WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z ktg kiedy do terminu się nie urodzi? Mam w pon jechać na pierwsze, to będzie 2 dni przed terminem. A później to jakoś się regularnie biega na ktg? Codziennie? Czy to zależy?

Pawojoszka, mam nadzieje ze wyjdziecie z tj sytuacji bez szwanku, a szczególnie dzieci, które będą narażone na duży stres.. mimo tego, ze bardzo pilnuje sie wszystkich procedur przesłuchań. Świetne wakacje babcia zagwarantowała swoim wnukom. Nie mówiąc już o tym, ze już chociaż mogła się powstrzymać jakiś czas i dać ci urodzić w spokoju...

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Hoope ale same te ucha posmarowac woda? Dla mnie jedna reka trzymanie oslonki i piersi a druga ssaka jest awykonalne

Efwka włóż pod kran, otrzep, przyłóż. Trzymaj tylko osłonkę, piersi w ogóle nie powinnaś (trzymanie piersi jest błędem, albo złe przystawienie albo mama nadgorliwa a do tego może spowodować zastój). Ssaka na początku zakokonuj w coś (pieluszkę np) żeby nie majtał szkitami. Po kilku razach się nauczysz. Tysiące kobiet to robi to i Ty się nauczysz ;) Na yt gdzieś były filmiki też.

kattalinna, efwka83 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zaczynam zastanawiać czy do poniedziałku to ja w dwupaku dotrwam ;-) ale pewnie nawet nie do najbliższego ale i kolejnego. Przejrzałam moje owu z pzu, pobyt min. 3 dni, nic na temat wykluczenia porodu. Nie wczytywałam się bardzo dokładnie, ale cc chyba jest traktowana jako operacja. Doczytam w razie w. W związku z powyższym nie spieszy mi rodzić, poleżę w szpitalu to na pieluchy zarobię ;-)

Dziwnie dziś jakoś, faktycznie nikt nie rodzi??

Nat, nie wiem jak z ktg po terminie, ale podejrzewam, że jak w każdym innym przypadku: powiedzą Ci kiedy następne. Bo też od zapisu i badania będzie pewnie zależeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 12:36

nat92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było ktg co drugi dzień, trwało pół godziny i najlepiej być na początku czyli u nas od 10:00. Później jeszcze lekarz przegląda wynik i bada, mówi co i jak i za dwa dni to samo. Teraz pewnie to samo będzie, ja od środy zaczynam ktg, lekarz kazał mi urodzić do 21 maja bo tak mam L4, jakby nic się nie działo mam wybrać datę porodu, ale tak chyba tylko mówił bo przecież codziennie nie ma go na dyżurze, więc jak będzie inny dr to pewnie zadecyduje inaczej.

nat92 lubi tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś, odliczałam jeszcze niedawno ile dni do terminu a w niedzielę Książę Moczu i Mleka przestaje być noworodkiem a zaczyna niemowlakiem.

Taki poważny wiek, to zobowiązuje, liczę, że przestanie się tak wydzierać XD

Kira91, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie czas leci. Kwietniowe dzieciaczki to juz powoli niemowlaczki. Ja jeszcze niedawno zazdroscilam Wam suwaczkow, a teraz mi samej zostalo zaledwie 16 dni do terminu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama miała mini wychodne
    Już jestem :)
    Ktg zaliczone
    Płaskie jak cholera :) jedynie na tetnie trzy male skoki :)
    Po ktg ostatnia wizyta. Nawet zostalam zwazona. Tyle samo co 2 miesiące temu ale lekarz przemilczal ;) skierowanie do szpitala mam
    Okazało się że mam jeszcze zrobić kile,morfologie i mocz (sama widziałam że dawno badań nie było), zaszlam do naszego lab z pytaniem czy pobiora krew(już od godziny mieli zamkniete) i zgodzili się, zaraz kupiłam pojemnik i mocz dalam :)
    Jutro u poloznej mam wyniki odebrac albo rano w poniedzialek(przed szpitalem)
    Zdecydowalam się na hyalobarier gel więc podeszłam na nasz oddział sprawdzić czy mają :) mają :)
    Podpytalam o opiekę nad żoną i ponoć u nas od dnia wyjścia ze szpitala...
    Potem odwiedziłam rossmanna żeby zapasy sloiczkow Piotrusiowi zrobić. Następnie mops. Zalatwilam dwie różne sprawy. Wnioski pobrane. A ze po "znajomości" to już połowę mam wypełnioną
    Potem lidl. Polowalam na body dla starszaka bo nowością w Lidlu są rozmiary 98/104
    Dużo do wyboru nie miałam :( a dla Patryczka tylko rampersy 62...bo tylko te byly ladne a 50 małe, 56 nie mieli...
    Zajechalam na ploty przy kawie do znajomej
    W międzyczasie mąż w domu odbieral dwie paczki.
    Zaraz zmiana. Mąż wychodzi ja dzialam. Potem wychodzę ja a on z synkiem...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że będą jeszcze staniki do karmienia...

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było dużo tego wszystkiego
    Ale"nowych" rozmiarów bodow mało i rampersow 56 wcale :) reszty od groma :) staniki też. I w kwiatki i ciemne. Ale nie brałam bo w sumie nie znam ich rozmiarowki(a cyc mi zmalal) i macajac przez opakowanie czułam druty

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bede polowac na staniki do karmienia :p Na 16.20 jedziemy na usg brzuszka, potem moze spacer zaliczymy ;p

Moj Kamilek juz jest niemowlakiem, a wydziera sie bardziej niz wczesniej niestety xd Poszlam dzisiaj z nim myc wlosy do lazienki, wzielam nawet smoka, a i tak musialam sie co chwile odrywac bo mu wypadal albo sam sobie wyrywal i wielce oburzony :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laboratorium sie pomyliło i widze online wszystkie swoje wyniki :D (bo te ze skierowaniem od gin laduja u niego, sa dla mnie niewidoczne)
    piekna morfologia :) np hemoglobina 14,6 a ja nie jem w ogóle miesa czy jajaek :D :D :D
    w moczu ketonów nie było mimo ze tylko kawe wypiłam do 11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dzień jakiś taki bleee. Coś bym chciała, ale nie wiem co, coś bym porobiła, ale mi się nie chce, siedzieć w domu nie, wyjść z domu jeszcze bardziej... Masakra :-( gdzie ta energia, wicie gniazda, wena na porządki, no gdzie??? Znowu mnie okłamali...
    Zjadłam michę sorbetu truskawka banan mięta. Boli mnie gardło i brzuch. Może i dobrze, bo mam na co marudzić

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś czuję jak jedno wielkie gufno.
    Nogi spuchniete, bolą, biodra bolą, pobolewa podbrzusze, Mała się wciska w szyjke, jest mi gorąco, poce się jak świnia, ogólnie to zdycham.
    Pomarudzilam.
    Zabijcie mnie.

Pawojoszka przez tego wrednego babsztyla teraz będziecie mieć kłopoty, super. Ja na Waszym miejscu zadzwonilabym do niej i taka soczysta wiązke posłała, że by z szoku do śmierci nie wyszła. Menda jedna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 15:03

Patk lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie babka z poradni laktacujnej i mały wreszcie się porządnie przyssał. Ciekawe tylko czy samej uda mi się go tak ułożyć;)

Hoope, kattalinna, kamciaelcia, D_basiula, pawojoszka, Katy, Fermina lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się napaliłam na staniki z lidla a tam rozmiar od 80b a ja 70 max 75 potrzebuję w obwodzie.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nie wiem co bym zrobiła tej teściowej, co na to mąż?

Chyba nie umknęło mi żadne nowe dzieciątko.

Rany co wstapilo w tego mojego dziecia, pół nocy spędziłam na wpół siedząc z Filipem na brzuchu bo go bąki męczyły i tylko wtedy był spokój, reszte nocy wkładałam smoka którego w furii wyszarpywał a później się go domagał, także Katy nasze chłopaki by się dogadaly.
    Dzisiaj łóżeczko wyjątkowo parzy dupcie, najlepiej na ręku.
    Narzekalam że śpi to teraz nie śpi :P

Dziewczyny jak można pomóc takiemu szkrabowi z tymi bąkami. Całą dobę masowac mam? Bo to chwilowo pomaga...

Katy lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można podciągnąć kolanka do brzuszka i przytrzymać i tak kilka razy. Robiłam tak siostrzenicy i pomagało.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix tak robie, ale to chwilowa ulga, masuje brzusio, leżenie na brzuchu tylko na mnie bo tak jest histeria większa

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope zastosuje Twoje rady po powrocie do domku a propos wizyty domowe masz w usługach?

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nie znam się jeszcze na tym ale położna nam mówiła, żeby masować brzuszek w tzw. Siódemke. Nie wykonywać całych okręgów tylko samo 7 na brzuszku.

Nynka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ