X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratuluję :-D

age.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monika :)

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje każdej z osobna :):*
    cieszę się Waszym szczęściem :**

Ja mam na dziś termin z usg
    ćwiczę z aniballem ale od 4 dni stoje na 26 Cm jestem załamana bo dodatkowo jest sporo krwi szybko ustępuje ale jednak jest i to taka żywo czerwona
    poza tym coraz bardziej boję się porodu jak czytam te opisy to mam ochotę uciekać na marsa.

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje MonikaJ!

Saperek - wytrwałości. 26cm to i tak już dobry wynik :) A próbowałaś zmienić pozycję?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewinął się temat brodawek.
    Pod koniec ciąży codziennie smarowałam lanoliną z ziaji. Po porodzie wiadomo - pierwsze przystawienia są praktycznie zawsze bolesne, piersi muszą się przyzwyczaić.
    Stosowałam na zmianę lanolinę, maltan i własne mleko - kompresy z maltanu dawały największą ulgę i przy nim zostałam. A od jakichś 3 dni nie potrzebuję już stosować niczego. Za pierwszym razem nie smarowałam w ciąży niczym i miałam brodawki poranione, popękane, krwawiące a teraz mnie to wszystko ominęło :)

A odnośnie kompresów to w szpitalu mieli fajny patent - gaziki nasączone altacetem w żelu i zamrożone w woreczkach. Mega ulga w przypadku hemoroidów czy obrzękniętego krocza :) Na obchodach je rozwozili po salach razem z przeciwbólowymi :) Potem sama chodziłam do położnych.

kattalinna lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Gratulacje MonikaJ!

Saperek - wytrwałości. 26cm to i tak już dobry wynik :) A próbowałaś zmienić pozycję?

W pozycji pół leżącej mega ciężko najlepiej w Kucznej ale wtedy jest krew
    robię tak że początkowo mniejsze obwody robię na leżąco A im więcej tym inna pozycja

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie ze spaceru z psem, co jakiś czas lapal mnie taki ból-ciagniecie w lewej pachwinie, lapal i zaraz puszczał i tak może z 5 razy. Musialam się zatrzymywać bo nie dało rady dalej iść. Jako niedoswiadczona, bo to pierwsza ciąża powinnam taki ból wiązać ze zbliżającym sie porodem?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, jeśli ból Cię zatrzymywał, to wg mojej wiedzy teoretycznej, jak najbardziej możesz wiązać :-)

Mama32 lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie (dopiero) usiadłam...dzisiejszy dzień zmęczył, oj zmęczył
    prawie wszystko zrobiłam-prania Piotrusia nie mam juz sił składać...miałam w planach wymoczyc stopy...by je zetrzeć , oszlifowac...a to moja godzina spania

mąz mi wode na stopki szykuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 21:49

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika
    ogromne gratulacje
    czekam na zdjęcie Michasia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monika ;)

Ja sutki posmarowalam moze z kilka razy, same sie zagoily bo nie byly jakos bardzo poranione :p

Pies nam pogryzl smoczek :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratulacje! Ciesz się Michasiem i odpoczywaj. :)

Feeva, piękna córeczka! Ja wierzę, że Marysia się uśmiecha, bo wszystko poszło zgodnie z jej planem i jest już po drugiej stronie z Mamą.

Mama32 też miewam takie bóle, prawdopodobnie wywołuje je ucisk główki dziecka, która jest coraz niżej.

Katy, to w Krakowie się dzieją takie rzeczy, mi kiedyś zginął też portfel, po kilku godzinach się okazało, że jakiś menel znalazł wszystkie moje dokumenty (łącznie z kartą bankomatową i zdjęciami z dzieciństwa) w śmietniku pod Tesco, pozbierał, owinął w gumkę recepturkę i zaniósł na policję. Tylko samego portfela i trzydziestu paru złotych nie odzyskałam. ;)

Zjadłam bardzo ostrą pizzę, czekoladę, popiłam piwem (warka jabłko-mięta rzeczywiście daje radę), lepiej mi jakoś. :)

Nawet niemiłe zaskoczenie, w postaci kolejnego kartonu z ciuchami dla Małego, o którym zapomniałam (i znowu pranie i prasowanie na tapecie), nie zepsuło mi już humoru. No i jestem z Mężem umówiona na wieczorne randez-vous, zobaczymy czy w konsekwencji wyląduję na porodówce. :D

Katy, Mama32, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje :-)
    Katy jak dobrze, że są jeszcze uczciwi ludzie :-)

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś najadlam się w McDonald's :P. Zgubione kalorie na spacerze nadrobione w wykwintnej restauracji xD

Sela lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femina może to rzeczywiście glowka już uciska bo od 2 tyg już jest dość nisko.
    Zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek, bo akurat mam wizytę. Tymczasem dobranoc wszystkim :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, ja tez mam takie bole pachwin od dobrych kilku tygodni,czasem ledwo chodze. To podobno ucisk na nerwy ;)

A mi Maly dzisiaj tak szaleje,ze mam nadzieje ze zaczyna rozumiec, ze czas wylazic bo malo miejsca ;D

Monika gratulacje :) :) :)

Mama32 lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    W pozycji pół leżącej mega ciężko najlepiej w Kucznej ale wtedy jest krew
    robię tak że początkowo mniejsze obwody robię na leżąco A im więcej tym inna pozycja

Mi właśnie też w leżących pozycjach szło kiepsko, najlepiej w pozycji na czworakach (nie kucając, tylko klęcząc na kolanach).
    Z tą krwią to nie wiem, aczkolwiek w instrukcji pisali, że może się pojawić i to nic złego. Pewnie kruche naczynka albo coś.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko śpi. Jest tak cicho, że aż nie umiem sobie miejsca znaleźć.

W galerii musiałam nosić wrzaskuna na rękach i robiliśmy za małpę z zoo. Ludzie pokazywali nas sobie palcami (mały ludzik zrobił furorę, bo przecież nie ja). Cycaliśmy też w smyku. Przewijaliśmy w piotrze i pawle. Dziwne rzeczy muszę teraz robić publicznie XD

No, weekend trwa, kto następny?

Fatalita o ile mi wiadomo miejsce dla matki karmiącej musi być. Zobacz co szpital oferuje w tej kwestii, może możesz być hotelowa? Ja byłam po pierwszym porodzie gdy córka miała zapalenie płuc. Zapłaciłam niewiele a byłam normalnie jak pacjentka w sali z dzieckiem.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, pewnie zaraz się obudzi ;-)

Ja już ustawiam się w kolejkę. Termin z USG na piątek, w szpitalu się nie przyznawałam, dla nich ważny kolejny wtorek. Ale już niech się zacznie. Z wieczora nachodzą mnie czarne myśli i jakieś strachy... :-|

age.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ