Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wierzę
    Śpią
    Nie rodzą
    Dziś mąż do pracy nie wstaje ale ja za to obudziłam się za niego :) poleze jeszcze
    Dziś wizyta

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Pawojoszka a myślałam, że ja walczę o życie z moim krzykaczem ale to co zrobiła Wam BYŁA babcia Waszych dzieci, przechodzi ludzkie pojęcie. Szok!

J.S Twój rozdarciuch wygląda jak mój rozdarciuch, muszę z TZ porozmawiać...

Tanda śliczna córeczka, jaki pulpet ;)

I tyle z mojej strony, wracam spać skoro Książę Moczu zasnął. Chyba.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ;)

Pawojoszka, szok szok! I teraz bedziecie miec z tego tytulu jakies kontrole czy cos? Masakra.

Hoope XD XD XD Szatany! Mowie, ze ci synkowie to niezle daja czsdu, dziewczynki jak anioleczki a oni XD

Moj tez spi z tata, ja korzystajac z okazji ogarnelam w domu a teraz ide w spokoju sie wykapac i doprowadzic do porzadku.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrryy...

Dawno nie obudziłam się tak zmęczona... Spałam dobrze, w ogóle się nie budziłam a czuję się jakbym całą noc zrobiła milion kilometrów... Stopy, dłonie, reszta - opuchnięte choć bardziej to czuję niż widzę, bo na oko jest ok. Takie poranki to kurka miewałam jak do roboty trzeba było wstawać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 07:29

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta,

Patk, co za akwen! :D Ja sobie wczoraj robiłam bryzę opcją "mgiełka" na wężu ogrodowym. Było całkiem, całkiem.

Kattalinna, mój brzuch zachowuje się jakby się tatry wypiętrzały. ;) Też porównuję z innymi w poczekalniach i nie widzę takiego efektu.

Kasiia, bardzo gratuluję Zosieńki - jest przepiękna. Jednocześnie współczuję przeżyć, na szczęście zakończenie historii jest dobre. Duuużo zdrówka dla Ciebie.

Fatalita - cudna Wiktoria! <3 Najważniejsze, że jest diagnoza, jest opieka medyczna, będzie dobrze.

Tanda - słodziuchna Mała. My chrzcimy we wrześniu i widzę, że nie jesteśmy sami. ;)

J.S. Ty ściemniasz, On wyglada na ucieleśnienie słodyczy a nie histeryka! Daj dziecku spokój! :D

Nat, ja mam wizytę we wtorek i takiej diagnozy się boję. Nie wytrzymam dwóch tygodni, nie ma opcji.

Pawojoszka, co za s****. Jeżeli to się powtórzy to ją zgłoś o nękanie, niech ma. Bardzo współczuję, mam nadzieję, że już jej do domu nie wpuścicie?

Lili, gratulacje!

Jestem nieprzytomna. Dzieć mi robił w nocy taki armagedon, że mimo najszczerszych chęci do porodu zupełnie naturalnego, uznałam że jeżeli to TAK boli, to prawdopodobnie wyłączy mi się w pewnym momencie świadomość i sama sobie wbiję znieczulenie, nawet jeżeli anestezjologa nie będzie w pobliżu. Hoope, czujesz coś z mojej strony? Ostatnio składam się na zmianę z nadmiaru energii i jęków coraz większego bólu. Taka przedporodowa schizofrenia. Trochę mam dość.

J.S, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka az nie moze w to uwierzyc, no jak mogla, jakim prawem??? takiej kobiety juz bym nigdy do swojego domu i do dzieci nie wspuscila. Szok!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka no to chyba to była ostatnia wizyta tej babci u wnuków... No chora kobieta... mojego progu napewno by więcej nie przekroczyła. :/

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix podobny klocuszek do mojego

1usa3e5el69vdydq.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita dobrze ze juz masz to za soba.

Ja niestety nie mam jeszcze pokarmu, ciekawe czy będzie w ogóle.. Niunius karmiony mm.

1usa3e5el69vdydq.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Powiem Wam, że jak przeczytałam to co pawojoszka napisała to aż ciężko uwierzyć, że można coś takiego zrobić. Jak można tak postąpić, no w głowie się nie mieści.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, co za s... z tej kobiety, to sie w glowie nie miesci :/

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka szok! Wyciagnelabym rękę Gadżeta przez te 170km i mende udusila. Jak tak można!?
    Jak przyjedzie następnym razem, to ją poszczujcie czymś, albo zrzuc ja ze schodów, niby przypadkiem.

U nas nadal nic się nie dzieje :) Dalej dwupak.
    Biedra mi wysiadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:44

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję karmić piersią ale mały possie minutę i koniec a mnie brodawki już tak bolą . Masakra. Spadła mu waga do 3800
    Jutro mam nadzieję że wyjdziemy chyba że nie będzie ciągnąć;(

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jeszcze nie. Już niedługo ale jeszcze nie. Dziecina już gotowa ale Ty nie ;)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix osłonki zamontuj. Brodawki uratujesz. Wietrz, nie kiś ich w staniku. I przystawiaj do bólu. Chyba, że wolisz mm i Ci nie zależy.

J.S wypróbowałam, karmiony przez osłonki i tylko na leżąco na boku zakrztusił się tylko raz. Działa. Jak u Was?

Pytanie za 100 punktów, po co chodzicie do pediatry ze zdrowym dzieckiem?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga doba w grze.
    Dziś w nocy spałysmy dwa razy po pół godziny. Chciałam karmic sama ale kurcze mała nie śpi denerwuje się, buzia podrapana bo łapki pcha do buzi. Nad ranem się złamała i dokarmiłam mm.
    Ciężko bo po cc jeszcze wszystko nie jest takie jak B c powinno. Ale. Dajemy radę.
    Pozowdzenia dziewczyny:) :)

• Asix Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Asix osłonki zamontuj. Brodawki uratujesz. Wietrz, nie kiś ich w staniku. I przystawiaj do bólu. Chyba, że wolisz mm i Ci nie zależy.

J.S wypróbowałam, karmiony przez osłonki i tylko na leżąco na boku zakrztusił się tylko raz. Działa. Jak u Was?

Pytanie za 100 punktów, po co chodzicie do pediatry ze zdrowym dzieckiem?

Właśnie zależy mi na KP przystawiam jak tylko się da. A stanika nawet nie zakładam.tutaj. nie chce mi się nawet

Hoope lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, co za menda!! Ta kurator to jak się zachowała? Będziecie mieć duże problemy z tego donosu? ...taki stres fundować innym. No co za podłość...
    Oczywiście wierzę, że sprawa się wyjaśni pozytywnie dla Was, a z ta ... nie będziecie mieli już nic wspólnego.

J.S. jaką on ma piękna czuprynę <3

Kamcia, też wierzę że rozwój Wiki naprawi serducho.
    Teraz pojawił się inny problem, tych spadków saturacji. Mała przestaje oddychać. Wczoraj podczas karmienia tak się zassała, że musieli mi ją odciągnąć i zacząć trząść/klepać, żeby załapała z oddechem. Gdyby nie maszyny to ja bym tego praktycznie nie zauważyła, bo nie widziałam, że się robi sina.
    Nibyv jest okreslona jako "hipotrofka", podało hasło, że zachowuje się/traktować ją jako wcześniaka. Mam cały czas nadzieję, że to kwestia "wyrośnięcia z tego".

Hoope, to prawda, ingerencji jest zbyt dużo. Choć coraz bardziej nadchodzą mnie myśli, że w przypadku Wiki to powinno zakończyć się cc już w niedzielę. Ale tego już się nie dowiem.
    Widzę dużo zaniedbań, dużo złego podejścia, dużo braku uprzejmości i znieczulicy.

Tanda, Twoja córcia jest piękna :) i już taka duża.

Kattalinna, dużo sił w szpitalu. Weź z ubezpieczalni co się da!

P.s. posta pisałam dwie godziny z przerwami, więc już nie pamiętam co jeszcze miałam napisać...

Karmimy się coraz lepiej chwyta, ale czasami jak ugryzie to od razu łzy w oczach i mam pierś na kilka godzin zmasakrowaną. Ale myślę że damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 10:08

kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Hoope, Katy, J.S lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kasiia współczuję ciężkich przeżyć, szybkiego powrotu do zdrowia.

Wszystkie dzieciaczki cudne :) My planujemy chrzciny pod koniec lipca, też chcę zaproszenia ze zdjęciem, wybieramy się na sesję z Małą to jakieś ładne wybierzemy.
    Tanda zamawiasz zaproszenia przez internet? Masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na necie? Szukałam na allegro, ciężko znaleźć coś fajnego w przystępnej cenie, jedne mają dobre opinie i mi się spodobały.

Pawojoszka szok! Jak można być takim człowiekiem, donieść, a potem jakby nigdy nic z uśmiechem wbić się w odwiedziny :( Teściowe to sa jednak wredne, ale Twoja bije chyba wszystkie na głowę. Co na to Twój? Ja bym nie wytrzymała i wygarnęła co o niej myślę.

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzilam u mnie w PZU placą i za pobyt w szpitalu i za urodzenie dziecka. Za pobyt w szpitalu min.2 dni 45 zl za dzien a za urodzenie cos kolo 1400 zl. Cesarki tylko nie licza jako operację.
    Pawojoszka tesciowa masakra. Tez jestem ciekawa co maz na to?

atdc6iye1mipw3kl.png
‹‹ ‹ 1108 1109 1110 1111 1112 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ