WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia w piwnicy?

J.S, Katy, przepraszam bardzo, ja się do żadnego klubu rozdarciuchów nie zapisałam.

Feeva śliczna i pyzata! Ale ja się nie dam nabrać na tą słodką buzię ;)

Feeva, ScarlettKate lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jaka ślicznotka ;-) warto było tyle czekać :-)

Feeva lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Cudna
    Ale nie daj się nabrać że to już usmieszek
    Bączek conajmniej idzie
    Buziaczki dla Marysi

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Marysia śliczna!

Feeva lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chyba zmeczylam się tym sprzataniem ale prawie wszystko gotowe
    Przy malym dziecku nie na czegoś jak porządek :)
    Zarlo zostawię na wieczór. Nadal jestem w ciąży więc mięso-nawet widok surowego-to nie moja bajka
    Jem szparagi <3
    A potem wyjdziemy na spacero-zakupy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Najpierw pomyślałam że kiepski pomysł z tą piwnicą. Musialabym zejść i wejść 3piętra plus jedno bo piwnica stroma
    Ale
    Ale tam bym go nie slyszala :)

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny :D
    Najbardziej doluje mnie to, że leżę na porodowej cały czas bo nie ma miejsc na oddziale, a tu odwiedziny tylko 15-17 :( Mam nadzieję że jutro się coś zwolni i nas przeniosą. Bo nawet tatus nie może już przyjechać bo się nie wyrobi, pojechał bidny spać do domu bo też nie spał ponad 24h :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Sela, pozostaje nam wierzyć, że jakoś damy radę..

Boże, Tanda, zazdro. Mogę zapytać ile przytyłaś w ciąży? Ja się znowu boje wejść na wagę, bo słodycze pożeram nadal na tony. Mam jakąś blokadę psychiczną, bo teściowa opowiadała, że w pierwszej ciąży przytyła 17 kg i była wielkim, tłustym, słoniem, potem chyba jakoś po 8 w następnych. I mi te +17 jawi się jako jakiś horrendalnie ogromny wynik teraz i jestem przerażona, że do tego dobiję, mimo że wg mojego Gina przy mojej początkowej wadze nawet 18 byłoby w normie. Jak zwykle - logika swoje, ciążowa psychika swoje.

W ogóle, jestem już w takim stanie psychicznym, że zaczęłam zazdrościć suce sąsiada, która się właśnie zaczęła szczenić. Jak śmiała przede mną? Identyfikowałam się z nią od jakiegoś czasu, bo przejawiała podobny poziom ociężałości i zniechęcenia - a przynajmniej na taką wyglądała, no i co teraz?

Chyba do tej pizzy dorzucę ze dwa piwa. Pasują do dzisiejszego nastroju. ;)

10 kg, z czego 3 kg w ostatnim miesiącu ale to były obrzęki. Cała reszta to ciąża - dziecko + wody + łożysko i to wszystko co ze mnie wyleciało.

Fermina lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko póki co je, kupka i śpi. Marudzenie jest bardzo rzadko. Jem posiłki, piję ciepłą kawę - chyba jest dobrze? ;)

kamciaelcia, jangwa_maua, kattalinna, Katy, Wowka, Fermina, pumka1990, Ela84 lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda
    Ciiiii
    Nie tak głośno ;)

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda pozazdrościmy Ci i się skiepści na potęgę.

Cały dzień nie spał tylko wył i się rzucał to teraz, gdy jesteśmy gotowi do wyjazdu, śpi jak zabity. Chrapie. Chrumka. Typowy facet.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę coś wymyślić i ponarzekać...
    Kupy - co karmienie co najmniej bąk z kleksem. Czasem dwa. Starsza tyle nie robiła, idzie nam teraz 2x więcej pampersów.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak druga córka będzie jak pierwsza to będę mogła normalnie funkcjonować ;) .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva gratuluję:) super, że akcja tak szybko Ci poszła, Córka słodziutka.

Fermina ja już nie nastawiam się na żaden termin, urodzi się kiedy będzie chciała, bo kiedy ja chcę, to siedzi uparcie (oby do końca przyszłego tygodnia :D)

Fermina lubi tę wiadomość

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Feeva, moje gratulacje <3
    Poniekąd odczuwam swój współudział dzięki wysłaniu Cie wczoraj na urlop od listy ;) :P
    Oczywiście żartuje, boję się zadzierać z Hoope, to ona jest za to odpowiedzialna.

Podczytuje wyrywkowo Was. Ciężko mi być na bieżąco, bo wciąż latam na karmienie do małej,a tam teren zamkniety, 100% dezynfekcji i 0 telefonu. O dziwo to jakoś nam zaskoczyło to karmienie. Dzisiaj mieli mnie wypisać ale na szczęście na obchodzie był spoko lekarz i pozwolił mi zostać z mała jeszcze. Zobaczymy jak długo ja będę mogła tu siedzieć, bo ogólnie nie ma tu zasady wypisu matki z dzieckiem. Od poniedziałku mąż ma urlop więc będziemy dojeżdżać do szpitala i się wymieniać.

Oczywiście wszystkie które urodziły gorąco całuje i gratuluję! A za resztę trzymam kciuki, aby było wszystko idealnie <3

P.S. Hoope, powstrzymywałam się aby nie polubić Twego aktu rozpaczy ;)

Hoope lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja, nadrobiłam!

W domu zdecydowanie lepiej. Mąż chodzi i się cieszy, podaje pod nos przysmaki, kot udaje że nic go nie rusza, ale też zadowolony :-) czekam na wieczór, żeby nie było tak gorąco i idę na rundkę dookoła świata. Hoope, możesz zacząć te igiełki wbijać w moją króliczą lalkę? Nie chcę kolejnej walki ze szpitalem bo w końcu mi prawa rodzicielskie zabiorą...
    Lekarka, która mnie wypisała to była ta sama, na którą trafiłam w grudniu z krwawieniem. Wtedy też nie nalegała żebym została, sugerowała wyjście ale kwit na siebie kazała podpisać. Ona kryta, ja w domu. Może być ;-) ale i tak jakby obrażona, że idę...

Coraz mniej nas w dwupaku, dziwnie tak ;-)

Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina mówisz że nie zgadzać się na indukcje? Jeny ja nie wiem sama co mam robić...

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zero romantyzmu na tym forum jak się dziecko uśmiecha to napewno kupa idzie . A może poprostu szczęśliwa że mamę zobaczyła i na świecie jej się spodobało ,w końcu trochę się wachała czy wyjść. Feeva przeslodziak z tej twojej kruszyny

kattalinna, amygdala lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Katalina mówisz że nie zgadzać się na indukcje? Jeny ja nie wiem sama co mam robić...
    Patk, nie powiem Ci co masz robić, mogę tylko się wypowiedzieć za siebie. U mnie ani razu nigdy nie padło, że coś jest nie tak. Nawet teraz nie próbowano mnie przekonać, choć oczywiście z karty informacyjnej można zrozumieć, że było inaczej. Doświadczenie masy kobiet z indukcją utwierdza mnie w przekonaniu, że to nie jest takie różowe ani dla mnie, ani dla dziecka. Jeśli młoda ma zachowany swój dobrostan to nie będę go siłą zabierać bo tak wygodnie dla personelu. Gdybym miała jakąkolwiek wątpliwość to bym się zgodziła. Ale nie mam, ci w szpitalu chyba też nie bo by tak łatwo mnie nie wypuścili

Edit: link do rekomendacji (aktualizacja) ptg, na którą się powołują lekarze https://journals.viamedica.pl/ginekologia_polska/article/download/45881/32672

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 18:29

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za kciuki. Michaś przyszedl na swiat silami natury o 14:00. Teraz ja 3mam kciuki za Was. Jak ogarne to sie odezwe.

Asix, Katy, jangwa_maua, Kwiatkowa24, kattalinna, Mała Matylda, Kira91, amygdala, Wowka, kamciaelcia, Patk, Mama32, D_basiula, Fermina, pawojoszka, Hoope, XKamaCX, malwka08, Nynka, Kamska, pumka1990, Mycha666 lubią tę wiadomość

201501064565.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ