X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wpadlam bo sie gotuje. Musze to wyrzucic bo inaczej dzieci dostana rykoszetem. Rzygac mi sie chce na widok mojego meza.
    Sytuacja i atmosfera w domu beznadziejna. A ja co rusz lzy ronie bo kuzwa sil nie mam.
    Dziekuje za uwage.

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa, po to jest forum. Lepiej tu, niż żeby się oberwalo niewinnym dzieciom. Probowalas rozmawiać. Mężem? Faceci to, w wiekszosci, emocjonalne ameby. Trzeba im prostymi słowami wszystko tłumaczyć po kolei. Efekty są czasem spektakularne. Dużo, dużo spokoju dla Ciebie. :*

Uli, opis brzmi zachęcająco. :) Gratuluję jeszcze raz.

Ja postaram się opisać dziś, już z domu. Jestem po badaniu, lekarz mówi, że wszystko się super goi, nic od strony cewki niepokojącego nie widać, mam ćwiczyć i powinno przejść. Mam nadzieej, zobaczymy.

Nie mogę się doczekać aż pokażę Julkowi jego dom. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:29

Hoope, kattalinna, Wowka, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wal śmiało, każda chyba to przechodziła albo przejdzie, tylko powody rożne.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina nie byłam u urologa bo miałam. Iść jeśli nie przejdzie do końca połogu. Minęło całkowicie po 4 tyg. Ważne żeby chodzić często do WC siku i nie wstrzymać. Jednocześnie przy kp bardzo dużo pić. Ja tez panikowalam. Płakałam mężowi jak ja pójdę na spacer z dziećmi i takie tam. Polecam też kulki po połogu; )

Fermina lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Uli, gratulacje :p spora dziewczynka :)

Pisalam posta juz wczesniej, ale nie dokonczylam i nie wyslalam bo udalo mi sie isc jeszcze spać, a w tym poscie narzekalam na niewyspanie haha :p

U mnie taki upal, ze nie ma czym oddychac normalnie :/

A wgl nie wspominalam Wam jakiego mam "kochanego" tescia. Jak sie dowiedzial, ze bedzie mial wnuka to sie nawet wzruszyl, a teraz co? Kamil ma prawie 2 miesiące, a on go widzial ze 2 razy w tym raz przechodzac kolo nas..Przykro mi tym bardziej, ze jest jego jedynym dziadkiem :( Przypominam, ze mieszkamy razem i to jest kwestia wejscia po schodach, a ja mu nie bronie przyjsc tylko, ze na trzezwo, a taki ostatnio jest bardzo rzadko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:37

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli gratuluję :D

Kira teraz za Ciebie kciuki :)

Fermina życzę rychłego powrotu do domku, :)

Koralowa co z tym Twoim Mężem się dzieje?

Jestem zachwycona dzisiejszą nocą. Jak pisałam Mała spała od 23-5, nakarmilam, w łóżeczku usnac nie chciała, jeszcze w międzyczasie walnela kupala i wzięłam ja do nas do łóżka. Spalysmy do 10 :) w końcu jestem wyspana.
    Ale się ukrop już dziś robi...

kkarolina89, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli gratulacje!:)

Kira trzymam kciuki, żeby poszło wreszcie :)

Koralowa po to tu jesteśmy, i tak jak pisałyśmy chyba każdy facet to jakiś inny gatunek.
    Ja mam focha na mojego, milcze, nawet nie będę mu tłumaczyć o co mi chodzi

• J.S Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez mam nerwy, jeszcze z tym monitorem wszystko sie skumulowalo.
    Siedze u fryzjera teraz, bo wygladam jak czarownica z tym odrostem.

Nic nie rozumie, wszystko sama sprzatac, robic, niby pomaga ale jakos nieudolnie mam wrazenie.

Moj dzis synek idealny. Na przewijaku cisza, w nocy od 21-1 a pozniej zawyl monitor, takze nie spal do 3 ale od 3 do 7 i od 7 do 10. Zero krzyku, wszystko na spokojnie, na skok bylo za szybko, wiec co to bylo?
    Wczoraj na brzuszku lezal bez placzu 30 minut, kapiel tez spokojna, jestem zachwycona.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, trzymam kciuki za powrot do domu :)

Feeva, bardzo ladnie ci spi, ja w tym okresie moglam o tym pomarzyc, chodzilam jak zombie i nie wysypialam sie wcale.

Katy, nie dziwie ci sie, ze ma przychodzic trzezwy do dziecka. Co twoj chlopak na to?

U nas tez ukrop.

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany spalam 4 godziny. Jestem zła na cały świat. Jeszcze durnowata 18 latka ma chore gardło, no "biedna", ale jak wozi się z chłopakiem autem z klimą albo żłopie zimną colę w taki upał to biedna nie jest. A teraz muszę na leki wydawać. Duża i głupia. Nie tylko mężowie są uciążliwi i irytujący. Jak długo za jej głupotę i ośli upór my będziemy płacić.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli,gratulacje!!! :)
    Zostalam przyjeta na oddzial, porobili badania. Mialam jako 3 dzis rodzic, bo jedna przede mna przyszla na porodowke od razu, potem jechala poloznych kolezanki corka z 5cm rozwarciem, a tu do porodu sa 2 stanowiska (tak zrozumialam). Mialam byc trzecia. Po czym pani doktor powiedziala,ze dzisiaj rodzic nie bede I Maz moze jechac do domu. Nie wyobrazacie sobie mojej wscieklosci. Plakalam dwie godziny az sie nie moglam opanowac nawet przy lekarzach I pielegniarkach. No ale wszyscy mili,pocieszali. Do porodu dzis jest JUZ 6 pań. Czemu nie ma w tym mnie? ;(

Ja wiem ze to juz tuz tuz,juz jestem w szpitalu... ale te nerwy mna targaja po prostu... leza ze mna dwie panie,jedna tez tydzien po terminie, druga 11dni.. ehhhh. Pomarudzilam :/

Edit: sasiadka 11dni po terminie zabrana na porodowke. Przyszla ostatnia na oddzial.Skurczy tez 0. Co za sprawiedliwosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:53

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S chlopak mu to wypomnial, ale jakos go nie ruszylo...mam nadzieje, ze sie jeszcze zmieni zanim Kamil zacznie wiecej rozumiec...

Kira, wspolczuje :( Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz tulic synka ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no, bez Malenstwa juz stad nie wyjde! ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się szykujemy na spacer, spodenki i bodziak na długi rekaw..czy ja go nie przegrzewam...?

Dzisiaj była położna, mały 4760 waży, czy nadal pozostaje klcuszkiem tego forum?:)

Czy któraś jest już po szczepieniach??

Koralowa o co poszło?my wszystkie chyba jesteśmy nabuzowane i wiele nam nie trzeba do płaczu i wybuchu, przynajmniej u mnie tak jest..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, rozumiem Twoja wściekłość. Wyrycz się, a potem idź sobie że spokojem postać pod prysznicem, zrób sobie peeling jak masz, umyj włosy i delektuj się resztkami spokoju i czasu tylko dla Ciebie. Za chwilę nie będziesz mogła nawet ze spokojem się wy***ć :*

My dzisiaj też ciężka noc, mała co chwilę się budziła. Podejrzewam, że temperatura też robi swoje. Gorąco w tym szpitalu strasznie...

Czekamy jeszcze na rentgena, jeżeli będzie w porządku on i saturacja To jutro wychodzimy.
    U małej stwierdzili wrodzoną wiotkość krtanii i najprawdopodobniej to spowodowało sobotnią sytuację. Małej przy delikatnym ulaniu po prostu zapadła się krtań i nie mogła złapać powietrza. Dobrze, że znamy przyczynę. Źle że może się to powtarzać.

Kira91 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita lubie za pierwsza czesc ;)

Obyscie jutro juz wyszly I sie to nigdy nie powtorzylo..

Fatalita lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Uli gratulacje niezły klocuszek .
    Widzę że hormony szaleją . Po ostatnim porodzie jedno zdanie mojego męża wystarczyło żebym mu zrobiła taka hryje jakiej chyba wcześniej nie widział z mojej strony ,a wyłam po tym trzy dni . Biedne te nasze chłopy z naszymi hormonami .

Pamiętacie jak ostatnio pisałam że wszystko tak się ładnie układa że tylko czekam aż coś pierdutnie? No to właśnie dostałam rachunek z wyrównaniem za prąd z ostatniego pół roku ponad trzy tysiące do zapłaty ,masakra ,no i sprawa w sądzie rodzinnym na koniec czerwca . Nie tyle obawiam się rozprawy co spotkania z teściowa bo będzie przesłuchiwana w charakterze świadka. Pozatym nie chciałabym zabierać dzieci na sprawę a też nie mam co z nimi zrobić . No to się też pozalilam żebyście nie myślały że tylko wam ciezko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 13:08

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nigdy nie może być tak dobrze, żeby nie było źle. Co Wy macie auta na prąd, że taki rachunek? Sprawy w Sądzie współczuję, stres i strach gwarantowany.

Efwka przegrzewasz. Nie boisz się udaru? Potówki to pikuś. My na dwór nie idziemy bo jest za gorąco. Dopiero wieczorem.

Fatalita dobre i złe wieści. Wiecie jak postępować, gdyby problem się powtórzył? Dziecko z tego wyrośnie?

Kira już bliżej niż dalej :)

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S spała tak ładnie dziś, ale nie chwalmy dnia przed zachodem :P zobaczymy jak będzie dziś.

No właśnie jest mega gorąco, z dzieckiem w ciągu dnia na spacer w taką pogodę niet?

Fatalita dobrze, że znacie przyczynę. Mam nadzieję, że nie będzie się to powtarzać.

Pawojoszka 3tys!? Boże o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 13:37

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira straszny tłok na porodówkach ze mną w nocy rodziły jeszcze dwie kobiety i dwie kolejne w kolejce na jedna położna masakra
    Przykro mi ze musisz tak czekać ale choć to się łatwo mówi spróbuj się zrelaksować odpocząć i myśleć pozytywnie z każda chwila jesteś bliżej spotkania z swoim maleństwem trzymam kciuki :)

oar8skjohmhvnzyg.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ