X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva noo moze się w końcu dzieciątko namyslilo i chce już powitać świat! Powodzenia :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to życzę żeby akcja porodowa się zaczęła w niedługim czasie :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, oby sie zaczelo!

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, mam nadzieję, że Twój organizm zorientował się, że już pora wypuścić Marysię na świat i teraz akcja szybko się rozkręci. Trzymam za to kciuki!

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Meldujemy się jeszcze ze szpitala. Może dziś wyjdziemy. Niestety przypałętała się żółtaczka i od wczoraj się naświetlamy.

A to mój słodziak
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d038f9d98345.jpg

Kciuki za przyszłe mamusie i gratulacje dla tych świeżo upieczonych. Ja już zapomniałam, jak to było być w ciąży ;)

Mama32, Mała Matylda, J.S, amygdala, Cola87, kattalinna, Hoope, D_basiula, kamciaelcia, Feeva, jangwa_maua, Nynka, malwka08, Sela, Fatalita, Ela84, Kwiatkowa24, Kira91, Katy, Fermina, XKamaCX, pawojoszka, MajowaMamusia, pumka1990, Tanda lubią tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, ale cudo! Wszystkiego dobrego dla Was, oby żółtaczka szybko minęła, trzymam kciuki za dzisiejszy wypis :)

Mycha666 lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha śliczny słodziak :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha <3

DZIEŃ DOBRY tak w ogóle wszystkim :-) dziś piątek piąteczek, piątunio ale dawno zauważyłam, że to nikogo tu nie rusza ;-) oby jednak ten dzień był lepszy wczorajszy!

Niech dzieci jedzą ładnie, niech się inne szybko rodzą, wizyty i zapisy niech będą udane!

Ps. - Kiedy skręcisz łóżeczko?
    -Noooo jutro mogę...

Faceci! Jak to jest, że oni ZAWSZE mają czas? ;-)

Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kiedyś odkryłam, że jednym z dźwięków, które wybitnie mnie drażnią to głośny płacz, noworodka/niemowlaka/dziecka oraz szczeniąt. Dzisiaj mogę powiedzieć, że nic się nie zmieniło.

Mycha śliczności! Szybkiego powrotu do domu!

Feeva zy kyrywią coś tam się pojawiło?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope bez krwi, więc nawet sie nie przejęłam zbytnio :)
    Ale cały czas to ze mnie wychodzi. Boże, ile tego?!

Ogólnie melduję, że idę się ogarniać i jedziemy o 9 na to ktg.

Mycha cudo :*

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczął odchodzić ze 2 tyg przed porodem a i tak skończyło się wywołaniem więc u mnie czop nie zwiastował porodu. Ciekawe jak teraz będzie. Chyba czas zrobić jakiś maraton to może się zdecyduje ten mój człowieczek wyjść.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja już myślałam, że ty ekspresową rundkę na trakcie robisz, a Ty dopiero się na ktg zmierz zbierasz? Smuteczek ;-)

Ja mam dylematy z cyklu: na ktg iść o 13 i ryzykować siedzenie 4 godziny czy jednak odczekać swoje w domu i pojawić się na koniec? Niby odpowiedź jest prosta ale rozkminiam dalej ;-) najchętniej poszłabym z rana i miała z głowy.

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. a jaki monitor masz? Ja myślę jeszcze o tym przyczepianym do pieluszki, bo mamy koty i boję się, że monitor na macie może oszukiwać jak koty wejdą.

Feeva, to ja trzymam kciuki żeby cis wreszcie ruszyło :)

Kattalinna, chyba zgubiłam wątek i już nie wiem czy jesteś w szpitalu czy nie :(
    Odnośnie męża-nie przejmuj się że uważa że ma jeszcze czas. Jak się Pisklak urodzi to dopiero mu się traktor w tyłku włączy. Mój mąż w ciągu tych kilku dni zrobił w domu wszystko o co go prosiłam od roku :p
    Jak go poprosilam, żeby mi dowiozl majtki to wleciał do rossmanna i kupił miłą paczek tych poporodowych, wkładek, podkładów itd. Taka mu się nadgorliwość włączyła :)

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    a ja słyszałam kiepskie ipinie o tym do pieluszki (snuzy czy jakoś tak?) bo jest jeszcze częściej fałszywy, np wózek oddaje wibracje za dziecko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Feeva mam nadzieję, że ten czop zwiastuje szybki poród :-D

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mój brat dla córki kupił jakieś 8 miesięcy temu taki monitor do pieluszki i z czego wiem są bardzo zadowoleni. Im taki polecił neonatolog, niby mówił, że są lepsze od tych płytkowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 08:59

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, myślałam że to mnie trafił się taki wadliwy egzemplarz odkładający prawie wszystko na później, a widzę że to powszechna usterka w tym modelu ;)
    Dobrze wiedzieć, bo już rozważałam reklamację :P
    Fatalita, lubię za zaangażowanie męża i dawanie nadziei na przyszłość ;)

Wyjątkowo chce mi się pić, woda nie pomaga, więc dzisiaj od rana piję piwo XD. Wprawdzie Warka 0,0%, ale czy to nie patologia zaczynać przed dziewiątą? :P

Życzę wszystkim miłego dnia, spokojnych dzieci i lekkich porodów!

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, sama momentami się gubię z tymi moimi pobytami ;-) ale ciągle w domu bo mnie jednak nie chcieli w szpitalu.

Dziś potwierdziłam, że o wanience pamięta, ale o nauce przypinania fotelika zupełnie nie ;-) no i przytaknął, że jednak lepiej żebym dziś nie została jeszcze: uświadomiłam chłopa, że nie wystarczy skręcić łóżeczko i wrzucić materac ;-)
    Ogólnie to mam z niego wewnętrzny ubaw bo on myśli sobie, że to chyba trochę jak w tv będzie, że owszem, się zmieni ale jestem pewna, że nie domyśla się nawet rozmiaru rewolucji :-D ale teraz oczywiście to on jest bardzo mądry i niczego nie musi się dowiadywać czy uczyć. Ogląda głupoty na yt, potem będzie panika i eksternistyczny kurs ojcostwa ;-) da radę, a ja się pośmieję ;-)

Mycha666, Mała Matylda, Nynka, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Kattalinna, myślałam że to mnie trafił się taki wadliwy egzemplarz odkładający prawie wszystko na później, a widzę że to powszechna usterka w tym modelu ;)
    Dobrze wiedzieć, bo już rozważałam reklamację :P
    Fatalita, lubię za zaangażowanie męża i dawanie nadziei na przyszłość ;)

Wyjątkowo chce mi się pić, woda nie pomaga, więc dzisiaj od rana piję piwo XD. Wprawdzie Warka 0,0%, ale czy to nie patologia zaczynać przed dziewiątą? :P

Życzę wszystkim miłego dnia, spokojnych dzieci i lekkich porodów!
    To jest wada ogólnogatunkowa. Wyjątki potwierdzają regułę ;-) natura dla równowagi nas obdarzyła umiłowaniem do nadgorliwości. A może to jednak ewolucja - któraś z nich na pewno ;-)

Dobra warka nie jest zła :-D którą pijesz? Dla mnie odkryciem jest jabłko mięta :-) wchodzi jak marzenie ;-) mądrość ludowa głosi, że to dżentelmeni nie piją przed południem, w domyśle mowa o alkoholu. Nikt nie zabrania pić damom, a pseudopiwa to już na pewno :-D

Mała Matylda, Katy, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    To jest wada ogólnogatunkowa. Wyjątki potwierdzają regułę ;-) natura dla równowagi nas obdarzyła umiłowaniem do nadgorliwości. A może to jednak ewolucja - któraś z nich na pewno ;-)

Dobra warka nie jest zła :-D którą pijesz? Dla mnie odkryciem jest jabłko mięta :-) wchodzi jak marzenie ;-) mądrość ludowa głosi, że to dżentelmeni nie piją przed południem, w domyśle mowa o alkoholu. Nikt nie zabrania pić damom, a pseudopiwa to już na pewno :-D

Właśnie skończyłam Warkę jabłko-mięta XD. Potwierdzam - genialna! Na dżentelmena się nie kwalifikuję, na damę w tej chwili też nie (damy nie bekają XD)... aktualnie jestem wielorybem, któremu znudziła się woda :P

Chyba nasi mężowie są z tej samej fabryki - posiadają te same wady systemu operacyjnego zakładające posiadanie dużej ilości czasu na wszystko, problemy z pamięcią oraz nieracjonalny optymizm odnośnie rodzicielstwa.

Mój mąż co jakiś czas się dziwi, że pytam czy zrobił to, o co prosiłam, bo nie dość że nie wykonał zadania to jeszcze żadnej prośby sobie nie przypomina O.o. Biedak jest czułym ojcem dla ciążowego brzucha, ale nawet nie przypuszcza, co go czeka później ;). Pamiętam w jakim był szoku już przy takim drobiazgu jak informacja, że z dzieckiem należy codziennie wychodzić na spacer - wcześniej z zapałem opowiadał jak będzie wychodził z małą, z tym że on myślał że 2-3 razy w tygodniu na godzinkę wystarczy :P. Przeczytałam mu niedawno wpis jednej z dziewczyn z forum o jej zmaganiach z początkami macierzyństwa, zabrakło mu słów, ale mam wrażenie że to jest tak odległe od jego wyobrażeń, że raczej nie wyciągnął wniosków ;). Cóż, będzie nadrabiał po porodzie, gdy dopadnie go rzeczywistość.

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ