wypłaty czyli podać nr konta. Wczoraj podalam dziś kasa była... ale PZU decyzję wysyla do domu, wtedy wiecej się dowiem. Ja cc nie traktowalam jak operacji a jak pobyt w szpitalu. Z córka w pracy powiedzieli że nic za to się nie należy. Sama spytalam. Ale cc w 2016 roku. Może teraz inne przepisy. Na pewno sa różne w roznych zakladach pracy. Bo widzę po PZU męża
Ale kasy malo...myslalam ze tyle za dzien a wyszło za4
Za szpital w listopadzie nie pytalam. Zalozylam że wszystko załatwie po porodzieNynka lubi tę wiadomość
-
Dobra jesteś, że czekałaś aż tyle
ja to mam zamiar takie rzeczy załatwić od razu jak dostanę wypis ze szpitala
no i świadczenie za urodzenie dziecka też jak najszybciej. Wolę, żeby na moim koncie leżały te pieniądze niż na pzu, dość już im składek się naplacilam