WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za cc właśnie dziś kase dostalam ale mało. 4 dni
    Jest sugestia ze płaca stała stawkę
    A moj pracodawca twierdził ze za cc się nie należy(z córka się przeterminowalo), sama zapytalam i kasę mam
    Ale nie za 4 dni
    Bo serio malutko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dzień z rzędu boli. Szczególnie na wieczór. Czekam na jakieś skurcze :P

kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciekawości zadzwoniłam na infolinię i potwierdzili mi że zgodnie z OWU obowiązującymi od 1 marca w moim zakładzie, za pobyt w szpitalu związany ściśle z porodem tj. Zakończony porodem SN lub CC nie przysługuje świadczenie, i to samo jeżeli chodzi o świadczenie za operację - wg nich CC to nie operacja. :/ złodziejstwo. Zapytałam pana czy aby napewno dostanę świadczenie za urodzenie dziecka poprzez CC bo może według nich to wydobywciny,a nie urodzenie. To powiedział żebym nie kpiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 17:44

Kamska, kattalinna, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 wrote:
    Dziewczyny jutro w Lidlu biustonosze do karmienia, ciuszki dla niemowląt- takie małe ogłoszenie, gdyby którejś jeszcze czegoś brakowało ;).

Dobrze, że piszesz bo akurat biustonoszy wypatrywałam :D
    kamciaelcia wrote:
    mam glupie pytanie
    dotyczy ubezpieczenia grupowego w pracy
    PZU wypłaca świadczenie za pobyt w szpitalu, o ile dobrze pamiętam , pobyt musi być powyzej 3 dni
    i dla przykładu pobyt trwał 4 dni-płacą za 4 całe dni czy ten dodatkowy jeden???

W przypadku mojego ubezpieczenia jest min. 2 dni i jak leżysz 4 to płacą za wszystkie 4, ale ja mam w axa nie pzu. Ale poród się w to nie wlicza. Chyba, że przy porodzie jakieś komplikacje wystąpią i wtedy leżysz nie po porodzie a z jakiegoś konkretnego powodu.

Sela wrote:
    Mam do Was pytanie, pamiętacie jakie to tabletki (coś na żyły) były na te cholerne hemoroidy?? Bo nie pamiętam kto i kiedy o nich pisał... ?

Ja brałam Cyclo3Fort pod sam koniec ciąży.
    Przy parciu i tak wyszedł, ale szybko obkurczył się po porodzie :)
    Prócz tego stosowałam maści.
    Mała Matylda wrote:
    Niepokojąco wzrosła liczba cc :/

Mamy już maj, planowe cięcia już się zaczęły, więc pewnie to też ma jakieś przełożenie.

Patk wrote:
    Coś a propo instrukcji obsługi dziecka XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e1ce0271d1a.jpg

Też ją mamy :) Dostaliśmy przed urodzeniem pierwszej córki :)

nat92, Sela lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zalezy to świadczenie od warunków ubezpieczenia. Ogólnie tak jak Kamciaelcia pytala za szpital placa za pobyt u mnie nawet min.2 dni a przy pobycie spowodowanym porodem chyba nie powinno byc inaczej. Cesarki nie zaliczaja chyba jako operacji. Dowiem sie dokładnie jutro to napisze ale pewnie kazda ma inne warunki w pracy. Nawet ja widzę roznice jak placa u mnie i u meza za poszczególne świadczenia.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ciekawe jak w przypadku pobytu z powodu porodu ale wydłużonego przez patologię. Muszę jutro zgłębić temat. Bo teoretycznie w poniedziałek się kładę na patologii, a rodzić mam w następny wtorek dopiero. Trudno to rozpatrywać jako pobyt z powodu porodu tylko...

age.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina jak tez masz takie wyłączenie dotyczace porodu to wątpię czy wypłacą. Moze jakby cie jeszcze w międzyczasie wypisali a potem przyjeli dopiero na poród;-)Ja tez jutro zglebie jak jest to u mnie.

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita cudna kruszynka!!!! <3

U mnie nadal nic :P

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś zdjęcia do zaproszeń na chrzest:

xxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 15:09

kattalinna, Kamska, Wowka, amygdala, jangwa_maua, D_basiula, kamciaelcia, malwka08, Ela84, Sela, J.S, Patk, Feeva, Nynka, Katy, Kira91, Cola87, Mała Matylda, Hoope, XKamaCX, pumka1990, Fermina, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    Kattalina jak tez masz takie wyłączenie dotyczace porodu to wątpię czy wypłacą. Moze jakby cie jeszcze w międzyczasie wypisali a potem przyjeli dopiero na poród;-)Ja tez jutro zglebie jak jest to u mnie.
    To się wypiszę z patologii i przyjmę na położnictwie ;-)

Tanda, ależ rozkoszna! :-) Kiedy chrzest planujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 18:36

Kamska lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lipcu dopiero, ale że to sezon urlopowy to chcemy już rozdać zaproszenia :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipiec to i tak szybko, u nas będzie paskudną jesienią październik/ listopad ;-)

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam :-) dużo zdrówka dla Was.

Co do upławów to ja mam ostatnio baaardzo obfite. Stwierdziłam, że to może dlatego, bo zaczęłam pić ten olej z wiesiołka heh ale serio sporo tego, raczej jest taki kremowy i od wczoraj różowy (bardziej różowy po spacerku)
    Dziękuję Wam za podanie nazw tych tabletek na te nieszczęsne hemoroidy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 19:15

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym!

Fatalita, malenka cudowna, duzo zdrowka dla was <3

Tanda, slicznotka :)

Kattalina, u nas bedzie chrzest we wrzesniu, tez ciekawe jaka bedzie pogoda, mam nadzieje ze jako tako ;)

U nas wizyta poloznej przebiegla wyjatkowo dobrze, zero czepiania, maly prawidlowo przyrasta, kolejna wizyta prawdopodobnie w poniedzialek. Zapisalam sobie pytania, to chociaz mi na nie odpowiedzi udzielila, takze luzik. Jakos przez to przebrniemy choc mam nadzieje, ze jeszcze ta jedna wizyta, potem moze druga i konczymy ;)
    Dzisiaj na spacerze nas zlapal deszcz, a matka nieprzygotowana folii nie miala, takze uciekalismy po klatkach, a moj krzykacz dostal histerii z powodu dwoch kropel na nosie XD
    A to histeryk
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8096081f3c1.jpg

D_basiula, Feeva, kattalinna, malwka08, Patk, Kamska, Nynka, Katy, Wowka, Sela, Cola87, Mała Matylda, Hoope, XKamaCX, Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda jaka cudowna <3

J.S Twój też przeslodki <3

My też będziemy chrzcic we wrześniu :)

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Za cc właśnie dziś kase dostalam ale mało. 4 dni
    Jest sugestia ze płaca stała stawkę
    A moj pracodawca twierdził ze za cc się nie należy(z córka się przeterminowalo), sama zapytalam i kasę mam
    Ale nie za 4 dni
    Bo serio malutko
    Jak to dostałaś za cc? Za to co było czy co będzie? Bo coś się pogubiłam chyba :O

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do PZU czy należy mi się kasa za pobyt w szpitalu w zwiazku z cc z Piotrusiem (z córka przeterminowalo się w grudniu), zalaczylam zdjęcie wypisu. 4dni. I nawet nie dostałam odp że TAK/NIE tylko miałam wysłać dyspozycję wypłaty czyli podać nr konta. Wczoraj podalam dziś kasa była... ale PZU decyzję wysyla do domu, wtedy wiecej się dowiem. Ja cc nie traktowalam jak operacji a jak pobyt w szpitalu. Z córka w pracy powiedzieli że nic za to się nie należy. Sama spytalam. Ale cc w 2016 roku. Może teraz inne przepisy. Na pewno sa różne w roznych zakladach pracy. Bo widzę po PZU męża
    Ale kasy malo...myslalam ze tyle za dzien a wyszło za4
    Za szpital w listopadzie nie pytalam. Zalozylam że wszystko załatwie po porodzie

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina a z jakiego powodu tyle wcześniej na patologię?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jesteś, że czekałaś aż tyle ;-) ja to mam zamiar takie rzeczy załatwić od razu jak dostanę wypis ze szpitala ;-) no i świadczenie za urodzenie dziecka też jak najszybciej. Wolę, żeby na moim koncie leżały te pieniądze niż na pzu, dość już im składek się naplacilam

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    Przecudna malutka
    Z serduszkiem dzidzi jest tak że jak rośnie duzo się zmienia. Więc i stopień niedomykalności może się poprawić. Za to trzymam kciuki. Za jej zdrówko!! Malutka słodka kruszynka

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ