X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, zostawili mnie... Bez sensu tak na weekend

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Kattalinna, dlaczego? Coś nie tak wyszło w zapisie ktg?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jeszcze nie rodzę :P
    I nie szlajam się :D
    Spędziłam 4,5h na IP + 2h w rozjazdach (godzine na dojazd, godzine z powrotem bo korki dzisiaj - piątek :/ ) Jestem wypluta jak pies Pluto. Myślałam, że już nie wysiedzę. Najpierw czekałam 2,5h na ktg, potem po ktg czekałam ponad godzinę na konsultację.
    Otóż tak - szyjka już przygotowana na poród, ma 0,5-1cm, wchodzą ciasno dwa palce. Lekarz powiedział, że jak na pierwszą ciążę, to wszystko ładnie się przygotowuje. Na USG wszystko ok, przepływy dobre, wody w normie. Na ktg zapisały się 3 skurcze.
    Jak nic się nie wydarzy, to w niedzielę, albo w poniedziałek znowu na ktg. Tylko tym razem pojedziemy tak, żeby być przed 8, żeby zająć kolejkę do rejestracji, a nie jak dziś byliśmy po 10 i full kobiet.
    Ogólnie cały czas wypływają ze mnie gluty. Czyżby ten czop cały czas odłaził?

Kelegena, śliczna córcia <3

Co do ciuchów, to jak dobrze pójdzie to się pomieszczę w te sprzed ciąży :D Bo na doope wchodzą, tylko brzuch przeszkadza i nie dopinam :)

Kattalinna czemu zostajesz??

EDIT: Do tego jeszcze kurier mnie wkur... Bo miałam dziś dostać paczkę, dostałam nie niego nr, dzwoniłam, nie odbierał, teraz ma wyłączony telefon, a status "paczka w doręczeniu". Nosz kur. Nie dostanę już na pewno, debil nawet nie zadzwonił, a mi potrzebna ta paczka :/ Jakbym nie potrzebowała, to bym w środę specjalnie nie zamawiała, żeby na piątek mieć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 19:17

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoki tętna u młodej. Teraz leżę znowu pod kolejnym, teraz widzę monitor. Skoki są faktycznie jak się młoda rusza bardziej i na skurczu. Ale te skurcze to chyba nawet się nie piszą. Przynajmniej ja tego nie widzę. Bez sensu ogólnie. Leżę z dwoma laskami, cisza jak w grobowcu. Ale to mi nie przeszkadza. Gorzej, że okna zamknięte! A ja pod ścianą.

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam się w czwartek stawić w szpitalu, żeby ustalić czy nie będzie porodu indukowanego :(

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, myślałam że po tylu godzinach nie tylko rodzisz, ale może już tulisz Marysię – na przyszłość musisz się częściej meldować :P
    Współczuję przebiegu dnia, wieści po badaniu odbieram pozytywnie, pozostaje czekać na rozwój wypadków – mam nadzieję, że już niedługo :)
    Jak tam ogólne wrażenia z Żelaznej? Na te wszystkie badania może się zgłosić każda kobieta po terminie, czy potrzebne jest skierowanie?
    Przykro mi, że kurier nawalił :/

Kattalinna, współczuję weekendu w szpitalu i warunków w sali, jednak jeśli coś się dzieje lepiej to skontrolować. Jest szansa, że jeszcze Was wypuszczą gdy zapis się poprawi, czy zostaniecie już do porodu?

Patk, dlaczego indukcja jest rozważana? Z tego co pamiętam jesteś jeszcze sporo przed terminem

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda- niby wszystko w porządku, ktg podobno idealne, waga szacunkowa na dzień dzisiejszy niby mniejsza po wielokrotnych wyliczeniach 3200 w 38tyg i 1, wiec gdzieś w połowie siatki centylowej chyba... termin mam na 24.05 a mam się zgłosić w 39 tyg... niby przez cukrzycę ale nie mam żadnych skoków teraz, co prawda biorę Humulin N na noc... sama nie wiem. Mój lekarz nie pracuje w szpitalu...
    Trochę się podłamałam, od początku mówiłam że wszystko tylko nie wywoływanie...

Mała Matylda lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, może dokładnie Cię przebadają i jeśli wyniki wyjdą równie dobrze wyznaczą kolejny termin badań, a nie indukcji. Mam nadzieję, że to tylko dmuchanie na zimne i skończy się na częstszych kontrolach, będę trzymała za to kciuki :)

Cicho tutaj... Reszta rodzi albo karmi? :P
    Powinnam ruszyć się z fotela i upiec biszkopt do urodzinowego tortu męża. Błam na najlepszej drodze - wstałam, ale uznałam że jeszcze nie strawiłam pizzy i szybko usiadłam z powrotem XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trawię właśnie pizzę :D
    No i pora bombardowania przez Patryka
    Masakra!!

Spozywka do szpitala kupiona :D dwie konfitury, żelki i mleko słodzone w tubce :D
    Tak cukrzycowo oczywiście
    Ale nie pakuje bo sobie nie ufam, mąż doniesie

Znajoma mówiła że jej koleżanka ma asystę przy anestezjologu przy cc we wtorek...ma czuwać nade mną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję ale w końcu to obca placówka, obcy ludzie, moja lekarka poleciałainny szpital ale za daleko mam... I wydaje mi się to bez sensu. Nastawialam się na Zdroje tam gdzie Hoope rodziła, a ta mnie wysyła do Polic... już mam totalny mętlik w głowie...
    Może córka mogłaby mi zrobić niespodziankę i sama zechciałaby wyjść na świat przed tym czwartkiem

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    cukrzycowe ciąże niektórzy chca rozwiązywać po 38 tc (skończonym) zwłaszcza kiedy słyszą "insulina"
    ich nie interesują twoje wyniki
    dowiedz sie konkretnie jak w którym szpitalu działają
    może zdroje tak samo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko do dupy jest, jakoś zawsze pod górkę mam :/ no załamka jakaś mnie dopadła

• Hoope Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk i Zdroje i Police są ok. Jak mają wywoływać, wybierz Police. Większe szanse na zzo.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    dzidzi ma tydzień wiec zaciskam kciuki
    przede wszystkim głowa do góry

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope w Zdrojach nie dają zzo?
    Do tych Polic mam kawałek... A do Zdroi jednak rzut beretem. W ogóle jak usłyszałam że poród indukowany to pierwsze co pomyślałam że chodzi o decyzję o cesarce, i zaczęłam czytać... A tu taka kicha
    Męża będę codziennie wykorzystywać... A jak nie będzie miał siły to dam ogłoszenie na olx,co prawda z tym bebzonem ciężko będzie znaleźć chętnego :/ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 21:07

Mała Matylda, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam, pisałam i mi posta zżarło :/

Mala Matylda nie meldowalam się bo Mąż rozwalił swój telefon i dałam mu swój żeby pobuszowal w necie bo on do niecierpliwych należy i gorzej znosił to siedzenie w poczekalni niż ja :D Więc ja byłam odłączona od cywilizacji :D
    Co do ogólnego wrażenia to spoko. Wszyscy mili, czysto, schludnie, nowocześnie.
    Po terminie bez skierowania :)

Kattalinna współczuję leżenia w weekend :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 21:12

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    ty musisz mieć sprzęt do aktualizacji listy :D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś mnie ominęło? :D
    Wolalam dać Mężowi bo już miał nerwa a tak to sobie chociaż zajął myśli :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzą :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a skad pewnosc ze do niedzieli? dziwne podejscie...a jak echo?

Powiedzieli że do jutra naświetlanie potem badanie na żółtaczkę i jeśli będzie ok to następna doba żeby zobaczyć jak reaguje.
    A echo dobrze. Nic nie ma patologicznego

kamciaelcia lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ