WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zapowiada sie dzisiaj piękna pogoda, porządki zrobione, pościel się Wietrzy, pranie się robi, czas na spacer z psem.
    Wieczór wynagrodzę sobie lodami. Dzisiaj założyłam sobie jeszcze w planie, że zrobię zakupy i wykąpie i obetnę psa bo już tak zarosl. Mam nadzieję że dam radę to wszystko dzisiaj zrobić.
    Aaaa czy prasowanie też dzisiaj ogarnę? Hmm może do północy zdążę.
    Nie dzwonili w ciągu dwóch tyg od lekarza, więc chyba wszystko wskazuje na to ze GBS ujemny :-)
    Póki co ruszam na spacer, może mała uśnie, bo od rana sie gimnastykuje, ten mój brzuch to chyba z plasteliny jest.

Gratuluję nowo upieczonym mamom, Ja też już chce, ale póki co cisza

Sela lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    ja miałam w planach że siebie obetne i pofarbuję oraz męza
    mąz obcięty, dla mnie terminu nie mieli
    farba lezy i tez sie nie wyrobie (a potem na ciemno nie chce im poduszek brudzić w szpitalu)
    syn za to dla odmiany odwiedzi fryzjera (no ja w poniedziałek juz nie moge), a każda kolejna wizyta to większa histeria (tak naprawde nie chcecie kudłatych chłopaków, kiedy to zaczyna sie scinanie włosów od 9.m.ż.)

Mama32 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam spacer prawie 5 km. Może chociaż zejdzie niżej :P

Mama32, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam dzis porzadnie sprzatac mieszkanie. Poddalam sie po pierwszym pokoju. Brod mnie przerasta. Tu jest wiecznie brudno, niewazne ile bym sprzatala. Sam kurz :( Na dodatek zero pomocy. Po tym jednym pokoju bylam czerwona jak burak. Chyba zostaje mi sprzatanie na raty.

Na porod tez na razie sie u mnie nie zanosi. Mam jeszcze dwa tygodnie, ale nie chcialabym przenosic ;)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kamcia, moj odbije nawet dwa razy, odkladam go i np po 2 h jest ulans. Jeszcze bokiem to rozumiem ale nosem mnie przeraza, to nie jest pod cisnieniem na pewno (moze poza wczorajszyn) po prostu idzie mu nosem wszystko i bokiem :/
    Podkladam mu z tylu zeby lezal tylko na boku a w innych pozycjach tylko pod nadzorem
    Mam monitor ale boje sie ze on nie daj Boze jakby zaciagnal to bedzie machal raczkami i nie wiem czy wtedy sie zalaczy
    Ja juz jestem na tym etapie ze prawie nic nie robie tylko go pilnuje bo boje sie ze uleje i ja nie zdaze zareagowac :/

Moja starsza tak ulewała jak jej mleko nie pasowało. Zmieniliśmy i była duża poprawa.

Sela wrote:
    A powiedzcie jak dziecko tak ulewa to przy odkładaniu do łóżeczka to najlepiej na boku układać? Może tak spać cały czas na tym boku, czy po pewnym czasie trzeba położyć na plecki?

Moja śpi większość czasu na boczku albo brzuszku. Nie lubi na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 13:21

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko absorbuje na tyle, że nie mam czasu regularnie zaglądać a potem mam nadrabiania na pół dnia :P

Gratulacje Feeva :)
    Też zemdlałam przy pierwszym wyjściu do toalety, mąż mnie w ostatnim momencie złapał. Potem jeszcze kilka dobrych godzin nie umiałam wstać, takie zawroty głowy miałam.

W ciuchy wbijam się sprzed ciąży, waga obecnie pokazuje 2kg mniej niż waga startowa sprzed ciąży :)
    Problem tylko w tym, że nie mam prawie nic w czym wygodnie wyciąga się cyca.
    Jakaś jedna koszula na krótki rękaw, dwie na długi i to wszystko. W domu po prostu zdejmuję bluzkę całkiem, na wyjścia będę musiała coś kupić. Nawet staników do karmienia mam tylko dwa, nie kupowałam tym razem bo poprzednio kp nie wyszło. Wspomagam się sportowymi na noc, ciągle piorę bo zaraz zaplamione mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 14:05

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, pozostaje nam wierzyć, że jakoś damy radę..

Boże, Tanda, zazdro. Mogę zapytać ile przytyłaś w ciąży? Ja się znowu boje wejść na wagę, bo słodycze pożeram nadal na tony. Mam jakąś blokadę psychiczną, bo teściowa opowiadała, że w pierwszej ciąży przytyła 17 kg i była wielkim, tłustym, słoniem, potem chyba jakoś po 8 w następnych. I mi te +17 jawi się jako jakiś horrendalnie ogromny wynik teraz i jestem przerażona, że do tego dobiję, mimo że wg mojego Gina przy mojej początkowej wadze nawet 18 byłoby w normie. Jak zwykle - logika swoje, ciążowa psychika swoje.

W ogóle, jestem już w takim stanie psychicznym, że zaczęłam zazdrościć suce sąsiada, która się właśnie zaczęła szczenić. Jak śmiała przede mną? Identyfikowałam się z nią od jakiegoś czasu, bo przejawiała podobny poziom ociężałości i zniechęcenia - a przynajmniej na taką wyglądała, no i co teraz?

Chyba do tej pizzy dorzucę ze dwa piwa. Pasują do dzisiejszego nastroju. ;)

Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że możecie coś w domu zrobić, ja np. dzisiaj mogę jedynie zmieniać cyca i dźwigać bobaska. Nawet kawy z rana nie dopiłam. Co ja mówię, ledwo dotknęłam ustami :/ Młody jest dziś nieodkładalny, jestem psychicznym wrakiem, czuję, że ukradł mi mnie i jestem już tylko obsługiwaczką jajek. Jak mu to dzisiejsze coś nie przejdzie, to rezygnuję.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła pizzę ale córka chce mc donalda. Nawet ona przeciwko mnie. Dobrze, że w lodówce czeka tort czekoladowy (ma urodziny) to się pocieszę.

Mamy jechać do galerii po prezent a ja myśle tylko o tym jak bardzo i kiedy junior zacznie robić sceny.

Można trzymać niemowlę w bagażniku?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, witaj w klubie dzisiaj, mamy caly dzien histerie od rana, jest nieodkladalny. Pojechalismy na zakupy i zrobil nam scene w sklepie, chcialam tez do galerii ale nie ma opcji bo wiem co to bedzie.

Ja jeszcze nic nie jadlam XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 14:34

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zdążyłam jedynie umyć podlogi na przedpokoju bo synus troche wczesniej wstał a nie mam gdzie go zamknąć...jest tak parno, że podłogi schną po 30 minut!
    wieczorem dokończe
    jeszcze żarło
    mieso wczoraj kupiłam, dis przyprawię i jutro upieke...potem niech sobie goście i niegoście radza sami :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy dzisiaj z dzidzia na zakupach i na szczescie histeria zaczela sie jak juz wracalismy, ale i tak "przygoda" nas nie ominela :/ Wyobrazcie sobie, ze moj chlopak przez nieuwage zostawil na dachu samochodu portfel (z dokumentami i moja karta bankowa) i telefon. Zorientowal sie spory kawalek dalej i o dziwo telefon byl, reszty niestety nie wiec od razu zadzwonilam do banku blokowac karte i wrocilismy sie pod sklep z nadzieja, ze gdzies tam jest portfel, ale nie bylo :/ Chlopak zly, ja zla, Kamil sie drze, no masakra. Pojechalismy do domu, ja zostalam i karmilam malego, a chlopak pojechal zglosic na policje. A tu nagle dostaje wiadomosc na fb od obcej babki, ze znalezli ten portfel :p Normalnie cud, myslalam, ze juz jestesmy w dupie, a jednak sa uczciwi ludzie jeszcze :p

Feeva, zycze szybkiego powrotu do sil :* Pokaz nam Marysie ;)

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fc0453ced93.jpg

Oto i ona <3
    No i mamy sukces, sama poszłam do kibla bez zaliczenia gleby :P

A i mam chrapaczke... Grunt, że sympatyczna.
    W ogóle leżymy we dwie na porodowej sali jeszcze, bo na oddziale nie ma miejsc, a tu odwiedziny tylko 15-17 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 14:58

Katy, amygdala, Sela, jangwa_maua, Mała Matylda, Kira91, Hoope, kamciaelcia, Cola87, Wowka, Tanda, Fatalita, malwka08, kattalinna, Kitkat, pawojoszka, pawojoszka, MajowaMamusia, XKamaCX, Lukrecja, J.S, D_basiula, Fermina, Nynka, Mycha666, Witch15 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna :)

Feeva lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna ;)

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, chyba kupka idzie bo taki uśmiech ma ;-) Śliczna:-)

Feeva lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna, a jaka uśmiechnięta :)

Feeva lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zadowolona uśmiechnięta śliczności :)

Feeva lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Marysia jest piękna :D
    Słodko się uśmiecha i ma bardzo ładny kolor skóry, widać że poród jej nie wymęczył :)

Feeva lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chce moja :) dzisiaj wysprzatalam cały dom od rana dopiero usiadłam najadłam się pierogów mamy i nic nadal cisza

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ