WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, ja umieram za kazdym razem jak to widze, masakra.

Hoope, mialam to samo, ciagle mialam wszystko obsikane i w nocy mialam wiecznie akcje przebierania, a on jak sie rozwrzeszczal to nie dalo sie uspokoic, probowalam zwykly pampers i ten premium - wszystko i tak mialan mokre, a na dadzie zdarzylo mi sie raz ale chyba zle zapielam, bo od tego czasu nie mam nic obsikane, a na pampersie ciagle, takze sproboj moze i u ciebie sie sprawdzi.
    Nie wykluczony, ale w sumie mielismy dwie takie akcje wiec na razie ja sama to wykluczam, ale jak tak bedzie to wygladac, to bede musiala to skonsutowac, choc moj twierdzi ze on ewidentnie za duzo sie najada, ale ja sie staram mu dozowac ale co mam zrobic jak sie drze XD Wykluczam zawsze wszystkie opcje i zawsze sie drze z jednego powodu - jedzenie, bo brzuch zawsze musi miec pelen XD

Nynka moj to sie wije tez ale dopoki sie nie drze to nie reaguje :D

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ogromne gratulacje w końcu!!:)

Ja nie mam wogole czasu pisać, czytam wasm dalej .
    Mój od samego początku ulewa i to nosem też, non stop też się martwię a pranie to dwa razy dziennie trzeba robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 10:28

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, JS on sie nie drze, on stęka jak jakiś stary dziad, czuje się jakbym obok menela leżała :P
    Stęka jakby robił kupe z największym zatwardzeniem świata

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Gratulacje dla dalszych rozpakowanych i trzymam kciuki za resztę.
    Co u nas...nie będę zapeszać ale mała jest zupełnie inna od brata, dla mnie lepiej :) prawie ideał
    Tylko leniwa po bracie, cyc parzy, odciągam laktatorem.
    Przystawiam trochę do piersi a potem idzie w ruch butla.
    Ogarniamy nową rzeczywistość, łatwo nie jest przy dwójce, póki jest mąż to jeszcze jakoś to idzie, ale nie wiem co będzie później, dobrze że jest babcia niedaleko.
    Michaś na początku trochę zazdrosny był, ale się przyzwyczaił, chce jej robić noski noski, całować, dotykać, a jak daje jej butle to woła "sam" i pozwalam mu przez chwilę przytrzymać butlę, jak się obudzi i zaczyna płakać to też nas informuje "dzidzia łała" :) fajnie to wszystko wygląda, tylko przy obsłudze takich małych dzieci jak na razie musi być asysta.
    Co do cc...lepiej zniosłam pionizację, aż byłam zdziwiona, że mogę się wyprostować. Okazało się że moja blizna wcale taka cienka nie była, ale były zrosty które mi usunęli. Psychicznie czuję się źle, że znowu cc, że jestem taka ograniczona i bezradna, że nie mogę młodego podnosić, muszę się pilnować bo czasem mam ochotę go podnieść zwłaszcza jak coś się wydarzy typu upadnie i chce się przytulić.
    Co do ulewania nie pomogę, bo u nas rzadko się zdarza i też nie przez nos.

Fermina, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ola
    super
    ale pewną częśc postu pomijam, nie czytam :D :D :D

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kończymy powoli generalne porządki
    z małym dość ciężko
    np muszę umyc balkon z pyłków, a nie moge go otworzyć (bedzie krzyk bo dziecko chce), jak balkon umyje wystawiam wczorajsze pranie, dzisiejsza spacerówkę oraz kolejne prania :D
    mały idzie spać to dopiero umyje pozostale podłogi (i tak się juz"wykąpał" w wiadrze :D )
    nie poleżę już do urodzenia (heheheh całą ciążę nie leżałam )
    jedyna nadzieja ze w szpitalu w poniedziałek
    lecz mam większą nadzieję na cc w poniedziałek
    mąz z synusiem znaleźli dla mnie czterolistną koniczynkę :) gdzie ją wsadzić na salę do cc?????

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga 3510g, 53cm i 10/10 pkt, godz 5:30.
    Akcja poszła szybko. O 0:30 12.05 odeszły mi wody i zaczęły się silne skurcze. Przyjęta zostałam o 1:30, o 3:00 było rozwarcie już 5cm, skurcze miałam takie że myślałam że umrę, o 3:35 dostałam znieczulenie, o 5:30 urodziłam :) musieli mnie naciac, bo Mała się zblokowała i tętno jej leciało w dół.
    Nie mogłam urodzić łożyska, nie urodziłam całego, musieli mi łyzeczkowac macice. Długo dochodzę do siebie, dostałam antybiotyk i 3 kroplowke właśnie bo zemdlalam próbując wstać i iść się umyć. Jestem totalnie zmęczona, nie spałam praktycznie od wczoraj od 8 rano.
    Ale wszystko wynagradza mi ona <3
    Urodzona 40+3 siłami natury.

Mala Matylda poród na Żelaznej super. Trafiła mi się położna młodziutka, która zna moja kumpele więc dobrze się złożyło :D
    Dobrze mi się z nią współpracowalo, pomagała bardzo i szybko reagowała.
    Sala porodowa cała dla mnie, jedyneczka.
    Lekarze i położne póki co wszystkie mile.
    Zjadłam śniadanie i czekam aż kroplowka zleci, żeby iść umyć doope, żeby mnie w końcu przetarabanili na poporodową. Mam nadzieję, że już nie fikne.
    Ogólnie dłużej dochodzę do siebie niż rodzilam.
    Jestem dumna z mojego Męża bo był ze mną od początku do końca, przecial pepowine i babral się w mojej krwi, jak mnie zbierał z podłogi. A tak się zapieral że nie chce :)

Hoope, kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Fermina, Sela, jangwa_maua, D_basiula, Wowka, Katy, kattalinna, pawojoszka, XKamaCX, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, powodzenia! :)

Feeva, gratulacje! Marysia w koncu z Toba :)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia między książki i zasusz, będzie na zawsze.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva można ocenić Twój poród na średni. I dobrze i źle. Cieszę się, że zdaliście ten egzamin razem, we dwoje, dopiero po porodzie można ocenić ile dla siebie znaczymy i czy ten cały męski świat jest potrzebny i pomaga w trakcie.

Teraz już wiesz, dlaczego nie wyobrażam sobie rodzić bez mojego TZ.

Się poryczałam XD

Głupia :P

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kamcia między książki i zasusz, będzie na zawsze.

juz sie robi :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jeszcze raz gratuluję <3
    Długo czekałaś, ale gdy już się zaczęło poszło ekspresowo :D. Mam nadzieję, że szybko odzyskasz siły i będziesz mogła w pełni cieszyć się swoim maleńkim szczęściem. Teraz wypoczywaj, napracowałaś się w ciągu ostatniej doby, a na forum czekamy na jakieś zdjęcie uroczego efektu Twojego wysiłku ;)
    Cieszę się, że masz tak pozytywne spostrzeżenia odnośnie opieki na Żelaznej :D

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadł nam pępuszek. A nawet do domu nie zdążyliśmy wyjść.;)

kattalinna, kamciaelcia, Mała Matylda, Fermina, Sela, Hoope, D_basiula, malwka08, Katy, pawojoszka lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, nadrobię Was później bo zarobiona jestem. Siedzę przed podróżą :-P czekam na wypis nanana :-D

Na obchodzie pani doktor powiedziała, że zastanowimy się co dalej, że oksy, że indukcja. ja jej, że mam plan, że po prostu czekam to jej się nie podobał "to żaden plan". Poinformowałam, że jak nie ma wskazań to się nie zgadzam na indukcję, na co dostałam odpowiedź, że w takim razie nie ma sensu mnie trzymać. Ale oświadczenie musiałam napisać, że wychodzę na własne żądanie. Także będzie weekend ;-) dowiedziałam się, że zostałam przyjęta na oddział "bo taka jest rekomendacja". Dziękuję, czytałam, znam.

Ale się cieszę :-D tylko już głodna jestem, noooo...

Mała Matylda, Sela, Hoope, Wowka, Mycha666 lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    swietne podejscie

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, super wiadomość!
    Korzystaj z życia i cudem odzyskanego weekendu ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, mala ci wszystko wynagrodzi, duzo zdrowka dla was

Aaix, my jeszcze mamy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ogromne gratulacje! Opłacało sie czekać, żeby Mała tak sprawnie wyszła, co? Okazuje się, że wiedziała, co robi. :) Współczuję poporodowych komplikacji, ale teraz już chyba z górki. Ciesz się córeczką i odpoczywaj ile się da. :*

Monika, kciuki żebyś i Ty nie męczyła się za bardzo. Może już po wszystkim? Mam nadzieję.

Kelegena, gratuluję idealnego dziecka i zazdroszczę już teraz. W ogóle jak czytam o ulewaniu, pozycjach do spania o których trzeba decydować - a każda ma jakieś przeciwwskazania itp., to jestem przerażona. Chyba oszaleję z nerwów, jak będę miała dziecko z takimi problemami, jak ulewanie czy bezdechy. Już się widzę 24h/dobę nad małym, niespuszczającą go z oczu do drugiego roku życia. ;)

Ola, cieszę się, że u Ciebie też nie jest najgorzej, może to będzie teraz ogólna tendencja, że będą się rodziły grzeczniutkie dzieci. ;)

Kattalinna, gratuluję wygranej walki z systemem! To co? Piwko i grill sie chyba należy za taką odwagę?

Kamcia, ja do takiego samego wniosku doszłam - tak mnie nosi no i potrzeba ogarniania w domu jest tak wielka, że nie będę miała chyba dnia na jakiś sensowny odpoczynek przed porodem, no chyba że Synek się zdecyduje na radykalnie późniejsze wyjście.

Dzwoniłam do Mamy zapytać, kiedy rodziła. Mówi, że wszystkie dzieci w terminie, tylko jedną siostrę w 38 tc.. no ale to było trzecie dziecko w ciągu trzech lat. Jeżeli zaufać genom, pozostaje mi jeszcze ten tydzień przeczekać.

U nas po kilku tygodniach zabrali słońce. Zepsuło mi to humor do szczętu i nie mam na nic ochoty. Nosi mnie dalej, więc robię ale warczę przy tym aż Mąż się boi podejść. Chęć mam tylko na pizzę. Siedziała mi w głowie już wczoraj i dzisiaj - przed, w trakcie i po śniadaniu, i nadal woła o uwagę. Na obiad musi być obowiązkowo. Duża i na barrrdzo ostro. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva teraz będzie tylko lepiej ;-)

Kaatalinna ciesz się weekendem :-)

Fermina ja też jestem przerażona tym ulewaniem i bezdechami, bo kompletnie nie wiem co robić. To co było na szkole rodzenia to już dawno zapomniałam...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    doszłam do tego samego wniosku-tylko pizza mi smakuje (pragne jej, myślę o niej,jem)
    mogłabym codziennie, rozsądnie jest co 2-3 dzień :) z dobrymi cukrami
    ale dla odmiany w ciązy z Piotrusiem tak było z kebabem :d
    u mnie słońca nie ma od 3 dni, ale jest ciepło
    meszki gryza
    nie pada (a oczysciłoby z pyłków)
    wręcz były ostrzeżenia przed burzami
    i tak czekam
    zycze sobie od poniedziałku pochmurno-w szpitalu okna sa od strony słonecznej

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ