X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam czytam i wszystko mi umyka, cholerka, bo czytam na raty.

Hoope, stosowalam, ale mimo tego u nas sie dlawil, ja juz nie karmie piersia tylko przeszlam na mm, to jednak nie jest dla mnie, niestety.

Fatalita, ja mam monitor oddechu, powiem ci szczerze ze mialam jeden falszywy alarm - tak mysle ze byl falszywy, bo jak podeszlam a w zasadzie podbieglam jak on tylko zaczal odliczac i wyciagnelam go z lozeczka, to nie widzialam zeby cos sie zaczynalo dziac, potem w instrukcji doczytalam ze jak sie oddech splyca to tez on reaguje.
    Mi daje duzo spokoju, moj maly ulewa czesto, jak go klade do lozeczka to sie boje ze moglby sie zachlysnac i stracic oddech, to mi daje troche spokoju.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. a probowalas odciagac? Bo mi na razie tez nie wychodzi, mam zamiar w domu sie do tego przylozyc a jak nie to moze chociaz laktatorrm spróbuję.. Poki co mm, a jakie podajesz?

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, sciagalam od poczatku laktatorem, nie potafilam malego przystawic, przyszla moja polozna - doradca laktacyjny i stwierdzila, ze mam hiperlaktacje i dlatego dziecko sie dusi, nakazala mi odciagac 3 minuty i przystawiac dziecko jak zacznie leciec druga faza, uzywalam takze nakladek przy niej i za kazdym razem lecialo tak, ze mlody ssal 2 minuty i zaczynal sie dusic, a potem juz nie chcial tylko krecil glowa i bardzo plakal. Mnie to kosztowalo za duzo nerwow, stwierdzilam ze nadal bede mu odciagac, ale po mega hiper laktacji zaczelo leciec mi malo, malo sciagalam, calymi nocami krzyczal i tak czy siak musialam go dokarmiac mm, bo mialam takie zalecenie, zeby nie polecial mi z wagi. Ja sie meczylam, dumna z tego nie jestem ze jest na mm, ale coz - nie dla kazdego jest kp, ja nie moglam sobie poradzic z moja bezradnoscia ze nie moge go przystawic, on sie szczypal z nerwow, dla mnie masakra, sciaganiem laktatorem podobno mozna rozbujac laktacje jesli chcesz, ja mialam laktator medeli harmony ten dwuazowy i rozkrecalam poczatkowo 7 min z jednej - 7 z drugiej, 5 z jednej - 5 z dugiej, potem 3 z jednej i 3 z drugiej i mialam, a potem przez to sciaganie juz poplynelam, bo przestalam to kontrolowac, mleka bylo full, teraz juz nie mam.
    Karmie bebilonem HA ale powoli przechodze na zwykly, ale stopniowo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy materacyk! Dziś chyba będzie skręcanie łóżeczka. Z listy została tylko wanienka ale to tatuś ma ogarnąć więc pewnie będzie jak wrócimy ze szpitala.

Sela, Feeva, Wowka, Mała Matylda, Katy, Fermina, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna to tak jak u mnie. Wszystko jest prócz wanienki. Jutro mam plan się po nią wybrać.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby karmienie piersią powinnyśmy mieć zakodowane, ale widać że to wyższa szkoła jazdy o.O Aż się boję, dla mnie to póki co wiedza tajemna.

Ja wanienkę mam już dawno :D W ogóle wszystko już mam. Oprócz szumisia, ale to najmniej ważne :)

Jutro mam się stawić między 8-12 na ktg. Jedziemy o 9. Mam wziąć coś do żarcia i do picia. Torbę też wezmę do samochodu w razie "W".
    Zobaczymy, co tam w trawie piszczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 19:17

kattalinna, amygdala, Mała Matylda, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, super :-) oby obyło się bez długiego czekania... Może ten weekend będzie Wasz :-)

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Kattalinna to tak jak u mnie. Wszystko jest prócz wanienki. Jutro mam plan się po nią wybrać.
    Ja nawet nie przypominam. Dostał zadanie, jedną jedyną rzecz do ogarnięcia z wyprawki, niech się wykazuje. Nie planuję dziecka kąpać za szybko, to nie mam ciśnienia ;-) Jeszcze musi nauczyć się fotelik montować w aucie. Ja przez całą ciążę jakieś decyzje muszę podejmować, o medycznych i fizjologicznych aspektach nie wspominając, jest mi lżej jak pomyślę, że teraz nie muszę już myśleć ;-)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się wywiązał i nie zapomniał :). No ja już wolę mieć, bo nie wiem czy mój zastanie mnie jeszcze w dwupaku czy już nie,a po porodzie nie będzie mi się chciało jeździć po sklepach :P.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas przed czy po to i tak nie ja mam jeździć ;-)

Tak tu dziś spokojnie, że aż dziwnie...

Dziś wpadło mi w oczy określenie "koktajl położnej" - któraś coś na ten temat wie? Nie googlałam jeszcze ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam na forum Facebooka przepis na ten koktajl. Niby przyspiesza porod. Nie zaglebialam sie ;) soczki, szampan i oleje w skladzie

• Katy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten koktajl chyba dziala tez oczyszczajaco z tego co mi sie kojarzy :p

Usg brzuszka wyszlo w porzadku ;) Teraz Kamilek spi, mam nadzieje, ze sie obudzi jeszcze przed 00 zebym mogla go nakarmic i przespac ta jego dluzsza przerwe :p Jak nie to moze sama go obudze :p

kamciaelcia, kattalinna, Fermina, Sela, D_basiula, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, Feeva, powodzenia jutro!

Kattalinna, czytałam o koktajlu tylko teoretycznie. Opinie są podzielone. Ja bym się chyba bała. Głównym składnikiem jest olej rycynowy (z szampanem nie widziałam), przyspiesza perystaltykę jelit, co podobno może wywoływać skurcze rozwierające szyjkę i inicjujące poród. Jak jest, nie wiem. ;)

Katy, super że wszystko z brzuszkiem ok. :)

Widzę, że nie tylko ja miałam dzień marudy. Współczuję Dziewczyny. :* Może kolejny dzień nam przyniesie lepsze samopoczucie.

Zaliczyłam dużo sprzątania, zaliczyłam spacer. Pozostaje Mąż. :D U nas, podobnie jak u Nat, tylko ja mam jakieś dziwne opory, ale chyba czas je przełamać. ;)

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech ten koktajl jest bardzo popularny. Dają go na wywowalanie, przyspieszenie akcji porodowej. Ale znajoma w tamtym roku wypiła dwa koktajle i nic ja nie ruszyło. W tym roku druga znajoma wypiła też ten koktajl i też nic, minimalne rozwarcie i małe skurcze. Skończyło się 2 tyg po terminie cc.
    Także nie na każdego on działa.

Czuję taki ciężar na dole brzucha, że
    Jak wracałam teraz do domu to musiałam brzuch podtrzymywać, bo myślałam że zaraz mała wyskoczy. Tak wszystko mnie na dół ciągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 22:00

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby taki głupi dzień był dziś żadna nie rodzi wszystkie marudzą :) nie mam na nic dzisiaj ochoty wszystko mnie denerwuje zmusiła się do poruszania dopiero pod wieczór ale odświeżyłam wózek dokończyłam łóżeczko wszystko gotowe tylko czekać :)

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak mi ulżyło, że nie tylko ja dziś mam taki dzień do doopy ;-) szkoda, że Wy też, ale dla mnie lepiej ;-)

Ten koktajl nie taki głupi może być... Oczywiście szampan odpada, pewnie chodzi po prostu o gazowane coś. Olej rycynowy mam, kupiony tuż przed ciążą i nigdy użyty ;-) ale zanim sięgnę po to, to kupię jutro ananasa. Poprzedni dziś już się skończył. Strasznie go oszczędzałam chyba. Od jutra dieta ananasowa i lecimy z tym koksem. Może ;-)

Mama, znam to uczucie ciężaru. Co ciekawe, mam wrażenie, że teraz rzadziej mi się trafia, a na logikę powinno odwrotnie.

Mama32 lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekajcie na wrzaskuny to będziecie miały rozrywkę jak bombę. Jeszcze trochę.

Feeva, Katy, malwka08, J.S, Kira91 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi odszedł czop.
    Mega dużo glutowatej galarety.

kattalinna, Katy, malwka08, J.S, Mała Matylda, Hoope, Kwiatkowa24, Fermina, XKamaCX, pumka1990 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva No to pierwszy krok ku porodowi zrobiony :) powodzenia żeby teraz wszystko szybko ruszyło czs najwyższy :D

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, może jeszcze wcześniej pojedziecie do szpitala :-D kciuki za szybką akcję :-)

age.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ