WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, wczoraj nadtrawionym i plakal, a dzisiaj po karmieniu - dwa razy odbity, pozycja pionowa dluzsza chwile, odlozylam go i ulane nosem i ustami nie nadtrawionym tylko normalnym, nie plakal w ogole

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena mnie położna kazała od 34 tc smarować sutki lanoliną (kupiłam ziaje i medele) smaruje codziennie ale nie wiem czy to coś da. Także jak się już dzeieć urodzi to mam zamiar nadal smarować. To dokupie jeszcze ten bepanthen w razie W, bo on i tak się przyda.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swiezo po to on nie zdązy strawic, bardziej mi chodziło po czasie...nadtrawione mleko jest ok, podbarwione (np na brazowo) warto konsultowac
    ale jeszcze bym sie nie martwiła
    bo jak pisałam-moje ulewały, bardzo, nie żartowałam pisząc że mam po 20 szt bodów na przebranie (z praniem sie wyrabiałam, nie z prasowaniem-stad nie prasuje w ogóle)
    moze być wina mleka, ale mały wczesniej ulewał...więc mm bym wykluczyła
    dziecko wydala z siebie nadmiar
    Piotrek był taki żarty
    i serio bardziej sie wkurzałam jak zaczał sam sobie porcje regulować i jadł znacznie mniej ;)

i te zagęszczacze do mleka (równiez matki) jeszcze nie warto rozważać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 08:29

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie jak dziecko tak ulewa to przy odkładaniu do łóżeczka to najlepiej na boku układać? Może tak spać cały czas na tym boku, czy po pewnym czasie trzeba położyć na plecki?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, podbarwione nie bylo na pewno bo analizowalam to
    No wlasnie on jest taki zarty ze ja nie wyrabiam i mi sie wydaje ze to od ilosci ktore zjada ale jak go karmie i robie przerwe zeby odbil to zaczyna sie cala akcja, ze nie ma rady
    Ja tak samo ciagle piore XD a jak uzywalisny pampersow to wszystko zasikane dopiero dada nas uratowala

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja nie wiem, ale ukladam go na boczku raz jednym raz drugim i tak spi, na plecki tylko pod nadzorem bo sie boje wiec jak z nim leze to wtedy, a na brzuszek tez pod nadzorem

Sela lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sela
    ortopeda ci powie, że na boczku kategorycznie nie, położne od razu po urodeniu tak kłada...więc wszystko z rozwaga, głowka ma być na boczku, ja stosowałam kliny (w kołysce to segregator wystarczył :D )
    bo jak ma ulać to uleje, sa takie typy ulewajace :) przechodziłam to dwa razy

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    u nas trwało kilka miesięcy (7??)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie zalamuj mnie...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pleckach a glowka na boczku to tak

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu Marysia się zdecydowała :) gratulacje :) dużo zdrowia dziewczyny :)

U mnie brzuch pod brodą, nic się nie dzieje i chyba jakaś infekcja na sam koniec się przypaletala. Dobrze, że we wtorek wizyta.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie że u Was na majówkach większość tuli swoje dzieci :) u Nas jeszcze trochę 30 tc zaczęliśmy :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kamcia, nie zalamuj mnie...

oczywiście z czasem mniej ulewania i z mniejszym impetem :) ale było :) jak sie rozszerza dietę, tez inaczej
    ale kończyło sie to nagle
    bo i odbijanie po jedzeniu u nas nie trwało tyle czasu
    kazde dziecko jest inne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ten bepanten to baby extra maść ochronna. Mam kilka bepantenów, ale ten najlepiej nadaje się na brodawki w razie w.
    Mi połozna kazała kłaść na boku jeszcze w szpitalu, raz na jednym, raz na drugim. W dzień staram się, żeby młoda leżała też dużo na brzuszku.

Jak byłam w szpitalu to była ze mna laska, która miała juz starszego syna i teraz drugiego i obaj ulewali i nosem i buzią. Ja nigdy czegoś takiego nie widziałam, ten dzidziuś dosłownie się dusił 4 razy w ciągu godziny. Byłam przerazona. Położna przyszła połozyła go na rece na brzuszku i walneła kilka razy w plecki. Dosłownie walneła... Ta laska powiedziała, że nie da się z tym nic zrobić, że wyrośnie... Ale na jej miejscu chyba bym tam umarła na zawał, serio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 09:05

Sela lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, gratulacje :*

Moj od jakiegos czasu zaczal ulewac dopiero :/ Na szczęście nosem mu sie nie zdarza, ale i tak mnie to przeraza troche...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, gratulacje!!! :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Asix Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowej mamusi!

My się nadal świecimy ale chyba jest już lepiej mam takie wrażenie że już jest bardziej różowy. Czekamy na wyniki badań.
    Waga trochę poszła w górę.

Do uzupełnienia listy

10 punktów 40tc

Sela, Hoope, Wowka, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Feeva no widzisz mamuśka, poszło pięknie jak trzeba :D Serdecznie gratuluję i cięższe się bardzo!

Sela w Zdrojach nie masz gwarancji na zzo. Za duży ruch. W Policach większe szanse. Skoro już wiesz co to indukcyjna, warto pojechać dalej ;)

Kelegena ja jeszcze się bujam z bolesnym karmieniem ale ja nic z tym nie mogę zrobić, dopóki wędzidełko się nie rozciągnie Bartuś nie będzie prawidłowo chwytał . Aż za dobrze wiem o jakim bólu mówisz :/ Oby Zuzia była zawsze tak grzeczna, czas pokaże XD

J.S mówisz, że Dada nie przecieka? Ja mam noc w noc mokre dziecko na pampersach, chyba skuszę się na dadę w takim razie. Synuś nie ulewa, chociaż tyle. Reflux macie wykluczony?

Kattalinna nie daj się!

Pawojoszka a Ty zacznij w końcu rodzić, choć z Twojej strony nic nie czuję. No ale weekend jest nie? Jak nie teraz to kiedy?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva gratulacje!:*

Mój nie ulewał do teraz.... ale to raczej z takiego lapczywego jedzenia albo obżarstwa. Ale dzisiaj w nocy poszło nosem też i mam wrażenie, że przez to jego prężenie się, nie rozumiem o co z tym chodzi, potrafi tak godzine się wić, może macie jakieś pomysły?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wije się a nie drze? To niech się wije XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ