Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilę mnie nie było. Ale widzę że żaden poród się nie trafił w tym czasie
Kattalinna, szkoda że jesteś w szpitalu ja weekend. Ja obstawiam że sama już nie wyjdziesz i dołączysz córkę do grona pięknych majowych i Bródnowskich dzieciprzygotuj się na ktg o 6 rano
Feeva, czuje się zawiedziona. Ale pewnie Ty bardziej.
Ja przed ciąża nie nosiłam rozmiaru xs i mieszcze się w przedciazowe spodnie. W sumie z daleka już nie widać brzuchaciąża roztyla mi biodra za to
ale nadal nie wiem ile kg mi zostało
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Wody mi odchodzą. Mam skurcze.
Jedziemy do szpitala
Edit: boli bardzo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 00:42
kattalinna, Wowka, Asix, Katy, Fermina, Mała Matylda, Mama32, amygdala, kamciaelcia, malwka08, D_basiula, Sela, pawojoszka, J.S, Patk, jangwa_maua, Hoope, Kira91, pumka1990, Paula95, XKamaCX, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Patk, mamy podobną sytuację... Lekarka na obchodzie powiedziała, że zostaję do porodu i zasugerowała, że będzie indukcja. To się zdziwi. Czytałam rozporządzenie ptg i nie ma przyjazu kończenia ciąży wcześniej. Także ja się nie zgadzam na wywoływanie, jeśli wszystko będzie nadal ok. Na sali mam dziewczynę z terminem na poniedziałek. Dziś już była na porodówce, robili jej jakieś testy z oksytocyny. Ona z tych nieświadomych, przekonanych że oksy pomaga i przyspiesza. Postanowiłam nie przedstawiać jej innej wersji... Ale jej przypadek potwierdza ogólne tendencje tutaj
Feeva, hurra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 00:38
Patk lubi tę wiadomość
-
Feeva, wreszcie! Kciuki
jak boli to zamknij oczy i myśl tylko o tym że zaraz minie.
Szybkiej akcji życzęobym przy kolejnym karmieniu miała co czytać
Kattalinna, w szpitalu lubią robić test oksytocynowy, tylko że z tego co słyszałam, to nie ma on na celu stricte wywołania porodu, a wywołania niewielkich skurczy, aby obserwować na ktg pracę serca dziecka i na podstawie tego wydolność łożyska. Tak to tłumaczyli łasce z sali jak byłam
Chrapaczki wystaw za to zamknięte oknoFeeva lubi tę wiadomość
-
O 3:00 rozwarcie na 5 palców, 3:35 podane znieczulenie, jaka ulga!!!!!
Teraz czekamyKaty, Fermina, Cola87, Wowka, Mała Matylda, malwka08, D_basiula, Sela, pawojoszka, Patk, Nynka, jangwa_maua, Hoope, Kira91, pumka1990, Paula95, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny :*
To znieczulenie to raj. Jak dobrze nie czuć tego okropnego bólumyślałam że umrę.
jeszcze pół godziny i działamy. Zdrzemne się, bo męczący dzień był, nie dała się Mała wyspaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 04:25
-
Dziewczyny ja tez na porodowce. Wody mi odeszly o 1;30. Juz jestem z mezem na porodowce. Na razie cisza, rozwarcie na 2cm i nie ma skurczy
Katy, kattalinna, Wowka, Mała Matylda, amygdala, Asix, kamciaelcia, malwka08, Cola87, Feeva, D_basiula, Sela, pawojoszka, J.S, Patk, jangwa_maua, Hoope, Kira91, pumka1990, Paula95, XKamaCX, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Marysia już z Nami
jest śliczna.
Urodziła się o 5:30. Jeszcze nie znam szczegółów bo zabrali mi ją razem z Mężem. Nie mogę urodzić łożyska, będę miała zabiegwięcej szczegółów jak się ogarniemy
Mama32, kattalinna, malwka08, Mała Matylda, D_basiula, Sela, Asix, Wowka, Ola_Ola, Patk, Nynka, jangwa_maua, Katy, Hoope, Kira91, pumka1990, Kitkat, Paula95, Kwiatkowa24, XKamaCX, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Feeva, doczekałaś się
. Powodzenia, choć może już po i tulisz swój cud
MonikaJ, ściskam kciuki, oby szybko się rozkręciło!
A my witamy się w 39 tygodniu. Weekendowe fale porodowe i stadny instynkt majówek są wciąż widoczne
, więc w obliczu aktualnego braku symptomów zakładam, że w najbliższych dniach nie powinnam spodziewać się porodu
kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość
-
Feeva gratulacje!!!! Szybka akcja z tego co piszesz
Trzymajcie się zdrowo!!!!!!!
Ps. Mi się dziś śniło, że też urodziłam A moja córeczka noworodek powiedziała do mnie żebym jej tak często nie przytulała i nie nosiła bo chce się spokojnie wyspaćkattalinna, Mała Matylda, Asix, pumka1990, Fermina lubią tę wiadomość