Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a jak to jest z ktg kiedy do terminu się nie urodzi? Mam w pon jechać na pierwsze, to będzie 2 dni przed terminem. A później to jakoś się regularnie biega na ktg? Codziennie? Czy to zależy?
Pawojoszka, mam nadzieje ze wyjdziecie z tj sytuacji bez szwanku, a szczególnie dzieci, które będą narażone na duży stres.. mimo tego, ze bardzo pilnuje sie wszystkich procedur przesłuchań. Świetne wakacje babcia zagwarantowała swoim wnukom. Nie mówiąc już o tym, ze już chociaż mogła się powstrzymać jakiś czas i dać ci urodzić w spokoju... -
efwka83 wrote:Hoope ale same te ucha posmarowac woda? Dla mnie jedna reka trzymanie oslonki i piersi a druga ssaka jest awykonalne
Efwka włóż pod kran, otrzep, przyłóż. Trzymaj tylko osłonkę, piersi w ogóle nie powinnaś (trzymanie piersi jest błędem, albo złe przystawienie albo mama nadgorliwa a do tego może spowodować zastój). Ssaka na początku zakokonuj w coś (pieluszkę np) żeby nie majtał szkitami. Po kilku razach się nauczysz. Tysiące kobiet to robi to i Ty się nauczyszNa yt gdzieś były filmiki też.
kattalinna, efwka83 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja się zaczynam zastanawiać czy do poniedziałku to ja w dwupaku dotrwam
ale pewnie nawet nie do najbliższego ale i kolejnego. Przejrzałam moje owu z pzu, pobyt min. 3 dni, nic na temat wykluczenia porodu. Nie wczytywałam się bardzo dokładnie, ale cc chyba jest traktowana jako operacja. Doczytam w razie w. W związku z powyższym nie spieszy mi rodzić, poleżę w szpitalu to na pieluchy zarobię
Dziwnie dziś jakoś, faktycznie nikt nie rodzi??
Nat, nie wiem jak z ktg po terminie, ale podejrzewam, że jak w każdym innym przypadku: powiedzą Ci kiedy następne. Bo też od zapisu i badania będzie pewnie zależeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 12:36
nat92 lubi tę wiadomość
-
U nas było ktg co drugi dzień, trwało pół godziny i najlepiej być na początku czyli u nas od 10:00. Później jeszcze lekarz przegląda wynik i bada, mówi co i jak i za dwa dni to samo. Teraz pewnie to samo będzie, ja od środy zaczynam ktg, lekarz kazał mi urodzić do 21 maja bo tak mam L4, jakby nic się nie działo mam wybrać datę porodu, ale tak chyba tylko mówił bo przecież codziennie nie ma go na dyżurze, więc jak będzie inny dr to pewnie zadecyduje inaczej.
nat92 lubi tę wiadomość
17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm -
Masakra jakaś, odliczałam jeszcze niedawno ile dni do terminu a w niedzielę Książę Moczu i Mleka przestaje być noworodkiem a zaczyna niemowlakiem.
Taki poważny wiek, to zobowiązuje, liczę, że przestanie się tak wydzieraćKira91, Sela, Fermina lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Mama miała mini wychodne
Już jestem
Ktg zaliczone
Płaskie jak cholerajedynie na tetnie trzy male skoki
Po ktg ostatnia wizyta. Nawet zostalam zwazona. Tyle samo co 2 miesiące temu ale lekarz przemilczalskierowanie do szpitala mam
Okazało się że mam jeszcze zrobić kile,morfologie i mocz (sama widziałam że dawno badań nie było), zaszlam do naszego lab z pytaniem czy pobiora krew(już od godziny mieli zamkniete) i zgodzili się, zaraz kupiłam pojemnik i mocz dalam
Jutro u poloznej mam wyniki odebrac albo rano w poniedzialek(przed szpitalem)
Zdecydowalam się na hyalobarier gel więc podeszłam na nasz oddział sprawdzić czy mająmają
Podpytalam o opiekę nad żoną i ponoć u nas od dnia wyjścia ze szpitala...
Potem odwiedziłam rossmanna żeby zapasy sloiczkow Piotrusiowi zrobić. Następnie mops. Zalatwilam dwie różne sprawy. Wnioski pobrane. A ze po "znajomości" to już połowę mam wypełnioną
Potem lidl. Polowalam na body dla starszaka bo nowością w Lidlu są rozmiary 98/104
Dużo do wyboru nie miałama dla Patryczka tylko rampersy 62...bo tylko te byly ladne a 50 małe, 56 nie mieli...
Zajechalam na ploty przy kawie do znajomej
W międzyczasie mąż w domu odbieral dwie paczki.
Zaraz zmiana. Mąż wychodzi ja dzialam. Potem wychodzę ja a on z synkiem... -
Tez bede polowac na staniki do karmienia :p Na 16.20 jedziemy na usg brzuszka, potem moze spacer zaliczymy ;p
Moj Kamilek juz jest niemowlakiem, a wydziera sie bardziej niz wczesniej niestety xd Poszlam dzisiaj z nim myc wlosy do lazienki, wzielam nawet smoka, a i tak musialam sie co chwile odrywac bo mu wypadal albo sam sobie wyrywal i wielce oburzony :p -
laboratorium sie pomyliło i widze online wszystkie swoje wyniki
(bo te ze skierowaniem od gin laduja u niego, sa dla mnie niewidoczne)
piekna morfologianp hemoglobina 14,6 a ja nie jem w ogóle miesa czy jajaek
w moczu ketonów nie było mimo ze tylko kawe wypiłam do 11 -
Ja dziś mam dzień jakiś taki bleee. Coś bym chciała, ale nie wiem co, coś bym porobiła, ale mi się nie chce, siedzieć w domu nie, wyjść z domu jeszcze bardziej... Masakra
gdzie ta energia, wicie gniazda, wena na porządki, no gdzie??? Znowu mnie okłamali...
Zjadłam michę sorbetu truskawka banan mięta. Boli mnie gardło i brzuch. Może i dobrze, bo mam na co marudzić -
Ja się dziś czuję jak jedno wielkie gufno.
Nogi spuchniete, bolą, biodra bolą, pobolewa podbrzusze, Mała się wciska w szyjke, jest mi gorąco, poce się jak świnia, ogólnie to zdycham.
Pomarudzilam.
Zabijcie mnie.
Pawojoszka przez tego wrednego babsztyla teraz będziecie mieć kłopoty, super. Ja na Waszym miejscu zadzwonilabym do niej i taka soczysta wiązke posłała, że by z szoku do śmierci nie wyszła. Menda jednaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 15:03
Patk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPawojoszka nie wiem co bym zrobiła tej teściowej, co na to mąż?
Chyba nie umknęło mi żadne nowe dzieciątko.
Rany co wstapilo w tego mojego dziecia, pół nocy spędziłam na wpół siedząc z Filipem na brzuchu bo go bąki męczyły i tylko wtedy był spokój, reszte nocy wkładałam smoka którego w furii wyszarpywał a później się go domagał, także Katy nasze chłopaki by się dogadaly.
Dzisiaj łóżeczko wyjątkowo parzy dupcie, najlepiej na ręku.
Narzekalam że śpi to teraz nie śpi
Dziewczyny jak można pomóc takiemu szkrabowi z tymi bąkami. Całą dobę masowac mam? Bo to chwilowo pomaga...Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny