WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierzę
    Śpią
    Nie rodzą
    Dziś mąż do pracy nie wstaje ale ja za to obudziłam się za niego :) poleze jeszcze
    Dziś wizyta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Pawojoszka a myślałam, że ja walczę o życie z moim krzykaczem ale to co zrobiła Wam BYŁA babcia Waszych dzieci, przechodzi ludzkie pojęcie. Szok!

J.S Twój rozdarciuch wygląda jak mój rozdarciuch, muszę z TZ porozmawiać...

Tanda śliczna córeczka, jaki pulpet ;)

I tyle z mojej strony, wracam spać skoro Książę Moczu zasnął. Chyba.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;)

Pawojoszka, szok szok! I teraz bedziecie miec z tego tytulu jakies kontrole czy cos? Masakra.

Hoope XD XD XD Szatany! Mowie, ze ci synkowie to niezle daja czsdu, dziewczynki jak anioleczki a oni XD

Moj tez spi z tata, ja korzystajac z okazji ogarnelam w domu a teraz ide w spokoju sie wykapac i doprowadzic do porzadku.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrryy...

Dawno nie obudziłam się tak zmęczona... Spałam dobrze, w ogóle się nie budziłam a czuję się jakbym całą noc zrobiła milion kilometrów... Stopy, dłonie, reszta - opuchnięte choć bardziej to czuję niż widzę, bo na oko jest ok. Takie poranki to kurka miewałam jak do roboty trzeba było wstawać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 07:29

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta,

Patk, co za akwen! :D Ja sobie wczoraj robiłam bryzę opcją "mgiełka" na wężu ogrodowym. Było całkiem, całkiem.

Kattalinna, mój brzuch zachowuje się jakby się tatry wypiętrzały. ;) Też porównuję z innymi w poczekalniach i nie widzę takiego efektu.

Kasiia, bardzo gratuluję Zosieńki - jest przepiękna. Jednocześnie współczuję przeżyć, na szczęście zakończenie historii jest dobre. Duuużo zdrówka dla Ciebie.

Fatalita - cudna Wiktoria! <3 Najważniejsze, że jest diagnoza, jest opieka medyczna, będzie dobrze.

Tanda - słodziuchna Mała. My chrzcimy we wrześniu i widzę, że nie jesteśmy sami. ;)

J.S. Ty ściemniasz, On wyglada na ucieleśnienie słodyczy a nie histeryka! Daj dziecku spokój! :D

Nat, ja mam wizytę we wtorek i takiej diagnozy się boję. Nie wytrzymam dwóch tygodni, nie ma opcji.

Pawojoszka, co za s****. Jeżeli to się powtórzy to ją zgłoś o nękanie, niech ma. Bardzo współczuję, mam nadzieję, że już jej do domu nie wpuścicie?

Lili, gratulacje!

Jestem nieprzytomna. Dzieć mi robił w nocy taki armagedon, że mimo najszczerszych chęci do porodu zupełnie naturalnego, uznałam że jeżeli to TAK boli, to prawdopodobnie wyłączy mi się w pewnym momencie świadomość i sama sobie wbiję znieczulenie, nawet jeżeli anestezjologa nie będzie w pobliżu. Hoope, czujesz coś z mojej strony? Ostatnio składam się na zmianę z nadmiaru energii i jęków coraz większego bólu. Taka przedporodowa schizofrenia. Trochę mam dość.

J.S, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka az nie moze w to uwierzyc, no jak mogla, jakim prawem??? takiej kobiety juz bym nigdy do swojego domu i do dzieci nie wspuscila. Szok!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no to chyba to była ostatnia wizyta tej babci u wnuków... No chora kobieta... mojego progu napewno by więcej nie przekroczyła. :/

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix podobny klocuszek do mojego

1usa3e5el69vdydq.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita dobrze ze juz masz to za soba.

Ja niestety nie mam jeszcze pokarmu, ciekawe czy będzie w ogóle.. Niunius karmiony mm.

1usa3e5el69vdydq.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Powiem Wam, że jak przeczytałam to co pawojoszka napisała to aż ciężko uwierzyć, że można coś takiego zrobić. Jak można tak postąpić, no w głowie się nie mieści.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, co za s... z tej kobiety, to sie w glowie nie miesci :/

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka szok! Wyciagnelabym rękę Gadżeta przez te 170km i mende udusila. Jak tak można!?
    Jak przyjedzie następnym razem, to ją poszczujcie czymś, albo zrzuc ja ze schodów, niby przypadkiem.

U nas nadal nic się nie dzieje :) Dalej dwupak.
    Biedra mi wysiadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję karmić piersią ale mały possie minutę i koniec a mnie brodawki już tak bolą . Masakra. Spadła mu waga do 3800
    Jutro mam nadzieję że wyjdziemy chyba że nie będzie ciągnąć;(

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jeszcze nie. Już niedługo ale jeszcze nie. Dziecina już gotowa ale Ty nie ;)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix osłonki zamontuj. Brodawki uratujesz. Wietrz, nie kiś ich w staniku. I przystawiaj do bólu. Chyba, że wolisz mm i Ci nie zależy.

J.S wypróbowałam, karmiony przez osłonki i tylko na leżąco na boku zakrztusił się tylko raz. Działa. Jak u Was?

Pytanie za 100 punktów, po co chodzicie do pediatry ze zdrowym dzieckiem?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga doba w grze.
    Dziś w nocy spałysmy dwa razy po pół godziny. Chciałam karmic sama ale kurcze mała nie śpi denerwuje się, buzia podrapana bo łapki pcha do buzi. Nad ranem się złamała i dokarmiłam mm.
    Ciężko bo po cc jeszcze wszystko nie jest takie jak B c powinno. Ale. Dajemy radę.
    Pozowdzenia dziewczyny:) :)

• Asix Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Asix osłonki zamontuj. Brodawki uratujesz. Wietrz, nie kiś ich w staniku. I przystawiaj do bólu. Chyba, że wolisz mm i Ci nie zależy.

J.S wypróbowałam, karmiony przez osłonki i tylko na leżąco na boku zakrztusił się tylko raz. Działa. Jak u Was?

Pytanie za 100 punktów, po co chodzicie do pediatry ze zdrowym dzieckiem?

Właśnie zależy mi na KP przystawiam jak tylko się da. A stanika nawet nie zakładam.tutaj. nie chce mi się nawet

Hoope lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, co za menda!! Ta kurator to jak się zachowała? Będziecie mieć duże problemy z tego donosu? ...taki stres fundować innym. No co za podłość...
    Oczywiście wierzę, że sprawa się wyjaśni pozytywnie dla Was, a z ta ... nie będziecie mieli już nic wspólnego.

J.S. jaką on ma piękna czuprynę <3

Kamcia, też wierzę że rozwój Wiki naprawi serducho.
    Teraz pojawił się inny problem, tych spadków saturacji. Mała przestaje oddychać. Wczoraj podczas karmienia tak się zassała, że musieli mi ją odciągnąć i zacząć trząść/klepać, żeby załapała z oddechem. Gdyby nie maszyny to ja bym tego praktycznie nie zauważyła, bo nie widziałam, że się robi sina.
    Nibyv jest okreslona jako "hipotrofka", podało hasło, że zachowuje się/traktować ją jako wcześniaka. Mam cały czas nadzieję, że to kwestia "wyrośnięcia z tego".

Hoope, to prawda, ingerencji jest zbyt dużo. Choć coraz bardziej nadchodzą mnie myśli, że w przypadku Wiki to powinno zakończyć się cc już w niedzielę. Ale tego już się nie dowiem.
    Widzę dużo zaniedbań, dużo złego podejścia, dużo braku uprzejmości i znieczulicy.

Tanda, Twoja córcia jest piękna :) i już taka duża.

Kattalinna, dużo sił w szpitalu. Weź z ubezpieczalni co się da!

P.s. posta pisałam dwie godziny z przerwami, więc już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać...

Karmimy się coraz lepiej chwyta, ale czasami jak ugryzie to od razu łzy w oczach i mam pierś na kilka godzin zmasakrowaną. Ale myślę że damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 10:08

kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Hoope, Katy, J.S lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kasiia współczuję ciężkich przeżyć, szybkiego powrotu do zdrowia.

Wszystkie dzieciaczki cudne :) My planujemy chrzciny pod koniec lipca, też chcę zaproszenia ze zdjęciem, wybieramy się na sesję z Małą to jakieś ładne wybierzemy.
    Tanda zamawiasz zaproszenia przez internet? Masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na necie? Szukałam na allegro, ciężko znaleźć coś fajnego w przystępnej cenie, jedne mają dobre opinie i mi się spodobały.

Pawojoszka szok! Jak można być takim człowiekiem, donieść, a potem jakby nigdy nic z uśmiechem wbić się w odwiedziny :( Teściowe to sa jednak wredne, ale Twoja bije chyba wszystkie na głowę. Co na to Twój? Ja bym nie wytrzymała i wygarnęła co o niej myślę.

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzilam u mnie w PZU placą i za pobyt w szpitalu i za urodzenie dziecka. Za pobyt w szpitalu min.2 dni 45 zl za dzien a za urodzenie cos kolo 1400 zl. Cesarki tylko nie licza jako operację.
    Pawojoszka tesciowa masakra. Tez jestem ciekawa co maz na to?

atdc6iye1mipw3kl.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ